A zaboravljuju da je taj motor 2006. pobjedio 9 puta i lani 10 puta. Ove sezone 5 puta

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
neznam nekak mi za ferrari nije dobro da tako završavaju utrkered_devil je napisao/la:Sad svi pričaju kako je Ferrarijev motor sranje i sl.
A zaboravljuju da je taj motor 2006. pobjedio 9 puta i lani 10 puta. Ove sezone 5 puta
Slažem se s tobom , ali ne sjećam se kad je MCM ovako vrisnija kao jučer Massi Ferrari , čuj kad guma pukne još ima šanse da se spasiš , a kad dimček krene iz repice gotovo jeschuey je napisao/la:da je kiks,to je,ali dajte navedite zadnja 3 kvara na bolidu Ferrarija? nisu oni nikaj opali,događa se u normalnom prosjeku da bolid zariba,niš strašno,nego nisu spremni skroz nego samo 99% i to ih košta,sreća njihova da nisu ni u McLarenu pa se nekako anulira to,ali samu grešku na bolidu ja nesmatram nečim kaj se prečesto događa,tak da mislim da malo previše kritizirate s jedne stran.... s druge ostale greške su krive gume,loš setupmloša strategija,ali brkate pojmove
Više sam mislio na uzrok crkavanja motora. Da li je nov motor riknuo ili motor kojemu je ovo bio drugi Gp.schuey je napisao/la:tak svejedno kad imaju đokera za MassuDamper je napisao/la:Jeli ovo Massi bila prva ili druga utrka sa istim motorom?
Stvarno sam izenađen sa odustajanjem.
Massin je vozio drugi gp, Raikkonenov je bio nov.Damper je napisao/la:Više sam mislio na uzrok crkavanja motora. Da li je nov motor riknuo ili motor kojemu je ovo bio drugi Gp.schuey je napisao/la:tak svejedno kad imaju đokera za MassuDamper je napisao/la:Jeli ovo Massi bila prva ili druga utrka sa istim motorom?
Stvarno sam izenađen sa odustajanjem.
Ako se nov motor pokvario, to je onda jedan veliki promašaj gospode iz Maranella. Sram da vas bude, uprskali ste mi fin vikend.
Sad više stvarno niš ne kužim!!Ferrari4ever je napisao/la: Sve u svemu nesmijemo tako brzo otpisati Ferrari ima još utrka do kraja sve je moguće
Nego pod šta? Zbog Francuske je koristio jockera i mijenjao motor zbog procijene da stari, koji je radio sa slomljenim spuhom, ne bi izdržao - ipak kvar.Schumy.d je napisao/la:To baš i ne bih svrstao u kvar...Slash je napisao/la:Massa - Mađarska motorschuey je napisao/la:ali dajte navedite zadnja 3 kvara na bolidu Ferrarija?
Kimi - Francuska - auspuh
Obojica - Australija - motori
Ali ipak, po meni to nije kvar na motoru, taj je dio auspuha otpao možda zbog kakvih vanjskih utjecaja (vibracija) ili su ga loše zavarili!!zvjerko je napisao/la:
Nego pod šta? Zbog Francuske je koristio jockera i mijenjao motor zbog procijene da stari, koji je radio sa slomljenim spuhom, ne bi izdržao - ipak kvar.
Joj , bože krivo si me skužioSchumy.d je napisao/la:Sad više stvarno niš ne kužim!!Ferrari4ever je napisao/la: Sve u svemu nesmijemo tako brzo otpisati Ferrari ima još utrka do kraja sve je mogućePa vi tu govorite o Ferrariju kao da je zadnji u poretku, a ne prvi... Massa i Kimi su već otpisani iako su 2. i 3. u poretku i to jako blizu Hamiltonu...
OK, ali opet to nije kvar na motoru jer ga je postojao vanjski utjecaj!zvjerko je napisao/la:Ali je taj komad koji je otpao uzrokovao oštećenje motora te ga se nije moglo koristiti na slijedećoj utrci već je korišten jocker!Schumy.d je napisao/la:
Ali ipak, po meni to nije kvar na motoru, taj je dio auspuha otpao možda zbog kakvih vanjskih utjecaja (vibracija) ili su ga loše zavarili!!
Ma nije bitno zbog čega, ako ti se ne sviđa izraz kvar, ok, napravilnost s auspuhom, uglavnom na bolidu Ferrarija. Jer nije otišo sam od sebe, došlo je, očito, do nekakve greške.Schumy.d je napisao/la:
Ali ipak, po meni to nije kvar na motoru, taj je dio auspuha otpao možda zbog kakvih vanjskih utjecaja (vibracija) ili su ga loše zavarili!!
ak mu je druga utrka (a vele da je) onda neAdriana Lima fan je napisao/la:Massa se ne kazjava jel zbog motora?
da u pravu si,nebum nikaj tupio da ispadne da se izvlačim,jednostavno se ne čini da je van prosjeka,no ako do kraja sezone ostane ovako,onda će ibit u prosjekuSlash je napisao/la:
Massa - Mađarska motor
Kimi - Francuska - auspuh
Obojica - Australija - motori
to je isto nedefinirano dobro po meni. nekaj tipa onih bisernih kvala kad se izlazi po redosljedu kojim su završavali utrku pa onaj koji odustane izađe pred kraj trke,odveze krug i time zaobiđe sve koji su prije odustali... Kako god da bilo,imaju đoker i ako su već toliko strogi da moraju izdržat,po meni bi motor morao izdržat bez obzira na sve,isto kak i mjenjač i ostala opremaIcy je napisao/la:Ne kažnjava se jer nije završio utrkuAdriana Lima fan je napisao/la:Massa se ne kazjava jel zbog motora?![]()
Pa uvijek kada netko odustane iz bilo kojeg razloga, ima pravo mijenjati motor za iduću utrku...bila mu to prva ili druga trka sa tim motorom.