Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Dani
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Hamiltona
Re: Formula 1 team-McLaren
Kako ne kužiš? Kupiti će tvornicu motora i inženjere BMW-a, kompletan pogon. I zvati će se vjerojatno McLaren isto.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- sp33d
- Početnik
- Navijam za: Ferrari
ak se to zaista dogodi, biče zanimljivo.Dani je napisao/la:Kako ne kužiš? Kupiti će tvornicu motora i inženjere BMW-a, kompletan pogon. I zvati će se vjerojatno McLaren isto.
još pogotovo ak bi bolid bio u tradicionalnoj mclarenovoj narančastoj boji.
http://www.emercedesbenz.com/Images/Jan ... p420_2.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
ubjedljivo najljepsi bolid,sa najljepsom bojomsp33d je napisao/la:ak se to zaista dogodi, biče zanimljivo.Dani je napisao/la:Kako ne kužiš? Kupiti će tvornicu motora i inženjere BMW-a, kompletan pogon. I zvati će se vjerojatno McLaren isto.
http://www.emercedesbenz.com/Images/Jan ... p420_2.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Ti navijaš za Mercedes-Benz..to se valjda odnosi na motore? Mclaren, Force India, Brawn GP...jer Mercedes nema svoju momčad. Za tebe, s tog gledišta, Dennis je najveća štetočina u partnerstvu. Za mene je Dennis nakon Bruca McLarena najbitnija osoba McLarena. Nakon njegovog dolaska McLaren se istinski može nazvati velikom momčadi. U tome nam je još uvijek Ferrari nedostižan. Ja navijam i volim McLaren, tim koji je postojao i pobjeđivao puno prije dolaska Meredesovih motora, odnosno partnerstva. McLaren nije Sauber, pa da mu se ime vucara kao popratna reklama. McLaren je puno više nego tipična F1 momčad. McLaren proizvodi cestovne automobile, elektronske sustave, njegove tehnologije se korsite u svim bitnim trkaćim klasama, u zdravstvu... McLaren je brand! Da Dennis nije tako tvrd i da Mercedes preuzme momčad koja postoji nešto više od 40 godina i da momčad postane Mercedes F1 team, to bi bilo jednako kao da su se svi iz vodstva momčadi posrali na Brucov grob! Šta je sami (evenutualni) uzrok pogoršanog odnosa između Mclarena i Mercedesa mi ne znamo. Možda Mercedes jednostavno ne želi više biti tu nakon afera s Ferrarijem, s laganjem sucima... kao što je ING napustio Renault. Možda je ovo samo neka medijska kost koju je netko nekom bacio i od razlaza ne bude ništa. Ja bi osobno bio najsretniji da se ostvari projekt samostalne proizvodnje motora. Da imamo u potpunosti naš bolid. To je ona stvar na koju svaki navijač Ferrarija može biti ponosan. I ako Dennisu uspije taj projekt (jer on najviše to gura), treba mu postavit statuu od zlata u MTC!Buba je napisao/la:Pitanje je vremena kada ce puci partnerstvo...Mercedes zeli vise kontrole nad momcadi i izborom vozaca sto je i realno s obzirom na pare koju daju i da su najveci dionicar u Mclarenu, s druge strane Ron Dennis ima svoja uvjerenja pred kojima nece popustiti nikada i mislim da je on upravo stetocina najveca u tom partnerstvu...covjek koji kada je drzao prezentaciju pred dvorcem u Francuskoj se zalio sto travnjak nije pokosen kako se njemu svidja i rekao da nikada vise nece tu doci....ima li potrebe dalje pricati o tome kakav je to covjek,control-freak itd itd...ali da se razumijemo cijenim njegove uspjehe i dostignuca...
ja dalje razvoj situacije vidim ovako...u Brawn koji ce biti otkupljen od strane Mercedesa dolazi Rosberg i kroz koju godinu sa njim i Vettel kada mu istekne ugovor s Red Bullom,Brawn Mercedes ce postati Mercedes...a Mclaren ce uzeti od BMWa postrojenje i sam praviti motore...ne sumnjam da ce to biti dobri motori,ti momci sto rade tu su isti oni sto su pravili BMWov motor 2003,2004. i pokazali su da znaju napraviti dobar motor,to sto trenutno nisu s motorom u top formi ne znaci da nece biti,nije bio ni Mercedes uvijek ...Mene samo sad interesuje da li ce Mercedes prodati svojih 40% u Mclarenu....zamislite scenu da se na stazi bore Mclaren protiv Mercedesa a oni jos imaju udio svoj u protivnickoj momcadi....to isto kada bi sada Mclaren Mercedes imao udio u Ferrariju

- LEWIS HAMILTON McM
- Početnik
- Navijam za: Lewis Hamilton McLaren
Za McLaren ču bit uvjek i svugje ma kak se drugačije zvali,nije ni bitno ko vozi za njih,McLaren uvjek i svugdje,al ova naranđasta boja je fakat katastrofa,ja bih bio najsretniji kad bi se vratile one boje koje su bile od 97 do 2005,crno bjele,onda su najljepše izgledali,a pogotovo MP4-20,po meni najbolji i najbrži McLarenov bolid,samo je šteta jer mu pouzdanost nije bila na nekoj velikoj razini,a ovo da imaju samostalnu momćad podržavam apsolutno,ako su mogli napravit cestovni super sportski auto sa vlastitim motorom,onda mogu i konkurentan f1 bolid sa svojim motoromsp33d je napisao/la:ak se to zaista dogodi, biče zanimljivo.Dani je napisao/la:Kako ne kužiš? Kupiti će tvornicu motora i inženjere BMW-a, kompletan pogon. I zvati će se vjerojatno McLaren isto.
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
gringo73 je napisao/la:Za mene je Dennis nakon Bruca McLarena najbitnija osoba McLarena. Nakon njegovog dolaska McLaren se istinski može nazvati velikom momčadi. U tome nam je još uvijek Ferrari nedostižan. Ja navijam i volim McLaren, tim koji je postojao i pobjeđivao puno prije dolaska Meredesovih motora, odnosno partnerstva. McLaren nije Sauber, pa da mu se ime vucara kao popratna reklama. McLaren je puno više nego tipična F1 momčad. McLaren proizvodi cestovne automobile, elektronske sustave, njegove tehnologije se korsite u svim bitnim trkaćim klasama, u zdravstvu... McLaren je brand! Da Dennis nije tako tvrd i da Mercedes preuzme momčad koja postoji nešto više od 40 godina i da momčad postane Mercedes F1 team, to bi bilo jednako kao da su se svi iz vodstva momčadi posrali na Brucov grob! Ja bi osobno bio najsretniji da se ostvari projekt samostalne proizvodnje motora. Da imamo u potpunosti naš bolid. To je ona stvar na koju svaki navijač Ferrarija može biti ponosan. I ako Dennisu uspije taj projekt (jer on najviše to gura), treba mu postavit statuu od zlata u MTC!

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Slazem se sa LEWIS HAMILTON McM, bolid je lijep ali je boja boze sacuvaj... Ja ne znam u sto vi gledate... A 2005. je Mclaren bio jako lijep bolid... Kao i BMW 2008...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren-Mercedes
Svaka čast na postu !!!!gringo73 je napisao/la:Ti navijaš za Mercedes-Benz..to se valjda odnosi na motore? Mclaren, Force India, Brawn GP...jer Mercedes nema svoju momčad. Za tebe, s tog gledišta, Dennis je najveća štetočina u partnerstvu. Za mene je Dennis nakon Bruca McLarena najbitnija osoba McLarena. Nakon njegovog dolaska McLaren se istinski može nazvati velikom momčadi. U tome nam je još uvijek Ferrari nedostižan. Ja navijam i volim McLaren, tim koji je postojao i pobjeđivao puno prije dolaska Meredesovih motora, odnosno partnerstva. McLaren nije Sauber, pa da mu se ime vucara kao popratna reklama. McLaren je puno više nego tipična F1 momčad. McLaren proizvodi cestovne automobile, elektronske sustave, njegove tehnologije se korsite u svim bitnim trkaćim klasama, u zdravstvu... McLaren je brand! Da Dennis nije tako tvrd i da Mercedes preuzme momčad koja postoji nešto više od 40 godina i da momčad postane Mercedes F1 team, to bi bilo jednako kao da su se svi iz vodstva momčadi posrali na Brucov grob! Šta je sami (evenutualni) uzrok pogoršanog odnosa između Mclarena i Mercedesa mi ne znamo. Možda Mercedes jednostavno ne želi više biti tu nakon afera s Ferrarijem, s laganjem sucima... kao što je ING napustio Renault. Možda je ovo samo neka medijska kost koju je netko nekom bacio i od razlaza ne bude ništa. Ja bi osobno bio najsretniji da se ostvari projekt samostalne proizvodnje motora. Da imamo u potpunosti naš bolid. To je ona stvar na koju svaki navijač Ferrarija može biti ponosan. I ako Dennisu uspije taj projekt (jer on najviše to gura), treba mu postavit statuu od zlata u MTC!

I ja bi isto volio da se to dogodi i da McLaren sam proizvodi svoje motore, ali jedino šta je tu malo loshe je da bi morali proć kroz fazu "dječjih bolesti" s ti motorom, jer bez obzira na svo znanje i iskustvo, teško da će odmah napravit odličan motor.... Ali bez problema bi pretrpio jednu loshiju sezonu ako bi se nakon toga McLaren vratio u vrh i počeo pobjeđivat kao samostalni konstruktor....

-
- Svjetski prvak
McLaren zabrinut BMW-Sauberovom situacijom
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86" onclick="window.open(this.href);return false;

- darky
- Profesionalni vozač
poanta je da mclaren želi postati poput ferarijaBuba je napisao/la:poenta svog raskida sa Mercedesom jeste da Mclaren ostvari samostalnost,to Dennis i zeli,i ako se budu zvali ikako drugacije od Mclaren Mercedes bice to onda samo Mclarenkimi#1 je napisao/la:volio bih da se ovo ostvari,Kimi i Lewis,Mclaren-BMW(iako se vjerojatno ne bi ovako zvali) ali u potpunosti podržavam ovu promjenu ako se ostvari......
samostalan da ne ovisi o milosti velikog proizvođača motora.
Primjer:
dominacija porsche motora i onda njegov odlazak i pad MCM u prosječnost sa samog vrha
dominacija sad Hondom, pa je Honda otišla, pa ponovo pad
muke sa Peugotom
To su samo neke od epizoda MCM-a zadnjih 20 godina i Ron Dennis to želi izbjeći u budućnosti
Sa svojim motorom imaju dugoročni razvoj i stabilnost i znaju što ih čeka i što imaju (poput ferarija)
I sada je to točka gdje MCM ne želi da mu mercedes izvuče tepih ispod nogu onog trena kad kažu da odlaze
osim toga BMW motor se zadnjih godina, pa i ove pokazao jednako dobar kao i mercedes, ali u BMW teamu su zbrljali aero paket i zato su tako slabi (jednako kako je na početku sezone MCM bio slab)
- Buba
- Rezervni vozač
- Navijam za: Mclaren i Mercedes
Nisam ja nista negativno rekao o radu Rona Dennisa,on je stetocina Mclaren Mercedesu,a da Mclarenu zeli dobro to svi znamo,isto tako da je control freak i da ponekad zna da pretjera i to svi znamo,ali to je on i tu je kraj price...gringo73 je napisao/la:Ti navijaš za Mercedes-Benz..to se valjda odnosi na motore? Mclaren, Force India, Brawn GP...jer Mercedes nema svoju momčad. Za tebe, s tog gledišta, Dennis je najveća štetočina u partnerstvu. Za mene je Dennis nakon Bruca McLarena najbitnija osoba McLarena. Nakon njegovog dolaska McLaren se istinski može nazvati velikom momčadi. U tome nam je još uvijek Ferrari nedostižan. Ja navijam i volim McLaren, tim koji je postojao i pobjeđivao puno prije dolaska Meredesovih motora, odnosno partnerstva. McLaren nije Sauber, pa da mu se ime vucara kao popratna reklama. McLaren je puno više nego tipična F1 momčad. McLaren proizvodi cestovne automobile, elektronske sustave, njegove tehnologije se korsite u svim bitnim trkaćim klasama, u zdravstvu... McLaren je brand! Da Dennis nije tako tvrd i da Mercedes preuzme momčad koja postoji nešto više od 40 godina i da momčad postane Mercedes F1 team, to bi bilo jednako kao da su se svi iz vodstva momčadi posrali na Brucov grob! Šta je sami (evenutualni) uzrok pogoršanog odnosa između Mclarena i Mercedesa mi ne znamo. Možda Mercedes jednostavno ne želi više biti tu nakon afera s Ferrarijem, s laganjem sucima... kao što je ING napustio Renault. Možda je ovo samo neka medijska kost koju je netko nekom bacio i od razlaza ne bude ništa. Ja bi osobno bio najsretniji da se ostvari projekt samostalne proizvodnje motora. Da imamo u potpunosti naš bolid. To je ona stvar na koju svaki navijač Ferrarija može biti ponosan. I ako Dennisu uspije taj projekt (jer on najviše to gura), treba mu postavit statuu od zlata u MTC!Buba je napisao/la:Pitanje je vremena kada ce puci partnerstvo...Mercedes zeli vise kontrole nad momcadi i izborom vozaca sto je i realno s obzirom na pare koju daju i da su najveci dionicar u Mclarenu, s druge strane Ron Dennis ima svoja uvjerenja pred kojima nece popustiti nikada i mislim da je on upravo stetocina najveca u tom partnerstvu...covjek koji kada je drzao prezentaciju pred dvorcem u Francuskoj se zalio sto travnjak nije pokosen kako se njemu svidja i rekao da nikada vise nece tu doci....ima li potrebe dalje pricati o tome kakav je to covjek,control-freak itd itd...ali da se razumijemo cijenim njegove uspjehe i dostignuca...
ja dalje razvoj situacije vidim ovako...u Brawn koji ce biti otkupljen od strane Mercedesa dolazi Rosberg i kroz koju godinu sa njim i Vettel kada mu istekne ugovor s Red Bullom,Brawn Mercedes ce postati Mercedes...a Mclaren ce uzeti od BMWa postrojenje i sam praviti motore...ne sumnjam da ce to biti dobri motori,ti momci sto rade tu su isti oni sto su pravili BMWov motor 2003,2004. i pokazali su da znaju napraviti dobar motor,to sto trenutno nisu s motorom u top formi ne znaci da nece biti,nije bio ni Mercedes uvijek ...Mene samo sad interesuje da li ce Mercedes prodati svojih 40% u Mclarenu....zamislite scenu da se na stazi bore Mclaren protiv Mercedesa a oni jos imaju udio svoj u protivnickoj momcadi....to isto kada bi sada Mclaren Mercedes imao udio u Ferrariju
ako se Mclaren Mercedes raspadne to za mene nece biti ista momcad i tesko cu svoje emocije svrstiti u jednu kosaru...objave raspada nece biti prije 2011 sigurno...uostalom ne zna se jos nista samo nagadjamo bezveze...da ja navijam i za FI i Brawn ali mi je Mclaren ipak nesto posebno,kada Hamilton kasni za Buttonom ja tretiram kao da se bori protiv Ferrarija...na to nikad nemogu gledati isto...e sada sta ce biti u buducnosti ,sto bi rekao Kimi ,lets wait and see what happens

"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Danas jako dobra odluka nakon sudara u prvom krugu i izlaska SC-a. Riješili su se mekše gume koja je spora (mislim da su
istu stvar napravili u Ferrariju) i tu su profitirali sa samo jednim pravim ulaskom u boks. Neznam što se dogodilo sa pit-stopom
Kovalainena, ali me nebi iznenadilo da je svemogući Heikki krenuo prerano...
EDIT:
Vidjeh sad da Kovalainen nije kriv. Lolipop man je meknuo lolipop a crijevo je još uvijek bilo pričvršćeno...
istu stvar napravili u Ferrariju) i tu su profitirali sa samo jednim pravim ulaskom u boks. Neznam što se dogodilo sa pit-stopom
Kovalainena, ali me nebi iznenadilo da je svemogući Heikki krenuo prerano...
EDIT:
Vidjeh sad da Kovalainen nije kriv. Lolipop man je meknuo lolipop a crijevo je još uvijek bilo pričvršćeno...

-
- Svjetski prvak
Izgleda da ce McLaren ipak uzeti 3 mjesto u konstrutorima.

- garx
- Početnik
btw, vrlo mudra odluka momcadi, da pozovu lewisa u boks na kraju 1. kruga, iako su ga mogli ostaviti na stazi jer se probio par pozicija. moram reci da su me ugodno iznenadili tim potezom...
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
-
- Svjetski prvak
sta je za njih 50 hiljadaWalter je napisao/la:Mclaren kažnjen zbog incidenta u boksu

- gringo73
Kao što je netko (brzopleto) napisao kako je Massa bio kažnjen u Singapuru s prolaskom kroz boks zbog iste stvari,a Heikki nije. I već sinoć smo vidili da je Heikki kažnjen kao i Massa (tad u Singaporeu), ali da tada Ferrari nije platio novčanu kaznu...koliko se ja sjećamFelipe Massa je napisao/la:sta je za njih 50 hiljadaWalter je napisao/la:Mclaren kažnjen zbog incidenta u boksu

- darky
- Profesionalni vozač
bilo kako bilo, jučer su zasrali i dobli su kaznu sasvim očekivanu...
ja nisam očekivo da će kovalainen dobiti 25 sec, već samo 50000 US$ kazne za momčad, ali kako je ionako bio 9, onda je tak svejedno.
ja nisam očekivo da će kovalainen dobiti 25 sec, već samo 50000 US$ kazne za momčad, ali kako je ionako bio 9, onda je tak svejedno.
- Schumy.d
- Legenda
Po meni je ovaj slučaj gori od Massinog zato jer je Kovalainenu gorivo špricalo van dok je Massa prošao kroz pit-lane samo da je vukao crijevo. Dobro su prošli i Kimi i Kova da im se ništa nije zapalilo.gringo73 je napisao/la: Kao što je netko (brzopleto) napisao kako je Massa bio kažnjen u Singapuru s prolaskom kroz boks zbog iste stvari,a Heikki nije. I već sinoć smo vidili da je Heikki kažnjen kao i Massa (tad u Singaporeu), ali da tada Ferrari nije platio novčanu kaznu...koliko se ja sjećam
-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
Schumy.d je napisao/la:Po meni je ovaj slučaj gori od Massinog zato jer je Kovalainenu gorivo špricalo van dok je Massa prošao kroz pit-lane samo da je vukao crijevo. Dobro su prošli i Kimi i Kova da im se ništa nije zapalilo.gringo73 je napisao/la: Kao što je netko (brzopleto) napisao kako je Massa bio kažnjen u Singapuru s prolaskom kroz boks zbog iste stvari,a Heikki nije. I već sinoć smo vidili da je Heikki kažnjen kao i Massa (tad u Singaporeu), ali da tada Ferrari nije platio novčanu kaznu...koliko se ja sjećam

doista, sva sreća da im se ništa nije zapalilo

"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
- Schumy.d
- Legenda
Posljedice su mogle biti puno gore ako se sa onako vrućim bolidom voziš sa otvorenim poklopcem za gorivo.zizi je napisao/la: doista, sva sreća da im se ništa nije zapalilo

A i Kimi je mogao gore proći od ovoga. Na svu sreću, sve je relativno dobro prošlo.
- gringo73
Ako McLaren ne uspije dovesti Kimija (ako ima ga Toyota "otme"), priča je da će dovesti Heidfelda kao blago smirivanje Mercedsa i njihovoj želji za njemačkim vozačem. Link

-
- Svjetski prvak
Ma nece Kimi nikuda osim u McLaren.To on samo ceka povoljan trenutak da objavi.Vjerovatno zadnju utrku u Abu Dabiju.

-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: BMW - Heidfeld
gringo73 je napisao/la:Ako McLaren ne uspije dovesti Kimija (ako ima ga Toyota "otme"), priča je da će dovesti Heidfelda kao blago smirivanje Mercedsa i njihovoj želji za njemačkim vozačem. Link
Uz dužno poštovanje prema svim Kimijevim fanovima, volio bih da se to dogodi. Kao sto je rekao Jergovic treba mu dati još jednu šansu.

- fenomeno
- Početnik
- Navijam za: Kimi Raikkonen
http://www.itv-f1.com/News_Article.aspx?id=47248" onclick="window.open(this.href);return false;
Jedva čekam
Jedva čekam