Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
a.novak
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: K.Raikkonen Scuderia Ferr

Re: ON - fernando alonso

Post Postao/la a.novak »

cro_blue je napisao/la:
a.novak je napisao/la:Ja mislim da Renault,nema spreman Kers do europe!! Pa mislim da su ohrabreni Brawn-ovim vremenima bez Kers-a,na Jerez donjeli isti auto samo bez Kers-a,što se pokazalo kao pun pogodak jer u istim uvjetima kao i Brawn rade bolja vremena! Mada se Brown gp-u već sada mora skinut kapa dolje,mislim da će i McLaren i Williams zbog slabijeg aero paketa nego Ferrari,BMW i Toyota isto do Europe voziti bez Kersa kako bi kompenzirali ovaj veliki zaostatak koji se nerješava preko noći!
...a svoje tvrdnje o KERS-u temeljiš na? :?: Mislim da malo letiš pred rudu. Ako itko ima spreman KERS onda je to Renault. Na kraju krajeva, pa kojeg su vraga onda prodali Red Bullu ako nemaju KERS-a?
To što su im ga prodali ne znači da če im ga oni i razvijati.. ;) Renault je prije 5 dana za Brown-om zaostajao oko 2 sec 5 dana kasnije rade brža vremena od njih,a oni su bez Kers-a pa tu se sama logika nameće,a i ako je istina da je Kers u funkci pružanja dodatnih 80 hp ili ti ga još 1000 okretaja u minuti,ta snaga će dobro doći u Sepangu i Kini dok po meni je sustav beskoristan u Bahreinu. Što se tiće Australije mislim da će neke ekipe tamo doć sa dva automobila sa Kersom i bez i da će petak jutarnja sesija 1 pokazat koji auto više pruža!!!
a.novak volim jelenu.p
cro_blue
Navijam za: Renault
Kontakt:

Post Postao/la cro_blue »

Evo, Renault potvrdio da na VN Australije nastupa s KERS-om... Toliko od mene!

gringo73: O tome je pisano u temi Renault, gdje je tome i mjesto. Pogledaj drugi put.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Malo zagrijavanje pred sezonu... 8 stručnih imena su za Auto, moto und sport ocijenili vozače po raznim kategorijama. Krajnji zbroj bodova govori da smatraju da je Alonso najkompletniji vozač današnjice. Ljudi koji su ocijenjivali su: Jean Alesi, Gerhard Berger, Martin Brundle, Ivan Capelli, Christian Danner, Niki Lauda, Marc Surer i Alexander Wurz.
Evo tablice kako to izgleda:

slika
slika
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Fernando Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

Ja mislim da je suvišno išta više reći :D Brat će oprat sve u Melbourneu.
kakav potpis staviti???
sp33d
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la sp33d »

jako zanimljivo, vozač (raikkonen) koji vald ima najviše brzih krugova prošle sezone i koji je inače vrlo brz, ocjenjen sa samo 18 u kategoriji ''brzina''. :roll:

ostalo bolje neču komentirat, al u globalu se ipak slažem da je alonso trenutno najkompletniji vozač.
slika
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

sp33d je napisao/la:jako zanimljivo, vozač (raikkonen) koji vald ima najviše brzih krugova prošle sezone i koji je inače vrlo brz, ocjenjen sa samo 18 u kategoriji ''brzina''. :roll:

ostalo bolje neču komentirat, al u globalu se ipak slažem da je alonso trenutno najkompletniji vozač.

Mislim da je stvar u tome što nije konstantno brz, jer usporedi npr. Alonsova vremena i Raikkonenova. Radi se o tome da Alonso na nekoj (nebitno) stazi radi konstantno 1:19.325, 1:19.301, 1:19.389, a Raikkonen uradi 1:19.156 i sljedeći 20 krugova vozi 1:19.896. Mislim da je u tome stvar. (moje osobno mišljenje koje može naravno biti i pogrešno).
kakav potpis staviti???
XTRage
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la XTRage »

Lose ocjenjeno do bola, mogli su kvadrirati ove brojeve za Hamiltona i Alonsa, pogotovo Hamiltonove, "malo" su im dali u odnosu na ostale.

@maestro: tvrdnja ti ne stoji uopce, Kimi ima najbolji race pace od ove petorice.
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

ocijenjena kimijeva brzina je smiješna.........bez pretjerivanja i na osnovu nekoliko situacija tvrdim da je kimi jedini vozač u povijesti f1 koji je u stanju (kada mu se sve posloži, dakle gume, auto, glava, trenutno raspoloženje..) odvesti najbrži krug od bilo koga, ikada, u povijesti

ono što jest kimijev problem, što će on takvih krugova u sezoni odvesti 10-ak, a ostali neće biti na toj razini, također je gotovo potpuno nesosoban sudjelovati u razvoju bolida.....sve u svemu vozač koji je daleko precijenjen trenutnim ugovorom. ferrari je definitivno pogriješio što nije uzeo alonsa, odnosno tvrodglavi todt.........zato će ga uzeti 2010., jer samo budala radi istu grešku dvaput
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

sp33d je napisao/la:jako zanimljivo, vozač (raikkonen) koji vald ima najviše brzih krugova prošle sezone i koji je inače vrlo brz, ocjenjen sa samo 18 u kategoriji ''brzina''. :roll:

Da i meni je ovo malo čudno za Kimia za brzinu al ipak drago mi je da su prepoznali ko je najkompletniji vozač današnjice.

I malo su pretjerali za Lewis-ovu vožnju po kiši
...put u raj nije posut ružama...
Brabus
Početnik
Početnik

Post Postao/la Brabus »

Hamilton rastura po kisi, nisu pretjerali. Sjeti se samo Monze...A ima jos utrka gdje je pokazao
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

vožnja po kiši: lewis 40, alonso 25... WTF po meni je alonso najbolji vozač po kiši (sjetite se samo mađarske 2006), a u najmanju ruku su izjednačeni, a oni dali lewisu 15 bodova više :?
po ovome ovdje massa radi puno manje grešaka nego lewis i kimi, što po meni nikako nije istina...
ovo za kimijevu brzinu neću ni komentirat, čista nebuloza...
ima tu još hrpetina grešaka, da ne nabrajam.....
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

K1M1 je napisao/la:vožnja po kiši: lewis 40, alonso 25... WTF po meni je alonso najbolji vozač po kiši (sjetite se samo mađarske 2006)
Da i ja to mislim,alonso i Vettel su najbolji vozači na kiši
...put u raj nije posut ružama...
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Mislim da su neke stvari nerealne u ovoj tablici, ali dobro... Malo glupo da Lewis ima skoro duplo više bodova za brzinu od Kimija, ne bih se složio ni za toliku razliku između Lewisa i Alonsa po kiši. Razvoj bolida po meni isto nije realan, a ni pravljenje grešaka kod Lewisa. :?

Ali dobro, to je kao neka procjena pojedinih ljudi pa neka bude.
Jedino se slažem da je Alonso najkompletniji!
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

definitivno nije dobra ta tablica, razlike su prevelike
po meni razlika od 5 do 1 ne može nikako biti više od 30 poena
ipak su to ponajbolji vozači na svijetu i vrlo je teško uopće doći do F1 mjesta
tim više, što je raikonen prvak, masa doprvak, kubica je bio vodeći u poretku...
da su hamilton i alonso nešto drugo, to stoji, ali ostali nisu ni približno toliko lošiji.
cro_blue
Navijam za: Renault
Kontakt:

Post Postao/la cro_blue »

Definitivno se ne mogu složiti ni ja u ocjenama Lewisove i Fernandove vožnje po kiši. Ali eto... Različiti ljudi različito gledaju na iste stvari. Što se tiče Kimija, zar nije malo previše tražiti da se baš njemu poslože auto, gume, glava i raspoloženje odjednom?! :D

Šalu na stranu, džaba je Kimiju imati onoliko najbržih krugova kad mu oscilacije pokvare sve što je dobro napravio. Na kraju krajeva, da je cijelu utrku toliko brz koliko neki od vas pričaju, zar ne bi on opet bio svjetski prvak?
slika
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Kimi je trebao dobiti najvise bodova za brzinu, a Fernando je isto tako trebao dobiti za kisu. Sve u svemu, Alonso najkompletniji mada mi je nekako Kimi blize Alonsu nego recimo Hamilton.
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

zagor
Početnik
Početnik
Navijam za: Iceman

Post Postao/la zagor »

gringo73 je napisao/la: Jean Alesi, Gerhard Berger, Martin Brundle, Ivan Capelli, Christian Danner, Niki Lauda, Marc Surer i Alexander Wurz.
Evo tablice kako to izgleda:

[ http://i206.photobucket.com/albums/bb10 ... c80d43.jpg ]

Ak su ovo oni ocjenjivali... onda su jaaaaaaaaaaaaaaako nerealisticni.... #-o i malo :lud:
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Maestro je napisao/la:Mislim da je stvar u tome što nije konstantno brz, jer usporedi npr. Alonsova vremena i Raikkonenova. Radi se o tome da Alonso na nekoj (nebitno) stazi radi konstantno 1:19.325, 1:19.301, 1:19.389, a Raikkonen uradi 1:19.156 i sljedeći 20 krugova vozi 1:19.896. Mislim da je u tome stvar. (moje osobno mišljenje koje može naravno biti i pogrešno).
I ja imam isto mišljenje da su oni baš tako gledali. Ima najbrže krugove, ali tu su "blic" vremena.
XTRage je napisao/la:Lose ocjenjeno do bola, mogli su kvadrirati ove brojeve za Hamiltona i Alonsa, pogotovo Hamiltonove, "malo" su im dali u odnosu na ostale.
Ocjene je davalo 8 ljudi, a ne jedna osoba kojoj se sviđa Alonso ili Hamilton.
Chuck Norris je napisao/la:I malo su pretjerali za Lewis-ovu vožnju po kiši
Kao i XTRage...zanimljivo da su baš SVI dali Hamiltonu najveću ocjenu?!
darky je napisao/la:definitivno nije dobra ta tablica, razlike su prevelike
po meni razlika od 5 do 1 ne može nikako biti više od 30 poena
Matematički može, jer najveći broj bodova koje netko može dobit (za jednu kategoriju) je 40, a najmanji 8. Iz toga proizlazi da je najveća moguća razlika 32 ;)

I za kraj, naravno, ni ja se u potpunosti ne slažem sa svim; kao ono s pravljenjem grešaka, nije mi to baš jasno?! Ali to je zbirna ocjena koju je dalo 8 ljudi, i šta je tu je. Kao što neki vide nešto u Sutilu, a ja u njemu ne vidim ništa :D
slika
130R
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: sve i nikog

Post Postao/la 130R »

Šta se tiče vožnje po kiši smatram da je i Kimi tu dosta dobar, ali lani su Ferrariji imali problema sa zagrijavanjem guma. Što se tiče brzine neznam na što su mislili pa neću komentirati. Uglavnom Alonso je najkompletniji vozač, ali mislim da on nema toliko bolju mentalnu snagu od ostalih. I ispada da je Alonso duplo bolji od Kimija, a Hamilton da je dosta bolji od Masse i Kubice, a po meni to nije tako.
slika
"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
sp33d
Početnik
Početnik

Post Postao/la sp33d »

sori na offtopiku, al što se tiče kimija po kiši, samo se sjetim ovog predobrog preticanja na stazi FUJI 2007. godine. =D>

slika
Kimi the best
Početnik
Početnik
Navijam za: F1

Post Postao/la Kimi the best »

Preko svega bih mogao da predjem ali za mentalnu snagu Raikkonena..... po ovoj tablici Hamilton i Alonso mentalno jaci od Kimija....

Inace nikada nisam obracao paznju na izjave bivsih vozaca a pogotovo sampiona, 90 posto njih se ponasa nadmeno u odnosu na danasnje vozace i koriste svaku priliku da kazu kako su oni "bolji" vozaci, da je formulu 1 bilo mnogo teze voziti u njihovo vreme, da se tada teze postajalo sampion itd...

Off topic:
poslednja u nizu je izjava Mansella da je njegova titula mnogo vise zasluzenija od Hamiltonove jer je on 92 pobedio u 9 od 16 trka (i to u jednom od najboljih bolida svih vremena), i da je tada vozilo 26 a 2008 20 vozaca. I to je izjavio vozac koji je titulu osvojio tek kad je Piquet otisao u penziju, Prost pauzirao, a Senna vozio jedan od najlosijih bolida u karijeri, a jos je i 91 izgubio titulu od Senne u inferiornijem bolidu.
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Kimi the best je napisao/la:Preko svega bih mogao da predjem ali za mentalnu snagu Raikkonena..... po ovoj tablici Hamilton i Alonso mentalno jaci od Kimija....

Inace nikada nisam obracao paznju na izjave bivsih vozaca a pogotovo sampiona, 90 posto njih se ponasa nadmeno u odnosu na danasnje vozace i koriste svaku priliku da kazu kako su oni "bolji" vozaci, da je formulu 1 bilo mnogo teze voziti u njihovo vreme, da se tada teze postajalo sampion itd...

Off topic:
poslednja u nizu je izjava Mansella da je njegova titula mnogo vise zasluzenija od Hamiltonove jer je on 92 pobedio u 9 od 16 trka (i to u jednom od najboljih bolida svih vremena), i da je tada vozilo 26 a 2008 20 vozaca. I to je izjavio vozac koji je titulu osvojio tek kad je Piquet otisao u penziju, Prost pauzirao, a Senna vozio jedan od najlosijih bolida u karijeri, a jos je i 91 izgubio titulu od Senne u inferiornijem bolidu.
Navijam i ja za Ferrari, ali moras priznati da Kimijeva mentalna snaga i nije tako jaka...da jeste mislis da bi on tek tako bacio u vodu ovu sezonu, ne vec bi se borio poput Masse...
Sto se tice ovih ocjena....
da mi je bilo vidjeti ove ocjene da Hamilton nije postao prvak....(ipak razlika je bila 1 bod izmedju njega i Masse)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
~IsR~Lux
Početnik
Početnik
Navijam za: V8

Post Postao/la ~IsR~Lux »

po čemu si zaključio da njegova mentalna snaga nije jaka?
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Vjerojatno po tome sto kada je trebao pobijediti prosle sezone, on je iz utrke u utrku odustajao... I te greske dovode do zakljucka da kimi po zadnjemu sto je pokazao nije jednako mentalno jak kao neki drugi... Nisam moderator al dajte malo ontopic... Fernando is the best... :driver: :rock: :peace:
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Odgovori