Lewis Hamilton [#44]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Lewis Hamilton

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Toon Army je napisao/la:
Felipe Massa je napisao/la:http://www.formula1.com/inside_f1/under ... /5293.html

evo izvoli ,tu sve pise....
Prvo, sretan ti rođendan, a drugo "ono što piše" u linku koji si dao kolegi se odnosi na pretjecanja a ne praćenja bolida... nemam se namjeru prepucavati s tobom i tvojom frustracijom prema Hamiltonu no sjaši malo sa čovjeka...da je kriv i zaslužio kaznu, kaznili bi ga i to sa zadovoljstvom...nisu ga kaznila i to znači da postupak ne zaslužuje kaznu...
Nakon svih kazni koje je dobio, mislim da i ovi iz FIA-e malo mu progledavaju kroz prste ;)

Moje misljenje...
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Ferrari-BiH je napisao/la:
Nakon svih kazni koje je dobio, mislim da i ovi iz FIA-e malo mu progledavaju kroz prste ;)

Moje misljenje...
Ja mislim da oni nikome ne gledaju kroz prste i ako ga mogu kazniti odnosno nađu uporište u "svojim pravilnicima" kažnjavaju...tj. ako "oni" uspiju svoje nedorečene pravilnike protumačiti tako da nešto zaslužuje kaznu ta kazna i slijedi ma kako se dotični "nesretnik" zvao...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

da je petrov krenuo napad onda bi ga sigurno kaznili.ovako hamilton mu jednostavno nije dozvolio da se ovaj postavi u položaj za preticanje,tj.preduhitrio ga je i prvi je skrenuo a ovaj ga pratio ko cuko i tek pred kraj ravnine krenuo u napad.tad je hamilton napravio taj jedan dozvoljeni potez.jako lukavo razmišljanje hamiltona,iako je izgledalo prljavo.
Švabo Mercedes
Navijam za: GOSPODARA SCHUMACHERA

Post Postao/la Švabo Mercedes »

Nisam baš siguran da je Petrov bio u prilici napasti a pogotovo prestići Hamiltona:Ako ništa drugo,dvoboj je super izgledao.Jedna od stvari koje bi više trebali vidjeti.Bilo bi glupo čovjeka sada kažnjavati.
Red Baron,Rain Master,Rain Man.....amerikanci ga jednostavno zovu.....KING!
padobranac
Početnik
Početnik

Post Postao/la padobranac »

Great overtaking moves represent F1 racing at its very best - poor ones can bring the sport into disrepute. It's a tribute to the incredible skill of modern drivers that they are normally able to race extremely closely and fairly without making contact, but officials are always monitoring overtaking attempts, and any dangerous driving, whether attacking or defensive, will see the driver called before the stewards and penalised.

zadnji odlomak u postanom linku. zbog toga je kažu bio upozoren, a ne zbog ovog oko čega se većina prepire
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Čim izađe na stazu vožnja je opasna, tako da...
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

Felipe Massa je napisao/la:
Schumy.d je napisao/la:A šta mislite na zatvaranje Petrova?
Po meni su mu čistu kaznu progledali kroz prste. Ali neka, bolje da nije bilo kazne.
Hm to je sumnjiva situacija.Mislim da vozac samo jednom smije promjeniti pravac na ravnini...
Hehe samo kaj Hamilton nije zatvarao Petrova....
Fora je kaj je petrov skužio da može dobiti šlep i zalijepio se u zavjetrinu i praktički ostao bez otpora zraka i krug prije upravo ga je pretekao na taj način
Isto tako kad je vozač tako blizu ti ni neznaš di je i nemaš mogućnosti za obranu jer ti je u mrtvom kutu.
Oni nagli pokreti hamiltona lijevo i desno su bili pokušaji da mu uskrati taj luksuz i pobjegne, da se odlijepi a ne da ga zatvori i zato nije kažnjen
Svaka čast petrovu na ovakavom načinu vožnje koji je vrlo čest u cartu i ostalim tipovima utrka, ali je vrlo rijedak u F1.
Ako ostatak ekipe bude ovako počeo pratiti one ispred sebe imati ćemo uzbudljive utrke, pratnja na 30 metara nema smisla jer nemaš nikakve šanse za preticanje, no ako si metar ili dva iza, e onda je zanimljivo
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

Mislim da u tome duelu nije trebalo biti kazne...Napokon nešto zanimljivo na utrci...I još da kazne za to...
1982 UCV 1919
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

To pravilo je uvedeno 1995. na inzistiranje Michaela Schumachera.

slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Da su ga kaznili imali bi potpuno opravdanje i niko nebi rekao ni riječ.
Petrov se vozio iza njega i "nije krenuo u pretjecanje". Voziš 300 na sat iza Hamiltona i ovaj počne krivudat po stazi od jednog ruba do drugog, i sad ti kreni u preticanje, da je krenuo lako je moglo doći do sudara. Ako je pravilo da samo jednom možeš promijeniti smijer do kočenja onda je trebao biti kažnjen. On ga je promijenio 4 puta... Odluka ostaje na dušu sudaca, jer ako kazne nekoga u nastavku sezone za sličnu stvar doći će do burnih reakcija.
Ovo je u svakom slućaju jako opasan i nepromišljen potez od strane Hamiltona.
Michael is faster than you!!
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Da je ostao Mosley na čelu FIA-e, vjerujem da bi Hamilton bio kažnjen. I to ne zato zbog nekih subjektivnih razloga (odnos Mosley-McLaren) već zbog njegovog čudnog izbora čudnih ljudi za suce. Mislim da je Todt napravio ogroman iskorak u tome dovodeći bivše F1 vozače kao jednog od sudaca. Ipak su to ljudi koji su uživo bili u sličnim situacijama o kojima presuđuju i znaju bit stvari. Da je bilo kršenja pravila, bio bi kažnjen, ovako - opomena zbog "čudnog ponašanja". :biggrin:
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Dani je napisao/la:Čim izađe na stazu vožnja je opasna, tako da...
Ja sada zaista nisam siguran od koga se branio,ali znam da je covjeka skoro izbacio sa staze u prvom zavoju tako sto ga je natjerao skroz na vanjski rub staze,da ga ovaj ne bi pretekao.
Nesto slicno je uradio na VN Japana 2007,kada je izbacio 5 bolida sa staze na startu kako bi prosao prvi zavoj broj 1..
FORZA FERRARI!!!
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Krivo misliš. bilo je to U Japanu 2008. gdje je blokirao kočnice. I previše dramatiziraš. Htio bi pretjecanja ,a ne želiš da preuzmu rizik. Kada smo već kod opasne vožnje, mogao bi se zapitati kako to da Kimi može voziti utrku sa polu otkinutim auspuhom pri brzinama od 300 km/h. zato :-$ i budi sretan da netko ima muda na stazi

slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Dani je napisao/la:Krivo misliš. bilo je to U Japanu 2008. gdje je blokirao kočnice. I previše dramatiziraš. Htio bi pretjecanja ,a ne želiš da preuzmu rizik. Kada smo već kod opasne vožnje, mogao bi se zapitati kako to da Kimi može voziti utrku sa polu otkinutim auspuhom pri brzinama od 300 km/h. zato :-$ i budi sretan da netko ima muda na stazi
U pravu si...2008 kada je blokirao kotace..Tada ga je Massa isto izvrtio i iako navijam za Ferrari ne opravdavam Massin potez jer je bilo ocito nepromisljeno od strane Felipea..Hamiltonov prvi zavoj na Fuji-ju 2008 je meni bio jako nepromisljen potez i ja tu nista ne dramatiziram.Ne znam u cemu je fazon da budes prvi,ako ces pritom zaustaviti na stazi 5 bolida kako bi prosao.Kimi da je malo mrdnuo volanom napravio bi se kaos na onom zavoju.Nzm kako uopce mozes branit' Hamiltona u tim situacijama.
Dalje,pretjecanja se mogu izvesti i bez onakvih ludorija kakvu je napravio npr. u Japanu,sto je sam dokazao u Maleziji i Australiji.Ali ima momenata gdje ispada nepromisljen i ugrozava ostale na stazi.U Maleziji se vidjelo tada kada je branio poziciju,mislim da je Petrov bio,kako je ostavio volan u horizontalnom polozaju koji drzi pravac bolida i promasio vrh zavoja za nekoliko metara i onda skrenuo pritom ne ostavljajuci mm prostora da ovaj ostane na stazi u slucaju da ne prikoci i skoro ne zastane...
FORZA FERRARI!!!
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Odi gledaj balet ili umjetničko klizanje. Je li ti ovo opasno?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=104PPJ3t ... re=related[/youtube]
ili ovo
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LeGrJw5q ... re=related[/youtube]
To su utrke i tu nema milosti.

slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Jerez '97..Schumacher-Vilineuve

Jeste opasna voznja i Schumacher je zato i kaznjen.Poslije niza godina je priznao da je to ucinio s namjerom..Imao 78 bodova na kontu,medjutim svi oduzeti.Vilineuve osvojio sampionat sa 81 bodom.
Drugi video je trkaci incident i tu je Senna malo vise dramio.Isto kada bi Alonso dosao i raspravljao sa Buttonom sto ga je ovaj izvrtio u Australiji..

Danas su jos strozija pravila po tom pitanju i nema takvih incidenata osim povremeno Hamiltonovih..Ja nzm kako si odmah frustriran ako ko malo dublje zadje u tematiku Hamiltonove nebesprijekornosti ili McLarenovog postenja..Ja ne kazem da je Ferrari najpostenija momcad,niti da je Schumacher bio cvjecka...Dakle,samo realno gledam na stvari..
Zadnja izmjena: nikolaa, dana/u 08 tra 2010, 21:15, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA FERRARI!!!
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Hamilton oduševljen ovogodišnjim bolidom.
http://uk.eurosport.yahoo.com/08042010/ ... e-car.html" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

Ista vijest samo za one koji nisu dićni engleskom jeziku....

http://sportnet.hr/vijesti/395010/autom ... nski-bolid" onclick="window.open(this.href);return false;
1982 UCV 1919
IH!

Post Postao/la IH! »

"Ništa nije savršeno, ali pun sam samopouzdanja prije nadolazećih utrka. U Maleziji smo bili vrlo brzi. Nedostaje nam tek bolji plasman u kvalifikacijama. Bit će i novih dijelova prije Velike nagrade Kine".

Sa ovim uvecanim se slazem sa Hamiltonom.
I bas je steta sto onako agresivna i kvalitetna voznja u prethodne dvije utrke nije mu bila nagradjena barem jednom pobjedom.
slika
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Lewis je ponovo pokazao zašto je jedan od najboljih po kiši! Rasutural je tijekom utrke. Ona prestizanja protiv Msc-a i Petrova u zavoju 9 su bila za 10!
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

King iCool je napisao/la:Lewis je ponovo pokazao zašto je jedan od najboljih po kiši! Rasutural je tijekom utrke. Ona prestizanja protiv Msc-a i Petrova u zavoju 9 su bila za 10!
Fantasično, bio je danas vrlo pažljiv kod preticanja i sa rosbergom (pokušaji) i sa Vettelom i sa Petrovom i Schumacherom.
Da mi je tko prije 10 godina pričao da će ovakav dečko doć u F1 nebi vjerovao, al iz utrke u utrku me sve više fascinira. Da imam priliku poljubio bi ga u dupe za ovu današnju vožnju =D>
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Kao i u prijašnjim trkama, svaka mu čast. Mali grize cijelu trku, nema mlitave vožnje. Iako se i meni čini da je danas bio oprezniji u nekim pretjecanjima, pogotovo mislim na pipkanje oko Schumija.
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

gringo73 je napisao/la: Iako se i meni čini da je danas bio oprezniji u nekim pretjecanjima, pogotovo mislim na pipkanje oko Schumija.
Pa bio je oprezniji jer mora biti kad je klizavo. Ali u situaciji s Mihom, mislim da se Schumi jako dobro branio sa mudrom vožnjom i mudrim izborom putanje.
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Cestitke Hamiltonu na jos jednoj divnoj utrci,griza i bori se ko lav i takve vozace najvise cijenim.Uzivao sam u njegoj voznji i mislim da su on i Alonso po kvaliteti malo ispred ostalih.
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
ice_man
Početnik
Početnik

Post Postao/la ice_man »

Nikad mi nije bio posebno drag ali mu se mora odat priznanje za probijanja u poretku na ovoj i zadnjih par utrka te čestitati na odličnoj vožnji. =D>
Odgovori