Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren
Re: Formula 1 team-McLaren
Malo čistiji pogled na difuzor...a pogled mi je privukao i otvor ispod natpisa Vodafone, toga nije bilo na predstvaljanju.

- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Mislim da sam nešto slično tome otvoru vidio na bolidu Torro Rosa...gringo73 je napisao/la:Malo čistiji pogled na difuzor...a pogled mi je privukao i otvor ispod natpisa Vodafone, toga nije bilo na predstvaljanju.
[ http://i206.photobucket.com/albums/bb10 ... ebb078.jpg ]

A difuzor mi izgleda dosta složeno, potpuno drugačije od onih verzija iz prošle sezone...
I ono što je meni zapelo za oko, i o čemu je već bilo rasprava na nekim stranicama je ova rupa iznad difuzora i svijetla, točno između
dva natpisa Bridgestone!!
Zadnja izmjena: Arai, dana/u 01 vel 2010, 17:01, ukupno mijenjano 1 put.

- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Ista stvar kao kod Toro Rossovog bolida STR5..Vjerojatno za hladjenje komponenti poput hidraulike,elektronike i sl..Odradjeno kako bi se islo u korist smanjenju airbox-a..Mislim da se o tome radi..gringo73 je napisao/la:Malo čistiji pogled na difuzor...a pogled mi je privukao i otvor ispod natpisa Vodafone, toga nije bilo na predstvaljanju.
[ http://i206.photobucket.com/albums/bb10 ... ebb078.jpg ]
FORZA FERRARI!!!
- jaki
- Rezervni vozač
- Navijam za: Ferrari
Mclaren je ove godine počeo "farbati" ranije nego obično.

Malo zdravog podjebavanja.

- darky
- Profesionalni vozač
pa s obzirom da sve momčadi imaju velika ograničenja na zračne tunele, sasvim mi je logično da se i na stazi ovako isprobava, svaka minuta je korisna
osim toga vidjeli smo proše godine poprilično farbanja i popriličan napredak aerodinake kod McM-a
mene čudi da nitko drugi na takav način ne isprobava jer koliko znam u zračni tunel ne smiješ staviti cijelu formulu već samo smanjeni model, a to nije isto ko i prava F1.
osim toga vidjeli smo proše godine poprilično farbanja i popriličan napredak aerodinake kod McM-a
mene čudi da nitko drugi na takav način ne isprobava jer koliko znam u zračni tunel ne smiješ staviti cijelu formulu već samo smanjeni model, a to nije isto ko i prava F1.
- Schumy.d
- Legenda
Dobro, ali bolid je tek izašao na stazu, a već ga farbaju??darky je napisao/la:pa s obzirom da sve momčadi imaju velika ograničenja na zračne tunele, sasvim mi je logično da se i na stazi ovako isprobava, svaka minuta je korisna

Baš da je obećavajuće - nije.
- gringo73
Uh, traume od prošle godine još nisu skroz zaliječene.jaki je napisao/la:Mclaren je ove godine počeo "farbati" ranije nego obično.![]()
[ http://images.gpupdate.net/large/144609.jpg ]

- Emerson Fittipaldi
- Početnik
Valjda neće ko i prošle godine vozit na 10. mjestu... Sve me nešto strah toga 

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Dobro da se ferrarijevci bodre, bit će da ih je strah. Hahaha.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Ferrari-BiH
- Veteran
Ne nego cekamo komentare kao sto su tvojiDani je napisao/la:Dobro da se ferrarijevci bodre, bit će da ih je strah. Hahaha.

¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- Schumy.d
- Legenda
Pa samo kažemo realnost, nemam se ja čega bojati...Dani je napisao/la:Dobro da se ferrarijevci bodre, bit će da ih je strah. Hahaha.

Ali, ako ti smatraš da su ove "farbe" na bolidu dobra stvar za Mclaren, tvoja stvar.

- jaki
- Rezervni vozač
Evo malo engleskog humora:

- Dani
- Legenda
Vidjeli smo kako je naše farbanje završilo prošle godine. Možda Ferrari nema boje, tko će ga znati.

- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
da, završilo je katastrofalno.......tek kad je martin rekao zajebi to, idemo kopirati, stvari su krenule kako tako boljeDani je napisao/la:Vidjeli smo kako je naše farbanje završilo prošle godine. Možda Ferrari nema boje, tko će ga znati.
- Schumy.d
- Legenda
Dani je napisao/la:Vidjeli smo kako je naše farbanje završilo prošle godine. Možda Ferrari nema boje, tko će ga znati.

Kako je to završilo?
Pola sezone su farbali, tražili kombinacije i bili čak 1 (JEDAN) bod ispred Ferrarija koji je svoju sezonu otpisao na polovici prvenstva. A da je Felipe vozio do kraja, a ne Badoer i Fisico, pitanje da li bi i to uzeli.
Pa, stvarno uspješno.

Ali, ne radi se o tome, već sam ja htio reći da im je ovo prvi dan testiranja, praktički tek izašli iz garaže i već ga farbaju?

U tome je poanta, a nije poanta u tome kako su oni uspjeli (i jesu li?) lani.

- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Kako nisu dirali taj segment? Pa redizajnirali su cijeli sidepod, potpuno je promijenjen. Za razliku od prošlogodišnjeg ovaj jeSchumy.d je napisao/la: Ali, ne radi se o tome, već sam ja htio reći da im je ovo prvi dan testiranja, praktički tek izašli iz garaže i već ga farbaju?Pa šta su radili onda tokom pauze? Izgleda mi kao da taj segment nisu ni dirali uopće pa sad nastavljaju s istraživanjima...
U tome je poanta, a nije poanta u tome kako su oni uspjeli (i jesu li?) lani.
u obliku četverokuta. Nitko (još) nezna koliko su uspješno obavili posao... To što farbaju ne mora značiti da bolid nije dobar, ali i isto tako
ne mora značiti da jest.

- Schumy.d
- Legenda
Pa to sam i htio reći. Nisam ja rekao da nisu dirali taj segment nego da izgleda tako. Pa sve se promijenilo skoro šta se tog dijela auta tiče, ali prvi dan, pa farba na istom mjestu?Arai je napisao/la: Kako nisu dirali taj segment? Pa redizajnirali su cijeli sidepod, potpuno je promijenjen. Za razliku od prošlogodišnjeg ovaj je
u obliku četverokuta. Nitko (još) nezna koliko su uspješno obavili posao... To što farbaju ne mora značiti da bolid nije dobar, ali i isto tako
ne mora značiti da jest.

To meni (iako sam Ferrarijevac) nije ohrabrujuća vijest. Kao da ih još muči ista stvar.
- brg
- Navijam za: JB
Kako su postigli da farba točno pogodi usisnik ? ne bi ga ni ručno ovako ofarbali
rekao bih da je na pravom mjestu

rekao bih da je na pravom mjestu

- Dani
- Legenda
Koliko se sjećam ferrari je i prošlih godina bio brži na testiranjima.
Ima još dosta vremena ferrarijevci , bez brige. Moralo se i ferrariju jednom dogoditi da pogodi brz bolid. 

- Ferrari-BiH
- Veteran
Ako pogode onda ce se opet pravila mijenjatiDani je napisao/la:Koliko se sjećam ferrari je i prošlih godina bio brži na testiranjima.Ima još dosta vremena ferrarijevci , bez brige. Moralo se i ferrariju jednom dogoditi da pogodi brz bolid.

¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Ma ova boja ne znači ništa. Ako je i šta McM ove godine zezno onda je to osjetno duži međuosovinski razmak u odnosu na druge i vjerovatno rad guma. Ali i to je jedno veliko AKO. Sumnjam da bi aerodinamiku i ove godine promašili. Mada je bolid dosta radikalan, pa ko zna.
Treba sačekati prvu utrku ili bar posljednje testove da bi se dobila bolja slika.
Treba sačekati prvu utrku ili bar posljednje testove da bi se dobila bolja slika.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
I na testiranjima i na utrkama brzi.Dani je napisao/la:Koliko se sjećam ferrari je i prošlih godina bio brži na testiranjima.Ima još dosta vremena ferrarijevci , bez brige. Moralo se i ferrariju jednom dogoditi da pogodi brz bolid.

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- gringo73
Evo nam Craig Scarborough (ex.Autosportove tehnikalije) razjašnjava: "To make the sidepods smaller, the oil cooler is behind the engine, fed via the airbox inlet and exited via this duct."Arai je napisao/la: I ono što je meni zapelo za oko, i o čemu je već bilo rasprava na nekim stranicama je ova rupa iznad difuzora i svijetla, točno između
dva natpisa Bridgestone!!

- Schumy.d
- Legenda
...Kaže čovjek čija je momčad osvojila posljednju konstruktorsku titulu prije 12 godinaDani je napisao/la:Koliko se sjećam ferrari je i prošlih godina bio brži na testiranjima.Ima još dosta vremena ferrarijevci , bez brige. Moralo se i ferrariju jednom dogoditi da pogodi brz bolid.

- Arai
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
Lijepo objašnjeno!gringo73 je napisao/la: Evo nam Craig Scarborough (ex.Autosportove tehnikalije) razjašnjava: "To make the sidepods smaller, the oil cooler is behind the engine, fed via the airbox inlet and exited via this duct."
Danas na testiranjima opet par noviteta...

Novi otvori na sidepodu + jedan montiran na kokpitu za hlađenje nekih komponenata, kao što je
nikola prije rekao cilj je vjeroajtno smanjiti airbox.

Pogled iz drugog kuta...

... i iz trećeg.
I, usput, kakvu to kacigu Hamilton ima?? To je valjda nešto novo. Izgleda jako slična Schuberthovoj ili Bellovoj kacigi...