Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
Sad jos cekam izjavu iz Ferrarija da su prestali sa razvojem ovogodisnjeg bolida i da ce se okrenuti onom za sledecu godinu.... 

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- tomidix
- Test vozač
- Navijam za: Alonsa i RF1Team
Uostalom... ne vidim zasto minimalizirati prolaske kroz boks?? Kad je to tako lako zasto Felipe nije prosao nikoga kroz boks??? Kad se sve zbroji... Alonso +4, Massa +1... Matematika je jasna...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
u slijedeće 2 utrke ako se ovakvo stanje nastavi nažalost i to se može očekivatiFelipe Massa je napisao/la:Sad jos cekam izjavu iz Ferrarija da su prestali sa razvojem ovogodisnjeg bolida i da ce se okrenuti onom za sledecu godinu....

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Razocaravajuca utrka za jednu momcad kakva je Ferrari!!! Uzbuna se mora dici jer je ovo uzas.Ferrari je u nekoliko posljednjih utrka jednostavno kleknuo i ne moze pratiti razvoj Red Bull-a i McLarena. Mora se odraditi jedan ogroman update bolida kako bi se vratili vrhu poretka.
Na pocetku ih je mucila pouzdanost motora i to j jedan od uzroka slabe forme jer su ocito najvise radili na povecanju pouzdanosti.Sada kada je bolid kao tenk pouzdan, malo zaostaje u brzini jer se nije dovoljno radilo na aerodinamici i ostalim drangulijama, te je izostao i downforce.
Ocekujem od Ferrari-ja jedan veliki paket poboljsanja uskoro, jer bolid je pouzdan samo treba poraditi na brzini...
Na pocetku ih je mucila pouzdanost motora i to j jedan od uzroka slabe forme jer su ocito najvise radili na povecanju pouzdanosti.Sada kada je bolid kao tenk pouzdan, malo zaostaje u brzini jer se nije dovoljno radilo na aerodinamici i ostalim drangulijama, te je izostao i downforce.
Ocekujem od Ferrari-ja jedan veliki paket poboljsanja uskoro, jer bolid je pouzdan samo treba poraditi na brzini...
FORZA FERRARI!!!
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Žalosno je to što se ovdje navijači Masse i Alonsa prepucavaju ko je bolje odvezao utrku, ja ću reći da je njihov današnji nastup i pozicije koje su na kraju zauzeli katastrofa, a za to je glavni krivac Ferrari koji im nije u stanju obezbediti konkurentan bolid.
Očekujem Domenicalija sa izjavom tipa poboljašat ćemo se za 2-3 utrke, pa onda opet posle 2-3 utrke ista izjava i tako da kraja sezone.
Vrijeme je da Domenicali ode.
Očekujem Domenicalija sa izjavom tipa poboljašat ćemo se za 2-3 utrke, pa onda opet posle 2-3 utrke ista izjava i tako da kraja sezone.
Vrijeme je da Domenicali ode.
- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
prica previse za stampu a premalo za inzinjerima kako izgleda jer ovaj ferari ne ide nikuda tj nema poboljsanja od bahreina ni malo,i reno i merc su ih prestigli u race pacesunseeker je napisao/la:govori, govori, budi bez brige...nema šanse da se ponovi salto mortale s kimijem......kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:pa sto onda alonso ne kaze inzinjerima gde je problem posto su prebacivali kimiju da ne komunicira sa ekipom u dovoljnoj meri i da ce to biti alonsova glavna kvliteta u odnosu na njega?
kad je prosle godine bila skoro ista situacija svi su bacali drvlje i kamenje na kimija kako je nezainteresovan i kako ne zna da prense timu sta ne valja sa kolima i da je glavna prednost u dolasku alonsa sto nema taj nedostatak kao kimi - e pa eto im/vam/nam sad alonosa i prenosenja i 0,6sec
a za salto mortale sa kimijem nisam bas siguran jer kimi je u prvoj sezoni uzeo titulu
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
Primjetno je da od dolaska Stefana Domenicallija na čelo Ferrarija to više nije to i vidljiv je konstantan pad. Nisu tu problem vozači jer su i Alonso i Massa, a prije i Kimi odlični vozači, stvar je jednostavno u lošim inženjerima i lošem razvoju bolida, a pridonijele su tu i katastrofalne taktičke odluke što tijekom utrka što tijekom kvalifikacija. S ovim kadrom je teško i očekivati neki veliki zaokret u razvoju bolida, a po svemu sudeći biti će ovo još jedna promašena sezona. Po mojem mišljenju treba promjeniti većinu inženjera, apogotovo vrh na čelu sa SD-em.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
http://www.motorsport.com/news/article. ... 0546&FS=F1" onclick="window.open(this.href);return false;
Po ovoj Alonsovoj izjavi Ferrari nije imao razvoj bolida u zadnje 4 utrke.
Ne znam šta čekaju, vjerovatno sljedeću sezonu.
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
I meni se čini tako. Kolko sam ja uspio skontati za Kanadu i Valenciju pripremaju neki pravo veliki update, ali mislim da treba na svaku utrku donijeti nešto. Recimo prednje krilo kod Ferrarija je uz minimalne izmjene isto kao i ono prošle sezone, a momčad pati od manja gripa na prednjem kraju. Ne razumijem ovakav nedostatak konstantnog unaprijeđivanja bolida. Mislim također da im je i f-duct dosta resursa oduzeo i usporio razvoj ostalih dijelova. Trebali su se držati svog development programa, a kopije tuđih riješenja raditi sa strane.F2004_the_best_ever je napisao/la:http://www.motorsport.com/news/article. ... 0546&FS=F1
Za Valenciju je najavljen ispuh a la Red Bull. Koliko god dobro bilo to riješenje ko zna kako će se uklopiti u koncept F10. Ne treba kopirati nego postaviti svoj dobar koncept i njega razvijati maksimalno.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
One and only je napisao/la: Ne treba kopirati nego postaviti svoj dobar koncept i njega razvijati maksimalno.
Nema neke kreativnosti više u ferrariju

- Vuksa_KC
- Veteran
A klasika za Ferrari, ne rade oni za svaku trku nešto, ko McM.
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Nazalost dolazi vrijeme nekog novog Ferrarija.Ferrarija koji izgleda izgubljeno.Nekad je to bio Italijanski tim ,ali sa Njemackom disciplinom,danas je to Italijanski tim sa nazalost Italijanskom disciplinom.Puno toga se promjenilo u proteklih nekoliko godina.Siguran sam da je kljuc ovog svega odlazak dvojice ljudi ,a to su Brawn i Todt,pa cak i Schumachera.
Pod hitno se moraju traziti novi ljudi,jer ovo vise ne vodi nikuda.Prosla sezona je bila losa, bojim se da bi ova mogla biti jos i gora.
Ovde svi napadaju Massu i Alonsa,ali vjerujte da oni nisu ni najmanje krivi.Ok mozda nekad naprave pogresku tipa:Alonsa u Monaku ,ali nemoguce da na ovoliko utrka Ferrari ima samo jednu pobijedu i to zahvaljujuci srecom.
Pod hitno se moraju traziti novi ljudi,jer ovo vise ne vodi nikuda.Prosla sezona je bila losa, bojim se da bi ova mogla biti jos i gora.
Ovde svi napadaju Massu i Alonsa,ali vjerujte da oni nisu ni najmanje krivi.Ok mozda nekad naprave pogresku tipa:Alonsa u Monaku ,ali nemoguce da na ovoliko utrka Ferrari ima samo jednu pobijedu i to zahvaljujuci srecom.

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
Katastrofa, ako nešto ne naprave pod hitno mogu se pozdraviti sa borbom za naslov, sad smo tek peti po brzini.
- Nitrous Oxide Systems
- Profesionalni vozač
Jedan veliki tim bez kojega F1 ne bi imala smisla tone sve dublje i dublje... Treba se pod hitno raditi nesto 

-
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
nikolaa je napisao/la:Razocaravajuca utrka za jednu momcad kakva je Ferrari!!! Uzbuna se mora dici jer je ovo uzas.Ferrari je u nekoliko posljednjih utrka jednostavno kleknuo i ne moze pratiti razvoj Red Bull-a i McLarena. Mora se odraditi jedan ogroman update bolida kako bi se vratili vrhu poretka.
proljeće 2011.

"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
-
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Kimi Raikkonena
Nije da nebi imalo smisla..........ali bi puno fanova prestalo gledat F1..
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ja prvi ili bi gledao F1 povrmeno sigurno ne sa ovakvim zanimanjem i pažnjom kojom sada pratim F1.Raikkonengirl je napisao/la:Nije da nebi imalo smisla..........ali bi puno fanova prestalo gledat F1..
Na ovom a vidim i na inozemnim forumima svi navijači Ferrarija se slažu da je problem prije svega u Ferrariju odnosno u nekonkurenosti F10 a ne u vozačima. Činjenica je da su i vozači imali grešaka ali ja mislim da te greške prije svega dolaze zbog toga što bolid nije dovoljno konkurentan. Međutim u talijanskim medima se osipa paljba po Alonsu zbog grešaka, Massu su već zamjenili Kubicom, niko da se zapita šta je pravi razlog nekonkurenosti Ferrarija i kolika je krivica u tome Domenicalija, Coste i Tombazisa, zašto je zaposlen Marmorini da li zbog svojih kvaliteta ili zato što je talijan a ostao je bez pola itd.
Ali ne oni idu da kritikuju vozače, pa eto neka zamjeni i Alonsa i Massu i opet će ostvarivati iste rezultate jer u današnjoj F1 95% uspješnog paketa čini bolid.
Opravdanje za ovakve slabe rezultate nemaju, jer su najranije krenuli u razvoj bolida, imaju najveće resurse i najveći budžet u ovoj sezoni.
Zanima me koje će to opravdanje smisliti Domenicali za ovakve loše rezultate.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Sve mi smrdi da bi mogli dovesti Pat Symondsa.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ja sam pročitao da on ide u Williams.Dani je napisao/la:Sve mi smrdi da bi mogli dovesti Pat Symondsa.
- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Pa šta fali Byrnu...znam nije talijanF2004_the_best_ever je napisao/la:Ja sam pročitao da on ide u Williams.Dani je napisao/la:Sve mi smrdi da bi mogli dovesti Pat Symondsa.

Todt je zano da treba imati najbolje ljude u F1 da se pobjedi.
LDM in Domenicalli pak misle da je dovoljno imati najbolje talijane u F1 još je dobro da je barem onaj grk tamo. Neče oni nači novog Vittore Jano-a baš tako skoro

Zadnji Ferrari koji je pobjedio je bil evolucija F248 a i njegov nasljednik je bio dobar. F60 i F10 su rađeni sa nule, koncept i nije tako loš samo kao da ponestane ideja kako razvijati bolid tekom sezone.
Ferrari treba nači brzinu sada kad su još bodovne šanse u prvenstvu !!!

- Dr. DJ
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari-Massa
Ukratko i najblaže rečeno RAZOČARAN SAM! Pa draže bi mi bilo da su izletjeli na startu...Pa bih se tješio e da bar nisu izletjeli što bi napravili u utrci...ovako paf...Muku muče...Tko god da je oko njih...Pod hitno trebaju neku inekciju u vidu dobrih poboljšanja...
1982 UCV 1919
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Vrlo moguce da upravo on dodje u Ferrari.Navodno, vec je povezan sa jednom etabliranom momcadi u F1.Vecina nagadja da je u pitanju Wiliams medjutim neki nagadjaju da je u pitanju Ferrari.F2004_the_best_ever je napisao/la:Ja sam pročitao da on ide u Williams.Dani je napisao/la:Sve mi smrdi da bi mogli dovesti Pat Symondsa.
Inace Pat Symonds bi se mogao zadovoljiti samo pozicijom tehnickog direktora u momcadi, sto u Wiliams-u godinama radi Patrick Head i zbog toga je problem da Symonds dodjw u Wiliams.U Ferrari-ju tu funckiju obnasa Aldo Costa i on nije bas utemeljen u Ferrari-ju kao Head u Wiliams-u.Radi citav niz godina u Ferrari-ju ( do 2005 godine je bio asistent Rory Byrne-u ), medjutim njegvi bolidi nisu tako dominantni kao Byrne-ovi.Costa je potpisao dizajn bolida F2005, 248F1, F2007, F2008 ( po meni njegov najbrzi i najbolji bolid iako je na pocetku sezone bilo problema sa pouzdanoscu ), F60 i F10.
Symonds je vrsan strucnjak i strateg i sigurno je primamljiv za svaku jacu momcad..
FORZA FERRARI!!!
- bravof
- Početnik
stvarno razocaravajuce od strane Ferrarija,svi su timovi napredovali a samo je Ferrari nazadovao,sramotno za jedan tim kao sto je Ferrari,a jos kad se uzme da se ovaj bolid razvijao od pola prosle sezone......
negdje opasno steka u Ferrariju,u cemu je problem neznam ali znam da su bolidi zadnje dvije sezone uzas...
kamo srece da se nesto desi i da uspiju ufatit prikljucak koji lagano gube od konkurencije....
negdje opasno steka u Ferrariju,u cemu je problem neznam ali znam da su bolidi zadnje dvije sezone uzas...
kamo srece da se nesto desi i da uspiju ufatit prikljucak koji lagano gube od konkurencije....

Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
vi ferrarijevi navijači ste prava sramota, ovdje u zadnjih 5 stranica nema jednog jedinog smislenog analitičkog posta, sve samo neke pogrde, isčuđivanja, kimijevi nafurenci koji ne mogu prihvatiti činjenicu da njega tu više nema i massini kojima je samo bitno da je ovaj ispred alonsa....
jad i bijeda, kakva momčad, takvi navijači.....
- mmilo42
- Početnik
- Navijam za: Kimi Raikkonen
Što če se ljudi mučiti kad imaju tebe.sunseeker je napisao/la:vi ferrarijevi navijači ste prava sramota, ovdje u zadnjih 5 stranica nema jednog jedinog smislenog analitičkog posta, sve samo neke pogrde, isčuđivanja, kimijevi nafurenci koji ne mogu prihvatiti činjenicu da njega tu više nema i massini kojima je samo bitno da je ovaj ispred alonsa....