Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Dani
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Hamiltona
Re: Formula 1 team - McLaren
S obzirom na Barcelonu čisto sumnjam da im fali downforcea. Prije je da će im povratak na staro sa plinovima vratiti brzinu koju su imali.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

-
- Legenda
Nije nemoguće, nije nemoguće. Mogu zamisliti Mclarene na P1 i P2, što bi dalo i dodatnog začina prvenstvu. Mclaren je po mom mišljenju kao mačka koja se uvijek dočeka na noge 

Samo neka se trkaju.
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Da, ali...Dani je napisao/la:S obzirom na Barcelonu čisto sumnjam da im fali downforcea. Prije je da će im povratak na staro sa plinovima vratiti brzinu koju su imali.
U Valenciji su imali off throttle EBD, a Hamilton za Alonsom zaostajao preko pola minute. Valencija je staza gdje OT EBD daje veliku prednost. Još računaj da Ferrari tada nije imao ovaj zadnji veliki update zadnjeg kraja. Ne vjerujem da će McLaren odjednom sada postati konkurentan, iako bi to i navijači Ferrarija voljeli. Jer Ferrariju nema koristi sada da pobjeđuje RBR u utrci, ako još neko (a nema ko nego McM) RBR-u otima bodove. Samo da opet ne bude da McM i Ferrari jedni drugima otimaju bodove

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Dani
- Legenda
“I think if you look at what happened in Silverstone then the impact of the interpretation of the rules cost us more than Red Bull and Ferrari,” he explained. “You heard various people from Ferrari saying that they had lost two to three-tenths, Red Bull lost more than that and we lost more than both of them. We probably went backwards, relative to them, by about 0.7/0.8s. That’s why we found ourselves surrounded by some of the other teams. So we look forward to the return to the Valencia regulations for this weekend.”

- elder
- Svjetski prvak
- Navijam za: Lewis Hamilton
Za sad mi se čini da još nisu pokazali sve svoje karte u Mclarenu.
Usporedba:
Hard gume:
Alonso 1:33.586
Hamilton 1:33.7xx +0.2
Soft gume:
Alonso 1:31.586
Hamilton 1:32:996 +1.102
Nebi bas rekel da je tolko velika razlika na soft gumama, ali kad neznamo kolko su goriva imali. Problem je da je Ferrari u 2 sektoru brzi preko 0.5s od nas. Ali budemo vidli u FP2.
Usporedba:
Hard gume:
Alonso 1:33.586
Hamilton 1:33.7xx +0.2
Soft gume:
Alonso 1:31.586
Hamilton 1:32:996 +1.102
Nebi bas rekel da je tolko velika razlika na soft gumama, ali kad neznamo kolko su goriva imali. Problem je da je Ferrari u 2 sektoru brzi preko 0.5s od nas. Ali budemo vidli u FP2.
Darkness rises when silence dies
- McRambo
- Navijam za: McLaren
*ebat ćemo ježa i ovaj vikend. 

- elder
- Svjetski prvak
Ko veli, budemo vidli sad na fp2 kak budeMcRambo je napisao/la:*ebat ćemo ježa i ovaj vikend.
-
- Profesionalni vozač
Izgleda da je McLaren jos od Valencia-e treci tim, s tim sto je Ferrari prestigao Red Bull.
Sve se totalno okrece, u prvom dijelu sezone je McLaren stalno lovio Red Bull (uvijek su bili mrvicu iza), a Ferrari treci tim. Sad ne da su Ferrari i McLaren zamijenili mjesta, nego je Ferrari odjednom preskocio i McLaren i Red Bull.
Najvise sto McLaren moze je biti brzi od Red Bulla, ali i to nije moguce.
Sve se totalno okrece, u prvom dijelu sezone je McLaren stalno lovio Red Bull (uvijek su bili mrvicu iza), a Ferrari treci tim. Sad ne da su Ferrari i McLaren zamijenili mjesta, nego je Ferrari odjednom preskocio i McLaren i Red Bull.
Najvise sto McLaren moze je biti brzi od Red Bulla, ali i to nije moguce.
- Ricxpa
- Test vozač
- Navijam za: [Alonso] [Ferrari]
McLarenu bi uvelike mogle šanse porasti ako bude padala kiša na utrci, nije nepoznata činjenica da su možda i naj-jači u kišnim uvijetima. Sudeći prema ova dva prva treninga, ne izgledaju baš da će biti u stanju parirati Ferrariju i Red Bullu, cak bi možda mogli biti ugroženi i od Mercedesa.
- elder
- Svjetski prvak
Nebi se bas slozil s tobom da neće biti u stanju parirati Ferrariju i Red Bullu po long runovima sa FP2 su sve tri momcadi tu negdje. +-0.2, a sad jos moramo vidjeti kakvi budu uvjeti za trku i kak budu kvalifikacije prosle.Ricxpa je napisao/la:McLarenu bi uvelike mogle šanse porasti ako bude padala kiša na utrci, nije nepoznata činjenica da su možda i naj-jači u kišnim uvijetima. Sudeći prema ova dva prva treninga, ne izgledaju baš da će biti u stanju parirati Ferrariju i Red Bullu, cak bi možda mogli biti ugroženi i od Mercedesa.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
treba vidit koliko je ko imao goriva ..elder je napisao/la:Nebi se bas slozil s tobom da neće biti u stanju parirati Ferrariju i Red Bullu po long runovima sa FP2 su sve tri momcadi tu negdje. +-0.2, a sad jos moramo vidjeti kakvi budu uvjeti za trku i kak budu kvalifikacije prosle.Ricxpa je napisao/la:McLarenu bi uvelike mogle šanse porasti ako bude padala kiša na utrci, nije nepoznata činjenica da su možda i naj-jači u kišnim uvijetima. Sudeći prema ova dva prva treninga, ne izgledaju baš da će biti u stanju parirati Ferrariju i Red Bullu, cak bi možda mogli biti ugroženi i od Mercedesa.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Centurion
- Test vozač
meni izgleda kao da je McM odustao od kvalifikacija, i sve ulažu u utrku,
vidjeli smo da su im u prošloj utrci kvalifikacije bile katastrofalne i da su ipak uspjeli izvući, kakav god to bio, rezultat iz utrke...
ne bi to trebali raditi... neće uspjeti prijeći dovoljno njih da bi bili na postolju....
vidjeli smo da su im u prošloj utrci kvalifikacije bile katastrofalne i da su ipak uspjeli izvući, kakav god to bio, rezultat iz utrke...
ne bi to trebali raditi... neće uspjeti prijeći dovoljno njih da bi bili na postolju....
- elder
- Svjetski prvak
Neznam, al ono kaj sam jucer govor na Hard gumam su isto brzi kak i ferrari i red bull problem su soft gume
- Caldor
- Profesionalni vozač
Ufff. Štetaaaa. Blizu smo bili 

- elder
- Svjetski prvak
Ipak su vozili sa vise goriva, koje olaksanje da mclaren moze ugroziti i red bull i ferrari. Svaka vam cast
-
- Profesionalni vozač
Mislim da nije do toga. Bilo je vrlo hladno (14C zrak, staza 22C), i sigurno je Hamilton mogao dobro zagrijat gume, pa otud i takav rezultat. Znajuci kako je Button njezan prema gumama, bas ima smisla.
I dalje su oni iza RB-a i Ferrarija, ali za nadati ce da ce race pace biti bolji, zbog high-downforce straznjeg krila. Jos pogotovo ako bude kisna utrka, to im jos vise godi.
I dalje su oni iza RB-a i Ferrarija, ali za nadati ce da ce race pace biti bolji, zbog high-downforce straznjeg krila. Jos pogotovo ako bude kisna utrka, to im jos vise godi.
- elder
- Svjetski prvak
Sutra se ocekuje da bude jos hladnije ili isto kak i danasSRV je napisao/la:Mislim da nije do toga. Bilo je vrlo hladno (14C zrak, staza 22C), i sigurno je Hamilton mogao dobro zagrijat gume, pa otud i takav rezultat. Znajuci kako je Button njezan prema gumama, bas ima smisla.
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Bravo momčad, pobjeđena utrka ali...pratil sam live timing tokom cijele utrke i Webber je u 2. sektoru stalno bil brži od Lewis i to za 0.4 - 0.5sec. Alonso je bio ponekad 3 desetinke brži tako da treba tu puno raditi da se RBRova prednost u brzim zavojima anulira jer u 1. i 3. sektoru je Lewis bil čak brži. Znači McM je imao mehaničkog gripa...
- Dani
- Legenda
To je dobro za Hungaroroing ( mehanički grip ). Jel to konačno ispušni sustav proradio kako treba?

- elder
- Svjetski prvak
Donjeli su nesto novoga na ispusnom sistemu za ovu trku, testirali su ga u FP1 i FP2 i ocito je dobar upadate 

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Opet ću morati napisati da mislim da ovaj layout bolida kod McM-a ne valja ništa
. Aero grip im je loš, a ovakav koncept je tu baš radi aerodinamike. Osim toga vidi se da je bolid težak za uštimati. Iskusan vozač poput Buttona ne bi trebao da zaostaje ovako za svojim momčadskim kolegom i da ima ovoliko problema sa bolidom. Jednostavno zeznuli su koncept i mislim da je ovo maksimum što ovo auto može uraditi, što u Lewisovom slučaju nije nimalo loše, ali sumnjam da će bolid biti dovoljno dobar za borbe za pobjedu na nekim drugim stazama.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

-
- Profesionalni vozač
Sjecate se da je u trecem stintu Hamilton imao najbolja vremena i u S2?
Evo sta je Webberu rekao poslije utrke:
'I couldn't stay with you in Sector 2 but now I can see why and we can fix it.'
Takodjer je izjavio:
"At the apex of turn three I was sliding my tyres quite a lot but later on I was able to recover from that and avoid the sliding. At turn eight, which is the fast chicane, I wasn't able to take (it) flat out at the beginning of the race, while Mark was and he was catching me massively. With a couple of alterations and with all the switches that we have, all the toys we have, it was really fantastic for me to be able to make steps forward."
Evo sta je Webberu rekao poslije utrke:
'I couldn't stay with you in Sector 2 but now I can see why and we can fix it.'
Takodjer je izjavio:
"At the apex of turn three I was sliding my tyres quite a lot but later on I was able to recover from that and avoid the sliding. At turn eight, which is the fast chicane, I wasn't able to take (it) flat out at the beginning of the race, while Mark was and he was catching me massively. With a couple of alterations and with all the switches that we have, all the toys we have, it was really fantastic for me to be able to make steps forward."
- elder
- Svjetski prvak
Martin Whitmarsh: McLaren and Ferrari can put brakes on Red Bulls
http://www.guardian.co.uk/sport/2011/ju ... en-ferrari" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.guardian.co.uk/sport/2011/ju ... en-ferrari" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
nisam znao pod koju temu da priljepim ovo pa rekoh moze McLaren

hmmm,da li se slazemo???Germany: Round 10 driver star ratings
Manipe F1 rates all 24 drivers' performances from the Germany Grand Prix weekend at the Nürburgring, highlighting the good and the bad from the tenth round of the 2011 championship.
Sebastian Vettel, Red Bull-Renault (Race: 4th, Grid: 3rd):
3
After nine near-perfect races, Vettel endured a scruffy home race. He struggled with set-up all weekend and qualified only third. After getting overtaken by Alonso and spinning in the early part of the race, he was then unable to overtake Massa, relying upon his final pitstop to pick up the place.
Mark Webber, Red Bull-Renault (Race: 3rd, Grid: 1st):
3½
Scored his second consecutive pole and led a lap for the first time this year, but could only finish third. He led during the second stint, but fell back to third after the next stops and couldn't recover the places.
Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes (Race: 1st, Grid: 2nd):
5
Executed a perfect three-stop race by leading 38 of the 60 laps. He was kept within five seconds by Alonso throughout the race, but made no errors and even posted the fastest race lap on the penultimate tour.
Jenson Button, McLaren-Mercedes (Race: Ret, Grid: 7th):
3
Lapped over a second slower than Hamilton in qualifying after struggling with grip. He could likely have finished sixth on a two-stop strategy, but had to retire with a hydraulics failure just after half-distance.
Fernando Alonso, Ferrari (Race: 2nd, Grid: 4th):
4
Secured his third podium finish in four races with another determined drive but struggled with tyre warm-up at the beginning of his stints and couldn't close the gap to Hamilton. He briefly took the lead after his second pitstop, but was promptly passed by Hamilton as he struggled with cool tyres.
Felipe Massa, Ferrari (Race: 5th, Grid: 5th):
3
Enjoyed a race-long battle with Vettel after the German's spin and looked to have the measure of him only to lose over 1 second in the crucial last-lap pitstop. His pace on the final lap suggests he would have been passed in any case.
Michael Schumacher, Mercedes (Race: 8th, Grid: 10th):
3
Finished behind team-mate Rosberg but had a high-speed spin at turn 10 on lap 23 to blame, losing 13 seconds. His pace was strong throughout and he recovered well to finish just ten seconds behind Rosberg while setting a fastest lap that was half a second quicker.
Nico Rosberg, Mercedes (Race: 7th, Grid: 6th):
3
Once he fell behind Massa in the first stint Rosberg had a largely anonymous race in the midfield, coming home almost 20 seconds behind Force India's Adrian Sutil. He lapped over 1 second faster than Schumacher in qualifying, but acknowledges the team must do more with its current upgrade package to extract the maximum from it.
Alonsista hasta la muerte..
- elder
- Svjetski prvak
Nakon prvog slobodnog treninga izgleda obecavajuce, a sad budemo vidli kak bude