Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Vleki
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la Vleki »

One and only je napisao/la:Ako su suci dali pogrešnu signalizaciju to i dalje Schumachera ne abolira krivice. Pravila su pravila. Uostalom vjerovatnije je da su u Mercedesu pogrešno interpretirali pravila, nego da su svi ostali to učinili, jer niko drugi nije ni pokušao preticati, a meni se čini da je i Rosberg bio u prilici da napadne Alonsa, ali je abgasao. Doduše pravila jesu malo zbunjujuća, ali su Brawn i Schumacher trebali ići na sigurno i uraditi sve kao i ostali. Ovako će im odbiti žalbu, a Ross Brawn će onda tražiti rules clarification :)
Pa, ni meni nije toliko bitno da li će schumacher izvući deblji kraj od svega ovoga i onako se neće boriti za naslov ove godine, samo želim da se razjasne pravila do kraja, koja svijetla kad i kako, a ne da se navijači po forumima svađaju bezveze i da ni sami vozači na kraju ne znaju što smiju i što ne smiju. Pravila moraju biti jasna za sve :doubt:
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Švabo Mercedes
Navijam za: GOSPODARA SCHUMACHERA

Post Postao/la Švabo Mercedes »

Dobro,kaznili su Šumahera...a tko će kazniti FIU i suce na stazi?
Moraju i oni podnijeti određeni dio tereta jer ipak su i oni dobro zasrali.
Red Baron,Rain Master,Rain Man.....amerikanci ga jednostavno zovu.....KING!
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

jebi ga,pravilo jasno kaže da ako se utrka završava pod SC-om da SC na kraju zadnjeg kruga ide u box i dalje nema preticanja...ali malo kontradiktorno jer kako će utrka bit završena pod SC-om ako je SC ušao prije kraja utrke...valjda je utrka završena kad svi bolidi odrade svih 78 krugova.
ne znam,ovo mi se čini kao brawnova greška,on se vjerojatno pozvao na novo pravilo o dozvoli preticanja prije startno-ciljne ravnive a ovo čudno pravilo nije ni znao.
a preticanje,moram reć da ja nisam toliko oduševljen...mislim u redu sve,fio izvedeno,uredno,ali mora se reć da alonso nije bio 100% spreman jer je mislio da preticanje nije dozvoljeno.tek kad mu ju šumijeva mečka izvirila u retrovizoru se trznuo i zaplesao.više obilaženje prepreke nego nekakvo majstorsko preticanje.
što se tiče utrke,mora se reć da je bio brži od rosberga.u onom dijelu kad je rosberg izašao iza njega,schumi mu je dosta pobjegao...a ni mercedes nije bio toliko sporiji od ostalih,malo su bili zaglavljeni iza drugih bolida,ali bili su sasvim solidni,samo da ovako nastave.
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

vidc je napisao/la:jebi ga,pravilo jasno kaže da ako se utrka završava pod SC-om da SC na kraju zadnjeg kruga ide u box i dalje nema preticanja...ali malo kontradiktorno jer kako će utrka bit završena pod SC-om ako je SC ušao prije kraja utrke...valjda je utrka završena kad svi bolidi odrade svih 78 krugova.
ne znam,ovo mi se čini kao brawnova greška,on se vjerojatno pozvao na novo pravilo o dozvoli preticanja prije startno-ciljne ravnive a ovo čudno pravilo nije ni znao.
a preticanje,moram reć da ja nisam toliko oduševljen...mislim u redu sve,fio izvedeno,uredno,ali mora se reć da alonso nije bio 100% spreman jer je mislio da preticanje nije dozvoljeno.tek kad mu ju šumijeva mečka izvirila u retrovizoru se trznuo i zaplesao.više obilaženje prepreke nego nekakvo majstorsko preticanje.
što se tiče utrke,mora se reć da je bio brži od rosberga.u onom dijelu kad je rosberg izašao iza njega,schumi mu je dosta pobjegao...a ni mercedes nije bio toliko sporiji od ostalih,malo su bili zaglavljeni iza drugih bolida,ali bili su sasvim solidni,samo da ovako nastave.
U nećeš dobro proći sa ovim "deda" brži od "malog", rosberg je bio jako brz na mekšim gumama, u onom periodu dok je schumacher prešel rubensa kroz bokseve, baš je rosberg bio taj koji je radil najbrža vremena na stazi, dobro isto je i pitanje kakva bi vremena radil schumacher da nije bilo barichela, ali rosberg je i u treninzima pokazival da je malo brži od schumy-ja. Tu se slažem na tvrđim gumama, schumacher je bil nešto malo brži, ali opet možda se rosberg šparal malo za kraj utrke, zbog toga jer je opet bila slična situacija ispred njega, ovoga puta schumachera je štopal alonso.

Zaključak je taj da se ne može točno sagledati njihove međusobne brzine u utrci, jer jednostavno nisu mogli pokazati svoj pravi race pace, rubens i alonso su štopali schumachera, a webber rosberga :biggrin:
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Vleki je napisao/la: U nećeš dobro proći sa ovim "deda" brži od "malog", rosberg je bio jako brz na mekšim gumama, u onom periodu dok je schumacher prešel rubensa kroz bokseve, baš je rosberg bio taj koji je radil najbrža vremena na stazi, dobro isto je i pitanje kakva bi vremena radil schumacher da nije bilo barichela, ali rosberg je i u treninzima pokazival da je malo brži od schumy-ja. Tu se slažem na tvrđim gumama, schumacher je bil nešto malo brži, ali opet možda se rosberg šparal malo za kraj utrke, zbog toga jer je opet bila slična situacija ispred njega, ovoga puta schumachera je štopal alonso.

Zaključak je taj da se ne može točno sagledati njihove međusobne brzine u utrci, jer jednostavno nisu mogli pokazati svoj pravi race pace, rubens i alonso su štopali schumachera, a webber rosberga :biggrin:
gledajući dio utrke gdje im nisu toliko smetali drugi,dakle dok je alonso bio ispred schumachera a rosberg iza,alonso i schumacher su bježali rosbergu...onda je vjerojatno alonso počeo štedit gume jer je cijelu utrku vozio na jednom setu pa je usporio.time usporio i schumachera pa se rosberg uspio približiti.ne znam meni se činilo da je bio brži
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Da nadodam još da zbog zbunjoze s pravilima ne bi trebalo kazniti Schumachera sa 20 sekundi, nego ga vratiti na 7. mjesto i eventualno izreći opomenu kakvu su Vettel i Hamilton dobili u Kini.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la deda »

One and only je napisao/la:Da nadodam još da zbog zbunjoze s pravilima ne bi trebalo kazniti Schumachera sa 20 sekundi, nego ga vratiti na 7. mjesto i eventualno izreći opomenu kakvu su Vettel i Hamilton dobili u Kini.
Slažem se, to bi bilo najpoštenije!
Lord of the Ring
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: sebe_i_MS

Post Postao/la Lord of the Ring »

Koji cirkus...bas kako i dolikuje...necu braniti Schumachera jer nije u mojoj domeni odluka o njegovoj krivnji - moje misljenje nije relevantno i nece promijeniti situaciju...samo puno je pitanja koje se postavlja te je i samo pravilo pomalo kontradiktorno-utrka zavrsava pod SCom a SC odlazi u box-nije 100% jasno i naravno onda ima interpretacija...neka onda uvedu annex koji kaze da ce sve (momcadi) biti obavijestene od kontrole utrke (nek i na TVu pise obavijest) da ce utrka zavrsiti "pod SCom" (koji ce skrenut u box jel, da ne bi u sluzbenim rezultatima pisalo 1st Safety Car LOL) i rijese nedoumice. Naravno pitanje je i signalizacije ali u to necu ulaziti-to je Fijino dvoriste.
Steta za sedmo mjesto.
slika
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

deda je napisao/la:
One and only je napisao/la:Da nadodam još da zbog zbunjoze s pravilima ne bi trebalo kazniti Schumachera sa 20 sekundi, nego ga vratiti na 7. mjesto i eventualno izreći opomenu kakvu su Vettel i Hamilton dobili u Kini.
Slažem se, to bi bilo najpoštenije!
mozda moralno posteno,ali pravilima potpuno nemoguce...mozemo se samo nadati da ce se otkriti sve cinjenice kad se pregledaju i preslusaju svi transkripti,te da ce,kak bi rekla nasa draga Jadranka,krivci biti procesuirani i izvedeni pred lice pravde
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Dali mi netko možde dati link gdje su sva pravila formule 1?
Sutuacija je zbunjujuča i debilna. Znači Brown i Coultard kažu da je sve regularno zbog tog novog pravila bala bla... Nisam tražio i neznam kak glasi to pravilo koje je uvedeno ove godine.. nebitno...
Schumacher se kazbi po tom drugom pravilu, neda mi se sad citirat.
Znači, kao utrka završava pod SC-om, a taj isti SC prije kraja utrke skreče u box i vozači se nastavljaju dalje utrkivati. 77/78 krugova nije isto kao 78/78 krugova. Bilo 3.3 km ili 150 metara do kraja nebitno jer utrka nije završena ima se još za utrkivati. Signalizacija na stazi je kao i u predhodna 3 izlaska SC-a na stazu. Zelene zastavice i zelena svjetla koja označavaju da se SC maknuo sa staze i da se utrkivanje nastavlja, nebitno kolko je krugova do kraja.
Nema pretjecanja u zadnjem krugu, pa to je debilana, šta onda i voze taj zadnji krug. Alonsu se dogodila situacija koju je napravio Trulij u Francuskoj čini mi se, il je to bilo između neka druga dva vozača, kad je izgubio postolje u posljednjem zavoju posljednjeg kruga.
Ako je signalizacija takva kakva je pa jebemu zna se šta ona znači. Zna se šta znači žuta zastava- nema pretjecanja (kao u Aust) zna se šta znači zelena zastava- pretjecanja dozvoljena. To sad Hami i Alonso govore da su dobili obavjest da nema pretjecanja... di je ta komunikacija?? Da čujemo.
Schumacher kaže da su dobili obavjest da je staza čista.
Ako se pokaže da je preticanje neregularno onda se FIA (opet) pokazala kao debilna i šlampava organizacija. Sa kontradiktornim pravilima koja ni sami neznaju protumačit.
MIslim da je tu najmanja krivnja vozača. On netreba u svakom trenutku znat svako nedorečeno pravilo napamet.
On je vidio signalizaciju koja mu govori da smije krenut u napad. Sad jel ta signalizacija ispravna, jel trebalo neš drugo bit ili nije trebalo ništa nije krivica Schumachera nego vodstva utrke koje mu je reklo tim znakovima " da smiješ prstići Alonsa ili bilo kog drugog"
Michael is faster than you!!
pantera
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Schumacher Ferrari

Post Postao/la pantera »

http://argent.fia.com/web/fia-public.ns ... 2-2010.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

pravilnik s rupama: poslje prve linije sc se smije pretjecat
ako je zadnji krug nema pretjecanja..

gluposti!
'cause everything is possible for those who believe..
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

cijela bit je u tome da li se SC mice na kraju kruga(koji je ujedno i posljednji)i tad bi preticanje trebalo biti dozvoljeno nakon linije...ak se smatra da je utrka zavrsena pod SC-om onda preticanja nema...
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Evo jedna zanimljiva stvar koju sam našao.
http://www.mercedes-gp.com/en/#/category/factory" onclick="window.open(this.href);return false;
Znači ovo je volan Mercedesa. Ove tri lampice na lijevoj i desnoj strani displeja (desno od crvenog gumba neutral i lijevo od ON/OFF gumba) su:

Marshall Lights: This cluster of three lights on either side of the display comes on if there is a red flag (race or session stopped), blue flag (a faster driver is lapping you) or yellow flag (incident ahead). These lights are switched on or off by the FIA Race Control and were introduced to help the drivers who sometimes find it difficult to see the flags waved by the marshalls.

Sad obratite pažnju na video ispod i Schumacherov volan.
http://www.youtube.com/watch?v=7ch-Nj_LvBE" onclick="window.open(this.href);return false;

Od 0:0 do 0:5 sekunde žuta lampica je upaljena.Nakon toga u trenutku kad skreće u predzadnji zavoj lampica se gasi.
Znači od kontrole utrke on dobiva na volanu obavjest da nema žutih zastava i da je staza čista i slobodna za utrkivanje.

Pa mislim, di je tu logika ako dobiješ od vodstva utrke obavjest da se može nastavit sa utrkivanjem da te se kasnije kazni.

Zbog nedorečenih pravila ispaštaju vozači, utrkivanje i gledatelji formule 1 koji opet rezutlat utrke moraju dočekat nakon nekoliko dana od završetka.
Jebemu il napravite pravila jasna i čista. Ako to jesu, onda ih provodite kad se neko prekrši, a ne da se provode kada nekom paše. Tu kazni, tam nemoj.
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

Biti će zanimljivo ćuti na sljedećim press konferencijama na čiju stranu će stati mediji oko ove teme i još bolje kad bi napravili mali pritisak na FIA-ju - da se razčisti to i za nas obične smrtnike :D
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Cijela pomutnja je nastala jer se ista situacija odigrala na 2 različita načina.
Australia 09 i Monaco 10. Po meni, po članku za koji je kažnjen trebala bi biti sitacaija kao u Australiji. Znači, auto ulazi ali žute zastave i oznake SC uz stazu označavaju nema pretjecanja. I da je takva situacija bila i da je napravio pretjecanja nema spora o tome ko je krvi. Jel tako? SC je ušao ali utrka završava POD SC-om!! "Završava pod SC-om" označavaju žute zastavice i one oznake SC!
U ovom slučaju toga nema i nemože se govoriti da je utrka završila pod SC-om kad je bila obavjest SC se povlaču pri kraju kruga u box, i utrka se nastavilla nije bilo oznaka i da utrka završava pod SC-om!! Utrka je završila normalno!
Sukladno tome stavka za koju ga se tereti i po kojoj je kažnjen ne vrijedi jer se nije dogodila!
kowalski
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la kowalski »

Ako već postoji pravilo o zabrani pretjecanja u zadnjem krugu pod sc-om, tada su svjetla i zastavice trebale biti u skladu s takvim pravilom, tj. žute. Tako da je moj zaključak da je ovo isključivo poregreška sudaca na stazi.
"Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style." /Michael Schumacher/
sumo1
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la sumo1 »

Ipask tu nešto nije jasno. Što da se Weber zaustavio zbog kvara ili toliko usporio da je ušao u cilj sa 20km na sat. Po ovim suludim pravilima nitko ga ne bi smio preteći. Što pravila kažu ako se bolid zaustavi zbog kvara 10 metra do cilja, po ovim tumačenjima svi bi trebali stati iza Webera i odšetati do cilja. Ovakva f1 nikome ne treba.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Schumijeva izjava.

My race today would have been pretty normal without the decisions of the stewards afterwards. The start was interesting, it actually went according to plan. I managed to have a good pull-away but then I was a bit stuck and got caught by Rubens. So I had to wait for the opportunity to overtake, and the team played it brilliantly. The crew was fantastic and thus the pitstop got me infront of him. The result in the very end today, which put me back to position 12 for now, was obviously disappointing for me, and I can fully understand we are appealing the decision. Our understanding was that the "safety car in, track clear" message means back to race - so I went for it and overtook Fernando."
pantera
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Schumacher Ferrari

Post Postao/la pantera »

"FIA je objavila da se Mercedes žali striktno protiv sudačke odluke, s obzirom da struktura sporta ne predviđa mogućnost pokretanja žalbe protiv ovakog vida kazne, što znači da Schumacher više ne može dobiti natrag šesto mjesto i 20 sekundi. " (http://www.f1racing.com.hr" onclick="window.open(this.href);return false;)

znači da ako i dobiju na sudu, ništa od bodova. pa sad neka netko kaže da je to normalno :(
'cause everything is possible for those who believe..
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

fanF1 je napisao/la:"FIA je objavila da se Mercedes žali striktno protiv sudačke odluke, s obzirom da struktura sporta ne predviđa mogućnost pokretanja žalbe protiv ovakog vida kazne, što znači da Schumacher više ne može dobiti natrag šesto mjesto i 20 sekundi. " (http://www.f1racing.com.hr" onclick="window.open(this.href);return false;)

znači da ako i dobiju na sudu, ništa od bodova. pa sad neka netko kaže da je to normalno :(
to je glupost.kako su mu dodali tako mu mogu i oduzet 20 sekundi.druga stvar je kad on stvarno dobije drive through pa je logično da ih više ne može vratit.ali vještačkih 20 sekundi bi se trebale moć maknuti
glupa FIA i njihova pravila
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Pa jebemu mater kakva je to debilna organizacija?
Znači teoretski da je Massa pobijedio u nedjelju, i nakon utrke sudci se sjete ajde da ga kaznimo za ono gaženje linije i spiče mu 20 sekundi i završi zadnji.
I Ferrari se žali jer su ga komotno mogli i tijekom utrke kaznit pa bi imo šanse da nadoknadi nesto vremena, ovi samo kažu jebiga brate žali se al ti ne vrijedi više.
Odluku donesu za stolom nakon utrke, kako možete donjet pa da se to kasnije nemože pobit na isti način kako je doneseno.

Zbog ovakvih situacija moja strast i ljubav za formulom lagano ali sigurno slabi i nebi se čudio da prestanem pratit ovaj sport zbog takvih odluka.
Šta ću gledat utrku kad ionako rezultati koji se ostvare ekipa sa cigarom i pivicama za nekim stolom izrežira onak kak im paše.

EDIT: To znači ako i Mercedes dokaže da je u pravu, odnosno da su sudci koji su spičili kaznu pogriješili i nepravedno nakon utrke bacili schumachera na zadnje mjesto ne mijenja ništa.
Neznam možda jednostavno nemogu shvatit, ali to mi je nevjerovatno, debilno i retardirano.
Znači oni pogriješe, nepravedno ga kazne NAKON UTRKE i njihova pogreška se dokaže i nikom nište, jebiga dečki mi tu više nemremo ništa.
Jesmo te kaznili nakon utrke, jesmo to nepravedno napravili al to nemremo poništit. #-o #-o
Znači tako bi mogli nakon svake utrke, kao eh ne sviđa mi se onaj Hamilton, pobijedil je ajmo ga kaznit i ak nas uhvate da smo ga kaznili za ništa neče nam moći poništit kaznu. Ajmo ga sjebat. #-o
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Kriv je Jean Todt. :lol: :lol:
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Morgan Freeman
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Morgan Freeman »

Ovdje se zapravo radi o tome da je Hill samo htio napakostiti Schumacheru zbog nama već poznatih razloga.
Tko je 39ˇ igrao centra za Yenkije?
130R
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: sve i nikog

Post Postao/la 130R »

Morgan Freeman je napisao/la:Ovdje se zapravo radi o tome da je Hill samo htio napakostiti Schumacheru zbog nama već poznatih razloga.
Onaj tko vjeruje u ovo je jako naivan. Hill nije imao veze s kaznom koju je dobio Schumacher, jer je on samo savjetnik u slučaju da je potreban pogled na situaciju iz vozačke perspektive. A to ovdje nije potrebno, a i da je on nebi imao glavnu rječ.
slika
"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
7Times
Navijam za: MSC

Post Postao/la 7Times »

Cuj, Webber je zasluzio kaznu za speeding, Barichelo zbog toga sto je bacio volan kojeg ne netko pokupio.
Za Webbera ima clanak koji glasi: ako netko vozi brze od limita kroz pit lane, kazna je: stop and go 10 sec ili drive through. Novcana kazna se ne spominje.

A NAJVECI je kazenjen iako nije trebao da bude.
Odgovori