Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
King iCool
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

p@rtibrejker je napisao/la:
King iCool je napisao/la:A zakaj nebi imali?Ove sezone je Lewis broj 1 posto je Heikki tek stigao u momcad, imao jedino u Maleziji vikend bez problema ako se kazna ne racuna i nakon 5 utrka ima duplo manje bodova od Lewisa...Ali u buduce me nebi iznenadilo ako Heikki bude na Lewisovoj razini,ako to vec i nije...
Hm, onda se pomalo nameće pitanje zašto prošle sezone Alonso nije bio br.1 jer je Lewis tek ušao u F1?... :D Da ne otkopavam stare sjekire jer je sve već rečeno mali komentar.

Za razliku od prošle sezone Lewis je u ovu krenuo prilično nesigurnije (tj s manje sreće ako je bolji izraz?). S druge strane Heikki po meni definitivno nije imao sreće, a da se dogodilo da mu svaka utrka osim Malezije nije bila u problemima i da završavao na 3 mjestu recimo, uz ovakav Lewisov rezultat Heikki bi bio ispred. Zasad je po meni Lewis bolji, ne samo rezultatski već i umjetnički dojam, ali opet sve to nije previše opipljivo kada je Heikki većinom vozio u problemima...

Praktički njih dvojica u isto vrijeme nisu odvazli jednu "natjecateljsku" utrku osim Malezije gdje je Heikki završio ispred Lewisa.

Dosad:

Kvale 3:2 za Lewisa
NajKrugovi: 3:2 za Lewisa
Problemi: 3:1 za Heikkija

Po meni su tu negdje, (nesretni) Lewis ispred (nesretnijeg) Heikkija.
Alonso je po meni bio broj 1 prve 3 utrke,do onog trenutka kad Lewis nije preuzeo vodstvo u ukupnom poretku,a od onda su bili ravnopravni posto bodovna razlika nikad nije bila revise velika.A to je vjerojatno razlog zasto nismo osvojili prvenstvo prosle godine jer se Ron nije mogao odluciti kome da na kraju sezone da prednost,to je moje misljenje barem.

S ovim drugim djelom se potpuno slazem s tobom,Heikki je zavirsio u Maleziji 3.(bez problema) ispred Lewisa koji je kod zaustavljanja imao problema...Ali i Massa je na pocetku imao problema pa se vratio tako da se sve moze u jednoj utrci potpuno promjeniti...
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

Dani je napisao/la:
sunseeker je napisao/la:sada ću reći nešto i molim sve fanove hamiltona da ne skoče isti tren na zadnje noge

nisam vidio, čuo hamiltona kako se na presici ili poslje novinarima zahvalio heikiu (pa makar i na neki suptilan neposredan način) što mu je tako svesrdno pomogao pri startu, jer prošle godine je mali isto to morao napraviti alonsu u monacu pa je poslje bio bijesan ko ris jer mu je eto momčadska odredba otela pobijedu, jučer je dakle šutio kad je heiki isto napravio za njega tj. to mu je valjda bilo normalno, biti će zanimljivo kako će se odigrati start u monacu.....
Evo opet tebe. Opet ti Hamilton smeta. Ako su imali različite tektike, odnosno Heikki bi imao jedno zaustavljanje manje( da nije bilo te proklete gume), samim time je znao da bi ga Hamilton za dva tri kruga prošao, a kao što su Ferrariji blokirali Hamiltona u Brazilu, tako je i Heikki blokirao Kimija.
evo opet mene?! koji je tebi?

i niš mene hamilton ne smeta, nego eto tako komentiram, i naravno da nisam mislio ( za sve vas koji su tako pomislili :roll: ) da bi mu se trebao javno na presici zahvaliti, to se itekako može izvesti suptilno a da pametan shvati poantu, možda mu se on i privatno zahvalio - u to ne ulazim, već samo lamentiram o odnosu s medijima i javnošću, sjetio sam ga se prošle godine nakom monaca i eto palo mi na pamet......eh kako su mjerila rastezljiva i kako je percepcija podložna poziciji........
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

King iCool je napisao/la:
p@rtibrejker je napisao/la:
King iCool je napisao/la:A zakaj nebi imali?Ove sezone je Lewis broj 1 posto je Heikki tek stigao u momcad, imao jedino u Maleziji vikend bez problema ako se kazna ne racuna i nakon 5 utrka ima duplo manje bodova od Lewisa...Ali u buduce me nebi iznenadilo ako Heikki bude na Lewisovoj razini,ako to vec i nije...
Hm, onda se pomalo nameće pitanje zašto prošle sezone Alonso nije bio br.1 jer je Lewis tek ušao u F1?... :D Da ne otkopavam stare sjekire jer je sve već rečeno mali komentar.

Za razliku od prošle sezone Lewis je u ovu krenuo prilično nesigurnije (tj s manje sreće ako je bolji izraz?). S druge strane Heikki po meni definitivno nije imao sreće, a da se dogodilo da mu svaka utrka osim Malezije nije bila u problemima i da završavao na 3 mjestu recimo, uz ovakav Lewisov rezultat Heikki bi bio ispred. Zasad je po meni Lewis bolji, ne samo rezultatski već i umjetnički dojam, ali opet sve to nije previše opipljivo kada je Heikki većinom vozio u problemima...

Praktički njih dvojica u isto vrijeme nisu odvazli jednu "natjecateljsku" utrku osim Malezije gdje je Heikki završio ispred Lewisa.

Dosad:

Alonso je po meni bio broj 1 prve 3 utrke,do onog trenutka kad Lewis nije preuzeo vodstvo u ukupnom poretku,a od onda su bili ravnopravni posto bodovna razlika nikad nije bila revise velika.A to je vjerojatno razlog zasto nismo osvojili prvenstvo prosle godine jer se Ron nije mogao odluciti kome da na kraju sezone da prednost,to je moje misljenje barem.

S ovim drugim djelom se potpuno slazem s tobom,Heikki je zavirsio u Maleziji 3.(bez problema) ispred Lewisa koji je kod zaustavljanja imao problema...Ali i Massa je na pocetku imao problema pa se vratio tako da se sve moze u jednoj utrci potpuno promjeniti...
oh kako li si samo u krivu......dennis je itekako znao kome treba dati prednost i to je učinio, samo prekasno i čovjeku koji nije bio dorasao zadatku. tvrdim i samo me alonso može razuvjeriti, da je alonso u brazilu imao hamiltonov bolid bio bi prvak
Hamilton
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Hamilton »

sunseeker je napisao/la:
oh kako li si samo u krivu......dennis je itekako znao kome treba dati prednost i to je učinio, samo prekasno i čovjeku koji nije bio dorasao zadatku. tvrdim i samo me alonso može razuvjeriti, da je alonso u brazilu imao hamiltonov bolid bio bi prvak

ovakvi odgovori su mi najbolji:"ja tvrdim" i "da je imao"...
i ja sam tvrdio da će Lewis u Brazilu uzet naslov prvaka, pa ga nije uzeo...
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

sunseeker je napisao/la:
p@rtibrejker je napisao/la: Hm, onda se pomalo nameće pitanje zašto prošle sezone Alonso nije bio br.1 jer je Lewis tek ušao u F1?... :D Da ne otkopavam stare sjekire jer je sve već rečeno mali komentar.

Dosad:

Ne mislim samo na zadnju utrku u Brazilu nego zadnjih 4-5,a logicno je da su u brazilu isli na Hamiltona kad je bio u puno boljoj poziciji do Alonsa(koji je imao POTPUNO ISTI bolid kao i Lewis) samo na zalost Lewis je imao peh,prvenstvo se moralo vec u Kini rijesit,ali tamo je momcad zeznula stvar,na zalost,posto sam ja navijac McM-a.......ali ako ti mislis drugacije o.k,ja to respektiram iako se ne slazem s tobom
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Pa normalno je da će Mclaren prednost dati Hamiltonu koji je njihovo čedo nego Heikiju koji je tek stigao u tim.
Trenutno mi Ferrari izgleda mnogo izjednačeniji po vozačima nego Mclaren.
slika
zborzic@htnet-dsl
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zborzic@htnet-dsl »

Nemojte pričat o jednakosti u momčadima jer ih nema.Zna se ko je tu gaza,a to je u ferarcu kimi,a u mcm-u hamilton jedino nekako za bmw nisam siguran.
dado
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la dado »

Lucky je napisao/la:Hamilton ne želi da se ponovi ista situacija u Monacu kao između Alonsa i njega prošle godine, te da Heikki ima jednake uvijete u utrci kao i on.
Nije da hocu lijevat ulje na vatru vec bi htio reci par stvari. Mislim da je onaj Hejkijev potez na startu Hamiltonu sirom otvorio vrata ka drugom mjestu. Meni se je to cinilo kako tipican momcadski potez. Da je tada Hamilton ostao iza tesko bi dosao do drugog mjesta. Doduse i ovako ga je uhvatio za dlaku. Ja sam dojma da je stvar u McLarenu poslozena sto se poretka vozaca tice. Mozda sam u krivu, mozda me buduci dogadaji na stazi demantiraju, ali mislim da je Hejkijeva sudbina drugog vozaca gotova stvar.
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Hamilton je napisao/la:
sunseeker je napisao/la:

ljudi dajte shvatite da se bolidi podešavaju po vozaču,da je alonso imao ovaj drugi bilo bi još gore,osim toga vidiš da se na onom gumbi sami od sebe stišču,brzine ne rade i još sto čuda :badgrin:
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

schuey je napisao/la:
Hamilton je napisao/la:
sunseeker je napisao/la:

ljudi dajte shvatite da se bolidi podešavaju po vozaču,da je alonso imao ovaj drugi bilo bi još gore,osim toga vidiš da se na onom gumbi sami od sebe stišču,brzine ne rade i još sto čuda :badgrin:
kako ste naivni.......zar stvarni mislite da bi dennis nakon svega dopustio alonsu da uzme naslov? može jergović pričati o njegovom poštenju koliko god želi ali ljudska taština i u ovom slučaju više nekakav ponos sigurno su bili jači od dennisa, alonso je načeo cijelu temu još tamo oko kine ali kad je vidio da se već dovoljno iskompromitirao i da mu ionako ni rođena majka više sve ne vjeruje napravio je jedino što je mogao - prihvatio da neće biti prvak ( uostalom nije niti zaslužio ), šutio i odvezao posljednju utrku sa skoro sekundu sporijim bolidom od momčadskog kolege. ali cijela ta stvar je sasvim normalna i većina nas bi učinila isto, tako da ja osobno nemam ništa protiv toga da se alonsu uskratila borba za naslov, samo malo mi je smiješno da tako naivno gledate na sve to, ipak se u tom poslu vrte miljunčine i rijetko što se prepušta slučaju, zakulisne igre su nama nepoznanica, ono što mi vidimo je 1/10 stvari što se zapravo dešavaju. isto kao ova stvar sa mosleyem, kao da dennis u tome nema svoje prste.....baš.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

@ suseeker

Ako je netko naivan to si onda ti. Da je Hamilton imao Ferrarijev bolid isto tako bi bio prvak, "Da je moja baba muško zvala bi se Duško". Da je Alonso imao mogućnost biti prvak sigurno bi to Dennis dopusti jre ako se ne sjećaš, McLaren od 1999 je bez naslova. Pored toga mislim da bi mu veći gušt bio osvojit naslov u inat FIA-i. i Da stječe se dojam da te Hamilton uvijek pogodi u živac kako god on vozio i što god govorio.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Dani je napisao/la:@ suseeker

Ako je netko naivan to si onda ti. Da je Hamilton imao Ferrarijev bolid isto tako bi bio prvak, "Da je moja baba muško zvala bi se Duško". Da je Alonso imao mogućnost biti prvak sigurno bi to Dennis dopusti jre ako se ne sjećaš, McLaren od 1999 je bez naslova. Pored toga mislim da bi mu veći gušt bio osvojit naslov u inat FIA-i. i Da stječe se dojam da te Hamilton uvijek pogodi u živac kako god on vozio i što god govorio.
Dani je u pravu,prije bi Dennis htio da Alonso osvoji naslov za Mclaren nego da ga uzme neko iz Ferrarija....
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

King iCool je napisao/la:prije bi Dennis htio da Alonso osvoji naslov za Mclaren nego da ga uzme neko iz Ferrarija....
To smo dobro vidjeli u Shanghaiu kada su samo gledali gdje je Alonso, a za Kimija ih prakticki nije bilo briga. ;-)
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Piquet20 je napisao/la:
King iCool je napisao/la:prije bi Dennis htio da Alonso osvoji naslov za Mclaren nego da ga uzme neko iz Ferrarija....
To smo dobro vidjeli u Shanghaiu kada su samo gledali gdje je Alonso, a za Kimija ih prakticki nije bilo briga. ;-)
Ja mislim samo na zadnju utrku u Brazilu.
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

sunseeker je napisao/la:
kako ste naivni.......zar stvarni mislite da bi dennis nakon svega dopustio alonsu da uzme naslov? može jergović pričati o njegovom poštenju koliko god želi ali ljudska taština i u ovom slučaju više nekakav ponos sigurno su bili jači od dennisa, alonso je načeo cijelu temu još tamo oko kine ali kad je vidio da se već dovoljno iskompromitirao i da mu ionako ni rođena majka više sve ne vjeruje napravio je jedino što je mogao - prihvatio da neće biti prvak ( uostalom nije niti zaslužio ), šutio i odvezao posljednju utrku sa skoro sekundu sporijim bolidom od momčadskog kolege. ali cijela ta stvar je sasvim normalna i većina nas bi učinila isto, tako da ja osobno nemam ništa protiv toga da se alonsu uskratila borba za naslov, samo malo mi je smiješno da tako naivno gledate na sve to, ipak se u tom poslu vrte miljunčine i rijetko što se prepušta slučaju, zakulisne igre su nama nepoznanica, ono što mi vidimo je 1/10 stvari što se zapravo dešavaju. isto kao ova stvar sa mosleyem, kao da dennis u tome nema svoje prste.....baš.
baš zbog tih milijunčića bi i dennis proguto taj ponos o kojem pričaš,a fascinantno da je veliku večinu sezone hami bio ispred alonsa a tek nakon što se počelo ozbiljno računat na hamija počelo je da su svi protiv njega,ponovno povlačim paralelu sa renaultom kad je schumi počeo sustizat alonsa pred kraj sezone,on jednostavno nije imaop podršku kakvu je trebo,cijeli tim je bio protiv njega i sci su se urotili,nikako mu namjerno nisu htjeli kao i u mclarenu napravit konkurentni bolid. ne znam ko je naivan u ovoj priči,pokušavam gledat realno i to mi nikako neide u glavu,baš zbog svih tih milijunčića
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

schuey je napisao/la:
sunseeker je napisao/la:
baš zbog tih milijunčića bi i dennis proguto taj ponos o kojem pričaš,a fascinantno da je veliku večinu sezone hami bio ispred alonsa a tek nakon što se počelo ozbiljno računat na hamija počelo je da su svi protiv njega,ponovno povlačim paralelu sa renaultom kad je schumi počeo sustizat alonsa pred kraj sezone,on jednostavno nije imaop podršku kakvu je trebo,cijeli tim je bio protiv njega i sci su se urotili,nikako mu namjerno nisu htjeli kao i u mclarenu napravit konkurentni bolid. ne znam ko je naivan u ovoj priči,pokušavam gledat realno i to mi nikako neide u glavu,baš zbog svih tih milijunčića
da, ali niti ti niti ja ne znamo što je alonso zapravo napravio mclarenu, koji su zapravo bili odnosi i dogovori između njega i dennisa, ako je alonso na neki način oštetio ekipu ( što je mogao, znamo cijeli skandal ) zašto bi dennis gurao alonsa kad je imao hamiltona koji je ionako bio ispred u poretku, ja mislim da je definitivno bila prekretnica japan - ovo je spekulacija i vi si mislite što želite, ali alonso je tada prvi puta nakon kvalifikacija imao nekakve izjave da "nešto nije kako bi trebalo biti" međutim alonso je već tada jako dobro znao da je njegova karijera u mclarenu gotova i da je tim praktički usmjeren na hamiltona i pasivno i aktivno. također je znao da po tom pitanju i nemože baš ništa napraviti jer bi samo ispao smiješan, jer tko bi ga zapravo uzeo za ozbiljno (uostalom baš kao i vi ovdje ) nakon svega što se događalo kroz sezonu i nakon svega što je govorio sezonu ranije u renaultu - ovo je jako bitna stvar, alonso si je tada definitivno nepovratno stavio etiketu "plačljive babe" jer se žalio upravo onome kome se nije trebao - medijima, ako je imao primjedbe trebao je to zadržati u momčadi i riješiti među sobom. ali alonso nije baš tako inteligentan ili bolje rečeno proračunat kako priča jergović, već više reagira nagonom i instinktom ponesen emocijama ( primjer : mađarska prošle sezone, pametan i prepreden lik sabotirao bi hamiltona u prvom zavoju utrke, a ne napravio onu idiotariju u boksu. sjetimo se kako je senna riješavao i istjerivao pravdu - postavši pritom ikona, ovaj je postao i ispao bedak....) e sad, upravo iz svih tih razloga koje sam sada naveo alonso je bio svjestan ta bi bilokakvo tužakanje i kukanje ispalo potpuno deplasirano i nevjerodostojno, te je šutke prihvatio ulogu pedra ( a isključivo sam si je kriv i zaslužio ju je ) i prihavtio činjenicu da neće biti prvak, iz njegovih izjava nakon japana i pogotovo kine, vrlo se jasno očituje pravo stanje stvari, nekada treba stvari čitati/gledati između redaka.

dakle japan je bio prekretnica, koja je uostalom završila na najbolji mogući način za dennisa, mclaren, hamiltona i praktički cijeli f1 svijet osim ferrarija i par pojedinaca, u nemoći da uhvati hamiltona alonso griješi eliminiravši sebe iz prividne utrke za prvaka i ostavljajući potpuno otvorena vrata hamiltonu, nezaboravan je onaj mrtav hladan izraz lica dennisa vidjevši alonsa u zidu. to je trebalo biti to. ovim ne umanjujem hamiltonov uspjeh na stazi podno fuji-a, bila je to perfektna izvedba i potpuno zaslužena pobijeda ali......borba protiv timskog kolege nije bila ravnopravna, alonso je vozio s hendikepom.

za sve one koji f1 prate malo dulje sjetiti će se situacije koja je bila vrlo slična ovoj hamilton-alonso, a zbila se u istoj momčadi, pod patronatom istog čovjeka, a niti vozači nisu bili nimalo lošiji, dapače.... riječ je dakako o senni i prostu, prost je bio starosjedioc u mclarenu osvojio je za njih dva naslova prvaka nosio je momčad na svojim leđima, tada '88 dolazi maldi senna i skupa s njime honda, svi znamo da je i zašto je honda favorizirala i gurala sennu, dennisu nije ništa drugo preostalo već je prosta lagano gurnuo (blagi izraz) u drugi plan, osim toga senna je bio ludo ludo brz, te zapravo nikakva šteta momčadi nije učinjena ( ring a bell ? ) iz dennisove perspektive ( uspješnog menađera moćadi, koji traži jedino uspjeh) stvar je bila potpuno čista, jasna i normalna. samo honda je bila konkretna i jasna, senna mora biti prvi, tako je i bilo uz naravno suptilno zaštopavanje prosta, druga je sada stvar što to senni uopće nije niti bilo potrebno jer bio onako bio bolji, ali honda je igrala na sigurno i nije smijela imati dvojbe - preveliki su novci bili u igri, a južna amerika je u kasnim osamdesetima bila brzorastuće tržište s ogromnim potencijalom, tu nije smijelo biti ustupaka. zato je ustalom balestre i uzeo senni onaj naslov '89, to je bila direktna pomoć surnardonjaku i iskaz moći...ako može honda mogu i ja....(igre bez granica koje se ponavljaju bez obzira na vremena i ljude, jer novac ostaje i je jedino mjerilo).

cijela ova priča je samo objašnjenje da shvatite da dennis itekako ima iskustva sa takvim situacijama......ova stvar sa sennom i prostom gotovo je identična sa alonsom i hamiltonom, meni je apsolutno jasno zašto je dennis kroz svoju povijest volio imati dva vrhunska vozača u momčadi (kada je to mogao naravno, mnogi ne znaju ali mclaren je intezivno radio na dovođenju schumachera za vrijeme hakkinena ) jer je znao da tako ima najveće izglede za trijumf, jednog se lako eliminira ( kad treba i po potrebi, a istovremeno ti nije konkurent vozeći za suprotni tim), dakle dvostruki dobitak...vrlo jasna logika i sam bi je primjenio da sam šef momčadi

sa sennom mu je upalilo jer je senna bio to što je bio....., sa hamiltonom nije iako je nakon japana sve izgledalo tako lako.....iako još ima vremena, jer hamilton je mlad i ništa manje persprektivan nego senna kada je došao u mclaren, ja bi osobno volio kada bi imali još kojeg hamiltona u f1, kvalitetu uvijek stajam ispred osobnih afiniteta kada je f1 u pitanju

ovo je dakle samo moje razmišljanje, nadam se da ste shvatili što sam želio reći

i da samo remiziram za kraj: da, mislim da je prost bio sabotiran. da, mislim da je alonso bio sabotiran. da, iza svega stoji dennis. da, niti senni niti hamiltonu takova vrsta pomoći uopće nije bila potrebna. da, njih se tu nije puno pitalo, ako ih se uopće pitalo. da, razlog svemu leži u novcu.

peace
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

jesi se potrudio na postu svaka čast,kužim tvoje razmišljanje no ja se vraćam samo na ono da nemožeš nazvat ljude naivnima,nitko nije osporio rivelititet između dva šofera i otvorene simpatije šefa momčadi ali da će čovjek sabotirat svog vozača koji btw je mogao osvojit vrijedne bodove i za ukupno prvenstvo koje su isto izgubili je po meni malo nepromišljeno. i opet ti milijunčići su u igri i to ne nekoliko nego ni manje ni više nego 20 manje za platit. ;) moja poanta je samo to
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

schuey je napisao/la:jesi se potrudio na postu svaka čast,kužim tvoje razmišljanje no ja se vraćam samo na ono da nemožeš nazvat ljude naivnima,nitko nije osporio rivelititet između dva šofera i otvorene simpatije šefa momčadi ali da će čovjek sabotirat svog vozača koji btw je mogao osvojit vrijedne bodove i za ukupno prvenstvo koje su isto izgubili je po meni malo nepromišljeno. i opet ti milijunčići su u igri i to ne nekoliko nego ni manje ni više nego 20 manje za platit. ;) moja poanta je samo to
kada sam rekao naivni nisam mislio ništa loše već sljedeće: većina forumaša je u ranim dvadesetima ili tu negdje, to su godine kada čovjek još nije iskusio prave prljave igre biznisa, ja stvari promatram iz svoje perspektive, a ona je itekako omeđena svim tim podvalama, igrama, podmetanjima, jalu, zavisti i sl. radim u poslu gdje se godišnje vrte miljuni eura, surađujem s ljudima koji su pozicionirani na tom otprilike nivou u raznim branšama ( u hrv i inozemstvu ) i kažem vam do dana današnjeg sreo sam tek jednog čovjeka za kojeg mogu reći da je pošten i da se nebi prodao za lovu, da ne govorim o onima koji su spremni na svakakve gadosti i iskorištavanju ljudi da do nje dođu ( govorim o zakonitim poslovima, a ne o nekakvim mafijaškim spletkarenjima ) u poslu nema milosti i suosjećanja prema drugome, lova i samo lova jedini je pokretač svega... nažalost svugdje je tako kako vani tako i kod nas. dakle kada sam rekao naivni, mislio sam samo na to većina vas još nije u tim vodama i nemate iskustvo iz prve ruke kako je taj biznis okrutan i nemilosrdan, ja imam svakodnevno s s time susrećem, čak mogu reći da lagano padam pod taj utjecaj, ali to je sasvim druga priča.

kakve sve ovo ima veze s hamiltonom, alonsom i ronom dennisom? pa vrlo velike. sada ću ti pokušati objasniti zašto ron dennis nije želio da alonso bude prvak ( isključivo moje stajalište i pretpostavka, temeljena na vlastitim iskustvima gore navedenim )

f1 je veliki biznis, koji se prvenstveno temelji na marketinškom potencijalu, dakle pozitivan imiđ je najbitnija stvar jer on daje temeljnu pretpostavku za uspješno plasiranje proizvoda - u slučaju f1 to je autoindustrija kao primarna grana, a onda i svi subderivacije tipa pivo, satovi i kaj se već veže i reklamira u f1. s obzirom da je mclarenov partner mercedes, kao presdstavnik autoindustrije i u ovom slučaju strana koja samim imiđem momčadi najviše gubi ili dobiva onda je za pretpostaviti da je njihov utjecaj golem, baš kao što je i ustalom bio i hondin.

idemo dalje, ovdje baratam hipotetskim pretpostavkama jer činjenice koje su plasirane u javnost jednostavno ne mogu uzeti dovoljno relevantnima, alonso nezadovoljan statusom u momčadi počinje kukati (prvo unutar momčadi) rookie hamilton iznenađuje sve pa i same šefove i otvara im novu perspektivu i ranije negu su je oni imali kao pretpostavljenu. alonso počinje kukati sve jači sada i po medijima, šefovi su još relativno mirni, ali sigurno ih počinje smetati. alonso sada već glasno kritizira i svađa se sa dennisom jer je očekivao protektorat, kojeg mu ovaj ne nudi. izbija skandal s ferrarijem, alonso isfrustriran i sa osjećajem da je izdan (njemu tako poznat osjećaj...) osvećuje se dennisu i mosleyu govori stvari koje je mogao zadržati za sebe. mosley trlja ruke i svršava kak će ga uvaliti dennisu. dennis unezvjeren što se dogodilo ( a vrlo vjeratno se niokada nebi da alonso nije zakuhao stvar ) definitivno prekrižuje alonsa za sve vjeke vjekova. alonso se u potpunosti kompromitira izjavama po medijima (iako istinitim i točnim) o problemima u momčadi (on je to morao zadržati za sebe!). dolazi mađarska i alonso radi glupost stoljeća i ispada bedak da veći nemre ispasti. ta scena možda je i ključ zašto alonso nije bio prvak prošle sezone, jer tada je cijeli svijet vidio alonsa koji se ne može kontrolirati, alonsa koji je potpuno krivo procijenio situaciju u momčadi i oko nje i alonsa koji zapravo igra prljavo ( ništa ga ne opravdava što igra igru kako su je drugi nametnuli) i time definitivno izlazi u javnost "zločesti alonso" "izdajica" i sl. dennis je u to vrijeme negdje odlučio (u dogovoru s mercedesom) da alonsa istjera iz momčadi. hamiltona se iz cijele priče izvuklo kako janjca, hamilton obilazi saslušanja, daje izjave u medijima kako je 100% s momčadi - dakle marketing radi, jasno je vidljivo na koga se računa u budućnosti da nosi momčad ( i kažem ja osobno nemam ništa protiv toga, to je normalna stvar u biznisu i ja bi postupio isto ) alonso je od toga trenutka marginaliziran i gurnut u stranu ( tko je kriv da je do toga došlo sada uopće nije bitno ali dennisu je svejedno jer ima novi hit, vozača koji je jednako brz s puno većim marketinškim potencijalom ). slijedi presuda, mosley naguzi dennisa za 100 milja, dennis sve stoički proguta ali zar bi stvarno bio tolika budala da onda naslov preda čovjeku koji je neposredno utjecao da popuši te pare i koji će na kraju sezone ionako biti istjeran iz momčadi i odnjeti taj broj 1 negdje drugdje. koju bi korist (marketinšku ili bilo kakvu drugu) dennis imao od toga? samo bi još na kraju ispao smiješan jer bi alonso vjeroatno na presici u brazilu izblebetao još tko zna kakve gadosti o dennisu i iznio svo prljavo rublje, a to mogao jer bi povratio kredibilitet - postao bi trostruki svjetski prvak i sve uši/oči bile bi uprte u njega, a ne u mclaren, dali bi to dennis želio? jer pazi, čovjek koji je bio spreman leći na stazu prije starta ispred schumacherovog bolida (monaco 2006) spreman je na svašta. ovako je dennis progutao gorku pilulu od 100 milja, ali je imao asa u rukavu s hamiltonom - na to se računalo i u sadašnjosti (tada) i u budućnosti (sada i ubuduće), matematika je bila jednostavna - hamilton će biti prvak, svijet će biti u deliriju ( prvi rookie prvak i još k tome crn), pa tko bi se uopće obazirao na alonsa.......na kraju s alonsom riješili stvar tako da su mu relativno jednostavno raskinuli ugovor pod uvjetom da šuti u svemu što je zapravo bilo, alonso zadovoljan što hamilton nije prvak naravno da je to prihvatio i zato više o tome nitko ne priča, stvar riješena i gurnuta po tepih za sve vjekove.

dakle stvar je vrlo jednostavna, dennis je u sitaciju kojoj se našao rezonirao jednostavno: moram minimalizirati štetu, ne mogu je izbjeći ona je tu, ali idemo je umanjiti koliko možemo. to su i napravili. mclaren i mercedes koliko god ispali smiješni, manje su ispali nego da im alonso to još čitavu ovu sezonu nabija na nos svojim renaultom. broj jedan na ferrariju nisu očekivali, ali ga ipak lakše podnose, uostalom navikli su...
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Dani je u pravu,prije bi Dennis htio da Alonso osvoji naslov za Mclaren nego da ga uzme neko iz Ferrarija....
Da, da. Znalo se već u Mađarskoj da Alonso odlazi na kraju godine. Misliš da bi mu Dennis dao punu podršku i gledao kako odnosi br. 1 u Renault iduće godine?
Avanti FER, Avanti!!!
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Adriana Lima fan »

The Greatest je napisao/la:

Da, da. Znalo se već u Mađarskoj da Alonso odlazi na kraju godine. Misliš da bi mu Dennis dao punu podršku i gledao kako odnosi br. 1 u Renault iduće godine?
A ko bi tu titulu osvojio? Renault ili McLaren?
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Adriana Lima fan je napisao/la:
King iCool je napisao/la: Dani je u pravu,prije bi Dennis htio da Alonso osvoji naslov za Mclaren nego da ga uzme neko iz Ferrarija....
fernando alonso
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

sunseeker je napisao/la:
Adriana Lima fan je napisao/la:
fernando alonso
znalo se i da alonso iz renaulta prelazi u mclaren pa je osvojio naslov i jedino što u svojoj promociji slčjedeće godine nisu govorili o njemu nego naglašavali konstruktorski naslov
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

schuey je napisao/la:
sunseeker je napisao/la:
Adriana Lima fan je napisao/la:A ko bi tu titulu osvojio? Renault ili McLaren?
fernando alonso
znalo se i da alonso iz renaulta prelazi u mclaren pa je osvojio naslov i jedino što u svojoj promociji slčjedeće godine nisu govorili o njemu nego naglašavali konstruktorski naslov
da ali mclaren nije mogao osvojiti naslov, stoga je sve bilo vrlo jasno, uostalom kome se dalo čitati sve sam već napisao....
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

@sunseeker: ODLICAN, stvarno ODLICAN tekst! =D>

p.s. svatko ce naci detalj s kojim se ne slaze (ukljucujuci i mene), ali treba shvatiti sirinu teksta...
slika
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Adriana Lima fan »

Piquet20 je napisao/la:@sunseeker: ODLICAN, stvarno ODLICAN tekst! =D>

p.s. svatko ce naci detalj s kojim se ne slaze (ukljucujuci i mene), ali treba shvatiti sirinu teksta...
On govori da Dennis namjerno nije dao da osvoji naslov za McLaren ne za nikog drugog! :roll:
Odgovori