BBC: FIA će u petak potvrditi novu formulu motora za 2013.godinu
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
Jel mi može neka dobra duša objasnit kaj je točno s tim?K1M1 je napisao/la:To! Vratio nam se Lotus u f1.
Al ovaj put onaj pravi, legendarni, a ne ona sprdačina iz Malezije.![]()
Jest da se nije vratio kao vlastiti, samostalni tim nego kao glavni renaultov sponzor, ali i to je nešto. I sljedece godine opet imamo legendarnu crno-zlatnu kombinaciju.![]()
Problem je što i ovi tupani iz malezije isto planiraju imat tu kombinaciju boja, a i isto će koristit renaultove motore pa cemo imat dva lotus renaulta.Tu bit prave pomutnje (pogotove za one koji nisu pravi zagriženici za f1 ko mi ovdje), nećeš znat tko je tko, koji je pravi lotus a koji nije, tko pije a tko plaća
![]()
Lotus, onaj koji proizvodi aute Lotus i koji se nekad natjecao u F1, je sad kupio udio u momčadi Renault i sljedeće godine će momčad nastupati kao Lotus Renault team u crno zlatnoj kombinaciji boja kakvu je Lotus nekad imao. Ovaj Fernandesov Lotus koji je nastupao ove godine će od 2011. također koristiti Renault motore i imati sličnu kombinaciju boja, ali te dvije grupacije nemaju veze jedna s drugom. Čak se spore nešto na sudu oko toga tko ima pravo na ime Team Lotus, pod kojim se Fernandes prijavio za nastup u f1 2011. jer ove godine je naziv tima bio Lotus F1 ili tako nešto.Slash je napisao/la:Jel mi može neka dobra duša objasnit kaj je točno s tim?K1M1 je napisao/la:To! Vratio nam se Lotus u f1.
Jest da se nije vratio kao vlastiti, samostalni tim nego kao glavni renaultov sponzor, ali i to je nešto. I sljedece godine opet imamo legendarnu crno-zlatnu kombinaciju.![]()
Problem je što i ovi tupani iz malezije isto planiraju imat tu kombinaciju boja, a i isto će koristit renaultove motore pa cemo imat dva lotus renaulta.Tu bit prave pomutnje (pogotove za one koji nisu pravi zagriženici za f1 ko mi ovdje), nećeš znat tko je tko, koji je pravi lotus a koji nije, tko pije a tko plaća
![]()
Otkud sad 2 Lotusa? Kak neka momčad može imat 2 momčadi? Kak je došlo do toga :S ?
Hvala130R je napisao/la:Lotus, onaj koji proizvodi aute Lotus i koji se nekad natjecao u F1, je sad kupio udio u momčadi Renault i sljedeće godine će momčad nastupati kao Lotus Renault team u crno zlatnoj kombinaciji boja kakvu je Lotus nekad imao. Ovaj Fernandesov Lotus koji je nastupao ove godine će od 2011. također koristiti Renault motore i imati sličnu kombinaciju boja, ali te dvije grupacije nemaju veze jedna s drugom. Čak se spore nešto na sudu oko toga tko ima pravo na ime Team Lotus, pod kojim se Fernandes prijavio za nastup u f1 2011. jer ove godine je naziv tima bio Lotus F1 ili tako nešto.Slash je napisao/la:Jel mi može neka dobra duša objasnit kaj je točno s tim?K1M1 je napisao/la:To! Vratio nam se Lotus u f1.
![]()
Otkud sad 2 Lotusa? Kak neka momčad može imat 2 momčadi? Kak je došlo do toga :S ?
Inače Team Lotus je ime nekadašnje momčadi iz 60, 70 i 80-ih.
ako se BMW Sauber Ferrari mogao zvati,može i ovo dvoje ovako,meni isti k kad znam da Lotus sa Sennom nije praviKenny je napisao/la:Odlična stvar da se pravi Lotus vraća u F1, ali treba onaj šljam od "Lotusa" da promjeni ime
je isti k, ali predpostavljam daje BMW htjeo da ostane u imenu Saubera, dok sad Lotus neželi da se "Lotus" zove Lotus. Tom Fernandesu (valjda se tako zoveschuey je napisao/la: ako se BMW Sauber Ferrari mogao zvati,može i ovo dvoje ovako,meni isti k kad znam da Lotus sa Sennom nije pravi
hkm, ne mogu postojati dvije ekipe sa istim imenomschuey je napisao/la:ako se BMW Sauber Ferrari mogao zvati,može i ovo dvoje ovako,meni isti k kad znam da Lotus sa Sennom nije praviKenny je napisao/la:Odlična stvar da se pravi Lotus vraća u F1, ali treba onaj šljam od "Lotusa" da promjeni ime
ne,Sauber je htio izbaciti BMW,ne obrnutoKenny je napisao/la:je isti k, ali predpostavljam daje BMW htjeo da ostane u imenu Saubera, dok sad Lotus neželi da se "Lotus" zove Lotus. Tom Fernandesu (valjda se tako zoveschuey je napisao/la: ako se BMW Sauber Ferrari mogao zvati,može i ovo dvoje ovako,meni isti k kad znam da Lotus sa Sennom nije pravi) je cilj samo zarađivat na imenu, bolje mu je da nazove tu momčad po svojoj firmi ako želi reklamu. Senna će vozit za "Lotus" iduće sezone?
Zar mi nismo isto rekli? Mislim da bi ti mogao u HDZschuey je napisao/la:ne,Sauber je htio izbaciti BMW,ne obrnutoKenny je napisao/la: je isti k, ali predpostavljam daje BMW htjeo da ostane u imenu Saubera, dok sad Lotus neželi da se "Lotus" zove Lotus. Tom Fernandesu (valjda se tako zove) je cilj samo zarađivat na imenu, bolje mu je da nazove tu momčad po svojoj firmi ako želi reklamu. Senna će vozit za "Lotus" iduće sezone?
moja poanta,dio imena može biti isti,
Team Lotus i Lotus racing npr nije isto ime,tako da ne vidim u čem je problem,jedino ako postoji neko pravilo za koje ja ne znam a na njega do sada nisam nikada naletio,osim toga,Lotus stari je prije Renaulta imao ime,dakle ako se ne može,onda nebi im priznali promjenu imena
Kopirano s drugog foruma: Note that some sponsors are no longer present on the car: Lada MOV'IT or some Russian sponsors. The latter had no contract for 2011, instead of Hewlett-Packard (HP) which has one end until 2011. But they would be negotiating with the team.Dani je napisao/la:Pa proizvođač automobila Lotus je u vlasništvu Malezijske marke Proton. Sad, tko je tu lud? Na kraju ćemo imati 2 malezijske ekipe.
"The Renault Formula One team will be renamed Lotus Renault GP next season under a partnership with the Malaysian-owned sportscar company."
Link
Koja himna će svirati ako pobijede?
i ti si se isto zbrkao, nije to nikakav novi tim lotus, to je i dalje renault samo što su im ovi postali glavni sponzor, to je isto kao da ja tebe pitam tko ce vozit za AT&TKenny je napisao/la:Jel se zna ko će voziti za Lotus i Force Indiu? mislim da je Kubica potpisao za Renault, valjda će i za Lotus on vozit
samo liuzzi ima ugovor za sljedecu sezonu, al znamo da ugovor u f1 i nije tako teško raskinut, a to će vjerojatno i napraviti.Kenny je napisao/la: a za Force Indiu je samo Sutil potpiso koliko ja znam
Znači tako će to biti, ja sam mislio da će to biti Lotus i daće imat renaultove Motore, a sad mi je to sve jo više zbrkanoK1M1 je napisao/la: i ti si se isto zbrkao, nije to nikakav novi tim lotus, to je i dalje renault samo što su im ovi postali glavni sponzor, to je isto kao da ja tebe pitam tko ce vozit za AT&T![]()
dakle kubica naravno ostaje, a vrlo vjerojatno i petrov.
Shebo sam se za Sutila i sad sam se sjetio da se pričalo da možda ide u Renault, ali mislim da će tamo najvjerovatnije biti Petrov.K1M1 je napisao/la: samo liuzzi ima ugovor za sljedecu sezonu, al znamo da ugovor u f1 i nije tako teško raskinut, a to će vjerojatno i napraviti.
tamo je velika gužva i za ta 2 mjesta konkuriraju: sutil, liuzzi, di resta, hulkenberg, chandhok... dakle još se ništa nezna.