Često postavljana pitanja

Prijava i registracija

Zbog čega se trebam registrirati?
Vi se ne trebate ukoliko ne želite, to je do postavki administratora foruma. Na nekim forumima registracija je uvijet za postavljanje posta i sudjelovanje u raspravama, da koristite korisničke grupe da vidite slike, da primate Privatne Poruke, postavite Avatar, email i slično. Kako registracija u pravilu traje nekoliko trenutaka preporuča se odraditi i taj korak koji vam daje veće ovlasti.
Vrh

Što je COPPA?
COPPA, ili Dječji Online Zakon o zaštiti privatnosti od 1998., je Zakon koji u SAD-u zahtjeva pisani ili neki drugi pristanak roditelja za prikupljanje osobnih podataka za osobe mlađe od 13 godina. Ukoliko niste sigurni da se to pravilo odnosi na Vas kada se netko pokušava registrirati na forumu zatražite pomoć pravne službe. Imajte uvijek na umu da vam phpBB Limited i vlasnici tog foruma ne mogu pružiti pravni savjet, te ne daje pravne savjete bilo koje vrste, osim ako pitate "Koga kontaktirati u vezi zlouporabe / pravnih stvari a vezanih uz ovaj forum?”.
Vrh

Zbog čega se ne mogu registrirati?
Moguće je administrator foruma onemogućio registraciju kako bi spriječio nove registracije. Administrator foruma možda je zabranio vašu IP adresu ili korisničko ime s kojim se pokušavate registrirati. Kontaktirajte ga za pomoć.
Vrh

Ja sam se registrirao ali se ne mogu prijaviti!
Prvo, provjerite da li ste dobro upisali svoje korisničko ime i lozinku. Ako je ispravno, onda su je moguće nekoliko opcija. Ako je COPPA podrška omogućena i upisali ste da imate manje od 13 godina tijekom registracije, morat ćete slijediti upute. Neki forumi će zahtijevati novu registraciju koju ćete odraditi ili sami ili će biti odrađena od strane administratora prije nego što ćete se moći prijaviti; Ta informacija je bila dostupna tijekom postupka registracije. Ako ste poslali e-mail, slijedite upute. Ako niste dobili povratni e-mail, možda ste dali pogrešnu e-mail adresu ili je e-mail koji koristite prepoznat kao spam. Ako ste sigurni da je e-mail adresa koju ste upisali točna, kontaktirajte administratora ovog foruma.
Vrh

Zašto se ne mogu prijaviti?
Postoji nekoliko razloga koji bi mogli biti razlog. Prvi je, provjerite vaše korisničko ime i lozinku. Ako su ispravni, obratite se administratoru. Također je moguće da vlasnik web stranice ima grešku u konfiguraciji koju bi trebali ispraviti.
Vrh

Bio sam registriran no više se ne mogu prijaviti?!
Moguće je administrator deaktivirao ili izbrisao korisnički račun iz nekog razloga poput neaktivnosti i slično. Dakle moguće je da neki administratori povremeno uklone korisnike koji nisu sudjelovali aktivno u raspravama na forumu u cilju oslobađanja baze. Ako se to desilo, pokušajte ponovnu registraciju i budite aktivniji u raspravama.
Vrh

Zaboravio sam svoju lozinku!
Bez panike! Lozinku nitko ne može znati osim vas, ne može ju ni vidjeti uključujući i administratore, a lako se može uvjek ažurirati od strane samih korisnika. Idite na stranicu prijave i kliknite na Zaboravio sam lozinku . Slijedite upute i trebali bi biti ubrzo u mogućnosti prijaviti se s novom lozinkom na forum.
No, ako niste u nikako u mogućnosti postaviti novu, obratite se administratoru foruma.
Vrh

Zašto me forum automatski odjavljuje?
Ako nemate uključeno Zapamti me kod prijave, forum će vas držati prijavljene samo onoliko vremena koliko je odredio administrator u postavkama foruma. To sprečava zlouporabu Vašeg korisničkog računa. Da bi ostali prijavljeni, provjerite Zapamti me polje tijekom prijave. To se ne preporuča ako pristupate forumu sa onekog javnog računala, npr u knjižnici, internet caffeu, sveučilištu, kod prijatelja itd. Ako ne vidite tu kućicu, tada je administrator onemogućio tu opciju u postavkama foruma.
Vrh

What does the “Delete all board cookies” do?
“Izbriši sve kolačiće" opcija briše kolačiće koje kreira phpBB kada koristite forum. Kolačići, ako su uključeni, pružaju funkcije praćenja postavki korisnika kako bi se forum prilagodio njihovim potrebama kao što ste to već i pročitali. Ako imate probleme oko prijave ili odjave, brisanje tih kolačića može pomoći.
Vrh

Podešenja korisničkih postavki

Kako mogu izmjeniti svoje postavke?
Ako ste registrirani korisnik, sve vaše postavke korisničkog računa su spremljene u bazi foruma. Da bi ih mijenjali, posjetite Korisnički Kontrol Panel nakon što se prijavite; link se obično može se naći klikom na vaše korisničko ime na samom vrhu stranice foruma. Sustav će vam omogućiti da samostalno kada to zaželite promijenite sve svoje postavke i podešenja, uključivši i lozinku, a koje su odobrene od strane administratora.
Vrh

Kako mogu onemogućiti pojavu mog korisničkog imena na online popisu?
Unutar vašeg Korisničkog Kontrol Panela, pod izbornikom "Forum postavke", naći ćete opciju Sakrij moj status . Omogućite ovu opciju, i bit ćete vidljivi samo administratorima, moderatorima i naravno sebi. Ostali će vas vidjeti kao skrivenog korisnika.
Vrh

Vrijeme se ne prikazuje ispravno!
Moguće je vrijeme prikazano je iz vremenske zone različite od oneu kojoj se nalazite. Ako je to slučaj, posjetite Korisnički Kontrol Panel i promijenite svoju vremensku zonu kako bi se uklopili u određeno područje, npr Zagreb, Sarajevo, Beč, Budimpešta itd. Imajte na umu da mijenjanje vremenske zone, kao i većina postavki, mogu napraviti samo registrirani korisnici koji su prijavljeni na forum. Ako niste registrirani, tu postavku ne možete mijenjati i koristite vremensku zonu foruma.
Vrh

Promjena je vremenska zona no ona se i dalje prikazuje pogrešno!
Ako ste sigurni da ste postavili vremensku zonu ispravno, a vrijeme je i dalje netočno, onda se vrijeme na serveru nije ispravno podesilo. Molimo obavijestite administratora kako bi ispravio taj problem.
Vrh

Moj jezik nije na listi ponuđenih!
Sasvim moguće više je mogućih razloga ako nema vašeg jezika u ponuđenim opcijama. Ili forum administrator nije instalirao Vaš jezik ili forum nije ni preveden na tvoj jezik. Pitajte administratora ovog foruma može li instalirati vaš jezični paket kako bi vam olakšao snalaženje unutar foruma. Ako jezični paket kojim slučajem ne postoji odnosno nije ni preveden, pokušajte se volonterski uključiti u prevođenje na vaš jezik. Više informacija može se pronaći na phpBB & reg; website.
Vrh

Što je slika pored mog korisničkog imena?
Postoje dvije slike koje se mogu pojaviti zajedno s korisničkim imenom prilikom pregledavanja postova. Jedna od njih može biti slika povezana s statusom na forumu, uglavnom u obliku zvijezdica, točkica ili blokova, što pokazuje koliko postova imate ili dodjeljen status na forumu. Druga, obično veća, slika zvana Avatar i obično je jedinstvena slika prema kojoj se indentificira svaki korisnik.
Vrh

Kako mogu prikazati svoj avatar?
Unutar Korisničke opcije pod "Profil" možete dodati avatar pomoću jedne od četiri sljedećih metoda: Gravatar, galerija, daljinski ili učitati. To je do icu kako bi se omogućilo avatare i odabrati način na koji avatara može biti na raspolaganju. Ako ne možete koristiti avatara, obratite se administratoru ploči.
Vrh

Što je moj status i kako ga promijeniti?
Statusi koji se nalaze ispod vašeg korisničkog imena navede broj vaših postova koje ste napravili i za samu indentifikaciju s određenim korisnikom, npr. moderatori i administratori phpBB foruma. Općenito, ne možete direktno promijeniti status. Zloupotrebe ovog djela slanjem većeg broja postova samo u cilju povećavanja statusa se najčešće sankcioniraju. Većina foruma naime neće tolerirati bespotrebno postanje u cilju povećavanja statusa i moderator ili administrator će jednostavno smanjiti status brisanjem tih postova.
Vrh

Kad sam kliknuo na e-mail poveznicu želeći oslati poruku korisniku forum traži prijavu?
U pravilu samo registrirani korisnici mogu poslati e-mail (ili Privatnu Poruku) drugim korisnicima foruma putem ugrađenog e-mail obrasca i to samo ukoliko je administrator omogućio tu opciju. To je u cilju spriječavanja zlonamjernog korištenja e-mail sustava te slanja neželjene pošta korisnicima phpBB foruma od strane anonimnih korisnika.
Vrh

Postanje na phpBB-u

Kako mogu stvoriti novu temu ili odgovor?
Da bi na phpBB-u postavili novu temu unutar foruma kliknite na "Nova tema". Kako bi odgovorili na post u temi jednostavno kliknite na "Odgovor". Možda, ovisno o postavkama koje je odredio administrator foruma, ćete se morati registrirati i prijaviti korisničkim imenom i lozinkom prije nego što ćete moći postavljati svoje poruke. Popis vaših dozvola u svakom forumu je dostupan na samom dnu foruma i tema. Primjer: Vi NE možete počinjati nove teme unutar ovog foruma, Vi možete replicirati na temu unutar ovog foruma, Vi NE možete editirati napisano unutar ovog foruma, Vi NE možete obrisati post unutar ovog foruma, Vi možete slati privitke unutar ovog foruma i sl.
Vrh

Kako mogu urediti ili opbrisati post?
Osim administratora ili moderatora i vi možete uređivati ili izbrisati svoje postove, no to na svakom forumu detaljnije određuje administrator ili forum moderator. Ukoliko je omogućeno u postavkama vi možete urediti post klikom na gumb uredi post, ponekad doduše za to administrator odredi vrijeme koje prođe od kreiranja posta. Ako je netko već odgovorio na tvoj post u vrijeme uređivanja naći ćete poruku ispod u cilju da vidite da li je samo uređenje nakon novog posta smisleno ili ne. To će se pojaviti samo ako je netko napravio NOVI odgovor kada ste editirali; neće se pojaviti ako su na primjer moderator ili administrator samo uredili post. No oni mogu ostaviti u postu napomenu zašto su uredili post. Imajte na umu da normalni korisnici, ako je administrator tako odredio u postavkama, ne mogu izbrisati post kad jednom netko na njega odgovori.
Vrh

Kako mogu dodati potpis na svoj post?
Da biste dodali potpis koji će se prikazati ispod svakog posta prvo ga morate napraviti unutar KKP-a (Korisničkog Kontrol Panela) klikom na "Profil" pa na "Uredi potpis". Nakon što ste ga kreirali (obratite pažnju na ograničen broj znakova) možete ga isključiti iz prikaza u nekom postu isključivanjem opcije "Priložite potpis, potpisi se mogu mijenjati preko Korisničkog Kontrol Panela". Također možete uključiti unutar Korisničkog Kontrol Panela da se potpis pojavljuje automatski u svim postovima ili da se ne pojavljuje već da ga uključite gdje smatrate to za potrebnim. To možete napraviti u Korisničkom Kontrol Panelu klikom na "Forum postavke" pa na "Uredi osnovne postavke postanja" u dijelu "Priključite svoj potpis po defaultu". Ako ste to učinili još uvijek naravno možete sam potpis na pojedinačnom postu onemogućiti za prikaz na opciji prikaza potpisa.
Vrh

Kako mogu kreirati anketu na forumu?
Kada postavljate novu temu ili uređujete prvi post u temi, kliknite na "Kreiranje ankete" ispod glavnog obrasca samog posta. Ako to kojim slučajem ne vidite vi kao korisnik najvjerojatnije nemate potrebna dopuštenja za kreiranje anketa unutar tog djela foruma. Ako možete unesite naslov i najmanje dvije opcije za glasanje unutar ankete u odgovarajuća polja, pazeći pritom da je svaki odgovor u novom redu tekstualnog polja. Također, možete podesiti broj opcija koje korisnik može odabrati prilikom samog glasovanja pod "Opcije po korisniku" ili rok trajanja ankete u danima za anketu i na kraju mogućnost korisnicima da naknadno ako se predomisle izmijene svoj glas. Naiđete li na problem uvijek možete dodatno zatražiti pomoć kod administratora foruma.
Vrh

Zašto ne mogu dodati još opcija unutar kreirane ankete?
Taj limit za ankete određuje administrator. Ako smatrate da je potrebno dodati još više mogućnosti za Vašu anketu od dopuštenog tada se obratite administratoru i obrazložite mu svoj problem.
Vrh

Kako mogu urediti ili izbrisati svoju anketu?
Sve kreirane Ankete može uređivati samo onaj korisnik koji ih je kreirao i naravno administrator foruma ili moderator. Za uređivanje ankete, kliknite na "Uedi post". Prvi se post uvijek povezuje s opcijama ankete. Ako nitko nije glasao, korisnici mogu izbrisati anketu ili izmijeniti odnosno dodati bilo koju opciju za glasanje. Međutim, ako su članovi foruma već glasali, samo moderatori ili administratori mogu urediti ili izbrisati tu anketu. To sprječava oda tijekom samog glasanja dođe do gubljenja smisla već datih glasova i eventualnih manipulacija glasovima.
Vrh

Zašto ne mogu pristupiti nekom forumu?
Neki forumi mogu biti ograničeni samo na određenu grupu korisnika ili samo na određene korisnike. Za pregledavanje pošte ili za neku drugu radnju moguće ćete trebati posebne ovlasti. Kontaktirajte moderatora foruma ili samog administratora da vam to pojasni ili omogući sam pristup.
Vrh

Zašto ne mogu dodavati datoteke/ like i slično u post?
Ta se odobrenja dodjeljiuju ponekad za svaki forum posebno ili prema grupi korisnika ili pojedinačno. Administrator phpBB foruma možda je onemogućio dodavanje privitaka za forum unutar čije ste ih teme željeli staviti ili možda samo određene grupe korisnika mogu postavljati slike i ostale privitke. Kontaktirajte najbolje administratora ili pogledajte ako je to navedeno u pravilima ako niste sigurni zašto niste u mogućnosti dodavati privitke u post.
Vrh

Zašto sam mi je dodjeljeno upozorenje???
Svaki administrator phpBb foruma ima svoja vlastita pravila vezana uz određen forum. Ako ste ih moguće prekršili tada vam se dodjeljuje upozorenje. Imajte na umu da je ova odluka donešena uz pravila svakog foruma, a phpBB Limited nema baš nikakve veze s takvim vrstama upozorenja. Kontaktirajte najbolje administratora foruma ukoliko niste sigurni zašto vam je izdano upozorenje.
Vrh

Kako mogu prijaviti post moderatoru foruma?
Ukoliko je administrator je to dopustio vidjet ćete gumb za prijavljivanje postova pored posta koji želite prijaviti. Klikom na to softver vas vodi kroz postupak prijave.
Vrh

Što je to “Spremi skicu” gumb kada pišem post ili poruku?
To vam omogućuje spremanje skica koje treba dovršiti ili staviti kasnije. Da biste ponovno učitali spremljenu skicu posjetite nakon prijave korisničkim imenom i lozinkom svoj Korisnički Kontrol Panel.
Vrh

Zašto moj post mora biti odobren?
Administrator se možda odlučio da se postovi na forumu prethodno pregledaju prije objave. Također je moguće da je administrator to stavio samo u neku pojedinu grupu korisnika. Molimo kontaktirajte administratora za detalje.
Vrh

Kako mogu bumpirati temu?
Klikom na "Bumpiraj" ili "Bump post" što samu temu stavlja na vrh stranice. Međutim, ukoliko to ne vidite tada je možda ta opcija onemogućena ili nije prošlo dovoljno vremena koje je administrator odredio za bumpiranje teme. Također je moguće da temu bumpirate stavljanjem novog posta, međutim budite sigurni da slijedite pravila samog foruma kada to činite.
Vrh

Uređivanje i tipovi tema

Što je to BBKod ili BBCode?
BBKod (BBCode) je posebna HTML implementacija koja nudi velike mogućnosti oblikovanja samog posta ili privatne poruke unutar phpBB foruma. Korištenje BBKoda jednog ili više njih odobrava administrator foruma, no isti može biti onemogućen od strane korisnika i prilikom samog pisanja posta ili poruke. BBKod je u biti HTML kojem su tagovi zatvoreni uglatim zagradama [i], umjesto . Za više informacija o BBKodu pogledajte vodič kojem možete pristupiti sa stranice za pisanje postova.
Vrh

Mogu li koristiti HTML?
Ne nije moguće korištenje HTML-a na ovom forumu. Većina stvari vezanih uz HTML oblikovanje mogu se umjesto toga primjeniti pomoću BBKoda.
Vrh

Što su smajlići?
Smajlići ili Emotikoni su male sličice koje se mogu koristiti za izražavanje osjećaja unutar foruma pomoću kratkog koda, npr. :) bi označavalo da ste sretni, dok :( označava kada ste tužni. Potpuni dostupan odobren od strane administratora popis se može vidjeti prilikom pisanja posta. Pokušajte ne previše koristiti smajliće u postu jer i oni mogu brzo donijeti do toga da je post nečitak te ih moderator može izmijeniti ili ukloniti. Administrator foruma može također postaviti ograničenje koliko smajlića možete ubaciti u pojedini post.
Vrh

Mogu li stavljati slike?
Da naravno, slike mogu biti prikazane u postovima, jasno ako je to administrator omogućio. Možda ako se onemogući na pojedinom forumu nećete biti u mogućnosti stavljati slike ili neke datoteke ili će se stavljanje ograničiti veličinom. Prilikom stavljanja slika sa drugih stranica - servera obratite pažnju na autorska prava te da je na dostupnom poslužitelju, npr http://www.example.com/neka-slika.gif. Naravno ne možete povezati post s fotografijama pohranjenim na vlastitom računalu bez prebacivanja u privitak (osim ako je isti javno dostupan server) niti slike za čije je pregledavanje potrebna autoindentifikacija korisničkim imenom i lozinkom, npr Hotmail ili Yahoo poštanski sandučići, lozinkom zaštićene stranice, itd. itd. Za prikaz slika koristite BBKod [img] [/img] tag.
Vrh

Što su globalne obavijesti?
Globalne najave sadrže važne informacije i trebali bi ih pročitati kad god je to moguće. One će se pojaviti na vrhu svakog foruma i Korisničkom Kontrol Panelu. Globalne obavjesti objavljuju administratori koji mogu dati ovlasti ostalim korsnicima ili grupama korisnika za objavu istih.
Vrh

Što su obavijesti?
Obavijesti ili najave često sadrže važne informacije za neki tematski forum koji baš čitate i trebali ih pročitati kad god je to moguće. Pojavljuju se na vrhu svake stranice foruma na kojem su postane. Kao i globalne obavijesti administratori mogu dati ovlasti ostalim korsnicima ili grupama korisnika za objavu istih.
Vrh

Što je važno?
Važno / Sticky je tema unutar foruma koje se pojavljuju samo na prvoj stranici, a sadrže važne informacije za neki tematski forum koji baš čitate i trebali ih pročitati kad god je to moguće. Kao i kod globalnih obavijesti i obavijesti dministratori mogu dati ovlasti ostalim korsnicima ili grupama korisnika za objavu istih.
Vrh

Zašto je tema zaključana?
Zaključane teme su teme u kojima korisnici više ne mogu odgovarati i ukoliko sadrže anketu istoj se zaključavanjem onemogućuje daljnje glasanje. Teme mogu biti zaključane od strane administratora ili moderatora ali i samog korisnika koji ih je otvorio (ako ima dopuštenje) iz nekoliko razloga.
Vrh

Što su to ikone tema?
Ikone tema su male slike koje dodatno pojašnjavaju sadržaj. Mogućnost korištenja ikona ovisi o dozvolama koje je postavio administrator.
Vrh

Korisničke razine i grupe

Što su administratori?
Administratori su osobe s najvišom razinom kontrole unutar cijelog phpBB foruma. Oni mogu kontrolirati baš sve unutar phpBB foruma, uključujući i postavljanje najrazličitijih dozvola, isključivanje korisnika, stvaranje korisničkih grupa ili moderatora itd. Administratori također imaju potpune moderatorske ovlasti unutar svih kreiranih foruma, a ovisno o zadanim postavkama.
Vrh

Što su moderatori?
Moderatori su pojedinci na forumu (ili grupe pojedinaca) who look after the forums from day to day. They have the authority to edit or delete posts and lock, unlock, move, delete and split topics in the forum they moderate. Generally, moderators are present to prevent users from going off-topic or posting abusive or offensive material.
Vrh

Što su korisničke grupe?
Korisničke grupe su grupe koje okupljaju određene korisnike. Svaki korisnik može biti član više korisničkih grupa, a svakoj grupi mogu biti dodjeljene posebne ovlasti unutar cijelog foruma ili samo unutar nekih tema na forumu. To omogućuje administratoru foruma da većem broju korisnika odjednom dodjeli određene ovlasti.
Vrh

Gdje su grupe i kako im se mogu pridružiti?
Korisničke grupe na forumu možete vidjeti unutar Korisničkog Kontrol panela u djelu Korisničke grupe. Ako se želite jednoj od aktivnih pridružiti kliknite na nju i pošaljite zahtjev. Nisu sve grupe otvorenog pristupa, nekima treba posebno odobrenje, neke su zatvorene, a neke čak i skrivene. Ukoliko je grupa otvorenog tipa dovoljno je kliknuti i poslati zahtjev, ukoliko je zatvorenog tipa nakon poslanoh zahtjeva morate pričekati odobrenje od strane voditelja. Ne uznemiravajte dodatno voditelja grupe čak ni ukoliko odbije vaš zahtjev, vjerojatno postoje razlozi za tako nešto.
Vrh

Kako mogu postati voditelj neke grupe?
Vođa se dodjeljuje obično prilikom kreiranja nove grupe. Želiš li postati voditeljem neke grupe na forumu ili osnovati novu kontaktiraj admnistratora foruma.
Vrh

Zašto su neke korisničke grupe prikazane različitim bojama?
Moguće je administratoru foruma upućen zahtjev da se određenoj grupi dodjeli određena boja kako bi se po njoj indentificirali članovi određene grupe.
Vrh

Što je “Zadana korisnička grupa”?
Ako ste član više od jedne korisničke grupe, zadana se koristi kako bi se utvrdila boja i status prikazan uz korisnički profil. Administrator vam može odobriti promjenu zadane grupe putem Korisničkog Kontrol panela.
Vrh

Što je “Tim” link?
Link na "Tim" stranicu vodi vas u dio gdje možete vidjeti popis korisnika uključujući administraore i moderatore koji se brinu za rad određenog djela foruma.
Vrh

Privatne Poruke

Ne mogu slati privatne poruke!
Za to postoje tri moguća razloga; niste registrirani/prijavljeni na forum, slanje poruka vam je onemogućeno od strane administratora, onemogućeno je slanje poruka svim korisnicima. Kontaktirajte administratora za više informacija po tom pitanju.
Vrh

Dobijam neželjene poruke!
Možete automatski obrisati neželjene poruke unutar postavki unutar vašeg Korisničkog Kontrol panela. Dobijate li poruke od određene osobe prijavite to administratoru foruma.
Vrh

Primio sam spam odnosno uvredljive poruke s ovog foruma!
Žao nam je što se to desilo. Email postavke foruma omogućuju praćenje korisnika koji šalju takve poruke, trebate samo prosljediti cijelu poruku / email koji ste primili od tog korisnika. Vrlo je važno kako bi administrator mogao poduzeti sve potrebne korake da pošaljete kompletan email uključujući i zaglavlja.
Vrh

Prijatelji i blokirani

Što su moje liste Prijatelja / Blokiranih?
Možete koristiti ove liste za organiziranje ostalih članova foruma. Članovi koje dodate na popis prijatelja bit će uvršteni u vašem Korisničkom Kontrol panelu te ćete imati brzi pristup na link koji vodi na njihov profil. Tamo ćete vidjeti njihov online status i možete im poslati Privatnu Poruku ili Post. Njihovi postovi mogu biti istaknuti, a ako su dodani na listu blokiranih njihov post će biti standardno skriven sve dok ne kliknete na opciju da ga možete pogledati odnosno pročitati.
Vrh

Kako mogu dodati ili ukloniti korisnika s liste prijatelja ili blokiranih?
To možete odraditi na jedan od dva ponuđena načina. Unutar svakog korisničkog profila nalazi se link za dodavanje ili brisanje istog s liste prijatelja odnosno blokiranih. Drugi način je da unutar svog Korisničkog Kontrol panela u dijelu "Prijatelji / Blokirani" korisnika dodate ili obrišete.
Vrh

Pretraživanje foruma

Kako mogu pretražiti forum?
Unesite pojam za pretraživanje u polje za pretragu koji se nalazi na početnoj stranici ili unutar određene forum teme. Napredno pretraživanje možete koristiti klikom na “Napredna pretraga” link koji se nalazi na svakoj stranici foruma. Pristup opciji može se razlikovati ovisno o zadanom stilu samog foruma.
Vrh

Zbog čega pretraživanje nije dalo rezultate?
Vaša pretraga je vjerojatno bila prilično nejasna i uključivala je mnoge pojmove koji nisu indeksirani od strane phpBB-a. Pokušajte biti prezizniji kod pretraživanja i koristite "Napredno pretraživanje".
Vrh

Zašto mi se pojavila prazna stranica!?
Moguće ste unjeli previše uobičajenih riječi u pretragu. Budite precizniji te koristite "Napredno pretraživanje" i unesite što više poznatih pojmova.
Vrh

Kako tražiti članove foruma?
kliknite na link “Članovi” i na toj stranici link “Potraži člana” ili početno slovo člana kojeg tražite.
Vrh

Kako mogu pronaći moje postove i teme?
Vaše postove na forumu možete pronaći klikom na link “Pokaži moje postove” link unutar Korisničkog Kontrol Panela ili klikom na “Traži postove korisnika” preko vlastitog profila na stranci ili preko “Brzog linka” u izborniku na vrhu foruma. Za traženje vaših tema, koristite "Napredno pretraživanje" i popunite što više opcija u ponudi.
Vrh

Pretplate i oznake

Koja je razlika između označavanja i pretplate?
U phpBB 3.0, oznake (bookmark) teme radilo je slično Označavanju (Bookmarking) u web pregledniku. Niste upozoreni kada je došlo do promjene. Od verzije phpBB 3.1, zabilješka je više poput pretplatite na temu. Možete biti obaviješteni kada je došlo do promjene u određenoj temi. Pretplata, međutim, vas obavještava o izmjenama u temi ili forumu. Opcije oznaka i pretplate mogu se konfigurirati u Korisničkom Kontrol Panelu, pod "Postavke foruma". ",”.
Vrh

Kako mogu označiti ili se pretplatiti na određenu temu?
Možete označitii ili se pretplatiti na određenu temu klikom na link "Alati teme" smještenog na vrhu i dnu teme. odgovaranjem na određenu temu također provjerite ponudu na pretplate.
Vrh

Kako se mogu pretplatiti na određeni forum?
Za pretplatu na određenu forum temu, kliknite link “Pretplati se”, najčešće na dnu stranice određenog foruma.
Vrh

Kako mogu ukloniti moje pretplate?
Za uklanjanje pretplata, idite na svoj Korisnički Kontrol Panel i sljedite link Pretplate.
Vrh

Privici

Koja je vrsta privitaka dozvoljena na ovom forumu?
Svaki administrator foruma određuje koja je vrsta privitaka dozvoljena unutar foruma. On može pojedinu vrstu privitaka zabraniti ili odobriti. Ukoliko niste sigurni što se smije prenjeti obratite mu se za detalje.
Vrh

Kako mogu pronaći svoje privitke?
Kako bi pronašli svoj popis privitaka koje ste prenijeli na ovaj forum, idite na svoj Korisnički Kontrol Panel i slijedite link Privici.
Vrh

phpBB pitanja

Tko je napisao ovaj forum?
Ovaj softver (u nepromjenjenom obliku), napravljen je i realiziran uz autorska prava od stranephpBB Limited. Dostupan je u potpunosti pod GNU General Public License, version 2 (GPL-2.0) i kao takav može biti slobodno distribuiran. Posjetite O phpBB-u za ostale detalje.
Vrh

Zbog čega mogućnost XX nije dostupna?
Ovaj je softver pisan i licenciran od strane phpBB Limited. Ako smatrate da neka karakteristika treba biti dostupna posjetite phpBB Centar Ideja, gdje možete predložiti nove značajke ili postaviti upite o postojećim.
Vrh

Koga kontaktirati u vezi zlouporabe / pravnih stvari vezanih uz ovaj forum?
Bilo koji od navedenih unutar “Tim” stranice trebao bi biti dostupan za kontakt vezan uz ta pitanja. Ukoliko bezuspješno tražite odgovor na svoje pitanje kontaktirajte vlasnika domene (preko whois lookup), ili ukoliko se radi o besplatnoj usluzi (na primjer Yahoo!, free.fr, f2s.com, etc.), menagmentu koji radi po pitanjima zloupotreba. Imajte uvijek na umu kako phpBB Limited nema apsolutno nikakve ovlasti i ne može ni na bilo koji način biti odgovoran po pitanju tko, gdje i na koji način koristi forum. Ne kontaktirajte dakle phpBB Limited ni po kojem pitanju pravne strane korištenja (klevetnički komentari, zloupotreba autorskih prava i sl.) a koja nisu izravno vezana za phpBB.com web ili phpBb softvera. Ukoliko kontaktirate phpBB Limited o bilo kojoj trećoj strani očekujte nikakav ili samo kratak odgovor.
Vrh

Kako mogu kontaktirati administratora?
Svi posjetioci mogu ga kontaktirati preko “kontakt” forme, ukoliko je ta opcija uključena od strane administratora.
Registrirani članovi foruma mogu ga kontaktirati i preko “Tim” linka.
Vrh

O phpBB prijevodu - prijevodima

Tko prevodi ovaj forum?
Ovaj je forum u potpunosti s enleske službene inačice preveden radom grupe phpBB volontera okupljenih na phpbb.com.hr i kao takav služi kao službeni phpBB prijevod na Hrvatski jezik.
Vrh

Smijem li se uključiti u prevođenje ili preradoiti ovaj prijevod?
Naravno, prijevod je rad grupe volontera javno je dostupan pod licencom kao i originalna verzija phpBB-a te originalnog jezika s kojeg je preveden. Prevod i online ispravak mogućih grešaka ove verzije dostupno je preko github.com dok je preuzimanje ove i bilo kojih jezičnih datoteka za korištenje phpBB-a zbog same sigurnosti rada foruma preporučljivo samo i isključivo preko phpbb.com na kojima sve datoteke prolaze dodatne provjere kompatibilnosti sa phpBB-om
Vrh