Ako ti kazes onda nijeNives_esdm je napisao/la:to je Jenni? nemoguće

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
Ako ti kazes onda nijeNives_esdm je napisao/la:to je Jenni? nemoguće
Ne znam, još ništa nije potvrđeno. Nije mi jasno, kako će se Ferrariju isplatiti prekinuti ugovor s Raikkonenom (uz pretpostavku da će Felipe biti u mogućnosti nastaviti s utrkivanjem) i potpisati novi s Alonsom. Raikkonen dobiva nešto manje od 30 milijuna dolara godišnje (tako barem tvrde ljudi upoznati sa zbivanjima u Ferrariju) i taj novac mu prema ugovoru mora biti isplaćen za sljedeću sezonu. Ne znam, postoji li kakva klauzula u ugovoru koja Ferrariju nudi mogućnost prijevremenog raskida s tim da ne moraju isplatiti cijeli iznos, ali ne vidim tu nikakvu ekonomsku računicu. Raikkonen će novce dobiti vozio on ili ne, a i Alonsa će morati platiti, to je bacanje novaca. A povrh svega, Felipe ima plaću od desetak milijuna, dakle, osjetno manje što bi trebalo sugerirati da je bolje da s njim raskinu ugovor prije vremena, manje bi ih stajalo.
Cijela je stvar ionako bila vrlo komplicirana, a Massina nesreća je stvari potpuno zakomplicirala. Ne znam što će Ferrari odlučiti i kakvi su stvarni planovi, ali nije mi jasno zašto bi Raikkonenov ugovor raskidali prije vremena. Kimi ove sezone radi jako dobar posao, pogotovo na nekoliko posljednjih utrka. A čini mi se da je vozačka postava koju Ferrari trenutačno ima (ne mislim na Badoera, nego na Massu) jako dobra i ja tu ne bih previše mijenjao. Moglo bi im se obiti o glavu jer će Alonso tražiti neprikosnoveni status prvog vozača, a nekako sumnjam da će se Massa samo tako pomiriti s time. U slučaju da Massa ne bude u stanju nastaviti karijeru, to bi značilo da Kimi ostaje (to je jedini logičan potez) i nema šanse da bi on nekome bio drugi vozač. A i prilično sam siguran da Alonso ne bi želio Raikkonena za timskog kolegu pa takva kombinacija otpada iako bi njih dvojica mogla relativno dobro funkcionirati zajedno jer su totalno oprečne osobnosti.
Kimi ostaje u Ferrariju budi siguran,ako iko ide onda ce to biti Massa,Massin ugovor je bio za 2009 sa mogucnoscu prekida za 2010 ... Alonso i Kimi e odlicno funkcionirati...Kimija boli djon sta drugi vozac u timu radi,a Alonso onda nece imati na sta da se zali nego da vozi i moli Boga da je brzi jer mu nece dugo tolerisati ono cmizdrenje kao s Hamiltonomluka_kimi je napisao/la:Ovaj tekst sam preuzeo sa jednog drugog foruma i jako mi se svidio.Napisao ga je navijač Felipea Masse, da ne bi bilo nekih nesporazuma.
Zanima me što vi mislite o ovome i da li je realno da se takvo nešto dogodi.
Ne znam, još ništa nije potvrđeno. Nije mi jasno, kako će se Ferrariju isplatiti prekinuti ugovor s Raikkonenom (uz pretpostavku da će Felipe biti u mogućnosti nastaviti s utrkivanjem) i potpisati novi s Alonsom. Raikkonen dobiva nešto manje od 30 milijuna dolara godišnje (tako barem tvrde ljudi upoznati sa zbivanjima u Ferrariju) i taj novac mu prema ugovoru mora biti isplaćen za sljedeću sezonu. Ne znam, postoji li kakva klauzula u ugovoru koja Ferrariju nudi mogućnost prijevremenog raskida s tim da ne moraju isplatiti cijeli iznos, ali ne vidim tu nikakvu ekonomsku računicu. Raikkonen će novce dobiti vozio on ili ne, a i Alonsa će morati platiti, to je bacanje novaca. A povrh svega, Felipe ima plaću od desetak milijuna, dakle, osjetno manje što bi trebalo sugerirati da je bolje da s njim raskinu ugovor prije vremena, manje bi ih stajalo.
Cijela je stvar ionako bila vrlo komplicirana, a Massina nesreća je stvari potpuno zakomplicirala. Ne znam što će Ferrari odlučiti i kakvi su stvarni planovi, ali nije mi jasno zašto bi Raikkonenov ugovor raskidali prije vremena. Kimi ove sezone radi jako dobar posao, pogotovo na nekoliko posljednjih utrka. A čini mi se da je vozačka postava koju Ferrari trenutačno ima (ne mislim na Badoera, nego na Massu) jako dobra i ja tu ne bih previše mijenjao. Moglo bi im se obiti o glavu jer će Alonso tražiti neprikosnoveni status prvog vozača, a nekako sumnjam da će se Massa samo tako pomiriti s time. U slučaju da Massa ne bude u stanju nastaviti karijeru, to bi značilo da Kimi ostaje (to je jedini logičan potez) i nema šanse da bi on nekome bio drugi vozač. A i prilično sam siguran da Alonso ne bi želio Raikkonena za timskog kolegu pa takva kombinacija otpada iako bi njih dvojica mogla relativno dobro funkcionirati zajedno jer su totalno oprečne osobnosti.
Scuderia je napisao/la:GODINA MOMCAD REZULTAT
2001. Sauber-Petronas - Odustajanje
2002. McLaren Mercedes - Odustajanje
2003. McLaren Mercedes - nije vozena
2004. McLaren Mercedes - Pobjeda
2005. McLaren Mercedes - Pobjeda
2006. McLaren Mercedes - nije vozena
2007. Ferrari - Pobjeda
2008. Ferrari - Odustajanje
Kod njega se zna na ovoj stazi... Ili pobjeda, ili odustajanje.
posjetio je Massu,ali kasno navečer da ga novinari ne snime(Joker je napisao/la:mislim da je kimi odličan vozač i da nije osvojio naslov 2007 vidjeli bi još mnogo, mnogo njegove čarolije
naime kad je osvojio, postao je ravnodušan, nema izazova,ciljeva, ništa...e a sad mu se pruža novi izazov-relly. eto zbog toga sam uvjeren kimi neće više voziti i formuli 1
samo me malo ljuti što massu nije posjetio ni nazvao
ako ti tako kazes onda tako mora i biti...mmilo42 je napisao/la:Nece kimi napraviti što bi drugi volili nego najbolje za sebe,mislim da ce ostati u f1 još nekoliko godina tu je lova najveca a relly vjerovatno kao hobi.
Ja sam rekao svoje mišljenje i ne razumjem zašto te smeta to što bi kimi vozio još koju godinu f1 covjek ima tek 29 god. dosta novih ekipa dolazi bit ce mjesta za sve pa i za massu kad se oporavi .Felipe Massa je napisao/la:ako ti tako kazes onda tako mora i biti...mmilo42 je napisao/la:Nece kimi napraviti što bi drugi volili nego najbolje za sebe,mislim da ce ostati u f1 još nekoliko godina tu je lova najveca a relly vjerovatno kao hobi.
Ovo je nešto najljepše što sam čuo u svom životu...KOliko sam sretan da nemam komentara...Jednostavno nemam!K1M1 je napisao/la:The Finn said no matter what happens, he is staying in Formula One.![]()
"If for some reason I am not at Ferrari next season I know I'll have a seat at another team in the paddock. It's not a problem. Other teams want me."
"I'm too young to retire. I have a contract with Ferrari for next season. If I didn't want to race next season I would not have signed a contract"
dakle ostaje u F1 100%, a vjerovatno i u ferrariju.
Daj bože da bude tako .K1M1 je napisao/la:The Finn said no matter what happens, he is staying in Formula One.![]()
"If for some reason I am not at Ferrari next season I know I'll have a seat at another team in the paddock. It's not a problem. Other teams want me."
"I'm too young to retire. I have a contract with Ferrari for next season. If I didn't want to race next season I would not have signed a contract"
dakle ostaje u F1 100%, a vjerovatno i u ferrariju.
Ili fakat Ferrari?Dani je napisao/la:Bravo Kimi, ne daj se. Hmm kamo bi mogao? Renault? Ili fakat Brawn?
Po meni najmanje vjerojatna opcija.mmilo42 je napisao/la:Možda i mcm.
Pa šefovi mcm su rekli da je alonsov prelazak u ferrari kjuc na tržištu vozaca i da oni to cekaju .Schumy.d je napisao/la:Po meni najmanje vjerojatna opcija.mmilo42 je napisao/la:Možda i mcm.
Pa to oni žele, ali pitanje je šta Kimi o tome misli.mmilo42 je napisao/la: Pa šefovi mcm su rekli da je alonsov prelazak u ferrari kjuc na tržištu vozaca i da oni to cekaju .