Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Walter
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
- Kontakt:
Re: Formula 1 team - Ferrari
Naravno očekujem da Ferrari pobjedi u Melbournu, samo je pitanje pouzdanost koja je bila veliki problem prošle sezone.
- natural
- Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
napokon promjene \o/gringo73 je napisao/la:Ferraristi, evo vam najave za novu stranicu: http://ferrari09-http.weebo.it/nfw_prev ... p-eng.html" onclick="window.open(this.href);return false;

-
- Ja sam: Vozačica
Pozdrav svima!
Nova sam na ovom forumu pa rekoh da prvi post ostavim u temi o mojoj najdražoj momčadi..
Nova sam na ovom forumu pa rekoh da prvi post ostavim u temi o mojoj najdražoj momčadi..

- Pero Perilica
- Rezervni vozač
ja sam zadovoljan....očekujem oba naša bolida unutar 5. mjesta...mislim da nam williamsi i toyote nemreju parirati na duge krugove..
Anything you can do, I can do better!
- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Nešto ste bolji od nas,ali nemate šanse. Provukli ste se u Q3 nekako.
- jaki
- Rezervni vozač
Nije sve tako crno za Ferrari. Massa starta sa čiste strane, što uz poslovično dobar Ferrarijev start i KERS može donijeti par pozicija do prvog zavoja.
Samo se nadam da su se u Ferrariju zbog nježnosti prema gumama i solidnog race pacea odlučili za mrvicu teži bolid.
Inače da se uvjerite da KERS ipak nešto znači(a da ne donosi samo probleme) evo postignutih brzina na startno-ciljnoj crti:
4 K. RAIKKONEN 301.3
3 F. MASSA 301.0
2 H. KOVALAINEN 300.7
7 F. ALONSO 300.0
1 L. HAMILTON 300.0
6 N. HEIDFELD 298.7
20 A. SUTIL 296.2
8 N. PIQUET 295.8
21 G. FISICHELLA 293.6
12 S. BUEMI 293.6
11 S. BOURDAIS 293.0
14 M. WEBBER 293.0
5 R. KUBICA 292.6
22 J. BUTTON 291.2
16 N. ROSBERG 290.5
23 R. BARRICHELLO 290.4
15 S. VETTEL 290.2
10 T. GLOCK 289.8
9 J. TRULLI 289.8
17 K. NAKAJIMA 289.7
Samo se nadam da su se u Ferrariju zbog nježnosti prema gumama i solidnog race pacea odlučili za mrvicu teži bolid.
Inače da se uvjerite da KERS ipak nešto znači(a da ne donosi samo probleme) evo postignutih brzina na startno-ciljnoj crti:
4 K. RAIKKONEN 301.3
3 F. MASSA 301.0
2 H. KOVALAINEN 300.7
7 F. ALONSO 300.0
1 L. HAMILTON 300.0
6 N. HEIDFELD 298.7
20 A. SUTIL 296.2
8 N. PIQUET 295.8
21 G. FISICHELLA 293.6
12 S. BUEMI 293.6
11 S. BOURDAIS 293.0
14 M. WEBBER 293.0
5 R. KUBICA 292.6
22 J. BUTTON 291.2
16 N. ROSBERG 290.5
23 R. BARRICHELLO 290.4
15 S. VETTEL 290.2
10 T. GLOCK 289.8
9 J. TRULLI 289.8
17 K. NAKAJIMA 289.7
- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
10 km/h brže od browna... to je velika razlika u top brzini sa i bez kersinha
Michael is faster than you!!
- jaki
- Rezervni vozač
Da jest, ali čini mi se da u ovoj "ranoj" fazi KERS ipak donosi više problema nego prednosti.Igor18 je napisao/la:10 km/h brže od browna... to je velika razlika u top brzini sa i bez kersinha
- Igor18
- Veteran
istinajaki je napisao/la:Da jest, ali čini mi se da u ovoj "ranoj" fazi KERS ipak donosi više problema nego prednosti.Igor18 je napisao/la:10 km/h brže od browna... to je velika razlika u top brzini sa i bez kersinha
bez obzira na prednost u top brzini mislim da imaju puno više problema prilikom kočenja, na slobodnim treninzima bilo je puno izljetanja u 1.zavoju i to alonso , mclareni, ferrarijevci...
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Krenuti s KERS-om je, vjerujem, ispravan način. Ovi "miševi" (bez uvrede) su krenuli bez njega ciljano da ušićare što bolje pozicije na startu sezone, ali kako sezona bude odmicala dolazit će sve na svoje. Možete zamislit kad iduće sezone momčadi koje su odvozile 10-ak utrka s KERS-om suprostave se ovima što nisu vozile s KERS-om, kad Brawni, Toyote i ostali izgube 50 kila balasta, a dobiju na dupetu teg od 50 kila. Sumnjam da će moći ijedan apex pogodit. Malo nervira kratkoročan pristup pojedinih momčadi, ali i to je Formula 1.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- jaki
- Rezervni vozač
U potpunosti se slažem, samo malo je frustrirajuće nakon ovoliko čekanja da počne sezona, ponovno čekati da prođe pola sezone kad će se opet sve vratiti na "svoje" mjesto.One and only je napisao/la:Krenuti s KERS-om je, vjerujem, ispravan način. Ovi "miševi" (bez uvrede) su krenuli bez njega ciljano da ušićare što bolje pozicije na startu sezone, ali kako sezona bude odmicala dolazit će sve na svoje. Možete zamislit kad iduće sezone momčadi koje su odvozile 10-ak utrka s KERS-om suprostave se ovima što nisu vozile s KERS-om, kad Brawni, Toyote i ostali izgube 50 kila balasta, a dobiju na dupetu teg od 50 kila. Sumnjam da će moći ijedan apex pogodit. Malo nervira kratkoročan pristup pojedinih momčadi, ali i to je Formula 1.
- Igor18
- Veteran
Ja ne mislim da su ove momčadi krenule bes Kersa s ciljem da ušićare koji bod.
Recimo BGP jednostavno nije imao kad testirat KERS i normalno je da ce na početku ic bez njega, zašto krenut se necim potpuno novim i nikad prije testiranim? Ali ce na bržim stazama sigurno koristir kers.
Rosberg i ekipa rade Kers na potpuno drugačiji nacin od ostalih ekipa , i imali su nekih manjih problema kolko sam uspio pohvatat tako da ce ga pocet koristit tek kasnije u sezoni.
BMW je vozio neke testove s kersom al je na jednom skoro spržio mehaničara, tak da zasto riskirat na pocetku sezone s tim ako sustav ne radi kako treba
Do kraja sezone ce ga svi imat, i sljedece sezone nece bit nikakvih problema za ove momcadi koje ga sad ne koriste jer ce imat i cijelu predsezonu da se nauče na njega
Recimo BGP jednostavno nije imao kad testirat KERS i normalno je da ce na početku ic bez njega, zašto krenut se necim potpuno novim i nikad prije testiranim? Ali ce na bržim stazama sigurno koristir kers.
Rosberg i ekipa rade Kers na potpuno drugačiji nacin od ostalih ekipa , i imali su nekih manjih problema kolko sam uspio pohvatat tako da ce ga pocet koristit tek kasnije u sezoni.
BMW je vozio neke testove s kersom al je na jednom skoro spržio mehaničara, tak da zasto riskirat na pocetku sezone s tim ako sustav ne radi kako treba
Do kraja sezone ce ga svi imat, i sljedece sezone nece bit nikakvih problema za ove momcadi koje ga sad ne koriste jer ce imat i cijelu predsezonu da se nauče na njega

Zadnja izmjena: Igor18, dana/u 28 ožu 2009, 11:50, ukupno mijenjano 1 put.
- -Bobi-
- Navijam za: Fer Play
Koko je ljepo ovo citati...ZD1400RT je napisao/la:Potpis!One and only je napisao/la:Krenuti s KERS-om je, vjerujem, ispravan način. Ovi "miševi" (bez uvrede) su krenuli bez njega ciljano da ušićare što bolje pozicije na startu sezone, ali kako sezona bude odmicala dolazit će sve na svoje. Možete zamislit kad iduće sezone momčadi koje su odvozile 10-ak utrka s KERS-om suprostave se ovima što nisu vozile s KERS-om, kad Brawni, Toyote i ostali izgube 50 kila balasta, a dobiju na dupetu teg od 50 kila. Sumnjam da će moći ijedan apex pogodit. Malo nervira kratkoročan pristup pojedinih momčadi, ali i to je Formula 1.
Ali bojim se da nije istina puno drugacija...
Zaboravljate da je momcad samo po sebe nista, vec da momcad cine ljudi, osobno ljudi koji vode momcad.
Ros Brown je bio srce Ferarija, bukvalno ga ustao iz mrtvih.
Ferrari je svoje najbolje sezone dobio sa Brown-om na celu, tako da obratimo pozornost na situaciju.
- One and only
- Svjetski prvak
S tim da je on bio u tehničkom vodstvu momčadi koja je već imala novce i sve ostalo. Njima je falila prava organizacija. Ne mogu se porediti baš te dvije situacije.-Bobi- je napisao/la:Koko je ljepo ovo citati...
Zaboravljate da je momcad samo po sebe nista, vec da momcad cine ljudi, osobno ljudi koji vode momcad.
Ferrari je svoje najbolje sezone dobio sa Brown-om na celu, tako da obratimo pozornost na situaciju.

- -Bobi-
- Navijam za: Fer Play
Nije samo organizacija, Ros nije Menadzer poput Brijatorea i slicnih, Ron je tehnicki radio na razvoj bolida...One and only je napisao/la:S tim da je on bio u tehničkom vodstvu momčadi koja je već imala novce i sve ostalo. Njima je falila prava organizacija. Ne mogu se porediti baš te dvije situacije.-Bobi- je napisao/la:Koko je ljepo ovo citati...
- Schumy.d
- Legenda
King iCool je napisao/la:Nešto ste bolji od nas,ali nemate šanse. Provukli ste se u Q3 nekako.

Ma ne vjeruem da ovo čitam...

Nešto bolji?? Otprilike za pola poretka na gridu su bolji!

Očekujem postolje sutra.

- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Pa čuj...od ovi koji su ispred vas samo je kubica lakši i to za 4(Od Masse) i 5.5kg(od Kimija) tako da bude to teško izvedivo jer je još i Rosberg tu,a on je za 1 krug "duži" od Ferrarija.Schumy.d je napisao/la:King iCool je napisao/la:Nešto ste bolji od nas,ali nemate šanse. Provukli ste se u Q3 nekako.![]()
![]()
![]()
Ma ne vjeruem da ovo čitam...![]()
Nešto bolji?? Otprilike za pola poretka na gridu su bolji!
Očekujem postolje sutra.
Ali to je F1 sve je moguće...
- Schumy.d
- Legenda
S tim da NEMAJU KERS!King iCool je napisao/la: Pa čuj...od ovi koji su ispred vas samo je kubica lakši i to za 4(Od Masse) i 5.5kg(od Kimija) tako da bude to teško izvedivo jer je još i Rosberg tu,a on je za 1 krug "duži" od Ferrarija.
Ali to je F1 sve je moguće...

- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Evo citam na njemackom portalu, link necu staviti, ispast ce da sam dosadan. No dosta o tome... U naslovu pise... Ferrari nade polaze u KERS. Kimi je izjavio da im fali brzine...te je rekao ono sto vec svi znamo, da KERS donosi prednost na startu, ali smije ga se upotrijebiti tek na 100 kmh, te da je beskoristan ako zapadnu u guzvu.

- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
svejedno,kers bi mogao dobro doć,bolidi imaju ubrzanje oko 2-2,5 sekunde do 100km/h,tako da se ima još prostora do prvog zavoja za iskoristit tih 80 konjaScuderia je napisao/la:Evo citam na njemackom portalu, link necu staviti, ispast ce da sam dosadan. No dosta o tome... U naslovu pise... Ferrari nade polaze u KERS. Kimi je izjavio da im fali brzine...te je rekao ono sto vec svi znamo, da KERS donosi prednost na startu, ali smije ga se upotrijebiti tek na 100 kmh, te da je beskoristan ako zapadnu u guzvu.
- One and only
- Svjetski prvak
Nešto mi nije baš najjasnije. KERS na startu, nakon 100 km/h sve to kontam. Ali pitanje je kako će napuniti baterije u krugu za zagrijavanje? Hoće li biti dovoljno sile za punjenje kod slabijih kočenja?

- jaki
- Rezervni vozač
prije ih napune na punjač od mobitela(schumacher je za to zadužen)One and only je napisao/la:Nešto mi nije baš najjasnije. KERS na startu, nakon 100 km/h sve to kontam. Ali pitanje je kako će napuniti baterije u krugu za zagrijavanje? Hoće li biti dovoljno sile za punjenje kod slabijih kočenja?

- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
na stazu izlaze sa napunjenim baterijama, u boksu ih nafilaju
- bravof
- Početnik
ma dovoljno je da Massa i Kimi preteknu po tri bolida na startu i bice SUPER.

Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Sutra cemo imati prilike vidjeti semafor u akciji... Hoce li biti dobar ili ne, da li moze donijeti nekakvu sitnu prednost?-pitanje je sad.
Hoce li covjek zaduzen za to biti na visini zadatka?....
Hoce li covjek zaduzen za to biti na visini zadatka?....