Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- vidc
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari
da sam ja newey,dok je LDM na čelu ferrarija ni ja ne bih dolazio jer je politika ferrarija takva da mu vjerojatno ne bi dao slobode koliko bi želio.ovako u red bullu je bog i batina,ima slobodu da radi šta god poželi
- ostoja
- Navijam za: McLaren
ostoja je napisao/la:Ma dzaba druze to sve,vi ste za ovu sezonu otpijevali svoje.Ustvari svaku buducu sezonu u kojoj vas bude vodio Stefano Domenicali prdnuli ste u cabar.

- garx
- Početnik
po mome, bolid uopce nije spor u utrci, dapace, jucer mi se cinio brzi od red bulla i McMa u pocetnom stintu, i mislio sam do polovice utrke da imaju sjajne sanse za postolje. odabrali su pogresnu strategiju, i to im se dogadja precesto s talijanskim stratezima u zadnjih par godina. utrke koje su nekad dobijali upravo iz boksa, sada gube iz boksa. bolid bi mogao biti bolji, bez daljnjega, samo nisam siguran da uopce znaju gjde i kako ga ubrzati. vjerujem da su motivirani, jos uvijek, ali ako do barcelone ne pobjede, slijedi raspad sistema - u pravom talijansko mediteranskom stilu, bojim se.
- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
pa koliko ja vidim brzine su ovakve:
- kad su auti teški i puni goriva u 1/3 utrke, ferari meni izgleda najbrži i najbolji
- u srednjem dijelu utre 2/3, apsolutno vlada McL
- u 3/3 u samom finišu utrke vladaju RB sa svojim letećim krilima
e sad je stvar tatktike kako najbolje iskorisiti prednosti i nadmudriti konkurenciju
- kad su auti teški i puni goriva u 1/3 utrke, ferari meni izgleda najbrži i najbolji
- u srednjem dijelu utre 2/3, apsolutno vlada McL
- u 3/3 u samom finišu utrke vladaju RB sa svojim letećim krilima
e sad je stvar tatktike kako najbolje iskorisiti prednosti i nadmudriti konkurenciju
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Opet se traže izgovori...Shanghai, 18 April – Today one of the longest journeys of the year came to an end. After the trio of Australia, Malaysia and China, the team left Shanghai this afternoon en route for Maranello. For many mechanics it means a return home after a month away, given that many of them had left on about March 20 for Melbourne, the venue for the year’s first race.
No one at Ferrari is happy with how things have gone in the first three races of this championship. Fifty points are certainly not the haul that was expected and hoped for before the season. But it’s wrong to be saying that everything needs to be completely overhauled. It’s true that the gap to the Red Bulls in qualifying is too big but it’s also true that in the race the situation is different and much closer, as we saw yesterday in Shanghai. Furthermore, as President Montezemolo declared to our site, it needs a quick reaction in order to be more competitive by the Turkish Grand Prix on May 8.
The mechanic who was struck down by an aneurism last Thursday, Paolo Santarsiero, has clearly remained in Shanghai to recover at the Rui Jin hospital. His state of health is progressing in a positive manner and he was joined by his wife yesterday. Today Santarsiero received visits from his colleagues and then from Amedeo Felisa, the Managing Director of Ferrari. He is in Shanghai visiting the Salone dell’Auto, which has a press day tomorrow that will also be attended by Felipe Massa.
A deep analysis of the first three grands prix shows that the much-reviled 150° Italia battled for the podium both in Malaysia and China. In particular, the Shanghai race saw the gap to the front-runners reduce by practically 50 percent. Felipe took the flag 15 seconds behind winner Hamilton and eight seconds behind third-placed Webber at the end of a race that had no anomalies such as retirements (23 cars made it to the finish out of 24 starters). People will point out that the Brazilian still finished sixth, beaten by two McLarens, two Red Bulls and one Mercedes, but that again shows how the cars are much more evenly matched on Sunday than Saturday. Yesterday afternoon there was just one partnership that was head and shoulders above the others in terms of pure performance: that of Mark Webber and his Red Bull, who started 18th and ended up on the third step of the podium. But it should be underlined how, despite the extraordinary performance of the Australian, the fact remains that he had all three sets of brand new soft tyres available for qualifying and the race.
After the race plenty of strategies were debated, with praise for those who chose three stops and mockery for those who chose two stops, among them the two Ferrari drivers. In the heat of the moment, Felipe was not completely convinced about the choce made together with the pit wall. It’s easy to understand the frustration of the Brazilian driver who fought alongside McLaren, Red Bull and Mercedes for most of the race and was still in third place eight laps from the end, only to see himself overtaken by three cars in the final moments. By yesterday evening, having further analysed the detail of the situation, even Felipe agreed how, for Ferrari, the difference between the two strategies would not have been huge in terms of finishing positions. It’s logical that it should be like that: when there are such small gaps you don’t need much – tyres that last a couple of laps more, a passing move here or there at a critical moment – to change the outcome of a race. This year’s Formula 1 is much more unpredictable, you just have to think about the different performance of the same type of tyres on two identical cars or between one race and another.
U Ferrariju treba neki zajeban lik na čelu da zavede reda. To je riješenje svih problema.
Avanti FER, Avanti!!!
- F1NAC
- Moderator
Montezemolo: “It’s a crucial moment: we must react quickly” No shit Sherlock -.-

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Armanini
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
ma po meni i nije toliko losa situacija.. samo trebaju puno agresivnije pristupit.. nema sad mjesta konvencionalnosti, treba ic na glavu, stategiju izabrat da bude potencijalno sto brza, a ne sto manje rizicna.. nema kruha od sigurnosti i ne riskiranja kada 4 vozaca + koji reno + koji merc popunjavaju prva mjesta.. treba ciljat na postolja, nis ne kalkulirat..
iako.. alonso je nakon utrke bio vrlo raspolozen, sa smjeskom kad je davao izjavio za bbc, vrlo flegmaticno.. jedino sto malo bode je sto je po njemu ferr slow car, (kaze da je svaka taktika dobra taktika kad imas fast car, a da je malo teze kad imas slow car)..
al sve u svemu.. prosle je sezone bilo isto ovakvo nekakvo stanje, pocetak sezone bio je ovakav, mcm se nekako prije pokazao kao ozbiljniji kandidat, ferr nije bio nes spor, al nije kandidirao ni za podij, pa znamo kako je to sve izgledalo u drugoj polovici..
ja sam optimistican, ne sumnjam da cemo puno cekat na pobjedu.. cak bi volio da massa uspije do pobjede pa se alfonso malo zagrije i stisne kako treba.. jer.. sve 5 i sve se zna, al premalo mi taj alonso grize za ferr
treba to malo zesce...
iako.. alonso je nakon utrke bio vrlo raspolozen, sa smjeskom kad je davao izjavio za bbc, vrlo flegmaticno.. jedino sto malo bode je sto je po njemu ferr slow car, (kaze da je svaka taktika dobra taktika kad imas fast car, a da je malo teze kad imas slow car)..
al sve u svemu.. prosle je sezone bilo isto ovakvo nekakvo stanje, pocetak sezone bio je ovakav, mcm se nekako prije pokazao kao ozbiljniji kandidat, ferr nije bio nes spor, al nije kandidirao ni za podij, pa znamo kako je to sve izgledalo u drugoj polovici..
ja sam optimistican, ne sumnjam da cemo puno cekat na pobjedu.. cak bi volio da massa uspije do pobjede pa se alfonso malo zagrije i stisne kako treba.. jer.. sve 5 i sve se zna, al premalo mi taj alonso grize za ferr

- Dero
- Profesionalni vozač
Usporedbe radi Alonso je u ove iste 3 utrke ( AUS-MAL-KINA) prošle godine osvojio 2 boda više dok je Massa prošle godine osvojio 1 bod više, razlike kao da i nema
Bitno je da se bodovi skupljaju, što se tiče vožnje očito su i Alonso i Massa u formi stoga nema razloga s tog aspekta da se brinemo...
I još samo da nadodam da vrhunac "loše" forme smo prošle godine tek u Turskoj vidjeli stoga ima vremena da vidimo i ferrari u goroj formi
17 utrka je pred nama, 425 max bodova za vozače. Ovo je tek zagrijavanje
Bitno je da se bodovi skupljaju, što se tiče vožnje očito su i Alonso i Massa u formi stoga nema razloga s tog aspekta da se brinemo...
I još samo da nadodam da vrhunac "loše" forme smo prošle godine tek u Turskoj vidjeli stoga ima vremena da vidimo i ferrari u goroj formi

17 utrka je pred nama, 425 max bodova za vozače. Ovo je tek zagrijavanje
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
F1 - Rory Byrne's shadow at Ferrari
Potrebni je F1 odjelu, međutim sa ovim ljudima koji su trenutno na pitwall-u, Ferrari-ju ne bi mogao pomoći ni Byrne
.
Potrebni je F1 odjelu, međutim sa ovim ljudima koji su trenutno na pitwall-u, Ferrari-ju ne bi mogao pomoći ni Byrne

- Ferarist
- Navijam za: Alonso i Ferrari
Sad kad su usrali totalno bolid pomagaj brate a dosad niko pametniji od njih i od LDM. Daj bože da čovjek šta napravi i ispravi greške ali mislim da treba probati sklopiti novi bolid od početka i malo ga modernizirati po uzoru na MCL nemaju šta izgubit a mogu puno dobit nema, jer ako pogledamo pred sam početak prvenstva MCL je bio u panici zbog sporog bolida ali nisu sjedili i plakali već zasukali rukave i navalili na posao i za mjesec dana dobili novi bolid koji pobjeđuje RBR. Nadam se najboljem i da će napokon Alonsu dati bolid kakav zaslužuje a ne kantu da s njom radi čuda i izvlači maximum.F2004_the_best_ever je napisao/la:F1 - Rory Byrne's shadow at Ferrari
Potrebni je F1 odjelu, međutim sa ovim ljudima koji su trenutno na pitwall-u, Ferrari-ju ne bi mogao pomoći ni Byrne.

AVANTI FERRARI, AVANTI!!!!!
- Armanini
- Svjetski prvak
ma kakav usrani bolid?
neznam po cemu vama ferr izgleda toliko lose?
sto vi ocekujete da ce slozit bolid brzi od rbra? bit ce staza gdje ce poslozit kako treba, ne brinite..
jasno da bi svi mi htjeli da ferr rasturi rbr cistom brzinom, ali tesko da ce se takvo sto dogodit..
nije ni mcm dobio rbr sada sa brzinom bolida vec taktikom..
ferr je top 3 bolida, negdje ce bit brzi od mcma, negdje sporiji.. od rbra sumnjam da ce bit brzi iako je massa u odredjenom djelu utrke pratio ritam vettla koji je bio na istoj taktici..
i reagirat cu na ovo uvijek isto postavljanje stvari sa alonsom i njegovim izvlacenjem maximuma.. ista stvar kao i sa hamiltonom..
sto ostali voze ispod mogucnosti bolida? na kolko to onda? 90%? 80%'..
koje je to cudo napravio alonso u ferr?
sto vi ocekujete da ce slozit bolid brzi od rbra? bit ce staza gdje ce poslozit kako treba, ne brinite..
jasno da bi svi mi htjeli da ferr rasturi rbr cistom brzinom, ali tesko da ce se takvo sto dogodit..
ferr je top 3 bolida, negdje ce bit brzi od mcma, negdje sporiji.. od rbra sumnjam da ce bit brzi iako je massa u odredjenom djelu utrke pratio ritam vettla koji je bio na istoj taktici..
i reagirat cu na ovo uvijek isto postavljanje stvari sa alonsom i njegovim izvlacenjem maximuma.. ista stvar kao i sa hamiltonom..
- Ferarist
- Navijam za: Alonso i Ferrari
Ne izgleda loše i baš mi je lijep ali nema brzine i to je najveći problem, a ne vidim zašto ne bi bili brži i bolji od RBR zašto se zadovoljavati 5-6 mjestom u kvalama i 4-5 mjestom u utrci ako se može popraviti u formi.Da su tako razmišljali u MCL sad bi se borili za ulazak u Q2 ali nisu bili zadovoljni i sad su tu gdje jesu. I u samom Ferrariju govore da se mora puno toga promijeniti i da se očekuju hitne promijene i reakcija, pa nismo mi kikiriki ekipa koja se počela bavit utrkama F1 jučer pa eto nema veze što nismo na postolju u prve 3 utrke. Na početku utrke je Ferrari je najbrži ali kako utrka odmiče forma im redovito pada i uopće strategija je jako loša. A što se tiče Alonsa mislim da je dosad a i prošle sezone redovno bio bolji od Mase i od ovog bolida ne može izvuči više. Mislim da nam je svima zajednička želja da Ferrari napokon bude tamo gdje zaslužuje ali izgleda treba još puno truda, novaca i znoja do tada. AVANTI FERRARI,AVANTIArmanini je napisao/la:ma kakav usrani bolid?

AVANTI FERRARI, AVANTI!!!!!
-
- Navijam za: ferrari
Ferrari ima očito dobar PR odjel, jer mogu izvrsno "srati" čitavu prošlu sezonu a i ovu. Opet ih je zeznuo Toyotin zračni tunel.
I opet im je neko kriv a oni sami nisu. A što nisu 4 godine dobili titulu to ih nije briga. A najbolja su ekipa po mnogo svemu.
Joj vrati se Ross Brawn i onaj čiko što je predsjednik FiA-e sad - što je bio u Ferrariju. Zlatno doba.
Ne mogu da vjerujem da ne znaju napraviti bolid. Imaju 3 sedmice pred sobom i ne mogu da shvatim da nisu sigurni da će do tad nešto napraviti. Znači sezona propala.
I opet im je neko kriv a oni sami nisu. A što nisu 4 godine dobili titulu to ih nije briga. A najbolja su ekipa po mnogo svemu.
Joj vrati se Ross Brawn i onaj čiko što je predsjednik FiA-e sad - što je bio u Ferrariju. Zlatno doba.
Ne mogu da vjerujem da ne znaju napraviti bolid. Imaju 3 sedmice pred sobom i ne mogu da shvatim da nisu sigurni da će do tad nešto napraviti. Znači sezona propala.
Forza FERRARI
- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Ferrari working to fix wind tunnel problem
"We have a structural problem with the tunnel"
Tuesday 19 April 2011 - 09h31, by GMM
Ferrari is working to fix a problem with its Maranello wind tunnel that has thwarted development of the 2011 car.
President Luca di Montezemolo’s public message after Shanghai is that the famous marque "can not and must not" keep turning out the same performances this season.
A deeper analysis is that the 150 Italia is lagging aerodynamically due a problem with the calibration of Ferrari’s wind tunnel.
"We have a structural problem with the tunnel," team boss Stefano Domenicali confirmed to Italy’s Autosprint. "We are working to fix it."
He revealed that the tunnel has been churning out data that conflicts with the values seen when the car is running on a real circuit.
Recalibration of a wind tunnel is not the task of a moment, and therefore it is rumoured that Ferrari is set to rely more heavily in the near future on the superb facility at Cologne which is now leased to clients by Toyota Motorsport.
"We started an investigation so we are doing correlation between the track and the wind tunnel, trying to understand why that (problem) should be," confirmed technical director Aldo Costa.

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
A dok se zračni tunel ne popravi, Ferrari će koristiti Toyotin koji je moderniji od Ferrarijevog.
Samo ne razumijem jednu stvar. Taj Ferrarijev zračni tunel je odavno zastario, i svako malo ga modernizuju, ali je i dalje zastario.
Zar ne bi trebali početi razmišljati o izgradnji novog?
Samo ne razumijem jednu stvar. Taj Ferrarijev zračni tunel je odavno zastario, i svako malo ga modernizuju, ali je i dalje zastario.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Centurion
- Test vozač
- Navijam za: Hamiltona
zar nisu u onom svom lijepom novom objektu u Abu Dhabiju napravili i zračni tunel :OOne and only je napisao/la:A dok se zračni tunel ne popravi, Ferrari će koristiti Toyotin koji je moderniji od Ferrarijevog.
zar se nisu toga sjetili? imaju vlak smrti a nemaju zračni tunel xD
- Schumy.d
- Legenda
Nema se para.One and only je napisao/la:A dok se zračni tunel ne popravi, Ferrari će koristiti Toyotin koji je moderniji od Ferrarijevog.

- Forza
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari - F1
Možda, da ovo spada pod ograničenje buđeta ekipa (logično jer RbR dosta stvari outsource-a, na neki način isto kao sad radi Ferrari sa Toyotinim zračnim tunelom) i onda bi sa izgradnjom novog tunela presjegli taj limit. Znamo, da Ferrari koristi i CFD usluge od zunanjog partnera (isto outsourcing).Schumy.d je napisao/la:Nema se para.One and only je napisao/la:A dok se zračni tunel ne popravi, Ferrari će koristiti Toyotin koji je moderniji od Ferrarijevog.

- Ferrari-BiH
- Veteran
Ma sigurno su poslusali moj prijedlog i grade underground stazu u Maranellu 
Mozda nije toliko do tunela, mozda je do "strucnjaka" koji rade tunel. Sve mi se cini da je ovaj sadasnji Ferrarijev tunel najavljivan kao jedan od najboljih bla-bla...
Sve u svemu, ne svidja mi se ovo nikako, mislim da bi trebali poceti pristizati kakvi-takvi updatei na bolid, prije sezone su rekli da je ovaj bolid gologuz
pa ajde "oblacite" ga onda...

Mozda nije toliko do tunela, mozda je do "strucnjaka" koji rade tunel. Sve mi se cini da je ovaj sadasnji Ferrarijev tunel najavljivan kao jedan od najboljih bla-bla...
Sve u svemu, ne svidja mi se ovo nikako, mislim da bi trebali poceti pristizati kakvi-takvi updatei na bolid, prije sezone su rekli da je ovaj bolid gologuz

¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
pa Ferrari nije napravio ništa inovativno još od 2007.g. , bitno da je Kimi bio kriv za sve i nije radio dobar posao a alonso je došo kao mesija 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- F1NAC
- Moderator
Forza je napisao/la:Ferrari working to fix wind tunnel problem
"We have a structural problem with the tunnel"
Tuesday 19 April 2011 - 09h31, by GMM
Ferrari is working to fix a problem with its Maranello wind tunnel that has thwarted development of the 2011 car.
President Luca di Montezemolo’s public message after Shanghai is that the famous marque "can not and must not" keep turning out the same performances this season.
A deeper analysis is that the 150 Italia is lagging aerodynamically due a problem with the calibration of Ferrari’s wind tunnel.
"We have a structural problem with the tunnel," team boss Stefano Domenicali confirmed to Italy’s Autosprint. "We are working to fix it."
jel ova slika neko drugo krilo ili se cini takvim iz ovakve perspektive?
He revealed that the tunnel has been churning out data that conflicts with the values seen when the car is running on a real circuit.
Recalibration of a wind tunnel is not the task of a moment, and therefore it is rumoured that Ferrari is set to rely more heavily in the near future on the superb facility at Cologne which is now leased to clients by Toyota Motorsport.
"We started an investigation so we are doing correlation between the track and the wind tunnel, trying to understand why that (problem) should be," confirmed technical director Aldo Costa.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- GERMAN
- Početnik
- Navijam za: Rosberg
-
nemojte mi po massi dečko se vraća u formu nadam se da uči od alonsa ... i ferrar će se izdić najviše od svih ... prvenstvo uopće nije upitno!
- mr no recall
- Navijam za: M Schumacher
Što da uči od Alonsa svađati seMemphis je napisao/la:nemojte mi po massi dečko se vraća u formu nadam se da uči od alonsa ...

Neradi tebi ta tvoja kristala kugla baš najboljeMemphis je napisao/la: i ferrar će se izdić najviše od svih ...
prvenstvo uopće nije upitno!
cuore sportivo
-
vidjet ćemo ...mr no recall je napisao/la:Što da uči od Alonsa svađati seMemphis je napisao/la:nemojte mi po massi dečko se vraća u formu nadam se da uči od alonsa ...
Neradi tebi ta tvoja kristala kugla baš najboljeMemphis je napisao/la: i ferrar će se izdić najviše od svih ...
prvenstvo uopće nije upitno!