Mjesto za odmor. (Pogledajte, koliko vozac ima mjesta...
)
tus kabina

Kao kod kuce...

Trazim teh. karakteristike. Ako tko nadje, neka napise.

Moderatori/ce: Zweki, Senna, gringo73, 47, Icy
)

:

GT-R je napisao/la:Pitanje u vezi ovih naših Zagrebačkih gradskih autobusa (ZET-ovih)
Trenutno najbolji autobus, koji je?
GT-R je napisao/la:Po mom mišljenju MAN Lion's City, zato što ima kamere, onaj sat kod prednjih vrata, mislim čak mjerač temperature, švabo je to...
Isto kao i onaj novi Mercedes Benz Citaro, ali on ima neke nedostatke u odnosu na MAN-a.
GT-R je napisao/la:Znam jer sam sjedio za volanom tih autobusa.
Kad se sjetim kako su ti busevi bili čvrsti, čisti, mirisali na tvornicu, novi dok su došli u Hrvatsku, sada su već svi prljavi, s*ebani, rasklimani... Šteta..
GT-R je napisao/la:I pitanje, zašto Iveco Citelis ima dvije verzije, zglobni i "kratki, tj. obični", a MAN samo "kratki", a Mercedes samo zglobni?
Idem probati iz glave...
Na autocesti ces vise vidjeti MAN, Mercedes, Neoplan i ostale marke nego Iveca. Ne kazem ja... imaju i oni svoje koji idu na duze relacije, ali manje nego ovi navedeni. 

Primjerice, ova serija ima još aerodinamičniju kabinu, koja ne samo da smanjuje potrošnju goriva već poboljšava i protok zraka kroz motorni prostor, potpomažući hlađenje motora, što je čimbenik koji će biti iznimno važan za nadolazeću Euro-6 generaciju motora. Također je unaprijeđen i Opticruise mjenjač, te ocijenjen visokom ocjenom za bržu, uglađeniju i inteligentniju izmjenu brzina.
Za daljnje impresioniranje žirija zaslužan je bio Scanijin novi Driver Support System, ocijenjen kao inovativan alat u prilagodbi vozača, sposoban omogućiti neprekidno proaktivno djelovanje vozača na cesti, ocjenjujući potrošnju proisteklu iz njegovog stila vožnje, efikasnost vožnje i ukupan učinak jednostavnim i efikasnim sustavom ocjenjivanja pomoću zvjezdica. Posljednje, ali ne i manje važno - visoko je ocijenjena i atraktivna, udobna i ergonomska unutrašnjost Scanijine R-serije.
Iznoseći odluku žirija, predsjednik ITOY-a (International Truck Of The Year), gospodin Gianenrico Griffini je prokomentirao: "U ovom ekstremno izazovnom vremenu za cijelu automobilsku industriju, a posebice za europske proizvođače komercijalnih vozila, Scania je razvila pravo umjetničko djelo koje postavlja nove standarde uštede goriva, voznih svojstava i ukupne učinkovitosti."

McLewis je napisao/la:ej evo da se i ja ukljucim u temu... inace sam strastveni ljubitelj kamiona te inace posjedujem dva actrosa i jednog atega... najvise nekako volim mercedese.... iskreno neda mi se bas citati vasa misljenja o kamionima ali bih volio znat otkud se kod vas rodila ljubav prema njima???
), a malo je i u genima. Stari mi je prof. vozac, pa sam to onda nasljedio od njega.

Znam da to nije baš najbolji posao (rad nedjeljom, praznicima, dalek put), ali eto, sviđa mi se to iako nisam se iskusio u tome.
Scuderia je napisao/la:McLewis je napisao/la:ej evo da se i ja ukljucim u temu... inace sam strastveni ljubitelj kamiona te inace posjedujem dva actrosa i jednog atega... najvise nekako volim mercedese.... iskreno neda mi se bas citati vasa misljenja o kamionima ali bih volio znat otkud se kod vas rodila ljubav prema njima???
Kad se rodila ljubav? - Pa.... od kad sam bio mali balonja (), a malo je i u genima. Stari mi je prof. vozac, pa sam to onda nasljedio od njega.
![]()
Meni se takodjer svidjaju Mercedesovi kamioni. ( Uz Renault Magnum).
Daj mi reci, kakve kamione imas ( mislim na ono: Sleper, mixer i sl....), jer danas Mercedes ima u svim podrucijima svoje strojeve.

Vuksa_KC je napisao/la:Jel se neko od vas možda sjeća priče da su se u Osijeku trebali proizvoditi Neoplani...a to naravno propalo...

Scuderia je napisao/la:@McLewis.
Dobre slike, odlicni kamioni.![]()
Oni su samo za domaci transport ili ih koristite za inozemstvo?
EDIT. Vozis li vec kamione?

samo gledam, treba dosta novaca izdvojiti za polaganje.

McLewis je napisao/la:treba i vise od 1000€ ako zelis i za prikolicu polozit... malo pljackaju s tom vozackom ali oke... kako bi se reklo merak nema cijene

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.