Najdraži auti???

Forum za rasprave o limenim ljubimcima na dva, četiri i više kotača...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,47,gringo73,Scuderia,Cuky

Odgovori
Avatar
47
Moderator
Moderator
Postovi: 3472
Pridružen/a: 22 ožu 2005, 18:35
Ja sam: Vozač
Navijam za: Crveno
Lokacija: Žabjak
Kontakt:

Post Postao/la 47 » 11 tra 2008, 08:15

Ne,ne,ne...

ovo je najbolji M3!!
:badgrin:
slika
slika

Avatar
Maher
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Postovi: 1062
Pridružen/a: 19 lip 2006, 22:32
Navijam za: Nikoga
Lokacija: Jedno 10 metara od Arene

Post Postao/la Maher » 11 tra 2008, 11:14

Ne ovaj ima dušu
slika
SIMPLY THE BEST DRIVER EVER SAID GOOD BYE ON 22.10.2006

Andrinho_F1
Početnik
Početnik
Postovi: 209
Pridružen/a: 17 vel 2008, 11:00
Navijam za: Nikoga
Lokacija: imotski
Kontakt:

Post Postao/la Andrinho_F1 » 11 tra 2008, 14:26

najlipši i nabolji mi je definitvno e 92, ali ipak legenda je legenda e30. ovo je jos jedan dokaz koja su to vrhunska auta, pa pogledajte sve tri m3-ce.... savrsentsvo
BMW Sauber_F1 Team

Avatar
sepulctor
Test vozač
Test vozač
Postovi: 553
Pridružen/a: 30 stu 2005, 23:29

Post Postao/la sepulctor » 11 tra 2008, 14:33

Inače, M3 ima 4 serije (E30, E36, E46, E92).
Posjedujem velik izbor F1, Moto GP, Le Mans, WSBK, INDY, WRC i ostalih utrka, te nogometnih i hokej utakmica.
Svi zainteresirani za razmjenu nek se jave na pp.

Avatar
Friga
Početnik
Početnik
Postovi: 151
Pridružen/a: 02 svi 2008, 10:59
Ja sam: Vozač
Navijam za: Kimi Raikkonen
Lokacija: Galgovo

Post Postao/la Friga » 19 svi 2008, 10:34

slika
Ja sanjam samo o onima preko 740kw..
Brutalnim autima..
A da je lijep, ehh..
TF110 - Toyota F1 '10
slika"

admin
Site Admin
Site Admin
Postovi: 968
Pridružen/a: 28 kol 2003, 12:08
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 svi 2008, 16:51

ja se zadovoljim sa 330i ili 330d, sasvim dovoljno iako mi u stvari najdrža sedmica ili petica, još nak tristotinjak konja pod haubom...puna šaka brade
The only difference between men and boys is the cost of their toys!

Avatar
bugatti1001
Test vozač
Test vozač
Postovi: 572
Pridružen/a: 16 ožu 2008, 08:58
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Safety Car
Lokacija: Zagreb

Post Postao/la bugatti1001 » 20 svi 2008, 08:56

'Njapristojniji' mi je BMW 320d... Ali ne bih ga imala, prevelik mi je. Smart rulezzz!
slika

Avatar
muamert
Test vozač
Test vozač
Postovi: 621
Pridružen/a: 31 srp 2006, 11:11
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari
Lokacija: Bosna i Hercegovina

Post Postao/la muamert » 11 srp 2008, 17:29

Ljudi nekako mi ova alfa svakim danom izgleda sve ljepse, jeli to do mene ili...?

slika

Pozdrav
"Aerodynamics are for people who can't build engines." Enzo Ferrari

"Never hate your enemies -- it effects your judgement." The Godfather III

"Now I'm happy and I don't think much about luck. If you work hard, you can get what you want." Kimi Raikkonen

Avatar
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Postovi: 1657
Pridružen/a: 13 srp 2008, 11:40
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mercedes
Lokacija: Labin

Post Postao/la Ćale od Lewisa » 12 kol 2008, 14:00

BMW M3 je u europi ono što je u Americi Mustang, znači pravi čistokrvni muški kupe s zadnjim pogonom i pravim agresivnim izgledom.
Samo što je i amerikancima u zadnje vrijeme draži M3 od njihovog mustanga a i na testu M3 je bolji u svemu od Mustanga. :D

evo gdje se popeo na listi M3 CSL na njemaškoj test stazi dusnendorf od Motor vision. Staza nije ona ko do Top Geara da je ravna i da se samo piči kroz krivine, ovo je zahtjevno do bola i tu se vidi pravi ovjes a ne brzina od jednog Ferrari Enza, GT carere ili Buggatia.
slika

Avatar
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Postovi: 642
Pridružen/a: 21 lip 2008, 20:07
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari - Massa
Lokacija: DALMACIJA

Post Postao/la Ferrari4ever » 12 kol 2008, 15:42

Svaka čast Bmw-u , ali šta će ti auto kojem repica non stop bježi , prije nekoliko godina imali smo muž i ja Passata karavan G60, pogon na sva 4 i nije bilo BMW kojega nismo obrijali , a izgledao je dosta obično ( nije bio tunniran ) tako da su ga obavezno zagledali na semaforu .
Sad nas je malo to sve prošlo i uživamo u Peugeotiću 307 sw i ne bi ga mijenjala za sve trkalice .
Obzirom da sam cura ( trenutno vozim twinga :smijeh: ) kad bi birala mini morris bi mi dobro došao , čisto jer mi se sviđa design , a muž nek gušta s njim se vozikat . Kako će uvijek biti drugih prioriteta , mislim da će to ostati samo želja :cry:
... Forza Massa ...

Avatar
Veky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Postovi: 994
Pridružen/a: 18 vel 2005, 21:35
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari
Lokacija: Pula/Zagreb

Post Postao/la Veky » 12 kol 2008, 15:52

Ferrari4ever je napisao/la:Svaka čast Bmw-u , ali šta će ti auto kojem repica non stop bježi , prije nekoliko godina imali smo muž i ja Passata karavan G60, pogon na sva 4 i nije bilo BMW kojega nismo obrijali , a izgledao je dosta obično ( nije bio tunniran ) tako da su ga obavezno zagledali na semaforu .
Sad nas je malo to sve prošlo i uživamo u Peugeotiću 307 sw i ne bi ga mijenjala za sve trkalice .
Obzirom da sam cura ( trenutno vozim twinga :smijeh: ) kad bi birala mini morris bi mi dobro došao , čisto jer mi se sviđa design , a muž nek gušta s njim se vozikat . Kako će uvijek biti drugih prioriteta , mislim da će to ostati samo želja :cry:
Slažem se za Peugeota. I ja imam taj auto (2.0 HDI, 95ks) i to leeeetiiii. Jedino bih ga zamijenio ako opet budem u prilici kupit A4 pošto je to auto mojih snova, ali inače nema šanse. Ja sam ga uspio rastegnut 200 s time da je do 185/190 bez problema dizao brzinu, jedino mu je mrvicu trebalo do 200. Nikad nimao problema s njim što se tiče kvarova.
Razgovor forumaša:

Tex: "Ne dva prsta, nego jedan i jedan" :D

Scorpyo: Vauuuu vauuuu :D

Lucky: "A tii prebacuješ sveee???"

Molly: "Kaj su i slike s mora gore?"

:lol: :lol:

Avatar
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Postovi: 642
Pridružen/a: 21 lip 2008, 20:07
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari - Massa
Lokacija: DALMACIJA

Post Postao/la Ferrari4ever » 12 kol 2008, 16:02

Veky je napisao/la:
Ferrari4ever je napisao/la:Svaka čast Bmw-u , ali šta će ti auto kojem repica non stop bježi , prije nekoliko godina imali smo muž i ja Passata karavan G60, pogon na sva 4 i nije bilo BMW kojega nismo obrijali , a izgledao je dosta obično ( nije bio tunniran ) tako da su ga obavezno zagledali na semaforu .
Sad nas je malo to sve prošlo i uživamo u Peugeotiću 307 sw i ne bi ga mijenjala za sve trkalice .
Obzirom da sam cura ( trenutno vozim twinga :smijeh: ) kad bi birala mini morris bi mi dobro došao , čisto jer mi se sviđa design , a muž nek gušta s njim se vozikat . Kako će uvijek biti drugih prioriteta , mislim da će to ostati samo želja :cry:
Slažem se za Peugeota. I ja imam taj auto (2.0 HDI, 95ks) i to leeeetiiii. Jedino bih ga zamijenio ako opet budem u prilici kupit A4 pošto je to auto mojih snova, ali inače nema šanse. Ja sam ga uspio rastegnut 200 s time da je do 185/190 bez problema dizao brzinu, jedino mu je mrvicu trebalo do 200. Nikad nimao problema s njim što se tiče kvarova.
Ma znaš šta nije da nismo imali problemčića ( par puta je muž kose čupao od nerviranja ) , ali prije ovog imali smo peugeota 407 karavana turbo diesela prešao je 300.000,00 km i vozio je kao violina i mislim da kad jednom kupiš peugeotića ništa ti neće biti tako udobno i vozno . Ovom novom kvaliteta nije na istom nivou , ali putujemo s njim svake godine Split - Pariz - francuske Alpe i nismo umorni ni ja ni muž ni klinci , tako iako je A4 lijep i dobar auto možda se malo razočaraš ( francuz ti je ušao pod kožu :D )
... Forza Massa ...

Avatar
Veky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Postovi: 994
Pridružen/a: 18 vel 2005, 21:35
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari
Lokacija: Pula/Zagreb

Post Postao/la Veky » 12 kol 2008, 16:07

Ferrari4ever je napisao/la:
Veky je napisao/la:
Ferrari4ever je napisao/la:Svaka čast Bmw-u , ali šta će ti auto kojem repica non stop bježi , prije nekoliko godina imali smo muž i ja Passata karavan G60, pogon na sva 4 i nije bilo BMW kojega nismo obrijali , a izgledao je dosta obično ( nije bio tunniran ) tako da su ga obavezno zagledali na semaforu .
Sad nas je malo to sve prošlo i uživamo u Peugeotiću 307 sw i ne bi ga mijenjala za sve trkalice .
Obzirom da sam cura ( trenutno vozim twinga :smijeh: ) kad bi birala mini morris bi mi dobro došao , čisto jer mi se sviđa design , a muž nek gušta s njim se vozikat . Kako će uvijek biti drugih prioriteta , mislim da će to ostati samo želja :cry:
Slažem se za Peugeota. I ja imam taj auto (2.0 HDI, 95ks) i to leeeetiiii. Jedino bih ga zamijenio ako opet budem u prilici kupit A4 pošto je to auto mojih snova, ali inače nema šanse. Ja sam ga uspio rastegnut 200 s time da je do 185/190 bez problema dizao brzinu, jedino mu je mrvicu trebalo do 200. Nikad nimao problema s njim što se tiče kvarova.
Ma znaš šta nije da nismo imali problemčića ( par puta je muž kose čupao od nerviranja ) , ali prije ovog imali smo peugeota 407 karavana turbo diesela prešao je 300.000,00 km i vozio je kao violina i mislim da kad jednom kupiš peugeotića ništa ti neće biti tako udobno i vozno . Ovom novom kvaliteta nije na istom nivou , ali putujemo s njim svake godine Split - Pariz - francuske Alpe i nismo umorni ni ja ni muž ni klinci , tako iako je A4 lijep i dobar auto možda se malo razočaraš ( francuz ti je ušao pod kožu :D )
407 je jako lijepa i dobra makina. Eto, ja nikad s ovim problema imao. i stvarno i ovo šta kažeš: nakon puta nisi niti toliko umoran jer je udoban.
Razgovor forumaša:

Tex: "Ne dva prsta, nego jedan i jedan" :D

Scorpyo: Vauuuu vauuuu :D

Lucky: "A tii prebacuješ sveee???"

Molly: "Kaj su i slike s mora gore?"

:lol: :lol:

Avatar
Toyota fan-girl
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Postovi: 472
Pridružen/a: 19 sij 2008, 21:40
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Toyotu

Post Postao/la Toyota fan-girl » 12 kol 2008, 16:26

Meni je moj budući najdraži . Mazda 3.
A tatinog ne volim jer je preeeeevelik. Kad bi parkirala napravila bi štete za puuuuno Mazdi :D
Timo Glock
ten o clock! :-)

"Još smo jednom bili brzi, ali ne i onda kada je to stvarno bilo potrebno. Najbrži krugovi ništa ne vrijede ako ih ne kombinirate sa situacijom koja je stvarno relevantna." - Kimi Raikkonnen

Avatar
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Postovi: 1657
Pridružen/a: 13 srp 2008, 11:40
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mercedes
Lokacija: Labin

Post Postao/la Ćale od Lewisa » 12 kol 2008, 19:22

Auto vrijedan pažnje...BMW serije 8. Auto je savršen stroj i u svoje vrijeme je imao što ni mnogi super sportaši nemaju ni dan danas. Jedini mu je promašaj što su ga proizveli ispred svog vremena pa niko nezna zašto nije postigao slavu i zaživio među super sportašima, čak se i na našem tržištu može naći za nekih 10 000eura takav stroj, 15god star i s 200 000kilometara.
Ali treba još toliko love za održavat ga i tankat :D jer voli piti i juriti!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ah5HjJGk ... re=related[/youtube]
slika

Avatar
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Postovi: 1631
Pridružen/a: 09 lip 2007, 23:28
Ja sam: Vozač
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko » 12 kol 2008, 22:07

Ćale od Lewisa je napisao/la:Auto vrijedan pažnje...BMW serije 8. Auto je savršen stroj i u svoje vrijeme je imao što ni mnogi super sportaši nemaju ni dan danas. Jedini mu je promašaj što su ga proizveli ispred svog vremena pa niko nezna zašto nije postigao slavu i zaživio među super sportašima, čak se i na našem tržištu može naći za nekih 10 000eura takav stroj, 15god star i s 200 000kilometara.
Ali treba još toliko love za održavat ga i tankat :D jer voli piti i juriti!
Imao je još jednu manu - bio je pretežak - 2 tone za supersportaša je ipak previše tako da je on bio više limuzina obučena u sportsko odijelo.
Meni su najdraži ovi
slika
slika

Avatar
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Postovi: 1657
Pridružen/a: 13 srp 2008, 11:40
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mercedes
Lokacija: Labin

Post Postao/la Ćale od Lewisa » 12 kol 2008, 23:30

zvjerko je napisao/la:imao je još jednu manu - bio je pretežak - 2 tone za supersportaša je ipak previše tako da je on bio više limuzina obučena u sportsko odijelo.

e da bio je i pretežak, ali to je sve zbog te opreme koju je imao. imao je tako velikog obujma motor 5.0 V12 a samo 300ks, to je zato jer je bio motor toliko složeno napravljen da je mogao u slučaju da kompjuter otkrije neku grešku na jednoj od grana, uključi samo 6 cilindara i jedna grana radi, onih drugih 6 stanu dok ne odeš na servis. A motor ima tako miran rad da možeš stavit novčić na njega i ugasit auto i ne pada stoji i dalje uspravno(ima na youtube snimka pun k). još jedna fora koja mi se jako sviđa je na bordu ne kokpitu ima displey i kad recimo sad ću bubnut ubaciš 500kn goriva on proračuna da ti je preostalo napravit 300km vožnje i kako ti voziš dalje on odbrojava unazad, tako da možeš točno znat kad će ti auto stat :lol:
a za ove Ferrarie pogotovo ovaj magnumovski dole sam čitao kad ih kupuješ rabljene u salonu, budu ušminkani i servisirani ali kad ga voziš stalno 3 god za sve potrebe počnu pišat ulje i kvare se užasno. Da je bolje kupit Porsche jer je završna obrada i motor puno bolji. Garancija na prohrđavanje 30god, i auto je sporski i to ali je sposoban sve uvjete podnest i motor pređe bez problema pola milje kilometara.
slika

Avatar
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Postovi: 1631
Pridružen/a: 09 lip 2007, 23:28
Ja sam: Vozač
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko » 12 kol 2008, 23:43

Ćale od Lewisa je napisao/la:
...a za ove Ferrarie pogotovo ovaj magnumovski dole sam čitao kad ih kupuješ rabljene u salonu, budu ušminkani i servisirani ali kad ga voziš stalno 3 god za sve potrebe počnu pišat ulje i kvare se užasno. Da je bolje kupit Porsche jer je završna obrada i motor puno bolji. Garancija na prohrđavanje 30god, i auto je sporski i to ali je sposoban sve uvjete podnest i motor pređe bez problema pola milje kilometara.
Pomiješao si 308/328 (magnumovski kojeg su usput zvali red porsche killer) sa ovim na slici -288 gto koji je vrlo rijedak model! Osim toga porscheovi suvremenici su bili izdržljiviji ali nisu imali 30 god. garanciju na prohrđavanje i kvarili su se ništa manje od ostalih dok su turbinci (3.0 i 3.3) imali problema sa izdržljivošću (pregrijavanjem). No ne znači da ih ne cijenim - zadnji pravi i najljepši elfer za mene je 993!
slika

Avatar
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Postovi: 1657
Pridružen/a: 13 srp 2008, 11:40
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mercedes
Lokacija: Labin

Post Postao/la Ćale od Lewisa » 12 kol 2008, 23:59

zvjerko je napisao/la: Pomiješao si 308/328 (magnumovski kojeg su usput zvali red porsche killer) sa ovim na slici -288 gto koji je vrlo rijedak model! Osim toga porscheovi suvremenici su bili izdržljiviji ali nisu imali 30 god. garanciju na prohrđavanje i kvarili su se ništa manje od ostalih dok su turbinci (3.0 i 3.3) imali problema sa izdržljivošću (pregrijavanjem). No ne znači da ih ne cijenim - zadnji pravi i najljepši elfer za mene je 993!
e da sorry, nisam baš neki poznavatelj Ferraria. a to za 30 godišnju garanciju sam pročitao negdje samo nisam 100% siguran jeli to za starije tajmere ili nove Porschee. Znam da u njemačkoj je toliko uslužan servis da na mjesto kvara dolaze helikopterom ako je auto još pod garancijom i dobivaš zamjenski. Jako paze na kvalitetu

i svega 10% Porschea od kad su proizvedeni ne voze cestama, sve ostalo po službenim podacima vozi i dalje
slika

Avatar
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Postovi: 1631
Pridružen/a: 09 lip 2007, 23:28
Ja sam: Vozač
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko » 13 kol 2008, 00:27

Ćale od Lewisa je napisao/la: e da sorry, nisam baš neki poznavatelj Ferraria. a to za 30 godišnju garanciju sam pročitao negdje samo nisam 100% siguran jeli to za starije tajmere ili nove Porschee. Znam da u njemačkoj je toliko uslužan servis da na mjesto kvara dolaze helikopterom ako je auto još pod garancijom i dobivaš zamjenski. Jako paze na kvalitetu

i svega 10% Porschea od kad su proizvedeni ne voze cestama, sve ostalo po službenim podacima vozi i dalje
Za toliko novaca i moraju biti uslužni!
OK - elfere stvarno prati glas da su bezobrazno pouzdani samo to je baš za starije modele sa zračnim hlađenjem, za novije ne znam. Inače - vodenjake elfere smatram svetogrđem ne samo zbog motora. Motor bih nekako i progutao jer ipak je ostao box6 ali unutrašnjost stvarno ne mogu (997 je ipak nešto bolji ali 996 je blagi užas unutra)!

Avatar
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Postovi: 1657
Pridružen/a: 13 srp 2008, 11:40
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mercedes
Lokacija: Labin

Post Postao/la Ćale od Lewisa » 13 kol 2008, 00:36

zvjerko je napisao/la: elfere stvarno prati glas da su bezobrazno pouzdani samo to je baš za starije modele sa zračnim hlađenjem, za novije ne znam. Inače - vodenjake elfere smatram svetogrđem ne samo zbog motora. Motor bih nekako i progutao jer ipak je ostao box6 ali unutrašnjost stvarno ne mogu (997 je ipak nešto bolji ali 996 je blagi užas unutra)!
e da elferi su priča za sebe, upravo zbog tih zračnog hlađenja su prešli na one modele 924, 944, 928 i neznam koje još... jer nisu '60 tih znali kako riješit taj problem s motorom iza zadnje osovine. Najgori položaj motora koji postoji, zato im je zadnja osovina onako široka i gume duplo šire jer je balans gadan. Iako su navedeni modeli bili auti godine i tehnički savršeni publika je idalje htjela elfere jer imaju specifičan dizajn, kasnije su uspjeli ubacit vodeno hlađenje i riješit problem ali je potrebno 20litara vode da cirkulira :lol: , ipak su dugogodišnjim iskustvom stvorili takav ovjes da su danas jedni od naj sportaša bez obzira na motor iza stražnje osovine
slika

Avatar
Veky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Postovi: 994
Pridružen/a: 18 vel 2005, 21:35
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari
Lokacija: Pula/Zagreb

Post Postao/la Veky » 13 kol 2008, 00:56

tex je napisao/la:@veky i ferrai4ever: osobno smatram da Pegeot ima samo tri dobra auta, možda u četiri u zadnje vrijeme, a to su 205. 206 i 406, i u zadnje vrijeme je 207. to su njegovi odlični auti koje ja smatram i to doslovce leti po cesti. znam osobno, jer sam se vozio od u tri auta od navedenih i moje mišljenje o njima je samo najbolje.
Ma ja kažem za 307-icu za koja spava kod mene doma :) Inače volim brzinu i stvarno sam oduševljen tim autom. Stvar je u tome što uopće nema poteškoća kod penjenja na veću brzinu osim naravno to kad sam 200 ganjao. Taj auto definitivno zadovoljava moje potrebe i nebih ga mijenjao osim za A4 :D
Razgovor forumaša:

Tex: "Ne dva prsta, nego jedan i jedan" :D

Scorpyo: Vauuuu vauuuu :D

Lucky: "A tii prebacuješ sveee???"

Molly: "Kaj su i slike s mora gore?"

:lol: :lol:

Avatar
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Postovi: 1631
Pridružen/a: 09 lip 2007, 23:28
Ja sam: Vozač
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko » 13 kol 2008, 01:11

Ćale od Lewisa je napisao/la:
zvjerko je napisao/la: elfere stvarno prati glas da su bezobrazno pouzdani samo to je baš za starije modele sa zračnim hlađenjem, za novije ne znam. Inače - vodenjake elfere smatram svetogrđem ne samo zbog motora. Motor bih nekako i progutao jer ipak je ostao box6 ali unutrašnjost stvarno ne mogu (997 je ipak nešto bolji ali 996 je blagi užas unutra)!
e da elferi su priča za sebe, upravo zbog tih zračnog hlađenja su prešli na one modele 924, 944, 928 i neznam koje još... jer nisu '60 tih znali kako riješit taj problem s motorom iza zadnje osovine. Najgori položaj motora koji postoji, zato im je zadnja osovina onako široka i gume duplo šire jer je balans gadan. Iako su navedeni modeli bili auti godine i tehnički savršeni publika je idalje htjela elfere jer imaju specifičan dizajn, kasnije su uspjeli ubacit vodeno hlađenje i riješit problem ali je potrebno 20litara vode da cirkulira :lol: , ipak su dugogodišnjim iskustvom stvorili takav ovjes da su danas jedni od naj sportaša bez obzira na motor iza stražnje osovine
E sad koliko je publika nezahvalna što jedino elfere smatra pravim porscheima. Neuspjeh (relativno rečeno) modela 924/944, 968, 928 (po veličini poslagani) je upravo to razlog - pravi porsche ima box motor sa 6 cilindara i postavljen je iza - tako veli publika, ali tako su rekli i kupci što je bio još veći razlog. Sa uplivom elektronike (vozačkih pomagala) koncept sa motorom iza zadnje osovine više nema za manu (ako je tako možemo nazvati) vozne osobine sa nemirnim repom no ni prije to nije bilo toliko važno ako pogledaš da ti automobili (registrirani za cestovnu uporabu) su bili voženi "na nož" svega 10% svog radnog vijeka (a možda sam i tu pretjerao) tako da veću važnost ima tradicija i manji proizvodni troškovi čak i kod automobila za koje se ne pita koliko koštaju. Na vodeno hlađenje su prešli zato što više nisu mogli istisnuti konja iz tog koncepta motora, a da zadrže pouzdanost jer konkurencija je izbacivala sve jače modele.
btw - ne vidim nikakav problem sa zadnjim ogibljenjem jer motor završava prije kotača tako da ima sasvim dovoljno mjesta, a čuo sam (motorstv) da je stariji model bio puno zabavniji i lakši za voziti no bila je riječ o trkaćim modelima!

Avatar
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Postovi: 642
Pridružen/a: 21 lip 2008, 20:07
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari - Massa
Lokacija: DALMACIJA

Post Postao/la Ferrari4ever » 13 kol 2008, 15:39

Moram se samo ispravit ( tek sam sad skužila :? ) prije 307 sw imali smo 406 karavan , ali sve ostalo napisano vrijedi :D
... Forza Massa ...

Avatar
Dani
Legenda
Legenda
Postovi: 5766
Pridružen/a: 28 svi 2007, 11:30
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona
Lokacija: Zagreb, Maximir

Post Postao/la Dani » 13 kol 2008, 18:51

Ja bi bio zadovoljan sa bilo kojim Aston Martinom. [-o<
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika

Odgovori