Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Schumy.d »

zizi je napisao/la: prilično hrabro predviđanje: naime, 13 prvenstava je odlučeno za 2 boda ili manje, od toga 3 prvenstva u zadnjih 7 godina. statistika nije na tvojoj strani, bez obzira na manje značenje boda nego prijašnjih godina
Gubit će se još gomila bodova do kraja. ;)
Vettel

Post Postao/la Vettel »

F2004_the_best_ever je napisao/la:I kakve potrebe ima uspoređivat f2004 sa sadašnjim red bullom... po čemu su to oni
isti... :roll:
Pa slični su po tome što je Red Bull imao šansu da počne sjajno sezonu sa tri pobjede kao i Ferrari sa F2004, međutim Red Bull se može za sada porediti sa brzinom F2004 koju su ti bolidi imali u odnosu na konkurenciju ali se Red Bull bar za sada ne može porediti sa F2004 što se tiče pouzdanosti. ;)
Ne konstruiše se ipak tako često pa skoro savršen bolid kakav je bio F2004 :klanjanje: :klanjanje: :biggrin: =D> .
kaj briješ ti o pouzdanosti RB kakve su to kvarove imali?? svjećica?? to nije kvar motora nego jednostavno loša sreća. Tako i kotač koji nije bio dobro namješten nije nikakvi kvar. Weber nije imao problema sa svojim bolidom. Jednostavno nije Vettel imao sreće.
Inače Alonso je jako dobar na stazi ali izgleda da nije čovjek baš kako treba i ja ga zato ne volim u kojoj god momčadi je bio uvijek sranje sa njime , samo čekam kad će početi frka i sa Masom.
domenico
Navijam za: Alonso

Post Postao/la domenico »

Alonso se može pozdraviti sa titulom. Ovo mu je treći (3) motor kojeg je iskoristio ove godine. Za preostalih 16 utrka ima još na raspolaganju 5 motora. Budu li ovako rikavali, nema mu kruva.
Nediljko Matijaš
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Vettel je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:I kakve potrebe ima uspoređivat f2004 sa sadašnjim red bullom... po čemu su to oni
isti... :roll:
Pa slični su po tome što je Red Bull imao šansu da počne sjajno sezonu sa tri pobjede kao i Ferrari sa F2004, međutim Red Bull se može za sada porediti sa brzinom F2004 koju su ti bolidi imali u odnosu na konkurenciju ali se Red Bull bar za sada ne može porediti sa F2004 što se tiče pouzdanosti. ;)
Ne konstruiše se ipak tako često pa skoro savršen bolid kakav je bio F2004 :klanjanje: :klanjanje: :biggrin: =D> .
kaj briješ ti o pouzdanosti RB kakve su to kvarove imali?? svjećica?? to nije kvar motora nego jednostavno loša sreća. Tako i kotač koji nije bio dobro namješten nije nikakvi kvar. Weber nije imao problema sa svojim bolidom. Jednostavno nije Vettel imao sreće.
Inače Alonso je jako dobar na stazi ali izgleda da nije čovjek baš kako treba i ja ga zato ne volim u kojoj god momčadi je bio uvijek sranje sa njime , samo čekam kad će početi frka i sa Masom.
Pa jesu li imali problema ili ne :?: . Pouzdanost im nije bila jača strana u prve dvije utrke to je činjenica. ;)
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

domenico je napisao/la:Alonso se može pozdraviti sa titulom. Ovo mu je treći (3) motor kojeg je iskoristio ove godine. Za preostalih 16 utrka ima još na raspolaganju 5 motora. Budu li ovako rikavali, nema mu kruva.
Od ta tri motora jedan je definitvno uništen, to je ovaj što ga je danas Alosno spržijo :biggrin: , od preostala dva jedan mogu koristiti na slobodnim treninzima a za drugi ne znam mislim da taj drugi mogu koristit u utrci, možda na nekoj gdje motori nisu toliko opterećeni, i kvalifikacijama ali ne zna u kakvom je stanju taj motor ako neko nešto o tome zna više neka napiše.
Činjenica je da je Ferrari do sada koristio tri motora a to je loše ali su i bile dvije teške utrke Bahrein i Malezija, posebno za motore u Ferrariju jer imaju problema sa hlađenjem motora. ;)
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

A kaj će tek biti u Spa ili Monzi?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

http://www.youtube.com/watch?v=ZB5wvohMfV4" onclick="window.open(this.href);return false;
Borba Alonsa sa Buttonom ali prije svega borba sa bolidom ;)
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

prvo cu reci,kapa dolje majstore!na ovaj nacin s ovakvim bolidom odvozit utrku je fenomenalno.biti isto brz koliko i timsli kolega u istom bolidu,napadati Mclaren u zadnjim krugovima.Ali,naravno na ovom forumu ima onih koji su popili svu pamet svijeta.Prvo sole pamet i navode razloge kak je trebao voziit da sacuva motor(naravno,oni to znaju bolje od njega),a onda pitaju jel smije mijenjat mjenjac.Ni pravila ne znaju,a drze svima lekcije.Covjek je unatoc dva ogromna peha samo dva boda od Masse za kog je valjda svima jasno da je odlican vozac.Nakon zadnjeg mjesta u Australiji ga je ekspresno sitgo i odvozio puno bolju trku,a danas unatoc problemima bio maltene poravnat.Nek isu ga 2005.g pogrdno nazivali kakulatorom koji skuplja pobjede kad drugi odustanu,a sad mu se zamjera kaj nije htio vozit iza Buttona nego se muski pofajtao.Jos je skoro i uspio.Ja osobno sam od Masse ocekivao vise u ovoj sezoni.Ima dva boda vise od Alonsa,a ovaj je imao tolike pehove.No prvenstvo je dugo,svi su poravnati i bit ce zanimljivo.I dobro je kak Alonso kaze da mu se to dogodilo na 9.mjestu nego da mu je upropastilo trku ko npr.Vettelu u Australiji.

P.S Dani,ne slazem se da je Mclaren najdominantniji bolid u povjesti.Ima jedan fenomenalan post od Sepultora na tu temu(osim ak nije ostao na starom forumu)...MP 4/4 mnogo duguje Senni i Prostu koji su ipak bili klasa za sebe.Po meni (a citam i po mnogima) Williams iz 1993.g(FW15C) najbolji bolid moderne F1...Prost na kraju karijere i ne s odvec "pritiskanja" je doslovno svepojeo...reko je Mansell da samo majmun ne bi osvojio naslov s njim...no,necu dalje u off topic
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

goran007 je napisao/la:prvo cu reci,kapa dolje majstore!na ovaj nacin s ovakvim bolidom odvozit utrku je fenomenalno.biti isto brz koliko i timsli kolega u istom bolidu,napadati Mclaren u zadnjim krugovima.Ali,naravno na ovom forumu ima onih koji su popili svu pamet svijeta.Prvo sole pamet i navode razloge kak je trebao voziit da sacuva motor(naravno,oni to znaju bolje od njega),a onda pitaju jel smije mijenjat mjenjac.Ni pravila ne znaju,a drze svima lekcije.Covjek je unatoc dva ogromna peha samo dva boda od Masse za kog je valjda svima jasno da je odlican vozac.Nakon zadnjeg mjesta u Australiji ga je ekspresno sitgo i odvozio puno bolju trku,a danas unatoc problemima bio maltene poravnat.Nek isu ga 2005.g pogrdno nazivali kakulatorom koji skuplja pobjede kad drugi odustanu,a sad mu se zamjera kaj nije htio vozit iza Buttona nego se muski pofajtao.Jos je skoro i uspio.Ja osobno sam od Masse ocekivao vise u ovoj sezoni.Ima dva boda vise od Alonsa,a ovaj je imao tolike pehove.No prvenstvo je dugo,svi su poravnati i bit ce zanimljivo.I dobro je kak Alonso kaze da mu se to dogodilo na 9.mjestu nego da mu je upropastilo trku ko npr.Vettelu u Australiji.

P.S Dani,ne slazem se da je Mclaren najdominantniji bolid u povjesti.Ima jedan fenomenalan post od Sepultora na tu temu(osim ak nije ostao na starom forumu)...MP 4/4 mnogo duguje Senni i Prostu koji su ipak bili klasa za sebe.Po meni (a citam i po mnogima) Williams iz 1993.g(FW15C) najbolji bolid moderne F1...Prost na kraju karijere i ne s odvec "pritiskanja" je doslovno svepojeo...reko je Mansell da samo majmun ne bi osvojio naslov s njim...no,necu dalje u off topic
Ovo je forum i svako iznosi svoje mišljenje ;) .
A gdje to piše da bi neko mogao da komentariše na ovome forume da mora da zna sva pravila koja propisuje FIA. U ono što nisam siguran 100% normalno da ću da pitam nekoga ko to zna bolje.
I zašto kad pišete o Alonsu odmah spominjete i Massu, Massa vozi sebe a Alonso za sebe. Ako je Alonso brži od Masse neka ga prestigne i kraj priče ili vi očekujete da se Massa skloni Alonsu.
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

@ F2004....

ovo je moj zadnji osvrt na tvoj post i ne mislim ulazit u prepucavanja...naravno da svako ima pravo na komentar,al postoje komentari koji nemaju veze s zdravim razumom(i ne mislim samo na onaj tvoj)...kaj neko od nas koji slinimo za F1prek tv i neta drzat prodike i objesnjavat Alonsu kak da postupa sa svojim motorom...koda smo kompetentniji za to od njega...zato sam i iz revolta napisao ono o nepoznavanju pravila...kaj se tice pisanja o Alonso normalno je da svakog vozaca prvo usporedis sa momcadskim kolegom...ja Massu izrazito cijenim i navijao sam za njega da uzme naslov kad je Alosno bio u Renaultu i nije se borio za vrh...skakao sam po sobi u zadnjem krugu Interlagosa kad je imao prilike postati prvak...i uvijek sam ga branio kad su ga omalovazavali i zvali ga "kralj trakcije" i slicno...ali,taj Massa i ovaj sad nisu isti...ovaj sad u super jakom Ferariju nije u stanju proci bolid(osim ak ovaj nema ogromnih problema)...tog Massu je Alosno stigo u par krugova Australije sa zadnjeg mjesta ili ko danas sa bolidom u "banani"pratio cijelu trku...ja se nadam da ce se Massa podici(to kaj je prvi vise je splet okolnosti i problema koji su njega zaobisli i pogodili njegove konkurente)...da li je nesreca ostavila traga na njemu ili je samo malo izvan forme ne znam...vidjet cemo...u svakom slucaju stavio je puno bodova na konto u utrkama u kojima nije bio na vrhunskoj razini koji ce mu puno pomoci u trenucima kad proradi( i ako)...i nigdje nisam pisao kak se neko nekom mora sklanjati pa mi nemoj takve stvari inputirati...da bi bilo bolje za Ferrari u Australiji da se sklonio bi,al to je borba za poziciju i tocka
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Je li itko ovdje pomislio mozda da je Ferrari u dogovoru s Alonsom namjerno izazvao kvar motora? Upravo zato da bi mogli bez kazne promijeniti mjenjac za sljedecu utrku... Zrtvovati 2 boda kako nebi kompromitirali i sljedecu utrku? Pa i ima smisla... A ostali motori ce valjda biti dovoljno snazni da izdrze sve utrke ostale... I ako ne budu, u najgorem slucaju ovo bi onda samo bila odgoda kazne promjene mjenjaca...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Schumy.d
Legenda
Legenda

tomidix je napisao/la:Je li itko ovdje pomislio mozda da je Ferrari u dogovoru s Alonsom namjerno izazvao kvar motora? Upravo zato da bi mogli bez kazne promijeniti mjenjac za sljedecu utrku... Zrtvovati 2 boda kako nebi kompromitirali i sljedecu utrku? Pa i ima smisla... A ostali motori ce valjda biti dovoljno snazni da izdrze sve utrke ostale... I ako ne budu, u najgorem slucaju ovo bi onda samo bila odgoda kazne promjene mjenjaca...
Sigurno ne!!
Da su došli na neku takvu suludu ideju, onda nebi čekali zadnji krug da to naprave, zar ne? Nema logike. ;)
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

kad sad gledam ove snimke (na telki dok sam gledao prijenos se to nije tako dobro čulo) je zapravo nevjerojatno kako je uopće napadao buttona, na kraju svakog kočenja šaltao je gasom, znači morao kočit i istovremeno dodavat gas da bi promijenio brzinu....naravno da je uvijek na predzanjem kočenju prije startno ciljne zaplesao........sad je sve jasno....

massa je u posve funkcionalnom ferrariju iza buttona zaglavio 17 krugova, alonso 11.
s time da je button massu praktički pustio, nije niti pokušao braniti poziciju kao 2 puta protiv alonsa (možda jer je znao da alonso ima problema).

moj dojam je da se alonso savršeno stopio s ovim f10, vidi se da mu odlično odgovara, usprkos kvačilu alonsov najbrži krug je pola sekunde brži od massinog.................

massa definitivno nije na razini kojoj smo ga znali gledati. vozi pametno, proračunato, ali i nije baš "stopljen s bolidom". dosada konstantno zančajno sporiji od alonsa, mislim da se massa još malo traži, no ima prostora za napredak.
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Što mislite, koliko je Alonso potencijalno mogao gubiti radi ovakvog problema?
Istina, kad je Massa odlepršao u box počeo je voziti mnogo bolje krugove (cca pola sekunde brže ako se dobro sjećam) i napravio je par jako brzih krugova, ali koliki je mogao biti hendikep?

Radi tih krugova se ne čini mnogo da je bio hendikepiran.
Ali valja uzeti u obzir da nije mogao kočiti kako treba, samim time po meni niti ubrzanja iz zavoja nisu bila optimalna, a da ne pričam o tome kolika je kod njega morala biti razina pouzdanja u bolid i ono što može s njim. Jako dobro se vidjelo pri startu kako u prvom zavoju klizi prema van radi lošijeg kočenja...

Brat - bratu maksimalno 5 desetinki?
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

p@rtibrejker je napisao/la:Što mislite, koliko je Alonso potencijalno mogao gubiti radi ovakvog problema?
Istina, kad je Massa odlepršao u box počeo je voziti mnogo bolje krugove (cca pola sekunde brže ako se dobro sjećam) i napravio je par jako brzih krugova, ali koliki je mogao biti hendikep?

Radi tih krugova se ne čini mnogo da je bio hendikepiran.
Ali valja uzeti u obzir da nije mogao kočiti kako treba, samim time po meni niti ubrzanja iz zavoja nisu bila optimalna, a da ne pričam o tome kolika je kod njega morala biti razina pouzdanja u bolid i ono što može s njim. Jako dobro se vidjelo pri startu kako u prvom zavoju klizi prema van radi lošijeg kočenja...

Brat - bratu maksimalno 5 desetinki?
Teško je to procjeniti #-o , sigurno je da je gubijo vrijeme zbog toga, koliko :?: , od 0.1-.05s. :?
Ovi koji ne podnose Alonsa će reći da je gubijo oko 0.1s :biggrin: a ovi koji ga obožavaju će reći da je gubijo oko 0.5s a možda i više po krugu. Istina je vjerovatno negdje u sredini 0.2-0.3s po krugu. ;)
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Teško je procijeniti koliko je gubio(ja vjerujem oko 3 desetinke),ali ono što je lako procijeniti to je da sa ovakvim problemom nemoguće bilo pretjecati.Alonso je u trenutku kad je stigao Buttona imao 2 sec brži bolid i da nije imao problema vjerujem da bi ga lako prestigao bez obzira što je McM bio brz na ravnini
...put u raj nije posut ružama...
Schumy.d
Legenda
Legenda

Ja isto mislim oko 2-3 desetinke. Pola sekunde je ipak puno. Malezija nema opet tako puno zavoja u kojima se mora nešto oštro kočiti pa nije mogao jako puno izgubiti.
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Istina, ali ima 2 velika kocenja i tu su najvece prilike za preticanja... To je definitivno omelo gospodina da pretekne Buttona...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Schumy.d
Legenda
Legenda

tomidix je napisao/la:Istina, ali ima 2 velika kocenja i tu su najvece prilike za preticanja... To je definitivno omelo gospodina da pretekne Buttona...
Normalno da je, ali mislim da tu nije izgubio pola sekunde.
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

nije gubio previše, kad je ulovio ritam (i praznu stazu) možda je gubio 0,1-0,3 ali problem je nastao kad je trebalo napasti buttona jer se nikako nije mogao postaviti kako je htio.....

alonso uz hamiltona definitivno pokazuje tko su alfa i omega današnje f1. vettel je blizu.
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Kad se pogleda ova gornja snimka shvati se zašto je danas Alonso najbolji vozač u F1
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Ajde Fernando, pokreni se. Hoćemo pobjede, a ne skupljanje bodova.......... :mrgreen:

I prije svega gledaj, da se ne zaštopaš iza Felipea..... 8)
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

http://www.motorsport.com/news/article. ... 3157&FS=F1" onclick="window.open(this.href);return false;
Alonso nije zabrinut svojom pozicijom što se tiče motora. :D
Od tri motora koja je do sada koristio, jedan je pokvaren ( na utrci u Maleziji), jedan se može koristiti samo na treninzima ( motor koji je zamjenjen u Bahreinu, njega će vjerovatno koristiti dok ne otkaže) i motor koji je zamjenjen u Australiji može se koristiti i u sledećim utrkama. :biggrin:
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Alonso će u Kini koristiti motor iz Bahraina: "As a precaution, we opted not to use the Bahrain race engines in Australia, but they will be used in China, having concluded that they are fit for purpose, despite what happened (the overheating) at the Sakhir circuit," - reče Marmorini. Link
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

gringo73 je napisao/la:Alonso će u Kini koristiti motor iz Bahraina: "As a precaution, we opted not to use the Bahrain race engines in Australia, but they will be used in China, having concluded that they are fit for purpose, despite what happened (the overheating) at the Sakhir circuit," - reče Marmorini. Link
Da..To je pobjednicki motor iz Bahreina..Da li ce izdrzati nzm.Temperature nece biti visoke,a u Ferrari-ju uopce nisu zabrinuti situacijom oko motora.Kakvu oni to strategiju furaju,ja zbilja ne znam..
FORZA FERRARI!!!
Odgovori