Mislim da sam sklon tvojim razmišljanjima, bolid zbilja ne izgleda dobro na kočenjima i na izlascima iz zavoja, morat će se dobrano poradit na tome ako u Kini želimo uzet koji bod. Ne znam, Nando je daleko najkompleniji vozač na gridu ali ovakav bolid...tomidix je napisao/la:Mislim da ima problema s kocenjima... Ovaj bolid kao da se duze zaustavlja od drugih... Mozda sam takav dojam dobio zbog tezine goriva koju je imao ali... Auto je katastrofa...
Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Početnik
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Alonso
Re: Fernando Alonso
- -Bobi-
- Navijam za: Fer Play
jako puno...Chuck Norris je napisao/la:Može puno više!Koliko je bodova više imao?-Bobi- je napisao/la:jeste, ako oduzmemo Hamiltona...almeida je napisao/la:iako ima lošiji bolid,alonso je i dalje najbolji vozać f1 u ovom trenutku
oni su imali 2007 iza njih, Halmilton je pokazao da moze puno vise od alonsa u isti bolid...
Tako da, izlisno je to komentirat, to su ta dva vozaca pokazali na djelu.
A opće poznata činjenica je zašto Alonso nije mogao bit bolji,da je imao upola podršku svoje momčadi kao Lewis bio bi već trostruki prvak
U prvih 9 utrka Hamilton nasao se na postolju i prikupio oko 10-tak bodova vise od Alonsa...
Hamilton je bio debitant, to je bilo pomalo sramno za Alonsa sto ga je i frustriralo...
nakon toga, da bi sebi nasao opravdanje Alonso je poceo kriviti tim za situaciju u koju se nasao....
dalje u jednom djelu sezone imao oko 15-20 bodova manje od debitanta...
Kraj je bio kakkav je bio (svi ljepo znamo da je Hamilton zasluzivao titulu 2007 daleko vise od Kimija)...
itd itd itd....
te 2007 pod istim uvjetima Hamilton je pokazao puno vise od Alonsa na stazi.
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Samo što nisu bili isti uvjeti pa se varaš,a nije je zaslužio pogotovu prema prikazanaom u zadnje 2 utrke
...put u raj nije posut ružama...
- -Bobi-
- Navijam za: Fer Play
Alonsova telemetrija ne vredi 5 para... nek koristi sad nelsinjo alonsovu telemetriju i nek pocne pobjedjivat... smesno...tomidix je napisao/la:A ti si brate mili objektivan kolko si zaljubljen u Fernanda Alonsa u cijoj temi pises... Necemo rec da je u tih prvih 10ak utrka dijeljena telemetrija Hamiltonu... I cim je to prestalo Hamilton je popustio jako... Protekcija koju je dobio od teama je puno veca nego Alonsova... I reci da Kimi nije zasluzio naslov je jednostavno budalastina...
Hamilton je nastavio pobjedjivati i bez alonsove telemetrije do predzadne utrke gde se djesilo to sto se djesilo...
Jos jednom cu da sa velikim slovima da napisem, HMILTON JE VISE ZASLUZIVAO TITULU U 2007 to je apsulutna istina.
Ceo svjet, novine, internet, tv i ostali komentirali su kako se dvojica svadjaju treci koristi...
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Mladen u ovom svom tekstu miješa pojmove: "Biti prevaren od strane svog tima" i "Laganje"(čime se Hamilton poslužio).
Avanti FER, Avanti!!!
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
- MP4don
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren - Mercedes
Hm, ja neznam što taj Alonso filozofira, ali njegov bolid nema šanse protiv vodečih momčadi kod pretjecanja ili branjenja... Toyota bi ga već kad prošla da nije imao KERS... to smo pogotovo vidjeli na prvoj utrci, a i jučerašnja je bila slična... 

...::: // Hamilton United \\ :::...
Ti koji ovo čitaš, odi zuri u sunce ili tako nešto!!!
DOKAZ DA JE SCHUMY LEGENDA:
http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;
LOL
http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;
LOL
- p@rtibrejker
- Veteran
- Navijam za: Hrvatsku Kunu
Sve je to opet relativno.MP4don je napisao/la:Hm, ja neznam što taj Alonso filozofira, ali njegov bolid nema šanse protiv vodečih momčadi kod pretjecanja ili branjenja... Toyota bi ga već kad prošla da nije imao KERS... to smo pogotovo vidjeli na prvoj utrci, a i jučerašnja je bila slična...
Ukoliko se makne iz bolida KERS mnogo je lakse optimizirati bolid balastom.
Treba pogledati razliku izmedju Kubice i Heidfelda recimo. Ocigledna je.
Ako maknu iz R29 KERS, mislim da je realno ocekivati da se bolid moze ubrzati barem 3-5 desetinki po krugu. Ako ne i vise jer je nemoguce reci koliko ustvari taj sistem uzima stabilnosti bolida. A sigurno uzima jer cca 40kg na zadnjem kraju nije isto sto i 40 kg raspodijeljeno.
I dalje mislim da ne bi imao sanse sa vodecima, ali bi bili blize. Cak bih rekao da bi se Renault u tom slucaju mogao nositi sa RBR.
Filozofira?

- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
- MP4don
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren - Mercedes
Ha, pa mogli su onda isprobati sa Juniorom... pa bi znali točno... opet, tko zna, vidi se da je bolid kompletno dizajnom podređen KERS-u...
...::: // Hamilton United \\ :::...
LOL
LOL
- p@rtibrejker
- Veteran
Po čemu se to vidi?MP4don je napisao/la:Ha, pa mogli su onda isprobati sa Juniorom... pa bi znali točno... opet, tko zna, vidi se da je bolid kompletno dizajnom podređen KERS-u...
- Oviedon Ihmisohjus -
- Ricxpa
- Test vozač
- Navijam za: [Alonso] [Ferrari]
Mislim da bi trebali probati u Kini voziti bez KERS-a, cisto da usporede situacije jer ovako s KERSom nemaju neke konkretne koristi, osim recimo na startu utrke 

- p@rtibrejker
- Veteran
Ima koristi pri startu najviše, i naravno pri napadu ili branjenju pozicije. Ali za napad naravno bolid mora imati dobru trakciju da bi u zavoju ostao uopće blizu bolida ispred i da se postavi za napad, a Kina je puna brzih zavoja gdje će KERS bolidi jednostavno zaostati.
Nadam se da će probati, ako ništa drugo da se vidi gdje su.
- Oviedon Ihmisohjus -
- Ricxpa
- Test vozač
Gledaj, dzaba ti KERS ako je recimo bolid iza tebe kroz krug brzi par desetinki, ako taj isti bolid ima bolje izlaske iz zavoja i sl. Slazem se da je KERS dobra stvar za braniti poziciju, ali ti tu poziciju branis 6 i kusur sekundi dok krug recimo traje minutu i pol. Sve u svemu, Alonso je stari lisac i znat ce on vec s timom posloziti optimalno rjesenje za Kinu, pa ce valjda bez KERS-a Renault bolje funkcioniratip@rtibrejker je napisao/la:Ima koristi pri startu najviše, i naravno pri napadu ili branjenju pozicije. Ali za napad naravno bolid mora imati dobru trakciju da bi u zavoju ostao uopće blizu bolida ispred i da se postavi za napad, a Kina je puna brzih zavoja gdje će KERS bolidi jednostavno zaostati.

-
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Ali Kina ima dosta pravaca gdje bi mogao to iskoristiti (KERS), ali su zavoji dosta zahtjevni iako se neće moći u Kini pretjecati bolid s KERS-om, po mom nekom mišljenju.
kakav potpis staviti???
-
- Početnik
Ma ja mislim da je u tom famoznom KERS-om najmanji problem, veći problem po meni je aerodinamika, a i neke greške iz prošle sezone se stalno ponavljaju (teško pratimo bolide, teško se branimo...), tak da se nadam da će se nešto popraviti do Kine, sa ili bez KERS-a.
- p@rtibrejker
- Veteran
KERS je po meni OK stvarčica (danas u ovakvoj F1) kada imamo na stazi jako spore zavoje nakon kojih slijedi poduža ravnica. Dakle to bi po meni bio optimalan zavoj za KERS. Prolazi se sporo, dakle svi moraju sporo i tu su razlike u brzinama prolaska najmanje. Nakon zavoja odvališ po KERS-u i dobivaš na ubrzanju.
Dakle ovako ugrubo, makar opet nije optimalna staza za to, A1 ring bi možda bio jako dobar za KERS.
Kina po konfiguraciji je jako zahtjevna staza aerodinamički, kao i Sepang uostalom. Kina ima te dvije ravnice, ali na njih se dolazi prilično velikom brzinom. I onda KERS gubi polako smisao kada će bolid sa boljim balansom, većim gripom, iz recimo zavoja 13 izletiti sa većom brzinom.
Što se tiče aerodinamike bolida, niti ja niti vi ustvari ne znamo kako se taj bolid aerodinamički ponaša. Problemi mogu biti vezani za aerodinamiku, ali mogu biti vezani i za balans bolida. Rekli su da su iznenađeni rezultatima koje je CFD i tunel davao, tako da mi ostaje da mislim da je u pitanju balans.
KERS jako mnogo tezine prebacujen nazad, a ustvari je potrebnija tezina ispred, pa tu dolazi do velike nestabilnosti. I ne samo kod njih, već kod svih KERSom opremljenih bolida.
Možda je to čak naglašenije kod R29 s obzirom da je konstrukcijski eventualno još ovisniji o prebacivanju težine na naprijed. Vjerovatno je i nos radi toga ovakav, da pokuša naprijed dobiti što više potiska.
Dakle ovako ugrubo, makar opet nije optimalna staza za to, A1 ring bi možda bio jako dobar za KERS.
Kina po konfiguraciji je jako zahtjevna staza aerodinamički, kao i Sepang uostalom. Kina ima te dvije ravnice, ali na njih se dolazi prilično velikom brzinom. I onda KERS gubi polako smisao kada će bolid sa boljim balansom, većim gripom, iz recimo zavoja 13 izletiti sa većom brzinom.
Što se tiče aerodinamike bolida, niti ja niti vi ustvari ne znamo kako se taj bolid aerodinamički ponaša. Problemi mogu biti vezani za aerodinamiku, ali mogu biti vezani i za balans bolida. Rekli su da su iznenađeni rezultatima koje je CFD i tunel davao, tako da mi ostaje da mislim da je u pitanju balans.
KERS jako mnogo tezine prebacujen nazad, a ustvari je potrebnija tezina ispred, pa tu dolazi do velike nestabilnosti. I ne samo kod njih, već kod svih KERSom opremljenih bolida.
Možda je to čak naglašenije kod R29 s obzirom da je konstrukcijski eventualno još ovisniji o prebacivanju težine na naprijed. Vjerovatno je i nos radi toga ovakav, da pokuša naprijed dobiti što više potiska.
- Oviedon Ihmisohjus -
-
- Navijam za: Renault
- Kontakt:
Ne znam što bih vam rekao osim da jednom moraju probati i bez KERS-a. Baš mi je palo na pamet zadnje testiranje u Jerezu (16. ožujka mislim) gdje je Alonso bio najbrži i to bez KERS-a (tako su barem nagađanja išla).
Tek kad odvezu jednu utrku bez KERS-a znati ćemo koliko im on donosi ili odnosi!
Tek kad odvezu jednu utrku bez KERS-a znati ćemo koliko im on donosi ili odnosi!
- p@rtibrejker
- Veteran
Da, mislim da je to testiranje tj taj dan bilo bez KERS-a, vidjelo se po samoj struktui zadnjeg kraja bolida, bio je prilično uži i bez posebnih otvora na usisu zraka za motor (za hlađenje KERS-a). Makar je naljepnica i dalje bila prisutna.
Treba vidjeti, dok ne probaju i u Renaultu i u ostalim KERS bolidima biti će samo nagađanja.
Treba vidjeti, dok ne probaju i u Renaultu i u ostalim KERS bolidima biti će samo nagađanja.
- Oviedon Ihmisohjus -
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
"La Gazzetta dello sport" je stavila upitnik koga bi čitatelji najviše voljeli da bude vozač Ferrarija, evo stanja (nešto manje od 30.000 glasova):
Fernando Alonso - 41.3%
Robert Kubica - 24.6%
Felipe Massa - 17.1%
Kimi Raikkonen - 9.2%
Lewis Hamilton - 7.8%
Alonso je vidno poželjniji od trenutnog Ferrarijevog dvojca...
Fernando Alonso - 41.3%
Robert Kubica - 24.6%
Felipe Massa - 17.1%
Kimi Raikkonen - 9.2%
Lewis Hamilton - 7.8%

- sp33d
- Početnik
- Navijam za: Ferrari
što prije dođe to bolje.gringo73 je napisao/la:"La Gazzetta dello sport" je stavila upitnik koga bi čitatelji najviše voljeli da bude vozač Ferrarija, evo stanja (nešto manje od 30.000 glasova):
Fernando Alonso - 41.3%
Robert Kubica - 24.6%
Felipe Massa - 17.1%
Kimi Raikkonen - 9.2%
Lewis Hamilton - 7.8%

ferrariju treba takav vozač koji če maksimalno surađivat sa ekipom i radit na razvoju bolida. kao i m.schumacher u svoje vrijeme.

-
- Početnik
Pa naravno, vide talijani tko zna i tko može, samo da ima alat u rukama...gringo73 je napisao/la:"La Gazzetta dello sport" je stavila upitnik koga bi čitatelji najviše voljeli da bude vozač Ferrarija, evo stanja (nešto manje od 30.000 glasova):
Fernando Alonso - 41.3%
Robert Kubica - 24.6%
Felipe Massa - 17.1%
Kimi Raikkonen - 9.2%
Lewis Hamilton - 7.8%
- Ricxpa
- Test vozač
Jedva cekam dan kada ce Alonso doci u Ferrari. Najbolji treba da ide kod najboljih i onda se nadati da se ponovi opet dominacija Ferraria par godina. Stvarno mi je zao Nanda da trune u prokletom Renaultu, ako negdje treba voziti onda je to Ferrari.
-
- Veteran
Ja bih ipak volio da ostane u renaultu jer je to bila dobitna kombinacija iako bi u ferrariu Alonso vjerovatno za 5 godina dostigao Schumacherove titule 

...put u raj nije posut ružama...
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
moglo bi mu se desiti ono sto se desilo 2007

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- sp33d
- Početnik
- Navijam za: Ferrari
nevjerujem baš.Felipe Massa je napisao/la:moglo bi mu se desiti ono sto se desilo 2007
ako alonso dođe u ferrari, u tom slučaju mi je najlogičnije da se raikkonenu zahvale na suradnji, a massa pokraj alonsa nema izgleda.
tako da brijem da bi bila slična situacija kao kad je i m.schumacher bio prvi vozač a massa drugi.