Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la Schumy.d »

Dani je napisao/la:Uh vidi što su se konjići usplahirili. Da ja sam mađioničar kao što sam i gledao sve treninge. Ferrari je bio brži jedino na prvom treningu, i na poleu. Tako da. :roll:
"Lewis will be attacking tomorrow and he's got the car that is certainly going to allow him to do that," team boss Martin Whitmarsh said.

"Of course we're a little bit disappointed that Lewis isn't there but I don't think we feel 'Damn, we got that wrong.' I am sure Lewis can and will do a great job in the race tomorrow."
:lol: Dani, pa nisam mislio da si ti opet tako naivan. Slobodni treninzi ne moraju značiti NIŠTA, ali baš ništa.
Da se gledaju slobodni treninzi i plasmani na njima, Anthony Davidson bi bio prvak već davno u Hondi još. ;)
Bitno je najbrže vrijeme u Q3, ovo ostalo možeš objesiti mačku o rep.
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

King iCool je napisao/la:@Arai
Svi znamo da ono kažnjavanje iz 2006. nije bilo potrebno niti nije smjelo biti izrečeno. Ali ima jedna bitna razlika između onog i ovog današnjeg "smetanja". Naime, Webber je bio, kao i Lewis, u svom brzom krugu a na onom tvojem videu je Alonso bio u "in lap-u" i zato su nekakvu kaznu izmislili.
Ne, ja sam gotovo siguran da Webber nije bio u brzom krugu. Kad je vozač u brzom krugu, i ako prođe kroz cilj ona skala na lijevom dijelu
ekrana zablista i podeblja se označujući da je vozač pokušao nešto u brzom krugu. To se vidjelo na Massinom primjeru kad je on prošao
ciljem a nije poboljšao vrijeme, traka s njegovim imenom je zablistala. Webberu se to nije dogodilo! I stoga smatram da on nije bio u brzom
krugu, a tu je kazna primjenjiva. Još jedan je argument taj da je Lewis bio prije Ascarija jako daleko Webberu, a na ulazu u Parabolicu mu se
sasvim približio... Sve to upućuje da Webber nije vozio brzi krug. Čak mu ni na dnu ekrana nije bilo označeno vrijeme u tom krugu. Dakle,
on je gotovo sigurno bio u out lapu.
Meni nije problem priznati da je Ferrari ovdje bio brži, i neka je... Ali Hamilton bi barem bio 2 ili treći da nije bio ometan, i samim tim
bi mu pozicija za sutrašnju utrku bila bolja. Whitmarsh najavljuje napade, bolid je daleko od lošega, a Hamilton se s petim mjestom neće
pomiriti. Sve mi miriši na nešto...
slika
fenomeno
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi Raikkonen

Post Postao/la fenomeno »

http://en.espnf1.com/italy/motorsport/story/28047.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Hamilton o odluci da ne koristi F-duct

http://en.espnf1.com/italy/motorsport/story/28055.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Button sritan šta ga je koristia
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Arai je napisao/la:
Svi znamo da ono kažnjavanje iz 2006. nije bilo potrebno niti nije smjelo biti izrečeno. Ali ima jedna bitna razlika između onog i ovog današnjeg "smetanja". Naime, Webber je bio, kao i Lewis, u svom brzom krugu a na onom tvojem videu je Alonso bio u "in lap-u" i zato su nekakvu kaznu izmislili.
Ne, ja sam gotovo siguran da Webber nije bio u brzom krugu. Kad je vozač u brzom krugu, i ako prođe kroz cilj ona skala na lijevom dijelu
ekrana zablista i podeblja se označujući da je vozač pokušao nešto u brzom krugu. To se vidjelo na Massinom primjeru kad je on prošao
ciljem a nije poboljšao vrijeme, traka s njegovim imenom je zablistala. Webberu se to nije dogodilo! I stoga smatram da on nije bio u brzom
krugu, a tu je kazna primjenjiva. Još jedan je argument taj da je Lewis bio prije Ascarija jako daleko Webberu, a na ulazu u Parabolicu mu se
sasvim približio... Sve to upućuje da Webber nije vozio brzi krug. Čak mu ni na dnu ekrana nije bilo označeno vrijeme u tom krugu. Dakle,
Meni nije problem priznati da je Ferrari ovdje bio brži, i neka je... Ali Hamilton bi barem bio 2 ili treći da nije bio ometan, i samim tim
bi mu pozicija za sutrašnju utrku bila bolja. Whitmarsh najavljuje napade, bolid je daleko od lošega, a Hamilton se s petim mjestom neće
Kako nije bio? Pa sa tim krugom je došao ispred Hamiltona jer prije je Lewis bio 4. a Webber 5. A i ako se nije poboljšao to ne znači da nije bio u brzom krugu...
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

King iCool je napisao/la:
Arai je napisao/la:
Kako nije bio? Pa sa tim krugom je došao ispred Hamiltona jer prije je Lewis bio 4. a Webber 5. A i ako se nije poboljšao to ne znači da nije bio u brzom krugu...
Nije bio kolega, vjeruj mi ne govorim na pamet...
Ravnica prije Parabolice, Webber 5. Hamilton četvrti i lovi vrijeme u brzom krugu (Lijevo dolje je to vrijeme ispisano)
Webberovog vremena nema.
slika

Prilazak startno ciljne ravnine, Webber i dalje peti te se tek u ovom krugu kvalificira ispred Hamiltona.
slika

Ako se i nije poboljšao, ona traka sa vremenima vozača, tj Webberovim vremenom bi trebala zablistati i time pokazati da je taj
vozač bio u brzom krugu, to se nije dogodilo. Isto tako kao što je i Hamiltonovo vrijeme označeno na doljnjoj polovici prve slike
trebalo bi biti označeno i Webberovo a toga nema. Zaključak, Webber je gotovo sigurno bio u out lapu.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Moja procjena je da sutra Button pobjeđuje, Hamilton najvjerojatnije 3.! :)
slika
Mika_bar
Početnik
Početnik

Post Postao/la Mika_bar »

SRV je napisao/la:Pogrijesili su totalno oko downforce-a. Button preveliki downforce i stoga preniska brzina na pravcu, a Hamilton je promasaj zbog previse low-downforce setupa. Djelomice i zbog toga sto je u Q3 izasao iza Webbera.

Jedino ostaje nada da ce Hamilton zbog visoke max. brzine moci nekog preteci. Button ce po svemu sudeci pasti iza, na 5. ili 6. mjesto...
Pogledaj vremena po sektorima, vrlo male razlike, dakle bez obzira što je sporiji na pravcu od hamiltona, button u svakom sektoru vrlo izjednacen , odnosno i brzi od hamiltona, kao i svi vodeći:
http://www.formula1.com/results/season/ ... times.html
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Evo rijetko pišem u ovoj temi, ali moram pohvaliti McLaren, radi njih će nam biti zanimljivije.
McLaren se, makar od ovih vodećih, jedini odlučio za 2 ekstremnija setupa.

Hamiltona na low-df setupu bez F-stvari, a Button na medium-df setupu sa F-ducktom. Pričam o zadnjim krilima.
Ono što je zanimljivo kod tih zadnjih krila, Ferrari je recimo otišao na neko među rješenje. U konstrukciji.
Za Buttona sam naišao da je njegovo zadnje krilo bilo na minimalnim mogućim DF postavkama, a bio je uz F-patku čak 15km/h sporiji u speed trapu od Hamiltona.
Za razliku od njih, Ferrari dolazi sa izmjenjenim zadnjim krilom, drugačije konstrukcije, neznatno sporiji od Hamiltona na ravnom (top speed).

Mislim da su kod Hamiltona poprilično pogriješili. Sutra će mu biti jako teško.
Prednost je što mu vjerovatno ovakav bolid odgovara, kad je malo nestabilan i voli zaplesati. Ali ako ima namjeru sutra pretjecati, onda se po meni mogao i morao približiti Webberu u brzom krugu. A nije.

Čini mi se da sutra McLarenovci nemaju pravo na pogrešku. Button radi toga što ima poprilično mali top speed, i svaka greškica dok ga netko slijedi bi mogla biti kobna za gubljenje pozicije. Olakotna okolnost je što radi boljeg DF može kasnije kočiti u zavoj. Koliko kasnije je upitno.
S druge strane, Hamilton ima bolid koji će biti mnogo nestabilniji u zavojima i svaka greška ga može odnesti van staze (tipujem na Variante Ascari da bi tu moglo biti gusto). Otegotna okolnost, mora ranije kočiti u zavoj od bolida sa većim DF postavkama.

Uglavnom, mislim da će radi taktike i postavki McLarena biti mnogo zanimljivija utrka.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Dani je napisao/la:Uh vidi što su se konjići usplahirili. Da ja sam mađioničar kao što sam i gledao sve treninge. Ferrari je bio brži jedino na prvom treningu, i na poleu. Tako da. :roll:
"Lewis will be attacking tomorrow and he's got the car that is certainly going to allow him to do that," team boss Martin Whitmarsh said.

"Of course we're a little bit disappointed that Lewis isn't there but I don't think we feel 'Damn, we got that wrong.' I am sure Lewis can and will do a great job in the race tomorrow."
Treninzi su jedno, a kvale i utrka su sasvim nesto drugo..

To je svima poznato koji iole prate F1.. ;)
FORZA FERRARI!!!
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

nikolaa je napisao/la:

Ma daj stvarno? Brzina se vidi već na treninzima htio ti to priznati ili ne. Oni koji uspoređuju ovo vrijeme sa onim gdje su vozili treći vozači( sa mogučnošću korištenja max okretaja ) očito su fulali sport. :roll:
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Dani je napisao/la:
nikolaa je napisao/la:

Ma daj stvarno? Brzina se vidi već na treninzima htio ti to priznati ili ne. Oni koji uspoređuju ovo vrijeme sa onim gdje su vozili treći vozači( sa mogučnošću korištenja max okretaja ) očito su fulali sport. :roll:
Pogotovo sada, na treninzima se testira enorman broj elemenata, te tako ( narocito petkom ) vremena na treninzima su nebitna.
Pa po tvojoj konstataciji, onda je Button trebao oprati Alonsa kada ga je na startu presao jer je McLaren bio brzi sa velikom kolicinom goriva na treninzima.Desilo se suprotno, a to je da je Alonso mogao pratiti i cak dosta brze voziti od Button-a sto je i pokazao na tvrdjoj komponenti guma kada mu je za 3 kruga odmakao na 2.5 sekunde...

Nekoliko sezona unatrag, treninzi su jako varljivi i postali su poput nekadasnjih testnih dana.Kada je u 2004. Ferrari znao kasniti za Wiliams-om po 0.7 sec. a na utrci biti isto toliko brzi od njih ili cak i vise...
FORZA FERRARI!!!
Schumy.d
Legenda
Legenda

Dani je napisao/la: Ma daj stvarno? Brzina se vidi već na treninzima htio ti to priznati ili ne. Oni koji uspoređuju ovo vrijeme sa onim gdje su vozili treći vozači( sa mogučnošću korištenja max okretaja ) očito su fulali sport. :roll:
Jesi gledao danas utrku??
Pogledaj, pa vidi tu svoju teoriju i razmisli o promijeni sporta. ;)
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Zašto? Zato što je Massa bio sporiji od Buttona( kojem je falio dio bolida ). Ili zato kaj nećemo znati koliko je Hamilton zapravo bio brz? Komentar ti ne stoji.

slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Dani je napisao/la:Zašto? Zato što je Massa bio sporiji od Buttona( kojem je falio dio bolida ). Ili zato kaj nećemo znati koliko je Hamilton zapravo bio brz? Komentar ti ne stoji.
Koliko je to ostecenje bilo.Da nije slucajno kotac otpao sa bolida pa je to bilo herojski sto je odvozio utrku na 3 kotaca.Alonso je takodje imao ostecenje nosa ( jos jednu rupu na nosu ) koje je uticalo na aerodinamiku bolida ( ali sva sreca pa je to Monza gdje se mala ostecenja na sasiji toliko i ne osjete ).

Massa je bio skoro identicno brz kao Button, najvise iz razloga sto je bio stalno iza njega, a nije bio dovoljno brz a ga predje..

Hamilton je imao setup kojim ne bi uspio dostici Button-a. Alonso i Massa su imali sporije bolide na pravcima u usporedbi sa Hamiltonovim cca 4-5 km/h, dok su u zavojima imali neuporedivo veci downforce.Hamilton sto bi napravio na startu to bi bio kraj ( jer ne bi vise mogao napadati s obzirom da bolide u 2. sektoru ne bi mogao pratiti, a mogao bi se braniti na pravcima od bolida Red Bull-a koji bi se nasli iza njega i koji su bili brzi kroz zavoje )...

Smijesni su ti komentari gdje se ne mozes pomiriti sa cinjenicom da je Ferrari bio bolji ovdje.U svakom segmentu, strategija, vozaci, bolid su bili bolji od bilo koje druge momcadi i potpuno zasluzeno je dosla ova pobjeda.Nije stigla krivom procjenom McLarena i srecom, kako ti to komentarises. Pominjes treninge, za koje i vrabci na grani znaju da su postali totalno irelevantni ( pogotovo petkom ) i to traje vec 2 godine..
FORZA FERRARI!!!
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Da, ferrari je bio bolji. Ali komentar o kotačima je stvarno smiješan. Dobro se vidjelo da je Button dobio udarac u difuzor i nakon toga dio otpada. Ako to nisi vidio pogledaj još jednom. ;) Za Hamiltona ne znamo koliko bi bio brz jer u q3 nije imao ni jedan čisti krug, a u utrci je ispao u prvome krugu tako da ti ni ta tvrdnja ne stoji.

slika
SRV
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la SRV »

Ja samo znam da je Hamilton odlicno startao i da bi prosao oba Ferrarija (i Buttona) u prvih nekoliko krugova. Ne kazem da bi pobijedio, ali mi je izgledalo kao da ima puno vise brzine nego drugi na samom startu utrke.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Dani je napisao/la:Da, ferrari je bio bolji. Ali komentar o kotačima je stvarno smiješan. Dobro se vidjelo da je Button dobio udarac u difuzor i nakon toga dio otpada. Ako to nisi vidio pogledaj još jednom. ;) Za Hamiltona ne znamo koliko bi bio brz jer u q3 nije imao ni jedan čisti krug, a u utrci je ispao u prvome krugu tako da ti ni ta tvrdnja ne stoji.
Ti uopce ne citas postove drugih clanova, vec samo kronoloski nizas razmisljanja iz svog uma.

Nisam rekao da Button nije pretrpio ostecenje, vec da ono nije bilo enormno da utice na performanse bolida.Isto tako je i Alonso imao ostecen nos bolida, tako ta je stvar slicna. Pricu o kotacima sam poceo, jer si ti naveo Buttonovo ostecenje bolida, kao da mu je kotac otpao, a ne povrsinski ( zastitni ) sloj difuzora, ako je difuzor bio u pitanju.

Po situaciji tokom utrke, Hamilton ne bi imao perspektivu ostvariti bolji rezultat od Button-a..Setup je bio promasen i to nikako nije islo.Ako se tokom kvala onoliko mucio sa bolidom u zavojima, kako bi to izgledalo kada je bolid tezak kao tenk ( pun goriva ). Pr. je Ascari, gdje bi Hamilton gubio, a onda bi na pravcu sustizao ispred sebe vozace, medjutim tu je vec Parabolica gdje bi opet gubio i onda bi opet sustizao do prve sikane i sve tako u krug.

Tvrdnje su na mjestu. Pocni malo realisticnije da gledas na stvari.

Toliko postova ovdje imas, i toliko se brukas svojom subjektivnoscu da je to strasno.
pr. Tvoji komentari poslije kvala su bili brutalni, gdje si Alonsov pole nazvao rezultatom srece i McLarenove krive procjene.Pole i kasnije pobjeda su rezultat brzine F10, htio ti to sebi priznati ili ne...

Nema vise svrhe komentirati.Ja mislim da je poanta izvucena, a ti samo nastavi tako piskarati bez cilja i sa ogromnom dozom subjektivnosti..

@SRV
Prvi sektor i treci bi bio jak.Ali ne bi mogao preteci njih 3, jer ipak u 2 sektoru poslije one 2 sikane bi poceo dosta gubiti kroz zavoje..tako da ne bi bio dovoljno blizu da u trecem sektoru ozbiljnije napadne..A i Ferrari-ji su bili samo 4-5 km/h sporiji od njega..
FORZA FERRARI!!!
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Zanimljivo je kako na osnovu neodvožene Hamiltonove utrke, nepoznate brzine i priznanja o promašaju setupa Hamiltona proglašavate pobjednikom utrke.
Šta bi bilo kad bi bilo je vazda presipanje iz šupljeg u prazno. Činjenica je da je jučer kombinacija Alonso/F10 bila najbrža na stazi u Monzi. A šta bi bilo da je ovo bilo ovako, ili ono onako je domena mašte, a to vam ne mogu oduzeti. Maštajte.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Schumy.d
Legenda
Legenda

Dani je napisao/la:Zašto? Zato što je Massa bio sporiji od Buttona( kojem je falio dio bolida ). Ili zato kaj nećemo znati koliko je Hamilton zapravo bio brz? Komentar ti ne stoji.
Najbrži u kvalifikacijama -> Alonso
Najbrži krug utrke -> Alonso
Pobjednik utrke -> Alonso

I sad ti kažeš da je Ferrari sve to uspio napraviti zahvaljujući zbrci u Mclarenu? :? :doubt:

P.S. I Alonso je oštetio svoj bolid u onom zavoju ako ćemo to gledati.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

McLaren planning Vettel approach - po isteku ugovora McLaren bi htio Vettela kod sebe, Whitmarsh reče.
slika
deda
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la deda »

gringo73 je napisao/la:McLaren planning Vettel approach - po isteku ugovora McLaren bi htio Vettela kod sebe, Whitmarsh reče.
Hm pitam se samo umjesto koga?
vjerojatnije Buttona posto se Lewis ima dozivotni ugovor s Ronom!
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

gringo73 je napisao/la:McLaren planning Vettel approach - po isteku ugovora McLaren bi htio Vettela kod sebe, Whitmarsh reče.
Nije mi drag taj Vettel i bio bi prvi vozač koji bi mi smetao ako dođe u Mclaren...ali daleko smo još od toga.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Da li to u McLarenu nisu uvjereni da će Hamilton cijelu svoju karijeru vozit za njih pa pokušavaju da vrbuju Vettela. :biggrin: Da li to znači da će Hamilton možda preći u Ferrari. :biggrin:
Poznato je da je Vettel u nekoliko navrata izjavljivao da bi želio u budućnosti voziti za Ferrari,i veoma je lijepo pričao o Ferrariju =D> , i priznajem da me je kupio tim svojim izjavama i da bih želio da u budućnosti on vozi za Ferrari.
Nadam se da je Vettela Ferrari kaparisao. :biggrin:
Mada je tu i Mercedes i sigurno je da će i oni u budućnosti željeti Vettela, mada kad smo im oteli njihovo dijete Schumachera, sa Vettelom nadam se da će biti lakše :biggrin: . A i Alonso želi sigurno duži niz godina vozit za Ferrari, vidjet ćemo šta će biti u budućnosti. #-o
A samo su dva mjesta u Ferrariju #-o , u stvari samo je jedno mjesto u Ferrari-ju, jer svi navedeni vozači žele biti prve violine u momčadi. ;)
Mada ja mislim da će Vettel jednog dana sjest u Ferrari-jev kokpit, ne vidim ko bi od mlađih vozača, bar za sada, bio dostojan da u budućnosti vozi za Ferrari.
Zadnja izmjena: F2004_the_best_ever, dana/u 15 ruj 2010, 18:55, ukupno mijenjano 1 put.
Schumy.d
Legenda
Legenda

Zanimljivo, ja se kladima da i u Ferrariju tako misle. A i Vettel bi radije u Ferrari. Vidjet ćemo, bit će tu borbe još.
Ali, ja bih možda sad i više šansi dao Kubici za dolazak u Ferrari, a tada Seb u Mclaren.

Ima tu 100 kombinacija. :)
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
Da li to u McLarenu nisu uvjereni da će Hamilton cijelu svoju karijeru vozit za njih pa pokušavaju da vrbuju Vettela. :biggrin: Da li to znači da će Hamilton možda preći u Ferrari. :biggrin:
Poznato je da je Vettel u nekoliko navrata izjavljivao da bi želio u budućnosti voziti za Ferrari,i veoma je lijepo pričao o Ferrariju =D> , i priznajem da me je kupio tim svojim izjavama i da bih želio da u budućnosti on vozi za Ferrari.
Nadam se da je Vettela Ferrari kaparisao. :biggrin:
Mada je tu i Mercedes i sigurno je da će i oni u budućnosti željeti Vettela, mada kad smo im oteli njihovo dijete Schumachera, sa Vettelom nadam se da će biti lakše :biggrin: . A i Alonso želi sigurno duži niz godina vozit za Ferrari, vidjet ćemo šta će biti u budućnosti. #-o
A samo su dva mjesta u Ferrariju #-o , u stvari samo je jedno mjesto u Ferrari-ju, jer svi navedeni vozači žele biti prve violine u momčadi. ;)
Mada ja mislim da će Vettel jednog dana sjest u Ferrari-jev kokpit, ne vidim ko bi od mlađih vozača, bar za sada, bio dostojan da u budućnosti vozi za Ferrari.
kubica (ne od mlađih-istina), Hulkenburg, i smijat ćete se - Alguersuari.
Samo neka se trkaju.
Odgovori