Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
-
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Alonso
Re: Formula 1 team - Ferrari
Ferrari je propuva ovu godinu. Taj tim ne može uopće reagirati na idućim utrkama. Hvalili su se da će na GP Valencije donijeti veliki upgrade, kad ono ništa. Ovaj bolid uopće nema brzinu, niti može ikoga preteći, a na zadnje 4 utrke na startu i tokom utrke su bili kanta za napucavanje. I ovaj najbrži krug kojeg je ostvario Alonso je bacanje pijeska u oči. Taj krug je postignut pri kraju utrke kad je bolid prazan, bez goriva i na novim soft gumama koje vride 7 do 10 krugova. Žali bože ulupane love. Cijela momčad nema ni glavu ni rep, a očito je da nemaju ni znanja kako to premostiti. Kao i obično kada je Ferrari u pitanju, najveći ceh će platiti vozači, jer Ferrari nema više vremena za čekanje. Schumija su čekali 5 godina dok je osvojio titulu za njih i nakon desteljeća dominacije, Ferrari više neće čekati idućih 5 godina dok Alonso ili neki drugi vozač posloži momčad oko sebe.
Nediljko Matijaš
-
- Rezervni vozač
Pa nije vozac taj koji slaže momcad oko sebe?!
To radi šef momčadi!
A Stefano očito nije na razini Jeana!
To radi šef momčadi!
A Stefano očito nije na razini Jeana!
-
Schumacher je došao na kraju 1995 i odmah je prilikom testiranja Ferrarijevog bolida iz te godine bio konstantno brži 2 sekunde po krugu od Alesija i Bergera. Nakon toga je povukao sa sobom Brawna i Rory Brynea. Michael je bio taj koji je okupio i vodio Ferrari u smjeru kojim je Ferrari dominirao iduće desetljeće. Luca di Montezemolo i Fiat su samo dali lovu.
Nediljko Matijaš
-
- Rezervni vozač
Nije točno Jean Todt je dofuro i Ross Browna i Michaela!domenico je napisao/la:Schumacher je došao na kraju 1995 i odmah je prilikom testiranja Ferrarijevog bolida iz te godine bio konstantno brži 2 sekunde po krugu od Alesija i Bergera. Nakon toga je povukao sa sobom Brawna i Rory Brynea. Michael je bio taj koji je okupio i vodio Ferrari u smjeru kojim je Ferrari dominirao iduće desetljeće. Luca di Montezemolo i Fiat su samo dali lovu.
A Montezemolo(Fiat/Ferrari) je debelo iskeširo!
- Dero
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari
Ne znam koje si ti utrke gledao ili da li si uopce gledao međutim Ferrari od Kanade izgleda veoma konkurentno, bolid je u najmanju ruku u rangu McMa, ako ne i bolji stoga kriviti bolid za rezultate u protekle 3 utrke je paradoksalno ( Turska je iznimka ). Ferrari je jedini bolid uz Williams koji je uspjesno ukomponirao blown difuzor i to je dalo rezultate. Bolid se kroz sezonu redovito poboljsava međutim splet okolnosti i loša karma nisu jos dozvolili da Ferrari pokaže svoj maksimum.domenico je napisao/la:Ferrari je propuva ovu godinu. Taj tim ne može uopće reagirati na idućim utrkama. Hvalili su se da će na GP Valencije donijeti veliki upgrade, kad ono ništa. Ovaj bolid uopće nema brzinu, niti može ikoga preteći, a na zadnje 4 utrke na startu i tokom utrke su bili kanta za napucavanje.
Valenciju su ferrariju zapaprili suci dok u Kanadi i Silverstoneu glavni krivci za losu formu su iskljucivo vozači a ne bolid. Massa je neprepoznatljiv od pocetka sezone dok Alonso izgleda pregori u silnoj želji da nesto napravi.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Griješiš, griješiš.domenico je napisao/la:Schumacher je došao na kraju 1995 i odmah je prilikom testiranja Ferrarijevog bolida iz te godine bio konstantno brži 2 sekunde po krugu od Alesija i Bergera. Nakon toga je povukao sa sobom Brawna i Rory Brynea. Michael je bio taj koji je okupio i vodio Ferrari u smjeru kojim je Ferrari dominirao iduće desetljeće. Luca di Montezemolo i Fiat su samo dali lovu.

Ključni čovjek koji je posložio Ferrari je Jean Todt, talijani su mu dali odriješene ruke i novac a za uzvrat tražili rezultat i dobili ga.

A kad smo kod dovođenja ljudi u Ferrari i Rosa Brawna, Todt je imao prvo namjeru da dovede Adriana Neweya u Ferrari ali ovaj nije htijo da dođe jer njegova žena nije htjela da se seli u Italiju, Newey-papučar

A što se tiče brzine F10, u kvalifikacijama je bio uvjerljivo drugi najbrži bolid posle Red Bulla ali nažalost nisu to uspjeli da materijalizuju u utrci. A ako si mislio da Ferrari tako lako može, bez testiranja, da smanji zaostatak za Red Bull-om koji je bio oko 1 s onda se grdno varaš.
I već kad smo kod kritike Ferrari-ja, za koju ima dosta opravdanog osnova, onda bi trebao kritikovati i svog pulena Alonsa, jer i on najviše griješi od svih top vozača ove sezone.

-
Ferarijev bolid je bio brzi od McM u Britaniji i na kvalama a i u utrci samo sto su vozaci zakazali to je nedvosmisleno,a i ovi u boksu i na pitvolu su nekakvi crnogorci izgleda.Pola sata im treba da skontaju sta i kako da urade,i kad skontaju to u pravilu bude najgori moguci izbor za trku i ferari.Pa sta pricati Masa ulazi u boks a oni tek onda skacu i traze gume i montiraju.Pa to nema ni u force indiji.domenico je napisao/la:Ferrari je propuva ovu godinu. Taj tim ne može uopće reagirati na idućim utrkama. Hvalili su se da će na GP Valencije donijeti veliki upgrade, kad ono ništa. Ovaj bolid uopće nema brzinu, niti može ikoga preteći, a na zadnje 4 utrke na startu i tokom utrke su bili kanta za napucavanje. I ovaj najbrži krug kojeg je ostvario Alonso je bacanje pijeska u oči. Taj krug je postignut pri kraju utrke kad je bolid prazan, bez goriva i na novim soft gumama koje vride 7 do 10 krugova. Žali bože ulupane love. Cijela momčad nema ni glavu ni rep, a očito je da nemaju ni znanja kako to premostiti. Kao i obično kada je Ferrari u pitanju, najveći ceh će platiti vozači, jer Ferrari nema više vremena za čekanje. Schumija su čekali 5 godina dok je osvojio titulu za njih i nakon desteljeća dominacije, Ferrari više neće čekati idućih 5 godina dok Alonso ili neki drugi vozač posloži momčad oko sebe.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Charlie Whiting: "We told Ferrari three times that in my opinion they should give the position back to Kubica. And we told them that immediately, right after the overtaking manoeuvre. Link
za Ferrari!

- Slaven Oprosti
Slažem se sa crnogorskim mentalitetom ali za ovo s Massom nisu krivi.ivanfece je napisao/la: Ferarijev bolid je bio brzi od McM u Britaniji i na kvalama a i u utrci samo sto su vozaci zakazali to je nedvosmisleno,a i ovi u boksu i na pitvolu su nekakvi crnogorci izgleda.Pola sata im treba da skontaju sta i kako da urade,i kad skontaju to u pravilu bude najgori moguci izbor za trku i ferari.Pa sta pricati Masa ulazi u boks a oni tek onda skacu i traze gume i montiraju.Pa to nema ni u force indiji.
Massa je izletio i poravnao gume točno na mjestu ulaska u boks, nisu mogli brže.
"If you don't come walking back to the pits every once in a while holding a steering wheel in your hands, you're not trying hard enough"- Mario Andretti

- p@rtibrejker
- Veteran
- Navijam za: Hrvatsku Kunu
Hm, sad mi nekako naginje da bi najradije Alonso rado imao direktnu vezu sa Whitingom.gringo73 je napisao/la:Charlie Whiting: "We told Ferrari three times that in my opinion they should give the position back to Kubica. And we told them that immediately, right after the overtaking manoeuvre. Link
za Ferrari!

Ne zelim da ispadne da ga branim, ali cini mi se da smo saznali razlog prekida komunikacije Alonso - box.
EDIT: malo da zacinim stvar

Alonso:
"A few laps passed and there were no news..."
Ovdje nesto definitivno ne mirisi dobro, da li ce se i Alonsa uskoro uloviti u lazi kao i Lewisa?

Nadam se da bi mogli pustiti radio konverzaciju na relaciji Ferrari - Whiting - suci. To bi bilo jako zanimljivo, zar ne?
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
-
- Početnik
Ako je ovo istina, sto cemo uskoro saznati, bas me zanima sto ce reci odredjeni korisnici ovog foruma koji su digli buku na FIA, sudce i tko zna koga vec ne, pricali o nekim zavjerama, Hamiltonu, Mclarenu itd, a izgleda da je najveci krivac ipak Ferrari.
- Schumy.d
- Legenda
Ovo ne opravdava suce i njihove odluke za ovu sezonu...Tommy je napisao/la:Ako je ovo istina, sto cemo uskoro saznati, bas me zanima sto ce reci odredjeni korisnici ovog foruma koji su digli buku na FIA, sudce i tko zna koga vec ne, pricali o nekim zavjerama, Hamiltonu, Mclarenu itd, a izgleda da je najveci krivac ipak Ferrari.

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Ferrari sada nema koga kriviti nego sebe. Odluka da se Kubica pusti je donešena odmah nakon preticanja, znači dok je Kubica bio još uvijek u utrci. Ne znam samo kome je palo na pamet u Ferrariju da zabije takav autogol, ali svakako da mu treba bukvicu očitat (ako ne i nešto gore). Stvarno je krajnje vrijeme da se prestanu zajebavat s najvećim imenom u istoriji ovog sporta.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
U potpunosti si u pravu.One and only je napisao/la:Ferrari sada nema koga kriviti nego sebe. Odluka da se Kubica pusti je donešena odmah nakon preticanja, znači dok je Kubica bio još uvijek u utrci. Ne znam samo kome je palo na pamet u Ferrariju da zabije takav autogol, ali svakako da mu treba bukvicu očitat (ako ne i nešto gore). Stvarno je krajnje vrijeme da se prestanu zajebavat s najvećim imenom u istoriji ovog sporta.

Poglavica LDM je rekao za Kimija da nije sveta krava, nadam se da takva konstatacija vrijedi i za Stefana Domenicalia, u protekle tri sezone od kad on vodi Ferrari dosta je bilo blamaže Ferrarija i mislim da bi on već polako trebao da pakuje kofere.

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
Na to sam i ja mislio kad sam vidio onaj tekst. I sad zamisli ako ih je još pitao treba li vratit poziciju, i oni mudro rekli; nemoj, mi ćemo vidit s Charlijem...p@rtibrejker je napisao/la:Hm, sad mi nekako naginje da bi najradije Alonso rado imao direktnu vezu sa Whitingom.gringo73 je napisao/la:Charlie Whiting: "We told Ferrari three times that in my opinion they should give the position back to Kubica. And we told them that immediately, right after the overtaking manoeuvre. Link
za Ferrari!
Ne zelim da ispadne da ga branim, ali cini mi se da smo saznali razlog prekida komunikacije Alonso - box.

-
- Rezervni vozač
Po mom nekom misljenju Alonso uopce nije kriv jer mu Kubica nije bas ostavio mjesta pa ni nije mogo drugacije proc nego rezajuci šikanu.
Ali ak su Charlie i ekipa odlucili da je kriv onda je definitivno trebo pustit Kubicu naprijed.
Bas me zanima čija je to odluka bila; Domenicalijeva, Alonsova il od nekog drugog iz tima?
To će se kad tad saznat!
Ali ak su Charlie i ekipa odlucili da je kriv onda je definitivno trebo pustit Kubicu naprijed.
Bas me zanima čija je to odluka bila; Domenicalijeva, Alonsova il od nekog drugog iz tima?
To će se kad tad saznat!
- Armanini
- Svjetski prvak
mda.. mamlazi koji mlate po alonsu za sve sto kaze su ga naravno u ovaj put oprali zbog usutkavanja majmuna u boxu..
malo djete zna da se u ovakvoj situaciji odmah propusti pozicija.. tu nije bilo nikakve dileme.. mozda su frajeri iz pita mislili da ce im progledat kroz prste zbog prosle situacije, al to je jos i gore onda..
bilo kako bilo - nisu mu javili da vrati poziciju i drugi zajeb sto ga nisu odmah pozvali u box kad su vidjeli da na stazi lezi pola bolida razbacanog i da ce sigurno sc..
najbolje sto je alonso u utrci napravio je sto je zacepio majmune..
ferrari ko ferrai nije uopce los ove godine, izuzev utrku dvije.. bolid je prilicno brz, al jbga.. za mnoge stvari nisu krivi ni celnici, ni montezemolo ni alonso..
malo djete zna da se u ovakvoj situaciji odmah propusti pozicija.. tu nije bilo nikakve dileme.. mozda su frajeri iz pita mislili da ce im progledat kroz prste zbog prosle situacije, al to je jos i gore onda..
bilo kako bilo - nisu mu javili da vrati poziciju i drugi zajeb sto ga nisu odmah pozvali u box kad su vidjeli da na stazi lezi pola bolida razbacanog i da ce sigurno sc..
najbolje sto je alonso u utrci napravio je sto je zacepio majmune..
ferrari ko ferrai nije uopce los ove godine, izuzev utrku dvije.. bolid je prilicno brz, al jbga.. za mnoge stvari nisu krivi ni celnici, ni montezemolo ni alonso..
- Dero
- Profesionalni vozač
Htjeli su oni njega pozvati međutim suci utrke nisu dozvolili da odradi kaznu kada je SC izasao, jasno smo culi preko team radia. Možda su ga mogli pozvati krug prije međutim ne sjecam se gdje je Alonso u tom trenutku bio na na stazi.Armanini je napisao/la: drugi zajeb sto ga nisu odmah pozvali u box kad su vidjeli da na stazi lezi pola bolida razbacanog i da ce sigurno sc..
Kao sto sam vec i negdje prije istaknuo, meni najzanimljivije od cijelog slucaja Alo-Kub je upravo to nedopuštanje ulaska u boks i odrađivanja kazne pod SC međutim valjda ako se nitko ne buni postoji neko pravilo ili slično koje ja nisam uspio pronaci.
- pantera
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Schumacher Ferrari
ne vjerujem da mu nebi odmah rekli da ga propusti jer im se nikako ne isplati. namjerno ga tako zafrknut - čisto sumnjam.
vjerojatno su mislili da su u pravu i to išli objašnjavali vodstvu koje ih nije baš slušalo i zato nisu rekli Alonsu da ga pusti. a poslje je bilo prekasno.
ali po meni je kazna opravdana, a na žalost zbog predugog okljevanja i nesretnog SC odu pozicije.. i uopće nije bitno dali je Kubica bio u problemima ili nije, jer se prekršaj dogodio ranije, napravio si šta nisi smio i odradi kaznu i doviđenja. šta se imaju raspravljat o tome da je sad Kubica spor i kako ce ga propustit. greška Ferraria
vjerojatno su mislili da su u pravu i to išli objašnjavali vodstvu koje ih nije baš slušalo i zato nisu rekli Alonsu da ga pusti. a poslje je bilo prekasno.
ali po meni je kazna opravdana, a na žalost zbog predugog okljevanja i nesretnog SC odu pozicije.. i uopće nije bitno dali je Kubica bio u problemima ili nije, jer se prekršaj dogodio ranije, napravio si šta nisi smio i odradi kaznu i doviđenja. šta se imaju raspravljat o tome da je sad Kubica spor i kako ce ga propustit. greška Ferraria
'cause everything is possible for those who believe..
- natural
- Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
idemo dalje... hi. res. fotke sa VN Velike Britanije
četvrtak i petak >>> Megaupload Download <<<
subota i nedjelja >>> Megaupload Download <<<
Forza Ferrari!
četvrtak i petak >>> Megaupload Download <<<
subota i nedjelja >>> Megaupload Download <<<
Forza Ferrari!

- Armanini
- Svjetski prvak
kazem prije sc-a jer je sc izasao podosta nakon sto se razletio sauber il tko vec.. i bili je jasno da ce sc, i alonso gdje god da je na stazi bio mogao je stic u box.. a vidjeli su smece na stazi isto kao sto smo mi svi vidjeli, jos tamo 20 majmuna zbali u ekrane..
- Walter
- Svjetski prvak
- Kontakt:
- luka_kimi
- Moderator
- Navijam za: Kimi
Gledao sam danas neki prilog na Motosport TV-u, nije sada bitno o čemu se radilo, ali nagnalo me da razmislim malo, pa me zanima kako bi ste usporedili bolid Ferrarija i bolid McLarena? Kakav je odnos snaga, po vama?

I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen...

-
Pa Ferrari je bio konkurentniji i brzi na vecini utrka,pkus prednos manje potrosnje guma.Sad razlika u bodovima to ne pokazuje al realno gledajuci Ferrari ima losije vozace a pogotovo pivol.Ali konkretno ima bolji bolid to je sigurno.McLaren da ima ferrarijev bolid bio bi daleko najjaci iako su i sada prvi.