Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

_dreamer_ je napisao/la:@bravo je to dobro objasnio. tako je i bilo, osim sto je Alonso ipak uspio gume dovesti na optimalnu tempereaturu ali je napravio gresku u drugom sektoru (zadnjeg kruga) i tako nije uspio popraviti svoje vrijeme, inace bi - prema Dyer-u - uzeo drugo mjesto...

sta ja tu je, treba se nadati da ce na startu uzeti Hamiltona i da ce Hulki koliko toliko drzati Red Bullovce. Nije nista izgubljeno.
Upravo tako,po svemu viđenom Alonso je trebao uzeti 2. mjesto i imao je brzinu i bio je dobro pozicioniran ali je očito napravio grešku u svom zadnjem krugu.Ja bi bio zadovoljan da on nakon 1. zavoja samo ne izgubi poziciju,odnosno da prođe bez ikakvog sudara,iza je Rubens koji ga je već jednom ove godine u Spa pokupio
...put u raj nije posut ružama...
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Da, treba se cuvati Rubensa, uvijek je nabrijan u Brazilu. Nadam se da se nece ponoviti gorespomenuta situacija iz Belgije. Mislim da Alonso treba ovu utrku odvoziti takticki, prije svega prvi zavoj proci bez incidenta a kasnije ce se dobra forma Ferrarija kroz utrku reflektirati i pokusati uzeti koju poziciju kroz bokseve. Idealno bi bilo na startu prestici Hamiltona i drzati prikljucak za Red Bullom, mozda i oni budu malo nabrijani pa se medjusobno pokoškaju. U svakom slucaju danas nas ceka dobra trka!
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Ricxpa je napisao/la:Da, treba se cuvati Rubensa, uvijek je nabrijan u Brazilu. Nadam se da se nece ponoviti gorespomenuta situacija iz Belgije. Mislim da Alonso treba ovu utrku odvoziti takticki, prije svega prvi zavoj proci bez incidenta a kasnije ce se dobra forma Ferrarija kroz utrku reflektirati i pokusati uzeti koju poziciju kroz bokseve. Idealno bi bilo na startu prestici Hamiltona i drzati prikljucak za Red Bullom, mozda i oni budu malo nabrijani pa se medjusobno pokoškaju. U svakom slucaju danas nas ceka dobra trka!
e da a ono rubens bas svaku trku cilja alonsa , belgija je slucajnos sta sad... treba se cuvati svakoga, pa i samog sebe...
McLaren u <3
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Bit će sreća ako uopće završi ove dvije utrke. Sve mislim da će mu danas motor vrisnut'.
Avanti FER, Avanti!!!
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

The Greatest je napisao/la:Bit će sreća ako uopće završi ove dvije utrke. Sve mislim da će mu danas motor vrisnut'.
Ima istu situaciju kao i Vettel, znaci na raspolaganju ima jedan motor koji je odradio jednu utrku. S obzirom da im motori traju tri trke, neznam cemu strah. ;)
(naravno, ne treba zaboraviti da za slobodne treninge ima i druge stare motore)
slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Bolje nije moglo...
Avanti FER, Avanti!!!
mantikor

Post Postao/la mantikor »

dobra utrka za Alonsa!! =D> šteta cto puno vremena izgubio iza wiljamsa. no sve u svemu dobroe bitno da na postolju :biggrin:
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

S rezultatom sam, s obzirom na okolnosti, jako zadovoljan... Jednostano, daleko je bio na startu da bi bilo sto napravio, u Abu Dhabiju ce imati sansu ako bude P3 na startu uzeti barem jedan Red Bull i to bi moglo odluciti sampionat. Ovdje je izvukao maksimum i, sto se mene tice, najvjerovatnije ce prvak biti jedan od mojih kandidata, dakle Alonso ili Webber. Naravno, uvijek postoji mogucnost nepredvidivih kvarova i ostalog, no ja se nadam da ce Alonsova makina da izdrzi, a vjerujem da ce u Abu Dhabiju Ferrari biti jos blizi Red Bullu, kao i Mclaren. Ta staza je u mnogocemu po meni stop and go staza a na takvima Red Bull u dosada u sezoni nije bio dominantan...

Bilo kako bilo, necemo dugo cekati na nova uzbudjenja. :)
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
bravof
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la bravof »

pametno odvezena utrka....
slika
slika
slika
Ferrari ljubav nasa,a zavist Vasa.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Odlična vožnja danas,na žalost nije se moglo više.I dalje za naslov jedini odlučuje sam o svojoj sudbini i to je dobro.Mada je loše što mu za naslov trebat će 2.mjesto a ako RB ovako jak bude tamo(a očekujem da će biti još jači) bit će teško.
NAdao sam se da će LH pasti za jedno mjesto pa za njega navijam u Abu Dabiu(a ovako je još u igri) :biggrin:
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Zadovoljan sam, pametno do cilja, s maksimalnim plasmanom koji se mogao danas. Ima jako dobre izglede u zadnjoj utrci sada!
Bravo

Post Postao/la Bravo »

The Greatest je napisao/la:Bit će sreća ako uopće završi ove dvije utrke. Sve mislim da će mu danas motor vrisnut'.
Jesi gledao film Zlato za odvažne (Kellys Heroes)

"Uvijek širiš negativne valove, Moriarty." :jezik: :ne:

Hulki ga je baš zakompliciral, al brijem da se danas ni nije moglo bolje.Nekako mi se čini da če momčad okrenuti za Webbera :?
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Dobro je ajde,veliki zal da nije bio bio drugi u kvalifikacijama juce.
l3n00x
Navijam za: alonso

Post Postao/la l3n00x »

dobra utrka danas za fernanda,da se nije onako "dosta dugo" zadržao iza hulkenberga možda je mogao još više ugrozit RB,no iovako nije loše
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Teško se je moglo bolje nakon kvala. Odlično je odvozio danas, bravo Fernando !!!
slikaslikaslika
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Alonso ima sad sve u svojim rukama.Neka bude drugi u Abu Dhabiju i stvar rjesena jer ako Red Bull uzme 1-2 sigurno ce pustit Webbera naprijed (ako bude drugi) i onda ostaje u igri samo neki kvar na bolidu i vozacka pogreska nekog od njih dvojice.Bit ce tesko,ali ja vjerujem u njega.

Inace,dobra utrka danas.Vozio je slicna vremena kao Vettel i Webber i to mi daje jos mali optimizam za Abu Dhabi :)
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
Bravo

Post Postao/la Bravo »

Znači naslov je praktički kod Webera, odnosno sve je u rukama Webera. Alonso če morat riskirat ..bit če ovo dugih 7 dana :D
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Bravo je napisao/la:Znači naslov je praktički kod Webera, odnosno sve je u rukama Webera. Alonso če morat riskirat ..bit če ovo dugih 7 dana :D
Ne,jer Alonso jedini ne ovisi o drugima
A sad druga stvar je brzina RB i stanje motora kod Ferraria

Kako god završi a nadam se da će ipak fernando uzeti titulu,ja sam prezadovoljan njegovom vožnjom ove sezone pogotovo njenim drugim djelom.Od kad je rekao da za naslov treba biti svaku utrku na postolju toga se i drži,e sad hoće l biti dosta i postolje u Abu Dabiu
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Odlična vožnja, odlična, a posebno ona dva pretjecanja na početku Hamiltona i Hulkenberga, više od trećeg mjesta se nije moglo.
Najbolje bi bilo da i sljedeća trka završi istim poretkom pa da proslavimo naslov :D

Jedinu bi zamjerku našao u tome što kod izlaska SC nisu poslali Alonsa odmah u boks po novi set guma, kao što su Hamiltona zvali, jer bi vjerujem tada bio sigurno odmah iza webbera, a pritisak čuda radi. Mada s druge strane jepitanje bi li onda pozvali Hamiltona i Buttona u boks, no dobro je i ovako, nećemo sežaliti, još uvijek je put ka naslovu vrlo otvoren
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Piquet20 »

Odlicna utrka Alonsa danas, izvukao je maksimum koji se dao izvuci s obzirom na 5. startnu poziciju.
Nazalost, ostaje mala gorcina zbog jucerasnjih kvalifikacija jer je mogao uzeti drugo mjesto, a onda bi vec mozda danas slavio naslov. RB je jednostavno prebrz za ostale i svaka nepredvidena okolnost se treba objerucke ugrabiti...jucer Alonso nazalost svoju priliku nije iskoristio...
No dobro, jos uvijek sam odlucuje o svojoj sudbini i nadam se da cemo svi skupa slaviti za tjedan dana. ;)
slika
fankiđoe
Početnik
Početnik
Navijam za: KR SV

Post Postao/la fankiđoe »

Sanel je napisao/la:Odlična vožnja, odlična, a posebno ona dva pretjecanja na početku Hamiltona i Hulkenberga, više od trećeg mjesta se nije moglo.
Najbolje bi bilo da i sljedeća trka završi istim poretkom pa da proslavimo naslov :D

Jedinu bi zamjerku našao u tome što kod izlaska SC nisu poslali Alonsa odmah u boks po novi set guma, kao što su Hamiltona zvali, jer bi vjerujem tada bio sigurno odmah iza webbera, a pritisak čuda radi. Mada s druge strane jepitanje bi li onda pozvali Hamiltona i Buttona u boks, no dobro je i ovako, nećemo sežaliti, još uvijek je put ka naslovu vrlo otvoren
Za prvi dio se kladim da neće biti ovakav poredak, sve i da bude na početku utrke, na kraju sigurno neće.
Iako nisam Alonsov navijač, mislim da je pametno da Alonso nije išao u boks jer bi onda tek bilo svega. Znam da je bio dosta ispred Hamiltona,
ali bolje je ne imati posla s ovim fighterima iz sradine poretka.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Alonso je odvezao OK utrku.
Nažalost da se zaključiti sada da je Alonsa izgubio kakvu takvu mogućnost da ugrozi Red Bull još u subotu kada je zbog lošeg vremena u kvalifikacijama zauzeo peto mjesto. Vjerujem da je u subotu bila suha staza da bi Alonso zauzeo 3 mjesto u kvalifikacijama i da bi imao priliku na startu i u prvom krugu da napadne Red Bull a i zaostatak za Red Bullom ne bi bio veliki.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

F2004_the_best_ever je napisao/la:Alonso je odvezao OK utrku.
Nažalost da se zaključiti sada da je Alonsa izgubio kakvu takvu mogućnost da ugrozi Red Bull još u subotu kada je zbog lošeg vremena u kvalifikacijama zauzeo peto mjesto. Vjerujem da je u subotu bila suha staza da bi Alonso zauzeo 3 mjesto u kvalifikacijama i da bi imao priliku na startu i u prvom krugu da napadne Red Bull a i zaostatak za Red Bullom ne bi bio veliki.
Slažem se s tobom da je Alonso propustio u kvalama veliku šansu čak i za pobjedu,jer je bio u dobroj poziciji na stazi

Sad da se dogovorimo za Abu Dhabi ti budi optimist a ja ću pesimist jer je to do sada bila dobitna kombinacija :biggrin:
BTW gdje je kolega nikolaa nestao moram priznat da fale njegovi postovi
Bravo

Post Postao/la Bravo »

Apsolutno se ne slažem da je sve u Alonsovim rukama, upravo suprotno sve je u rukama Vettela i Webbera.Predpostavimo da bude start izgledao Vettel,Webber,Alonso i ako se takav poredak ostvari do pred sam kraj trke Vettel bi mogao "pustit" Webbera naprijed, buduči da je Webberu ovo možda i zadnja sezona, a bilo bi i glupo da to ne učini.. :?

Naravno može biti i scenarij po kojem RB svača da Vettel nemože do naslova i Webber bude prvi na kvalam i na kraju završi Webber,Vettel,Alonso..

Svoje zaključke sam doveo na osnovu činjenice da je RB i dalje najbrži auto..
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Chuck Norris je napisao/la:
Sad da se dogovorimo za Abu Dhabi ti budi optimist a ja ću pesimist jer je to do sada bila dobitna kombinacija :biggrin:
Ja sam prije utrke u Brazilu napisao da bi Brazil najviše trebao odgovarati F10 i da će Abu Dabi odgovarati više Red Bullu ;) . Nažalost Alonso nije bio u poziciji u Brazilu da napadne Red Bull :( .
Iako smatram da će Abu Dabi odgovarati Red Bull, ono što bi moglo ići na ruku Ferrariju su pravci, naravno zavisi u kakvom je stanju Ferrarijev motor i koliko ga mogu pritiskat, ima dosta mjesta gdje se koči i veoma je važna stabilnost na kočenju - tu je F10 dobar, ima dosta sporijh zavoja i biće važna trakcija a F10 je takođe dobar u tom segmentu, nema puno brzih zavoja - gdje je Red Bull klasa za sebe, više je važan mehanički grip nego aerodinamički grip, što je dobro jer što se tiče mehaničkog gripa F10 se može suprostaviti Red Bull a kad je u pitanju aerodinamički grip tu nema nikakve šanse. ;)
Još jednom da ponovim, veliku ulogu će imati motori, niko nema nov motor i zbog konfiguracije staze biće od velike važnosti u kakvom su stanju motori i ko će imati motore u boljem stanju i ko će moći više da forsira.
Iako nisam neki optimista, nada umire poslednja :biggrin: i Alonso se mora, a vjeruje da i hoće, borit do poslednjeg kruga i do poslednjeg metra.
Odgovori