Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
pospani gad
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Re: ON - fernando alonso

Post Postao/la pospani gad »

tomidix je napisao/la:Vjerojatno po tome sto kada je trebao pobijediti prosle sezone, on je iz utrke u utrku odustajao... I te greske dovode do zakljucka da kimi po zadnjemu sto je pokazao nije jednako mentalno jak kao neki drugi... Nisam moderator al dajte malo ontopic... Fernando is the best... :driver: :rock: :peace:
Fernando je najbolji..... Fernando go for it..... neka bude dobar start u Melbourne-u...... :mrgreen: :driver:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Pavka
Početnik
Početnik
Navijam za: Alonso

Post Postao/la Pavka »

pozdrav ekipi!!
ja sam novi forumaš, pa samo da pozz sve one koji vole i cijene lik i djelo F. Alonsa Diaza, kao i one koje ga baš i ne vole :)
u svakom slučaju, veselim se novoj sezoni i našim druženjima...
curumo

Post Postao/la curumo »

Osobno smatram da je jako teško u današnjim uvjetima odrediti tko je najbolji vozač na kiši. Kada bi svi vozili u potpuno jednakim bolidima s istim gumama uz isti set up onda bi se to moglo odrediti. Govorilo se da je Schumacher nedodirljiv sve dok ga Alonso nije oprao. Onda se mislilo da je Hamilton novi kralj kiše, da bi u zadnje vrijeme Vettel pokazao impresivnu snalažljivost na kiši. Pričalo se da je Massa jako loš da bi nas sve iznenadio krajem prošle sezone tako da je tu i dalje sve otvoreno.
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la jaki »

curumo je napisao/la:Osobno smatram da je jako teško u današnjim uvjetima odrediti tko je najbolji vozač na kiši. Kada bi svi vozili u potpuno jednakim bolidima s istim gumama uz isti set up onda bi se to moglo odrediti. Govorilo se da je Schumacher nedodirljiv sve dok ga Alonso nije oprao. Onda se mislilo da je Hamilton novi kralj kiše, da bi u zadnje vrijeme Vettel pokazao impresivnu snalažljivost na kiši. Pričalo se da je Massa jako loš da bi nas sve iznenadio krajem prošle sezone tako da je tu i dalje sve otvoreno.
Uspoređuješ Alonsa sa Schumacherom i još k tome govoriš kako ga je "oprao"?! :lol: :lol: :lol:
schumacher 19 pobjeda po kiši (više nego svi današnji vozači skupa), alonso 1 pobjeda :lol:
Zadnja izmjena: jaki, dana/u 23 ožu 2009, 20:09, ukupno mijenjano 1 put.
sp33d
Početnik
Početnik

Post Postao/la sp33d »

jaki je napisao/la:Uspoređuješ Alonsa sa Schumacherom i još k tome govoriš kako ga je "oprao"?! :lol: :lol: :lol:
a dečko je šaljivđija, šta sad. :lol: :lol:
slika
cro_blue
Navijam za: Renault
Kontakt:

Post Postao/la cro_blue »

sp33d je napisao/la:
jaki je napisao/la:Uspoređuješ Alonsa sa Schumacherom i još k tome govoriš kako ga je "oprao"?! :lol: :lol: :lol:
Ruku na srce, jedini od koga je Schumacher izgubio u navedenim uvjetima je upravo Alonso. Prema tome... :!:
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Da se privede ovo kraju...

Zadnji takvi uvjeti u 06 sezoni.
slika
sp33d
Početnik
Početnik

Post Postao/la sp33d »

cro_blue je napisao/la:Ruku na srce, jedini od koga je Schumacher izgubio u navedenim uvjetima je upravo Alonso. Prema tome... :!:
dobro, to sve stoji.
od svih aktualnih vozača, najviše cijenim upravo alonsa, al reč da je alonso schumachera OPRAO?! mi djeluje jako neozbiljno.
slika
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Scuderia je napisao/la:Da se privede ovo kraju...
http://www.youtube.com/watch?v=6TxONUh95sg" onclick="window.open(this.href);return false;

Jel to ono kad je Alonso imao rasparne gume na bolidu??? JE... Pa Alonsa je i Fisico obisao na isti nacin u tim uvjetima ne zato sto je los nego zbog takticke pogreske... A oprao... Pretpostavljam da se misli na hungaroring iste te 2006 godine kada je bas Alonso doslovno oprao sve na stazi... Mislim da sa 15. pozicije je dosao na 1. iskljucivo voznjom... I presao Schumija kao bebu s vanjske strane... Dakle jedini koji se mogao mjeriti sa Grosse Michaelom je bas taj mali Diaz...
Zadnja izmjena: gringo73, dana/u 23 ožu 2009, 17:10, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: citiranje videa
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

cro_blue je napisao/la:
sp33d je napisao/la:
Ruku na srce, jedini od koga je Schumacher izgubio u navedenim uvjetima je upravo Alonso. Prema tome... :!:
Izgubio što? Utrku nije.
Alonso je odličan vozač, ali zasada ima samo 1 pobjedu na kiši na Nurbergringu 2007 i tamo je pobjedio ne samo zahvaljujući svojoj vještini.
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

tomidix je napisao/la:
Scuderia je napisao/la:Da se privede ovo kraju...
http://www.youtube.com/watch?v=6TxONUh95sg" onclick="window.open(this.href);return false;

Jel to ono kad je Alonso imao rasparne gume na bolidu??? JE... Pa Alonsa je i Fisico obisao na isti nacin u tim uvjetima ne zato sto je los nego zbog takticke pogreske... A oprao... Pretpostavljam da se misli na hungaroring iste te 2006 godine kada je bas Alonso doslovno oprao sve na stazi... Mislim da sa 15. pozicije je dosao na 1. iskljucivo voznjom... I presao Schumija kao bebu s vanjske strane... Dakle jedini koji se mogao mjeriti sa Grosse Michaelom je bas taj mali Diaz...
Kakve rasparane gume, ako nisi gledao utrku onda nemoj komentirati.
Inače 2006 Renault je vozio na Michelinu, a Ferrari na Bridgestoneu (ne znam da li ti to išta znači, trebalo bi)
Zadnja izmjena: gringo73, dana/u 23 ožu 2009, 17:11, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: citiran video
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

tomidix je napisao/la: Jel to ono kad je Alonso imao rasparne gume na bolidu??? JE... Pa Alonsa je i Fisico obisao na isti nacin u tim uvjetima ne zato sto je los nego zbog takticke pogreske... A oprao... Pretpostavljam da se misli na hungaroring iste te 2006 godine kada je bas Alonso doslovno oprao sve na stazi... Mislim da sa 15. pozicije je dosao na 1. iskljucivo voznjom... I presao Schumija kao bebu s vanjske strane... Dakle jedini koji se mogao mjeriti sa Grosse Michaelom je bas taj mali Diaz...
Isto tako mogu reci, pa cuj Michael je imao problema s gumama u Madjarskoj, i gdje bi ta rasprava otisla? U prepucavanje.
A to je bespotrebno. Tako da ovo nicemu ne vodi... Eto toliko od mene, a vi nastavite slobodno dalje.
slika
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

tomidix je napisao/la:CITAJ BOLJE MOMAK... RASPARNE...
=D>
Oprosti, ali takva riječ ne postoji. Postoji "rasparane"(što sam ja pomislio da si mislio,a ti krivo napisao) i "rasparene"(što ti kažeš da si mislio, a opet krivo napisao).
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Uglavnom jedne su mu promijenili druge nisu... Ne znam jesu li mijenjali zadnje, a ostavili prednje ili obratno... Ali tako je bilo... Znaci rasparene (ajde oprosti na pravopisnoj pogresci)... Nisu iz istog seta guma... Uglavnom imao je problem s gumama ali to je nebitno... Uzeo je Schumiju naslov i sad je faca... :P
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Kada prije pocetka utrke pada kisa, i kada svi novinari, navijaci(bez obzira ciji) i vozaci pomisle samo na jednog covjeka, i kada svi strahuju od njega, onda se moze reci da taj covjek uistinu zna voziti po kisi, a taj covjek je bio M. Schimacher.
Kada neko pobijedi na 10-ak kisnih utrka (ne kazem 10 vec 10-ak), onda se moze reci da je pravi znalac voznje po kisi...
A kada ga neko obidje jednom ili dva puta po kisi, i na kraju cak i ne pobijedi, ne mora to odmah da znaci da je bolji vozac od njega....
Definitivno danas, u ovoj cjelokupnoj F1 postavi, Alonso je jedan od najboljih vozaca po kisi, a da li je najbolji, to treba da dokaze....znam samo da kada padne kisa, S. Vettel uvijek napreduje u poretku...
eto toliko
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

jaki je napisao/la: Izgubio što? Utrku nije.
Alonso je odličan vozač, ali zasada ima samo 1 pobjedu na kiši na Nurbergringu 2007 i tamo je pobjedio ne samo zahvaljujući svojoj vještini.
nego zahvaljujući čemu?
~IsR~Lux
Početnik
Početnik
Navijam za: V8

Post Postao/la ~IsR~Lux »

zahvaljujući njegovoj vještini
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Ferrari-BiH je napisao/la:Kada prije pocetka utrke pada kisa, i kada svi novinari, navijaci(bez obzira ciji) i vozaci pomisle samo na jednog covjeka, i kada svi strahuju od njega, onda se moze reci da taj covjek uistinu zna voziti po kisi, a taj covjek je bio M. Schimacher.
HAHA,daj ne pričaj lovačke priče.
Kad je mokra staza ili kad pada kiša to je uvijek lutrija gdje svako može pogriješit tu nije šumaher nikakva iznimka. I Senna i Hamilton i alonso i kako se već zoveju, svi su na kiši radili greške i radit će ih.
Velim,lutrija na kojoj možeš puno dobiti,ali isto toliko izgubiti.
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

sunseeker je napisao/la:
jaki je napisao/la: Izgubio što? Utrku nije.
nego zahvaljujući čemu?
Pa pogledaj utrku ponovo i sve će ti biti jasno. Pomogla mu je kimijeva greška na početku(kad je jadan fulao boks :lol: ), zatim i Kimijevo odustajanje :( , a na kraju i krivo napumpane gume na Massinom bolidu(prije nego počneš pričati o Massinoj vožnji po kiši podsjetiti ću te da je nakon ponovnog starta po puno jačoj kiši Massa suvereno vodio ispred Alonsa)
Dakle pobjedio je zahvaljujući svojoj vještini i malo sreće(to ne umanjuje njegovu pobjedu, ali to nije čista dominacija kako je to znao raditi Michael; španjolska 1996, Monte Carlo 1997,..... )
~IsR~Lux
Početnik
Početnik
Navijam za: V8

Post Postao/la ~IsR~Lux »

vi pričate o nurburgringu 2007?mislim da je alonso do pobjede došao potpuno zasluženo,jer pred kraj utrke ,počeo je skidati nešto manje od sekunde za massom...i direktno ga je stigao na stazi
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

SFM je napisao/la:vi pričate o nurburgringu 2007?mislim da je alonso do pobjede došao potpuno zasluženo,jer pred kraj utrke ,počeo je skidati nešto manje od sekunde za massom...i direktno ga je stigao na stazi
To se desilo kad su ponovo morali ući u boks po intermedije jer je počela padati kiša nekih 6 krugova prije kraja.
curumo

Post Postao/la curumo »

sp33d je napisao/la:
Pod oprao podrazumijevam da ga je pretekao i pobijedio na kišnoj utrci. Možda sam upotrijebio krivi izraz ali Alonso je definitivno bio ravnopravan do tad nedodirljovm Schumiu na kiši
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

curumo je napisao/la:
sp33d je napisao/la:
Pod oprao podrazumijevam da ga je pretekao i pobijedio na kišnoj utrci. Možda sam upotrijebio krivi izraz ali Alonso je definitivno bio ravnopravan do tad nedodirljovm Schumiu na kiši
O tome se i radi, nikad ga nije pobjedio na kišnoj utrci.
curumo

Post Postao/la curumo »

jaki je napisao/la: O tome se i radi, nikad ga nije pobjedio na kišnoj utrci.
Pobjedio ga je u direktnom dvoboju na stazi, pretekao. O tome govorim ne o konačnom ishodu utrke.
Ali otpočetka je moja teza da je nezahvalno prognozirati tko je najbolji vozač na kiši. Nezahvalno zbog različitih uvjeta. Jasno je meni da je Michelin itekako išao na ruku Alonsu, niti ne tvrdim da je Alonso bolji na kiši od Šumija. Samo kažem da je on bio prvi nakon dugo vremena koji mu se mogao suprotstaviti na kiši. E sad dal je najbolji Senna, Schumacher ili neko treći to nećemo nikad saznati. Meni je recimo Vettel impresivan na kiši ali tvrdim da je nemoguće objektivno utvrditi tko je najbolji kišni vozač. Da svi voze isti bolid s istim gumama ili da sjednu u karting bili bismo bliži odgovoru ali ovako...
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

curumo je napisao/la:
jaki je napisao/la: O tome se i radi, nikad ga nije pobjedio na kišnoj utrci.
Pobjedio ga je u direktnom dvoboju na stazi, pretekao. O tome govorim ne o konačnom ishodu utrke.
Ali otpočetka je moja teza da je nezahvalno prognozirati tko je najbolji vozač na kiši. Nezahvalno zbog različitih uvjeta. Jasno je meni da je Michelin itekako išao na ruku Alonsu, niti ne tvrdim da je Alonso bolji na kiši od Šumija. Samo kažem da je on bio prvi nakon dugo vremena koji mu se mogao suprotstaviti na kiši. E sad dal je najbolji Senna, Schumacher ili neko treći to nećemo nikad saznati. Meni je recimo Vettel impresivan na kiši ali tvrdim da je nemoguće objektivno utvrditi tko je najbolji kišni vozač. Da svi voze isti bolid s istim gumama ili da sjednu u karting bili bismo bliži odgovoru ali ovako...
opet nebi, jer ne odgovara svakom vozaču isti setup jednako....a to nikako ne može značiti da je onda ovaj kojem odgovara manje automatski lošiji.....primjera imaš stotine i zato je glupo o tome uopće raspravljati. kvaliteta vozača se očituje u drugim stvarima
Odgovori