tako se priča po stranim forumima, a i james allen je nešto o tome pričao.......sve su to naravno spekulacije, ali eto....King iCool je napisao/la:Odakle ti ta informacija?Koja su to saznanja, di si to pročital??sunseeker je napisao/la: po nekim saznanjima i procjenama mclaren je trenutno ispred svih ostalih, tako da će od bolida svakako nešto biti
Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: F1
Re: Formula 1 team-McLaren
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Naša momčad nije ni danas mirovala; nove spravice.
Opet neka mjerenja...

Zatvoren otvor iznad glave vozača

Zatvoren otvor iznad glave vozača

- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
- Schumy.d
- Legenda
- Navijam za: Ferrari
Pa šta tako svi skrivaju taj difuzor?? 
Nije sve opet u tom difuzoru (a i kao da ga već ostali timovi nisu proučili)...
A svi to tako skrivaju.

A svi to tako skrivaju.
- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Mislim da oni tu ne skrivaju difuzor... Istu (ajde, gotovu istu) stvar sam vidio i na Renaultu i RBR-u.Schumy.d je napisao/la:Pa šta tako svi skrivaju taj difuzor??
A svi to tako skrivaju.
EVo ga, u Renaultu su to riješili malo elegantnije...

I RBR sa zanimljivom ceradom.

Možda to ne služi nekom skrivanju, možda je to nešto sasvim treće, 'ko će ga znat...
Za sad nisam nigdje pročitao nešto o tome.

- Schumy.d
- Legenda
Mislim da je ipak difuzor u pitanju. Nemaju šta drugo tu prikrivati. Pogledaj Renaultov pokrov koji NE pokriva zadnje krilo, pa onda možemo zaključiti da se ne radi o obliku zadnjeg krila.Arai je napisao/la: Možda to ne služi nekom skrivanju, možda je to nešto sasvim treće, 'ko će ga znat...
Za sad nisam nigdje pročitao nešto o tome.
Tad nam ne preostaje ništa drugo nego difuzor.

Ne znam, ja isto prvi put vidim ovakve "pekane"

- sunseeker
- Profesionalni vozač
to je skrivanje koje nema prevelikog smisla, ali momčadi to ipak koriste jer zašto nekome ne otežati posao ako to možeš učiniti sa malo cerade ili lima....
- Schumy.d
- Legenda
Ovo je kao puno ljepše...Dani je napisao/la:Ono je bila neka kuhinjska krpa kod ferrarija.

Kao da sam našao neki zgužvani lim pa ga izravnao kolko ide i izrezao...

- gringo73
Ovo je bilo nakon što je Button ostao na stazi...ko zna šta se tu moglo vidit i šta se tu krilo.sunseeker je napisao/la:to je skrivanje koje nema prevelikog smisla, ali momčadi to ipak koriste jer zašto nekome ne otežati posao ako to možeš učiniti sa malo cerade ili lima....
Kolega Schumy, recesija je!Schumy.d je napisao/la:Ovo je kao puno ljepše...![]()
![]()

- Schumy.d
- Legenda
gringo73 je napisao/la:Kolega Schumy, recesija je!Schumy.d je napisao/la:Ovo je kao puno ljepše...![]()
![]()

A da, vidiš, nisam se ni sjetio tog

Stvarno je, u Ferrariju krpe neke, u Mclarenu lim neki od nekakvog putokaza...

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Ron Dennis primljen u Motor Sport Hall of Fame:
http://uk.eurosport.yahoo.com/12022010/ ... -fame.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://uk.eurosport.yahoo.com/12022010/ ... -fame.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- sunseeker
- Profesionalni vozač
mislim da momčadi o ovim površinskim vidljivim stvarima znaju apsolutno sve jedni o drugima, radi se samo o tome da nekome ne želiš olakšati posao ako mu ga vrlo jednostavno možeš otežatigringo73 je napisao/la:Ovo je bilo nakon što je Button ostao na stazi...ko zna šta se tu moglo vidit i šta se tu krilo.sunseeker je napisao/la:to je skrivanje koje nema prevelikog smisla, ali momčadi to ipak koriste jer zašto nekome ne otežati posao ako to možeš učiniti sa malo cerade ili lima....
dali netko slika bolid odozada dok on stoji na stazi ili se polako kreće u boks......praktički ista stvar......a ova kamuflaža je tu samo zbog ovog "praktički"
- jaki
- Rezervni vozač
Stvarno samo nešto mjeregringo73 je napisao/la:Naša momčad nije ni danas mirovala; nove spravice.Opet neka mjerenja...

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Objašnjenje stražnjeg kraja kod McLarena:
http://www.formula1.com/news/technical/2010/0/720.html" onclick="window.open(this.href);return false;
McLaren’s Jenson Button leapt to the top of the timesheets, as this week’s four-day test in Jerez drew to a close on Saturday. Button lapped the Spanish circuit in 1m 18.871s to finish over two-tenths of a second ahead of Robert Kubica in the Renault.
The British driver spent the day evaluating set-ups and assessing tyre durability in the MP4-25, and covered 108 laps.
Dobro je, nije ganjao vrijeme.
http://www.formula1.com/news/technical/2010/0/720.html" onclick="window.open(this.href);return false;
McLaren’s Jenson Button leapt to the top of the timesheets, as this week’s four-day test in Jerez drew to a close on Saturday. Button lapped the Spanish circuit in 1m 18.871s to finish over two-tenths of a second ahead of Robert Kubica in the Renault.
The British driver spent the day evaluating set-ups and assessing tyre durability in the MP4-25, and covered 108 laps.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Na neki nacin i je.On je ovo vrijeme postavio prijepodne,kada je radio krace stintove (kao i Kubica),a poslije se bazirao na duge stintove radi testiranja ponasanja bolida prema gumama tokom duzis distanci..Dani je napisao/la:Objašnjenje stražnjeg kraja kod McLarena:
FORZA FERRARI!!!
- brg
- Navijam za: JB
da ali ga je odmah nakon 1.18.871 prekinuo Weber sa crvenom zastavom ,šta bi sljedilo ne znamo...nikolaa je napisao/la:Na neki nacin i je.On je ovo vrijeme postavio prijepodne,kada je radio krace stintove (kao i Kubica),a poslije se bazirao na duge stintove radi testiranja ponasanja bolida prema gumama tokom duzis distanci..Dani je napisao/la:Objašnjenje stražnjeg kraja kod McLarena:
- gringo73
- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Da, ispusi su slični prošlogodišnjim, isto vrijedi i za end plate prednjeg krila...

Evo i nekih shark gillsa (škrga)

Uglavnom, McLaren je za zadnji test donio puno novotarija. Čak su i difuzor malo izmijenili, a vratili su par prošlogodišnjih stvari.

Evo i nekih shark gillsa (škrga)

Uglavnom, McLaren je za zadnji test donio puno novotarija. Čak su i difuzor malo izmijenili, a vratili su par prošlogodišnjih stvari.

- fenomeno
- Početnik
- Navijam za: Kimi Raikkonen
http://f1.gpupdate.net/en/formula-1-new ... ry-strong/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nakon Ferrarija i McLaren se Schumiju čini vrlo jakim i opasnim
Nakon Ferrarija i McLaren se Schumiju čini vrlo jakim i opasnim
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
http://www.motorsport.com/news/article. ... 9288&FS=F1" onclick="window.open(this.href);return false;
Razlog zašto je McLaren uvjerljivo najbrži na pravcima. Počelo je
Brzine u Barseloni:Hamilton 313km/h. Massa 308km/h, Barrichello 308, Schumacher, Kubica, Sutil 307, Buemi 305, Di Grassi 302, Vettel 301, Kobayashi 300, Kovalainen 298
Razlog zašto je McLaren uvjerljivo najbrži na pravcima. Počelo je

Brzine u Barseloni:Hamilton 313km/h. Massa 308km/h, Barrichello 308, Schumacher, Kubica, Sutil 307, Buemi 305, Di Grassi 302, Vettel 301, Kobayashi 300, Kovalainen 298
- gringo73
Da, riječ je o ovomeF2004_the_best_ever je napisao/la:http://www.motorsport.com/news/article. ... 9288&FS=F1
Razlog zašto je McLaren uvjerljivo najbrži na pravcima. Počelo je![]()

S tim prorezom može se tumačiti da zadnje krilo ima 3 elementa, a 2 su dozvoljena. A vidit ćemo i to uskoro.
I napomena za sve navijače; McLarenova nova stranica počinje s radom tek za VN Bahraina.

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
http://www.autosport.com/news/report.php/id/81836" onclick="window.open(this.href);return false;
ferari nema namjeru uloziti protest na mclarenov bolid, a mclaren u potpunosti siguran u legalnost njihovog bolida...
ferari nema namjeru uloziti protest na mclarenov bolid, a mclaren u potpunosti siguran u legalnost njihovog bolida...
McLaren u <3
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Sto,gotovo sigurno znaci,da je Ferrari takvo krilo spremio za Bahrein..Da nisu pripremili,i nisu stigli nesto slicno razviti,Ferrari bi prvi progovorio oko ilegalnosti bolida..McLewis je napisao/la:http://www.autosport.com/news/report.php/id/81836
A jos uz to,krilo na F10,kao i na F60,inace skoro identicna krila,ima prorez.Samo se radi o malom prorezu na sredini,koji ne pravi 3 element na straznjem krilu,kao sto je to slucaj sa McLarenom.
Ja sam potpuno siguran da ce Ferrari nesto slicno napraviti u Bahreinu...
FORZA FERRARI!!!
- gringo73
Istok Europe je sve aktivniji u F1 u zadnje vrijeme...a evo ih i kod "nas": McLaren je potpisao partnerski ugovor s poljskom brokerskom kućom X-Trade Brokers. Njihov logo (xtb) bit će jaaako visoko na bolidu.

A napokon je proradila i stranica u novom obliku! http://mclaren.com/home" onclick="window.open(this.href);return false;

A napokon je proradila i stranica u novom obliku! http://mclaren.com/home" onclick="window.open(this.href);return false;

- Icy
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Crvenog Baruna
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre