Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Forza »

Alonso fired up by Sepang speed
Monday, April 11th 2011, 14:15

Fernando Alonso, Ferrari, Sepang 2011Fernando Alonso says Ferrari has reason to feel more upbeat about its situation after producing some encouraging pace during the Malaysian Grand Prix.

Although the Spaniard's chances of finishing on the podium were dashed after he damaged his front wing in a collision with Lewis Hamilton, Alonso had produced lap times during the race that were a match for everybody apart from Sebastian Vettel.

That pace, which came just 24 hours after a fairly disappointing qualifying highlighted that Ferrari had much work to do to lift its single-lap performance, has left Alonso encouraged for the title fight ahead.

"It was a fantastic day for us to see that we were able to fight with McLaren and to fight with [Mark] Webber as well," he explained. "We did that a little bit in Australia too, fighting with Jenson [Button] and Webber.

"But, for whatever reason, we are struggling a little bit more on Saturday. On Sunday we feel a little bit more confident and much more comfortable to drive the car.

"We wear maybe a little bit less the tyres than the others, so we can keep more consistent laps and here was a very good feeling. We did not expect to be fighting with them, so there is a very positive atmosphere now in the team after the race - and we can arrive in China much more happy."

Despite feeling that there were positives to take out of Malaysia, Alonso is under no illusions how hard things will be in China - with the low temperatures set to hit Ferrari's struggles to get tyres up to the right operating window.

"It will not be an easy weekend for us," he said. "In China in five days' time we will be running there in free practice. There is not much time to change cars, so I expect difficult pace, and a difficult weekend again.

"But the race is long. In qualifying [in Malaysia] it seemed the first four cars were unbeatable, but in the race, with everything normal, we were [set to finish] second or third.

"So we arrive to China knowing that it will be difficult but we will have some opportunities if we do things right. We need to keep working in a good direction, as we did here.

"In Australia we were not quick enough in qualifying, but in the race we were struggling a lot and were 40-50 seconds behind the leader. Here, I leave Sepang much happier because we were fighting with them."
slika
slikaslikaslika
ivan599
Početnik
Početnik
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la ivan599 »

Svugdje on mora bit prvi :P

slika
slika
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

ivan599 je napisao/la:Svugdje on mora bit prvi :P

[http://img189.imageshack.us/img189/1994/9481.jpg]
dali to on ima ozlijeđeno koljeno?
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Ma opravdanje FIA-e je to sto kao TEK od ove godine zele da poostre kriterij. Recimo, po ovom kriteriju je trebalo kazniti i Vettela u Spa 2010, no ocigledno je da se zmiri pred mnogim stvarima Red Bull-a
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
anteprimorac

Post Postao/la anteprimorac »

Ako su kaznili Alonsa za ovo onda trebali su kazniti i Webbera za ovo:
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

A kako? da mu dodaju 20 sekundi na zadnje mjesto?!

Zašto su svi opsjednuti sa stvarima koje su bile pa prošle. Joj, ovaj je trebao dobiti kaznu za ovo ili ono!
Besmislenih (nama) kazni je bilo i biti će nema smisla sad plakati više!
slika
anteprimorac

Al baš je fora usporediti ova dva incidenta (videa). Alonso-Ham kazna 20 sek a za Webber - Kov ništa :D .
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

A kaj se vi još čudite. Pa ne gledate F1 od jučer pa da niste još primijetili da koliko je FIA nedorečena u svojim pravilima i koliko je "dvostrukih mjerila" u igri.
Samo prošle sezone moglo se vidjeti u najmanju ruku čudnih odluka. Oni kažnjavaju vozače a da ni sami nisu sigurni kakva su njihova pravila (primjer Schumacher u Monacu), Hamilton krivuda ko pijan u Maleziji uz objašnjenje "pokušavam se riješiti Petrova iz zavjetrine" a zna se da je dopuštena samo jedna obrambena promjena pravca. To rješavanje zavjetrine bilo je ništa drugo nego obrambeni potez.. itd da ne nabrajam i stavljam usporedbe...vjerujem da ste shvatili šta želim reći.
Michael is faster than you!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Team radio: Stella-Alonso :biggrin: :lol:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TTSn1vfW ... r_embedded[/youtube]
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

Igor18 je napisao/la:A kaj se vi još čudite. Pa ne gledate F1 od jučer pa da niste još primijetili da koliko je FIA nedorečena u svojim pravilima i koliko je "dvostrukih mjerila" u igri.
Samo prošle sezone moglo se vidjeti u najmanju ruku čudnih odluka. Oni kažnjavaju vozače a da ni sami nisu sigurni kakva su njihova pravila (primjer Schumacher u Monacu), Hamilton krivuda ko pijan u Maleziji uz objašnjenje "pokušavam se riješiti Petrova iz zavjetrine" a zna se da je dopuštena samo jedna obrambena promjena pravca. To rješavanje zavjetrine bilo je ništa drugo nego obrambeni potez.. itd da ne nabrajam i stavljam usporedbe...vjerujem da ste shvatili šta želim reći.
oprosti na off topic i znam da nije tema ali nemam druge mogučnosti.
naime,zanima me gdje piše u pravilima da je dopuštena jedna obrambena promjena pravca.i ne samo to nego me zanima ako vozač iza pokušava preteći vozača ispred i ovaj ga u jednom krugu blokira da li to isto smije raditi u narednim krugovima ili baš samo jednom.sjetite se ove godine melbourna i dvoboja button-massa kao primjer.par krugova je massa mijenjao putanju.i ne samo primjer masse nego i primjer hamiltona isto u maleziji prošle godine.
znači da li je ta obrambena putanja dozvoljena samo jednom u jednom krugu ili više puta u jednom ili više krugova.nadam se da nije komplicirano pitanje.hvala.
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

senamozart je napisao/la: oprosti na off topic i znam da nije tema ali nemam druge mogučnosti.
naime,zanima me gdje piše u pravilima da je dopuštena jedna obrambena promjena pravca.i ne samo to nego me zanima ako vozač iza pokušava preteći vozača ispred i ovaj ga u jednom krugu blokira da li to isto smije raditi u narednim krugovima ili baš samo jednom.sjetite se ove godine melbourna i dvoboja button-massa kao primjer.par krugova je massa mijenjao putanju.i ne samo primjer masse nego i primjer hamiltona isto u maleziji prošle godine.
znači da li je ta obrambena putanja dozvoljena samo jednom u jednom krugu ili više puta u jednom ili više krugova.nadam se da nije komplicirano pitanje.hvala.
20.2 Manoeuvres liable to hinder other drivers, such as more than one change of direction to defend a position, deliberate crowding of a car beyond the edge of the track or any other abnormal change of direction, are not permitted.
...dozvoljen je više puta po krugu no samo jednom prilikom svakog napada...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Memphis

Post Postao/la Memphis »

kažnjeni su zbog "divlje vožnje"???? Pa voze trke a ne školski autobus!
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

...put u raj nije posut ružama...
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Forza »

F1 - Chinese Grand Prix - Shanghai - Thursday
slika
slika
slika
slika
Alonso: Ferrari making tyre progress

By Jonathan Noble and Pablo Elizalde Friday, April 15th 2011, 08:25 GMT

Fernando Alonso believes Ferrari has made progress with its tyre warm-up issues, leaving him more upbeat of doing well in qualifying in China.

The Maranello squad has endured a tough start to the season, with its main problem being a lack of form during qualifying runs.

On Friday, however, Alonso said he believes Ferrari could be in better shape in China thanks to better tyre warm-up.

"I think it was better here today," Alonso told reporters. "In Australia it was a problem with the warm-up, even in Malaysia with the hard tyre the first lap was not the quickest with the hard, but for whatever reason here it was okay.

"I was weaving on the straight because I had a very slow out lap, particularly with some traffic at the beginning, so let some cars go, and then weave a bit.

"For Felipe and me we found better warm-up in the hard tyres here than the other two races, so should be good for us in terms of qualifying and the race, for sure."

The Spaniard, however, said he will not be compromising his race set-up to have a better qualifying position.

"What we need to do is improve the car," he said. "When the car is good, the qualifying will be good and the race will be even better, so it is what we have to do. We have to find some time in the car, some improvements, and the qualifying and the race pace come together, everything becomes much easier, the strategy works, and everything is easier.

"That is the main priority for us - improve the car as quick as possible, get new parts every race and hopefully they work good enough. We know some other teams will bring new parts as well. We just need to bring something more than them."

Alonso refused to rule out fighting for victory on Sunday, although he conceded Red Bull and McLaren are still in front.

"Who knows? This is F1. This is unpredictable sport so anything can happen in Sunday's race. There are other drivers with more possibilities, to be honest, because I think Red Bull is still a little bit quicker than us.

"McLaren is a little bit quicker than us so they should be more favourites, but we will try to do the best we can, and if for any reason we can fight for the victory then be sure we will go for it."
slika
slikaslikaslika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

covjek je pravi lik,on radi sve i vozi i popravlja.....svaka cast :)
Alonsista hasta la muerte..
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Možda bi trebao samo voziti, pa bi bio brži. :biggrin:
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
anteprimorac

Na drugoj slici lijevo od Alonsa onaj pijan?
Mika430

Post Postao/la Mika430 »

Mislim da je sve iznad 5mj veliki uspjeh za ferrari u kini....ne mislim da ce ovaj update promijeniti poredak,jedino ako bude nepredvidenih situacija-odustajanja sudara i sl.
Mclaren i RB su jos uvijek po ispred ja mislim...
Volio bih da se varam :)
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

pa racepace imaju mcm i ferrari skoro isto mozda ferrari i bolji koliko sam vidio po treninzima kad u na duzim stintovima ... neka sutra uzmu sto bolju poziciju i onda mozemo ocekivat dobre rezultate
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Najviše što može je ujutro 5.mjesto
...put u raj nije posut ružama...
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

najviše što se ujutro može je do 2. ili 3. mjesta. 5. je samo realno
Samo neka se trkaju.
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la _dreamer_ »

Alonsu je samo potrebno da mu odrade dobar posao u boxu i da ga ne izda zadnje krilce... Sve i da losije starta, sigurno ce uspjeti nadoknaditi pozicije ukoliko bude imao dobar Racepace, kao sto mi to ocekujemo, tj kao sto se nadamo... :)

no sacekajmo prvo kvalifikacije...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

ovo danas 5 mjesto nevalja nikako,Rosberg brzi 0,5 sec(ako se ne varam),nesto treba uraditi sa F150 italia,ovako se vise ne moze....
Alonsista hasta la muerte..
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Forza »

Alonso predicts stronger race form

Fernando Alonso says he is more confident about his prospects for the Chinese Grand Prix after another low-key performance in qualifying on Saturday.

The Spanish driver will start the race from fifth position for the third time in a row, after finishing nearly 1.5 seconds of pole-setter Sebastian Vettel.

Alonso admitted he is expecting to be in better shape in the race, and insisted the podium was his main target.

"We are more confident over the race pace than qualy," said Alonso when asked by AUTOSPORT about his race prospects. "We saw in the first two races.

"On Saturday we struggle a little bit more, so I expect tomorrow we'll have a little bit more of a competitive car and starting fifth anything can happen.

"The podium is still the target for us, the dream for us. If we can do it, okay, and if not fourth will be okay, if not fifth will be okay."

The Ferrari driver was nonetheless satisfied with his performance, conceding there was nothing more to extract from the car.

"I think we did okay, and fifth and sixth at the moment is the maximum we can do with what we have in our hands. We delivered today what we are supposed to deliver."
slikaslikaslika
goran007
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la goran007 »

danas se Alonso kvalificirao na mjesto koje bi vecina od nas pogodila ranije...naravno,ne bi tu ugurali Rosberga vec Webbera...to je u svakom slucaju jos bolje za Fernanda...osobno ocekujem da Mercedes i Rosberg nece u utrci moci parirat Alonsu i da ce uspijet pritisnut McM-ove...u svakom slucaju ocekujem da na podiju ili u ozbiljnoj borbi za njega...naravno,ak opet dosta toga ne uprska startom...makar,treca sreca...vec bi bilo vrijeme da "pogodi" start...pri tome mislim i na dobar start,a mozda jos vise na povoljan raspored ispred sebe
Odgovori