Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Re: Formula 1 team-McLaren

Post Postao/la Arai »

Meni se sviđa ovaj McLaren s crnim spojlerom ( PDLR testira, slike ja stavio gringo) hebeno izgleda...
Ali koliko vidim, krilo je gotovo identično ovom sadašnjem. Vjerojato testiraju još nešto.
slika
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Domi je napisao/la:ruku na srce williams je najljepši na gridu :)
S testiranja Williams je bolji od ovog McLarena ali ovaj aktualni Williams mi nije bolji
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

da onaj tamno plavi
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Malo izmjenjena početna web stranica Mclarena.Mclaren
Rade na novom super sportašu koji bi morao ovako izgledati. KLIK
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Jel neko zna zašto se Mclarenu razlikuje ljeva i desna strana bolida?

[img=http://img38.imageshack.us/img38/4735/136930.jpg]
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Kenny je napisao/la:Jel neko zna zašto se Mclarenu razlikuje ljeva i desna strana bolida?

Ako misliš na ovo zaokruženo pored airboxa to ti je kamera. Svi to imaju.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

King iCool je napisao/la: Ako misliš na ovo zaokruženo pored airboxa to ti je kamera. Svi to imaju.
Da mislio sam na to, nisam baš razmišljao kad sam ju viodio :biggrin:
Jel momčadi same odrede gdje će im biti kamere ili imaju moraju imati određeno mjesto za kameru? jer mi se čini da nemaju svi kameru na ljevoj ili desnoj strani bolida.
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

King iCool je napisao/la:
Kenny je napisao/la:Jel neko zna zašto se Mclarenu razlikuje ljeva i desna strana bolida?

Da, kamera. A jesi, inače, primjetio da McLaren ima asimetričan difuzor? Jedno vrijeme im je to bio i onaj dio na kraju ispušnih cijevi... Pogledaj difuzor (Belgija)
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

gringo73 je napisao/la:
King iCool je napisao/la:

Da, kamera. A jesi, inače, primjetio da McLaren ima asimetričan difuzor? Jedno vrijeme im je to bio i onaj dio na kraju ispušnih cijevi... Pogledaj difuzor (Belgija)
Zanimljivo! Nisam to primjetil ali stalno te difuzore mjenjaju,skoro svaku utrku je malo drugačiji.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

gringo73 je napisao/la: Da, kamera. A jesi, inače, primjetio da McLaren ima asimetričan difuzor? Jedno vrijeme im je to bio i onaj dio na kraju ispušnih cijevi... Pogledaj difuzor (Belgija)
Za difuzor nisam primjetio, primjetio sam da znaju napraviti asimetrične usise za zrak (ili kako se to već zove :biggrin: ) i da to rade na određenim stazama. Na koji im način pomažu asimetrične stvari?

EDIT: da se tebi nečini možda da je asimetričan difuzor? jer je ljeva strana u sjeni pa se slabije vidi.
Zadnja izmjena: Kenny, dana/u 12 ruj 2009, 19:38, ukupno mijenjano 1 put.
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Kenny je napisao/la:
gringo73 je napisao/la: Da, kamera. A jesi, inače, primjetio da McLaren ima asimetričan difuzor? Jedno vrijeme im je to bio i onaj dio na kraju ispušnih cijevi... Pogledaj difuzor (Belgija)
Za difuzor nisam primjetio, primjetio sam da znaju napraviti asimetrične usise za zrak (ili kako se to već zove :biggrin: ) i da to rade na određenim stazama. Na koji im način pomažu asimetrične stvari?
Ovo za bočne usisnike je relativno lako za objasnit,čim su manji to je bolid aerodinamički eficijentniji a time naravno brži ali onda gube na hlađenju bolida a to može uzrokovati neko pregrijavanje i opasnost od kvara je veće zato to rade samo nakeim stazama gdje se procijeni da to mogu napraviti. A zašto je i difuzor asimetričan to ne znam.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

King iCool je napisao/la: Ovo za bočne usisnike je relativno lako za objasnit,čim su manji to je bolid aerodinamički eficijentniji a time naravno brži ali onda gube na hlađenju bolida a to može uzrokovati neko pregrijavanje i opasnost od kvara je veće zato to rade samo nakeim stazama gdje se procijeni da to mogu napraviti. A zašto je i difuzor asimetričan to ne znam.
To sve razumijem, ali nerazumijem zašto hi ne naprave jednake. Jel oni gledaju da neka staza ima npr. puno više desnih zavoja, pa onda im je bolje metiti da je jedan manji, a drugi veći?
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Kenny je napisao/la:
King iCool je napisao/la: Ovo za bočne usisnike je relativno lako za objasnit,čim su manji to je bolid aerodinamički eficijentniji a time naravno brži ali onda gube na hlađenju bolida a to može uzrokovati neko pregrijavanje i opasnost od kvara je veće zato to rade samo nakeim stazama gdje se procijeni da to mogu napraviti. A zašto je i difuzor asimetričan to ne znam.
To sve razumijem, ali nerazumijem zašto hi ne naprave jednake. Jel oni gledaju da neka staza ima npr. puno više desnih zavoja, pa onda im je bolje metiti da je jedan manji, a drugi veći?
Mislim da to nema veze sa brojem desnih i lijevih zavoja,u kojem god smjeru da se vozi zrak ulazi u "hladnjak" svejedno,mislim da ovisi o tome šta koji usisnik hladi,koje djelove bolida treba više a koje manje hladit.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Kenny je napisao/la: Jel momčadi same odrede gdje će im biti kamere ili imaju moraju imati određeno mjesto za kameru? jer mi se čini da nemaju svi kameru na ljevoj ili desnoj strani bolida.
Svaki bolid mora osigurati određena mjesta za postavljanje kamere, to je određeno tehničkim pravilnikom. A gdje će se postaviti, mislim da to FOM odlučuje...ne znam. Shema
slika

Evo kratki osvrt na novi difuzor, iako ni tu nema objašnjenja zašto je asimetričan. Link
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Šta označavaju slova A,B i C? Na BMWovima nisam vidio ni na jednoj slici kameru br3.
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Kenny je napisao/la:Šta označavaju slova A,B i C? Na BMWovima nisam vidio ni na jednoj slici kameru br3.
Piše ti malim slovima. "Transponders to be fitted in these positions."
A šta su transponderi pročitaš OVDJE
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

Kenny je napisao/la:To sve razumijem, ali nerazumijem zašto hi ne naprave jednake. Jel oni gledaju da neka staza ima npr. puno više desnih zavoja, pa onda im je bolje metiti da je jedan manji, a drugi veći?
difuzori daju stabilnost i poboljšavaju prijanjanje auta što niže asfaltu
Pa očito je da ako postave asimetrični dobiju određeni efekt na određenom mjestu na stazi gdje je to od velikog utjecaja, naprimjer brzi desni zavoji u monzi u kojima je cigla na gasu
sa takvim sitnicama se dobijaju i gube utrke.
Svi znamo da su u MCM-u cijelu godinu farbali aute na trenizima, pa izgleda da su konačno našnjofali di je stvar i kako štekala, pa su sad i brzi i stabilni, a ti asimetrični difuzori su vjerojatno naprvaljeni sa svaku stazu pojedinačno.
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

McLaren stvarno izgleda brzo ... svaka cast za inzenjere jer nije bilo lako onakav krs od bolida pretvoriti u pobjednicki bolid
slika

nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

darky je napisao/la:
Kenny je napisao/la:To sve razumijem, ali nerazumijem zašto hi ne naprave jednake. Jel oni gledaju da neka staza ima npr. puno više desnih zavoja, pa onda im je bolje metiti da je jedan manji, a drugi veći?
difuzori daju stabilnost i poboljšavaju prijanjanje auta što niže asfaltu
Pa očito je da ako postave asimetrični dobiju određeni efekt na određenom mjestu na stazi gdje je to od velikog utjecaja, naprimjer brzi desni zavoji u monzi u kojima je cigla na gasu
sa takvim sitnicama se dobijaju i gube utrke.
Svi znamo da su u MCM-u cijelu godinu farbali aute na trenizima, pa izgleda da su konačno našnjofali di je stvar i kako štekala, pa su sad i brzi i stabilni, a ti asimetrični difuzori su vjerojatno naprvaljeni sa svaku stazu pojedinačno.
Mislim da nije u tome stvar.

McLaren je zaista tokom cijele sezone isprobavao razne stvari sa asimetrikom,prvenstveno sa ispusnim otvorima ciji su pokrovi bili drugaciji jedan od drugog(na nekoliko utrka je i Brawn to rjesenje stavio na bolid).
Mislim da MP4/24 je zbog KERS sistema konstrukcijski prilicno asimetrican.Mislim da je na ovom bolidu KERS baterija smjestena pored kokpita na lijevoj strani bolida(nzm iz kog razloga,mozda su na desnoj strani ostavili prostor za nesto drugo) jer i usisnik za hladjenje baterija(onaj mali pored usisnika hladnjaka motora) je samo na lijevoj strani,dok je recimo kod Ferrari-ja na obje strane(sto sugerira da se baterija nalazi na sredini bolida,iza kokpita).Zbog takvog smjestaja KERS baterija,moguce je da je lijeva bocna stranica bolida,kao i podnica mozda malo drugacijeg oblika u odnosu na desnu(ne mislim na gabarite nego samo na oblik) te zrak drugacije ulazi u difuzor,kao i drugacije opstrujava oko bolida u odnosu na desnu stranu.Kako bi izjednacili kolicinu generiranog downforce-a iz difuzora, lijevu su stranu difuzora ostavili vecom kako bi omogucila veci prostor za ulazak zraka sa lijeve ose bolida(ispod nosa,ispod prednjeg ovjesa,deflektora do podnice).
Mislim da se radi,dakle o maksimiziranju generiranog downforce-a iz difuzora,na nacin da rijese pitanje asimetricnosti izazvane smjestajem KERS baterija.

A da se difuzori prave za svaku utrku,ne bi se nikome isplatilo...to je sigurno..
FORZA FERRARI!!!
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

S obzirom koliko su ove sezone radili po tim krilima niš me više ne čudi, čak i da imaju difuzore samo za jednu utrku, a McM mora zbog sponzora i broja 1 na bolidu bit među vodećima, dakle ako je difuzor ono što drži auto na postolju, pa imati će novi difuzor na svakoj utrci ....
cilj opravadava sredstvo, barem njima.
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Kao nekad Marlboro sad ćemo gledati Santander i na Mclarenu i na Ferrariju.
slika
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Walter je napisao/la:Kao nekad Marlboro sad ćemo gledati Santander i na Mclarenu i na Ferrariju.
Nadam se samo da se nece ponoviti (ne)uspjesi iz tih godina
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Kimi the best
Početnik
Početnik
Navijam za: F1

Post Postao/la Kimi the best »

Walter je napisao/la:Kao nekad Marlboro sad ćemo gledati Santander i na Mclarenu i na Ferrariju.
I Alonsa u Meclarenu i Ferrariju istovremeno :D :D :D .
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ma najmanji problem je reklama na bolidu.Puno je bitnije kakve vozace tim ima.Sto se tice McLarena sledece sezone bi mogla postava izgledati ovako:

Hamilton
Rosberg

ili

Hamilton
Raikkoen

puno je realnija prva opcija, i mislim da ce tako i biti...
slika

Odgovori