Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
elf
Ekipni prvak F1 kladionice 2010.
Ekipni prvak F1 kladionice 2010.
Ja sam: Vozač
Navijam za: Lotus F1 team

Re: Formula 1 team-McLaren

Post Postao/la elf »

McLarem je napisao/la:
LEWIS HAMILTON McM je napisao/la:
gringo73 je napisao/la:Evo smo i mi izgubili jednog od sponzora; Schüco. Bili su partneri od 1999, i glasnogovornik je potvrdio da neće produžiti ugovor s McLarenom.
ma to je bio jedan od manjih sponzora,oni i još neka firma koja je otišla davali su im smo oko 5 miljuna dolara zajedno,a to je siča neče im to toliko falit

kao sto rekoh sam mercedes bi mogao opstati sa mclarenom
tako da mene to nebrine sekunde

ni mene... :sranja:
slika
slika
McLarem
Test vozač
Test vozač
Navijam za: McLaren-Mercedes

Post Postao/la McLarem »

Vajtmarš: Hamilton može stići Šumahera

Image Hosted by ImageTitan.com Svetski šampion Luis Hamilton po rečima njegovog novog šefa Martina Vajtmarša ima potencijala da sustigne, ili čak pretekne Šumaherov rekord od sedam šampionskih titula.

"Jasno je da on ima potencijala to da uradi," rekao je Vajtmarš za Gardijan kada su ga pitali da li misli da Hamilton može da obori Šumaherov rekord.

"On neće da priča o tome zato što je suviše skroman, i ono što je Mihael uradio je neverovatno. Ali sa velikim šampionom ne želite da se izjednačite, želite da ga prestignete. Ključno kod Luisa je to što je on još uvek vrlo mlad i nije dostigao vrhunac svoje moći kao vozač" dodao je on.

toliko o samopouzdanju u McLaren-u
samo napred momci tako i treba
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Iskoristio bi priliku, pa bi pitao ovako javno, kulturno, ljubazno suparnike kako vi napredujete s KERS-om. Malo trazim po netu, ali nisam imao bas srece da pronadjem nesto o tome. Cisto me onako zanima, jer evo Ferrari ulaze napore za to, pa eto posto ste nam prvi konkurenti.... Hvala na odgovoru.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Scuderia je napisao/la:Iskoristio bi priliku, pa bi pitao ovako javno, kulturno, ljubazno suparnike kako vi napredujete s KERS-om. Malo trazim po netu, ali nisam imao bas srece da pronadjem nesto o tome. Cisto me onako zanima, jer evo Ferrari ulaze napore za to, pa eto posto ste nam prvi konkurenti.... Hvala na odgovoru.
Ma da, podaci o tome su uvijek malo zakukuljeni. Koliko sam ja mogao nać, izgleda da funkcionalnost KERS nije upitna. Ono na čemu se najviše radi je pouzdanost i sigurnost sustava, i čini mi se da tu stvari nisu još 100% legle na svoje mjesto. Redovito je ugrađen na bolid, iako se nije ni koristio na svakom testiranja, da bi se našao najpovoljniji raspored opterećenja.

I još jedna mala zanimljiva vijest, a vezana je baš za ova dva tima: Jučer je Luca Colajanni, koji je glasnogovornik Ferrarija, bio u posjeti McLarenovoj tvornici u Wokingu, posjetio Dennisa i ostatak osoblja. Eto, 'ko kaže da nismo dobri? :D
Link
slika
Scuderia
Moderator
Moderator

gringo73 je napisao/la: Ma da, podaci o tome su uvijek malo zakukuljeni. Koliko sam ja mogao nać, izgleda da funkcionalnost KERS nije upitna. Ono na čemu se najviše radi je pouzdanost i sigurnost sustava, i čini mi se da tu stvari nisu još 100% legle na svoje mjesto. Redovito je ugrađen na bolid, iako se nije ni koristio na svakom testiranja, da bi se našao najpovoljniji raspored opterećenja.
Aha, eto sada znam od prilike kako stvari idu kod vas :D
gringo73 je napisao/la: I još jedna mala zanimljiva vijest, a vezana je baš za ova dva tima: Jučer je Luca Colajanni, koji je glasnogovornik Ferrarija, bio u posjeti McLarenovoj tvornici u Wokingu, posjetio Dennisa i ostatak osoblja. Eto, 'ko kaže da nismo dobri? :D
Link
Heh... dobri smo, dobri, ali to samo dok ne pocne sezona. Onda kasnije.... :D
Tko zna, mozda se pojavio, da spijunira malo? :lol: :smijeh: ( sala) :D
Zadnja izmjena: Scuderia, dana/u 30 sij 2009, 14:42, ukupno mijenjano 1 put.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ono što me kod KERSa iznenadilo jest da nije nužan. Mislim, donosi možda oko 0,3 sekunde po krugu, što nije nenadoknadivo
kako su prošle godine pričali o njemu,bili je ili kers ili propast... Mislim, teoritski zvuči kao nešto što bi puno više moglo korisititi, ali ipak ne
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Danas je objavljena vijest da je umro Teddy Mayer, bivši šef McLarena. On je bio šef momčadi otkako je Bruce poginio pa sve do '80. kad je Ron Dennis preuzeo kormilo.
slika
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Adriana Lima fan »

Pocivao u miru.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Navali narode! Stigla 4 wallpapera na službenim stranicama.
slika
garx
Početnik
Početnik

Post Postao/la garx »

onaj prvi je odlican:)
nego, izgleda da je ona perajica na poklopcu motora stvarno prozirna, pa ne moze bas iz svih kuteva biti refleksija tocno na mjestu dijelova koji se tamo stvarno i nalze... na fotkama s prezentacije sam vidio i kotac kroz poklopac...
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

a o toj perajici pričate!! ja tek sad skonto :D

pa ja mislim da je 100% prozirna, pa to se kuži i na gringovom potpisu.
Zanimljivo...to onda od pleksiglasa?
slika
Zweki
Gerijatrija foruma
Gerijatrija foruma

Post Postao/la Zweki »

Super mi je ovaj prvi wallpaper. No on me podsjeti da upitam. Što je sa onim starim krilom, jel ono bila samo proba ili možda privremeno rješenje koje će koristiti (možda novi ipak nije toliko efikasan)?
slika
"The most important piece of equipment in your bag, is your attitude." by Joe McNally
Tommy
Početnik
Početnik

Post Postao/la Tommy »

Zweki je napisao/la:Super mi je ovaj prvi wallpaper. No on me podsjeti da upitam. Što je sa onim starim krilom, jel ono bila samo proba ili možda privremeno rješenje koje će koristiti (možda novi ipak nije toliko efikasan)?
Kojim starim krilom? Mislis onim sirokim? Taj je daleko efikasniji nego ovaj ali po pravilama je zabranjen. Koristili su ga na prvim testovima da povecaju downforce.
Zweki
Gerijatrija foruma
Gerijatrija foruma

Post Postao/la Zweki »

A tako znači. Pa još mi je malo bilo čudno kako to da su stavili staro krilo. Nekako mi se vidi da bi sve ove novotarije mogle malo učiniti F1 zanimljivom u smjeru umjesto kroz zavoj, oni mimo.
slika
"The most important piece of equipment in your bag, is your attitude." by Joe McNally
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

Da se nadovezem na Tommyja (u vezi McLarenove upotrebe starog krila prilikom testiranja u Portugalu):
Citao sam pred par tjedana u Autosprintu da Mclaren testira sa starim krilom iz razloga da dobiju referentnu tocku za razvoj novog krila. Da pojasnim: s obzirom da je ove sezone jako promijenjena aerodinamika samog bolida, a i straznjeg krila, svi podaci sa proslogodisnjih testiranja su (gotovo) beskorisni. S obzirom da je i sasija nova, u McLarenu su se odlucili prvo isprobati tu novu sasiju u kombinaciji sa starim krilom, da bi onda uz pomoc dobivenih podataka razvijali novo krilo s ciljem da njegove performanse priblize sto je vise moguce starom krilu koje je, zbog ovogodisnjih aero restrikcija, bilo (aerodinamicki gledano) puno efikasnije.

E sad, ono sto mene najvise interesira u cijeloj prici je zasto je to napravio samo McLaren? Zasto i druge momcadi nisu bar jedan dan testirale sa starim krilom? OK, siguran sam da su u zracnom tunelu radili i takva testiranja, ali svi dobro znamo da je jedini pravi pokazatelj pista, a ne simulacija (sjetite se samo Honde od pred dvije godine). Evo, rado bi cuo ako netko tehnicki potkovaniji od mene ima nekakvu teoriju zasto je to napravio McLaren, a drugi ne.
slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Pa McLaren je vrlo jasan odgovor dao na to pitanje. Zbog kiše. Da bi bolid pravio što manje prljavog zraka iza sebe, i samim tim omogućio lakše praćenje kroz brze krivine i samo preticanje, downforce na zadnjem kraju je znatno manji nego prošle sezone. Zamislite samo šire krilo + mali milion wingleta koji usmjeravaju zrak na njega. Praktički prvi pravi test momčadi su obavile po kiši, a kiša + nepoznavanje stabilnosti zadnjeg kraja + moguće punjenje kers-a kod kočenja otvara širok spektar mogućnosti da zadnji kraj prokliza, a bolid završi u ogradi. McLaren (pametno) nije htio rizikovati ništa, jer nije mogao sebi priuštiti oštećenje bolida sad kada nema još dovoljno dijelova za mp4-24, a svaka minuta testa je bitna zbog ograničenja testiranja. Čim su imali priliku za prvi suhi test vozili su s novim stražnjim krilom.
Mislim da teorija o upoređivanju starog i novog krila baš i nema smisla, bar ne kako je opisao Piquet20. Zadnje krilo je sada manje, a osim toga na njega dolazi puno manje zraka po jedinici površine zbog zabrane svih onih wingleta. Zato ne može biti ni blizu starom krilu po količini generisanog downforce-a. Dodatni nemir je punjenje kers-a pri kočenju. Koliko god upoređivali staro i novo krilo, nemoguće ih je približiti po performansama, jer je i staro krilo optimizirano do maksimuma, odnosno maksimalno je koristilo svaki kubični cm zraka.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Stigao mi jučer paket iz McLarena: polo majica , torba olovka i member card. Ako neko treba nešto od njih imam pravo na 15% popusta.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Adriana Lima fan »

Dani je napisao/la:Stigao mi jučer paket iz McLarena: polo majica , torba olovka i member card. Ako neko treba nešto od njih imam pravo na 15% popusta.
Polo majica kolko kosta?
a.novak
Početnik
Početnik
Navijam za: K.Raikkonen Scuderia Ferr

Post Postao/la a.novak »

Dani je napisao/la:Stigao mi jučer paket iz McLarena: polo majica , torba olovka i member card. Ako neko treba nešto od njih imam pravo na 15% popusta.
Ja sam kod njih prije god dana kupio sponzorsku majcu...strava su ove vrecixe za majce sta ne srebrno prozirne....Nisam dobio nikakav member card? Bit ce da su to sad tek uveli?
a.novak volim jelenu.p
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Je, moraš platit godišnju članarinu. Imaš pravo za vrečice. To je kao paket dobrodošlice. Članarina je 90 eura mislim.

slika
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

E sve je to fino ali znali iko dje su sljedeca testiranja i kad ce biti. A sto se tice clanarine dje se moze tu regulisati (uclaniti), cifra je smjesna (90 eura za godinu), iskreno nisam nesto prije bio zainteresovan mislio sam da puno vise kosta pa zato,
LEWIS HAMILTON SVETSKI PRVAK OD 2008 DO 2020! ZA REDOM samo za majstor iz maranella
slika
Scuderia
Moderator
Moderator

McLarem je napisao/la:E sve je to fino ali znali iko dje su sljedeca testiranja i kad ce biti.
Mislim da pocinju opet 10-tog. Ako grijesim neka me netko ispravi.
slika
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

Scuderia je napisao/la:
McLarem je napisao/la:E sve je to fino ali znali iko dje su sljedeca testiranja i kad ce biti.
Mislim da pocinju opet 10-tog. Ako grijesim neka me netko ispravi.

OK, hvala u svakom slucaju za informaciju.
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ma njihovoj službenoj stranici.

slika
McLarem
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la McLarem »

Čini se da je veoma moguće da Meklaren startuje veoma snažno, prema predviđanjima predsednika FIA-e, Maksa Mozlija.
''Meklaren je obavio sjajan posao tokom zime, i sve indikuje da će biti veoma konkurentni'', rekao je Mozli.
Njihov rival Ferari je vlasnik titule konstruktora, čiji vozač je i pobedio na poslednjoj trci prošle sezone, ali to nije bilo dovoljno da osvoji titulu vozača, pošto je završio na samo 1 bod iza Luisa Hamiltona. Ali Mozli ističe da u timu Ferari ne ide baš sve veoma glatko pred novu sezonu:
''Ljudi u Ferariju se još uvek nisu potpuno snašli u ulozi koju obavljaju posle velike promene u menadžmentu ekipe, dok u Meklarenu promena nije toliko velika i postoji veći kontinuitet.''
2008. godine je Stefano Dominikali po prvi put preuzeo ulogu šefa tima od tadašnjeg šefa Žana Toda, koji je imao drugačiji stil i pristup u upravljanju.
U međuvremenu je šef Meklarena, Ron Denis, predao ulogu svom višegodišnjem zameniku i pomoćniku - Martinu Vitmaršu.
Kada je upitan na kojeg vozača bi stavio opkladu da će osvojiti šampionat ove sezone, Mozli je rekao: ''Hamilton. Ali takođe se može desiti da to bude neko neočekivan, poput Kubice i Alonsa.''
slika
Odgovori