PRAVILA F1-HR.com FORUMA

Obavijesti o radu portala, novostima...
Zaključano
Avatar
sale
Site Admin
Site Admin
Postovi: 6074
Pridružen/a: 28 kol 2003, 12:48
Ja sam: Vozač
Navijam za: F1
Kontakt:

PRAVILA F1-HR.com FORUMA

Post Postao/la sale »

Poštovani članovi F1-HR.com foruma, i Vi koji to planirate postati, molimo Vas da izdvojite nekoliko minuta svojeg vremena i pažljivo pročitate sljedeća pravila kojih ste obvezni pridržavati se:

1. Kao član F1-HR.com foruma imate pravo na sudjelovanje u svim temama i komentiranje tuđih postova. Ukoliko u Vašem postu na bilo koji način vrijeđate druge članove, njihovu nacionalnost ili religijsko opredjeljenje i sl., F1-HR.com zadržava pravo na procjenu spornog slučaja i određivanje odgovarajuće kazne.

2. Besmisleni postovi čiji tekstovni, slikovni ili video sadržaji nemaju nikakve veze s temom u kojoj se nalaze nisu dopušteni.

3. Višestruki ili ponovljeni postovi objavljeni s ciljem povećanja ukupnog broja vlastitih postova nisu dopušteni.

4. Iskorištavanje postova, potpisa, e-mail adresa članova ili privatnih poruka za reklamiranje tuđih i vlastitih web stranica, proizvoda i usluga tekstualnim, slikovnim ili video putem nije dopušteno.

5. U postavkama profila pod "Web stranica" dopušteno je postaviti link na vašu ili tuđu web stranicu uz uvjet da se ne radi o affiliate linku ili bilo kakvom linku kroz kojeg se generira prihod na vlastiti ili tuđi račun.

6. Javne rasprave o ilegalnom (piratskom) softveru, glazbi i videu nisu dopušteni.

7. Ukoliko se u određenoj temi pojavi veći broj postova koji nisu povezani s temom u kojoj su objavljeni ili ako post krši navedena pravila, F1-HR.com zadržava pravo na brisanje takvih postova bez prethodne obavijesti ili opravdanja autoru.

8. Iako ova pravila pokrivaju većinu potencijalno spornih situacija, ona se u određenim slučajevima ne mogu prikladno primijeniti. Stoga, F1-HR.com zadržava pravo na određivanje bilo kakvih mjera
za koje smatra da su opravdane za rješavanje sporne situacije.

9. Slike u postovima ne smiju biti veće od 700x600 pixela radi preglednosti i bržeg učitavanja foruma.

10. Potpis člana:
  • može imati najviše 2 reda
  • može sadržavati do tri slike čija zajednička površina ne prelazi 550x150 točaka (širina x visina)
  • vrijednost veličina slova u potpisu ne smije biti veća od 150
11. Postovi koji sadrže nepravilno formatirani citat ili citiraju vlastite i tuđe postove na koje se ne odnose, bit će obrisani, osim ako moderator/administrator ne procijeni suprotno.

12. Postovi koji sadrže samo smajliće ili neargumentirani komentar poput "potpisujem", "slažem se" i sl. bit će obrisani bez upozorenja.

13. Postovi moraju biti smisleni i jasni, ne smiju se ponavljati i moraju striktno biti vezani uz temu (iznimku predstavlja podforum "Chat" gdje će se ovo pravilo primjenjivati samo u izvanrednim slučajevima).

14. Upotreba smajlića se ograničava: korisnicima je dozvoljeno koristiti smajliće kao emotivne ikone. Korištenje većeg broja smajlića u postovima se smatra narušavanjem ozbiljnosti i kvalitete foruma jer je jedan smajlić dovoljan za iskazivanje autorovih emocija. Svi sporni postovi će biti obrisani ili editirani bez upozorenja.

15. Radi što veće kvalitete foruma nije dopušteno upotrebljavanje pogrdnih riječi ili fraza, kako prema drugim članovima foruma tako i prema ijednoj osobi. Takve riječi i fraze se donekle mogu tolerirati ukoliko opisuju osjećaje autora ali je preporuka da se ne koriste.

16. Ukoliko ijedan član ima pritužbu na drugog člana, on može prijaviti njegov post ili se izravno obratiti administratoru ili moderatoru s obrazloženjem problema.

17. Ukoliko postoje primjedbe na rad administratora i moderatora, postoji dio foruma "Prijedlozi, kritike i pitanja" gdje se može uputiti kritika prema njihovom radu, uz obrazloženje kritike, i u mogućnosti isticanja primjera, zašto je do nezadovoljstva došlo.

18. Ukoliko član/ica prekrši pravila foruma, moderator ili administrator ga/ju može upozoriti. Svako upozorenje traje 120 dana, nakon čega se automatski briše. Ukoliko član/ica skupi 3 upozorenja, automatski će biti isključen(a) na 7 dana. Po isteku isključenja, prethodno dobivena upozorenja se ne brišu.
Ukoliko član/ica skupi 3 upozorenja u roku od 120 dana, bit će isključen(a) trajno.


Ugodno surfanje želi Vam F1-HR.com.
Zadnja izmjena: sale, dana/u 05 pro 2007, 20:56, ukupno mijenjano 4 puta.
$@Ł€: Tražite prije postanja slika
Avatar
sale
Site Admin
Site Admin
Postovi: 6074
Pridružen/a: 28 kol 2003, 12:48
Ja sam: Vozač
Navijam za: F1
Kontakt:

Re: PRAVILA F1-HR.com FORUMA

Post Postao/la sale »

Došlo je do izmjene članaka 10 i 18 pravila ovog foruma:

Čl. 10
Potpis člana:
  • može imati najviše 2 reda
  • može sadržavati do tri slike čija zajednička površina ne prelazi 550x150 točaka (širina x visina)
  • vrijednost veličina slova u potpisu ne smije biti veća od 150
Čl. 18
Ukoliko član/ica prekrši pravila foruma, moderator ili administrator ga/ju može upozoriti. Svako upozorenje traje 120 dana, nakon čega se automatski briše. Ukoliko član/ica skupi 3 upozorenja, automatski će biti isključen(a) na 7 dana. Po isteku isključenja, prethodno dobivena upozorenja se ne brišu.
Ukoliko član/ica skupi 3 upozorenja u roku od 120 dana, bit će isključen(a) trajno.
Mole se svi članovi da provjere sadržaje svojih potpisa, te da ih usklade s novim pravilima najkasnije do 12. lipnja. Sve potpise koji ne budu uređeni na vrijeme, obrisat će administrator.
$@Ł€: Tražite prije postanja slika
Zaključano