Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Sad jos cekam izjavu iz Ferrarija da su prestali sa razvojem ovogodisnjeg bolida i da ce se okrenuti onom za sledecu godinu.... :roll:
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Uostalom... ne vidim zasto minimalizirati prolaske kroz boks?? Kad je to tako lako zasto Felipe nije prosao nikoga kroz boks??? Kad se sve zbroji... Alonso +4, Massa +1... Matematika je jasna...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Felipe Massa je napisao/la:Sad jos cekam izjavu iz Ferrarija da su prestali sa razvojem ovogodisnjeg bolida i da ce se okrenuti onom za sledecu godinu.... :roll:
u slijedeće 2 utrke ako se ovakvo stanje nastavi nažalost i to se može očekivati :/
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Razocaravajuca utrka za jednu momcad kakva je Ferrari!!! Uzbuna se mora dici jer je ovo uzas.Ferrari je u nekoliko posljednjih utrka jednostavno kleknuo i ne moze pratiti razvoj Red Bull-a i McLarena. Mora se odraditi jedan ogroman update bolida kako bi se vratili vrhu poretka.
Na pocetku ih je mucila pouzdanost motora i to j jedan od uzroka slabe forme jer su ocito najvise radili na povecanju pouzdanosti.Sada kada je bolid kao tenk pouzdan, malo zaostaje u brzini jer se nije dovoljno radilo na aerodinamici i ostalim drangulijama, te je izostao i downforce.
Ocekujem od Ferrari-ja jedan veliki paket poboljsanja uskoro, jer bolid je pouzdan samo treba poraditi na brzini...
FORZA FERRARI!!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Žalosno je to što se ovdje navijači Masse i Alonsa prepucavaju ko je bolje odvezao utrku, ja ću reći da je njihov današnji nastup i pozicije koje su na kraju zauzeli katastrofa, a za to je glavni krivac Ferrari koji im nije u stanju obezbediti konkurentan bolid.
Očekujem Domenicalija sa izjavom tipa poboljašat ćemo se za 2-3 utrke, pa onda opet posle 2-3 utrke ista izjava i tako da kraja sezone.
Vrijeme je da Domenicali ode.
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

sunseeker je napisao/la:
kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:pa sto onda alonso ne kaze inzinjerima gde je problem posto su prebacivali kimiju da ne komunicira sa ekipom u dovoljnoj meri i da ce to biti alonsova glavna kvliteta u odnosu na njega?
govori, govori, budi bez brige...nema šanse da se ponovi salto mortale s kimijem......
prica previse za stampu a premalo za inzinjerima kako izgleda jer ovaj ferari ne ide nikuda tj nema poboljsanja od bahreina ni malo,i reno i merc su ih prestigli u race pace
kad je prosle godine bila skoro ista situacija svi su bacali drvlje i kamenje na kimija kako je nezainteresovan i kako ne zna da prense timu sta ne valja sa kolima i da je glavna prednost u dolasku alonsa sto nema taj nedostatak kao kimi - e pa eto im/vam/nam sad alonosa i prenosenja i 0,6sec

a za salto mortale sa kimijem nisam bas siguran jer kimi je u prvoj sezoni uzeo titulu
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Primjetno je da od dolaska Stefana Domenicallija na čelo Ferrarija to više nije to i vidljiv je konstantan pad. Nisu tu problem vozači jer su i Alonso i Massa, a prije i Kimi odlični vozači, stvar je jednostavno u lošim inženjerima i lošem razvoju bolida, a pridonijele su tu i katastrofalne taktičke odluke što tijekom utrka što tijekom kvalifikacija. S ovim kadrom je teško i očekivati neki veliki zaokret u razvoju bolida, a po svemu sudeći biti će ovo još jedna promašena sezona. Po mojem mišljenju treba promjeniti većinu inženjera, apogotovo vrh na čelu sa SD-em.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

http://www.motorsport.com/news/article. ... 0546&FS=F1" onclick="window.open(this.href);return false;
Po ovoj Alonsovoj izjavi Ferrari nije imao razvoj bolida u zadnje 4 utrke.
Ne znam šta čekaju, vjerovatno sljedeću sezonu.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

F2004_the_best_ever je napisao/la:http://www.motorsport.com/news/article. ... 0546&FS=F1
Po ovoj Alonsovoj izjavi Ferrari nije imao razvoj bolida u zadnje 4 utrke.
Ne znam šta čekaju, vjerovatno sljedeću sezonu.
I meni se čini tako. Kolko sam ja uspio skontati za Kanadu i Valenciju pripremaju neki pravo veliki update, ali mislim da treba na svaku utrku donijeti nešto. Recimo prednje krilo kod Ferrarija je uz minimalne izmjene isto kao i ono prošle sezone, a momčad pati od manja gripa na prednjem kraju. Ne razumijem ovakav nedostatak konstantnog unaprijeđivanja bolida. Mislim također da im je i f-duct dosta resursa oduzeo i usporio razvoj ostalih dijelova. Trebali su se držati svog development programa, a kopije tuđih riješenja raditi sa strane.
Za Valenciju je najavljen ispuh a la Red Bull. Koliko god dobro bilo to riješenje ko zna kako će se uklopiti u koncept F10. Ne treba kopirati nego postaviti svoj dobar koncept i njega razvijati maksimalno.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

One and only je napisao/la: Ne treba kopirati nego postaviti svoj dobar koncept i njega razvijati maksimalno.

Nema neke kreativnosti više u ferrariju :| Mcm je išao svojim konceptom i uhvatil RbR. Neznam ja se samo nadam da su barem sa upgrade-om koji dolazili pogodili [-o<
slikaslikaslika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

A klasika za Ferrari, ne rade oni za svaku trku nešto, ko McM.
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

Nazalost dolazi vrijeme nekog novog Ferrarija.Ferrarija koji izgleda izgubljeno.Nekad je to bio Italijanski tim ,ali sa Njemackom disciplinom,danas je to Italijanski tim sa nazalost Italijanskom disciplinom.Puno toga se promjenilo u proteklih nekoliko godina.Siguran sam da je kljuc ovog svega odlazak dvojice ljudi ,a to su Brawn i Todt,pa cak i Schumachera.
Pod hitno se moraju traziti novi ljudi,jer ovo vise ne vodi nikuda.Prosla sezona je bila losa, bojim se da bi ova mogla biti jos i gora.
Ovde svi napadaju Massu i Alonsa,ali vjerujte da oni nisu ni najmanje krivi.Ok mozda nekad naprave pogresku tipa:Alonsa u Monaku ,ali nemoguce da na ovoliko utrka Ferrari ima samo jednu pobijedu i to zahvaljujuci srecom.
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Katastrofa, ako nešto ne naprave pod hitno mogu se pozdraviti sa borbom za naslov, sad smo tek peti po brzini.
slika
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

Jedan veliki tim bez kojega F1 ne bi imala smisla tone sve dublje i dublje... Treba se pod hitno raditi nesto ;)
slika
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

nikolaa je napisao/la:Razocaravajuca utrka za jednu momcad kakva je Ferrari!!! Uzbuna se mora dici jer je ovo uzas.Ferrari je u nekoliko posljednjih utrka jednostavno kleknuo i ne moze pratiti razvoj Red Bull-a i McLarena. Mora se odraditi jedan ogroman update bolida kako bi se vratili vrhu poretka.
Na pocetku ih je mucila pouzdanost motora i to j jedan od uzroka slabe forme jer su ocito najvise radili na povecanju pouzdanosti.Sada kada je bolid kao tenk pouzdan, malo zaostaje u brzini jer se nije dovoljno radilo na aerodinamici i ostalim drangulijama, te je izostao i downforce.
Ocekujem od Ferrari-ja jedan veliki paket poboljsanja uskoro, jer bolid je pouzdan samo treba poraditi na brzini...

proljeće 2011. :biggrin:
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
Raikkonengirl
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Kimi Raikkonena

Post Postao/la Raikkonengirl »

Nije da nebi imalo smisla..........ali bi puno fanova prestalo gledat F1..
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Raikkonengirl je napisao/la:Nije da nebi imalo smisla..........ali bi puno fanova prestalo gledat F1..
Ja prvi ili bi gledao F1 povrmeno sigurno ne sa ovakvim zanimanjem i pažnjom kojom sada pratim F1.
Na ovom a vidim i na inozemnim forumima svi navijači Ferrarija se slažu da je problem prije svega u Ferrariju odnosno u nekonkurenosti F10 a ne u vozačima. Činjenica je da su i vozači imali grešaka ali ja mislim da te greške prije svega dolaze zbog toga što bolid nije dovoljno konkurentan. Međutim u talijanskim medima se osipa paljba po Alonsu zbog grešaka, Massu su već zamjenili Kubicom, niko da se zapita šta je pravi razlog nekonkurenosti Ferrarija i kolika je krivica u tome Domenicalija, Coste i Tombazisa, zašto je zaposlen Marmorini da li zbog svojih kvaliteta ili zato što je talijan a ostao je bez pola itd.
Ali ne oni idu da kritikuju vozače, pa eto neka zamjeni i Alonsa i Massu i opet će ostvarivati iste rezultate jer u današnjoj F1 95% uspješnog paketa čini bolid.
Opravdanje za ovakve slabe rezultate nemaju, jer su najranije krenuli u razvoj bolida, imaju najveće resurse i najveći budžet u ovoj sezoni.
Zanima me koje će to opravdanje smisliti Domenicali za ovakve loše rezultate.
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Sve mi smrdi da bi mogli dovesti Pat Symondsa.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Dani je napisao/la:Sve mi smrdi da bi mogli dovesti Pat Symondsa.
Ja sam pročitao da on ide u Williams.
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Pa šta fali Byrnu...znam nije talijan #-o

Todt je zano da treba imati najbolje ljude u F1 da se pobjedi.
LDM in Domenicalli pak misle da je dovoljno imati najbolje talijane u F1 još je dobro da je barem onaj grk tamo. Neče oni nači novog Vittore Jano-a baš tako skoro :(

Zadnji Ferrari koji je pobjedio je bil evolucija F248 a i njegov nasljednik je bio dobar. F60 i F10 su rađeni sa nule, koncept i nije tako loš samo kao da ponestane ideja kako razvijati bolid tekom sezone.

Ferrari treba nači brzinu sada kad su još bodovne šanse u prvenstvu !!!
slikaslikaslika
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

Ukratko i najblaže rečeno RAZOČARAN SAM! Pa draže bi mi bilo da su izletjeli na startu...Pa bih se tješio e da bar nisu izletjeli što bi napravili u utrci...ovako paf...Muku muče...Tko god da je oko njih...Pod hitno trebaju neku inekciju u vidu dobrih poboljšanja...
1982 UCV 1919
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Vrlo moguce da upravo on dodje u Ferrari.Navodno, vec je povezan sa jednom etabliranom momcadi u F1.Vecina nagadja da je u pitanju Wiliams medjutim neki nagadjaju da je u pitanju Ferrari.
Inace Pat Symonds bi se mogao zadovoljiti samo pozicijom tehnickog direktora u momcadi, sto u Wiliams-u godinama radi Patrick Head i zbog toga je problem da Symonds dodjw u Wiliams.U Ferrari-ju tu funckiju obnasa Aldo Costa i on nije bas utemeljen u Ferrari-ju kao Head u Wiliams-u.Radi citav niz godina u Ferrari-ju ( do 2005 godine je bio asistent Rory Byrne-u ), medjutim njegvi bolidi nisu tako dominantni kao Byrne-ovi.Costa je potpisao dizajn bolida F2005, 248F1, F2007, F2008 ( po meni njegov najbrzi i najbolji bolid iako je na pocetku sezone bilo problema sa pouzdanoscu ), F60 i F10.

Symonds je vrsan strucnjak i strateg i sigurno je primamljiv za svaku jacu momcad..
FORZA FERRARI!!!
bravof
Početnik
Početnik

Post Postao/la bravof »

stvarno razocaravajuce od strane Ferrarija,svi su timovi napredovali a samo je Ferrari nazadovao,sramotno za jedan tim kao sto je Ferrari,a jos kad se uzme da se ovaj bolid razvijao od pola prosle sezone......

negdje opasno steka u Ferrariju,u cemu je problem neznam ali znam da su bolidi zadnje dvije sezone uzas...

kamo srece da se nesto desi i da uspiju ufatit prikljucak koji lagano gube od konkurencije....
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

vi ferrarijevi navijači ste prava sramota, ovdje u zadnjih 5 stranica nema jednog jedinog smislenog analitičkog posta, sve samo neke pogrde, isčuđivanja, kimijevi nafurenci koji ne mogu prihvatiti činjenicu da njega tu više nema i massini kojima je samo bitno da je ovaj ispred alonsa....

jad i bijeda, kakva momčad, takvi navijači.....
mmilo42
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la mmilo42 »

sunseeker je napisao/la:vi ferrarijevi navijači ste prava sramota, ovdje u zadnjih 5 stranica nema jednog jedinog smislenog analitičkog posta, sve samo neke pogrde, isčuđivanja, kimijevi nafurenci koji ne mogu prihvatiti činjenicu da njega tu više nema i massini kojima je samo bitno da je ovaj ispred alonsa....

jad i bijeda, kakva momčad, takvi navijači.....
Što če se ljudi mučiti kad imaju tebe. =D>
Odgovori