Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la Forza »

Kenny je napisao/la:
Ferrari-BiH je napisao/la: Jer je postao prijetnja njihovim miljenicima, a taj bolji bolid je sinonim za njihov bolid.

Tako je kod svakog uspjesnog, niti jedan uspjesan navijac nije pobrao simpatije svih. neki ne vole Vettela, neki Alonsa, neki Hamiltona, neki Schumachera....to je tako, u opisu ljudske psihe.
Ja recimo, sam 100 puta gledajuci utrke tamo 90 ih proklinjao Hilla, Hakkinena, poslije Alonsa, Kimija.... a na kraju je dosla situacija gdje mi prvo Kimi, a zatim Alonso donose osmijeh na lice.
Za ove ostale mi se ne čini da ima toliko ljudi koji ih nevole, ali to je samo zato jer voze za tim za koji oni navijaju, ili su vozili u tom timu
Mislim, da na stazi Vettel i Rb7 izgedaju dominatno i po meni momčad i vozač zaslužuju naslov. U prošlosti bilo je vozača i iskusijih timova koji su imali takav bolid ali nisu osvajali naslov. Ja sam odaševljen F1 tehnologijom, inžinerima, vozačim i za mene nema nekog kojeg se mi ne bi sviđao jer nimam razloga za to. Imam ja svoje idole i omiljeni tim ali poštivam sve ostale toliko kao i svoje.

Vettel je zaradio svoju priliku u F1 i priliku u RB ekipi. RB je imao poslovni plan kako napredovati u nekoliko godina nakon preuizmanja Jaguara i doveli su prave stručnjake i sklapali prave veze sa nekim tehnološkim partnerima.
slikaslikaslika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

evo zasto ne volim Fingerboya
Vettel requested stewards look at Alonso move

Sebastian Vettel pulled off what will go down as one of the best overtaking moves of the 2011 season to regain the lead from Fernando Alonso in Italy.
Whilst the Red Bull driver stormed to victory after the decisive overtake, which saw him forced onto the grass by the Spaniard, it didn't stop him questioning the move.
It's been revealed that Vettel approached the race stewards, which included former driver Derek Daly, and the FIA after the race, requesting they look at the footage to decide whether or not Ferrari driver should have been penalised.
Describing the overtake, Vettel said he had chosen to go to the outside at the last minute, hoping Alonso would see him and give him the required room.
"I decided spontaneously to go left and then I thought, I just hope he has seen me because he kept going left, left, left," he said.
"There wasn’t much space. I stayed on full throttle but fortunately the corner opened up, I had two wheels on the grass, and then once I was side-by-side he was obviously aware that I was still there and then there was another battle getting onto the brakes, who hit the brakes first. I hit first and then he was quite late but I had the inside so I was quite relieved after I was ahead."
Alonso took the opportunity to apologise with a simple 'sorry' during the post-race press conference, though he admitted he had little to lose from making the pass.
"We have nothing to lose in the battles with Sebastian. He is leading the championship by 100 points I think, so when we have to defend we will be a little bit harder with him. Sorry [directed at Vettel].
Pretekao ga je , što ocekuje da ce ga samo tako u Monzi jos propustit , plačljivko mali. Su mu se jaja stisla kad se neko ispred njega brani kako spada.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

F1NAC je napisao/la:evo zasto ne volim Fingerboya

Pretekao ga je , što ocekuje da ce ga samo tako u Monzi jos propustit , plačljivko mali. Su mu se jaja stisla kad se neko ispred njega brani kako spada.
Joj daj ne trabunjaj, Vettel je mala beba za Alonsa, kada je u pitanju 'plakanje' :biggrin:
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

47 je napisao/la:
F1NAC je napisao/la:evo zasto ne volim Fingerboya

Joj daj ne trabunjaj, Vettel je mala beba za Alonsa, kada je u pitanju 'plakanje' :biggrin:
Alonso bar ne trci kod sudaca (Hockenheim 2010, kad ga je vettel skoro nabio u zid) itd
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
fankiđoe
Početnik
Početnik
Navijam za: KR SV

Post Postao/la fankiđoe »

F1NAC je napisao/la:
Alonso bar ne trci kod sudaca (Hockenheim 2010, kad ga je vettel skoro nabio u zid) itd
Ja mislim da se tu ne radi o plakanju i trčanju kod sudaca, već o prevenciji.
Alonso je najavio da će i u budućnosti biti oštrije postavljen prema Vettelu,
a ovaj je to valjda pokušao minimizirat posjetom kod sudaca.
sennacher
Početnik
Početnik
Navijam za: Vettel

Post Postao/la sennacher »

U svakom slučaju, prema reakcijama vozača nakon utrka (čestitke nakon izlaska iz bolida, promocija vodećih na postolju, pressica nakon utrke...) čini se da bilo čiji ljubimci (tj. ostali vozači) nemaju tako loše mišljenje i osjećaje prema Vettelu kao njihovi navijači na ovom forumu (upravo suprotno).
A to što vozi Red Bull? Ne sjećam se da se itko od vrhunskih vozača baš trgao za mjesto u Red Bullu u trenutku kad je on potpisao za njih.
Zaista i ja pozivam sve da malo pogledaju prvih 10-15 stranica ove teme od prije nekoliko godina kad su svi pisali hvalospjeve o Vettelu. Osobito crveni! Nakon prve pobjede u Monzi 2008. u Torro Rosso sviranje njemačke i talijanske himne podsjetilo je mnoge na neka druga vremena i već su ga vidjeli u Ferrariju dok se nije ni spominjalo da bi Alonso tamo završio. Kad je potpisao za Red Bull komentiralo se kako je šteta za maloga koji bi trebao voziti bolid za naslov svjetskog prvaka...
Istina je da je danas Red Bull vjerojatno najbrži bolid, ali zanimljivo da nisu takva oba Red Bulla. Ako je pola sekunde brži od ostalih, ja smatram da je u tome barem 0,2 sec čistih vozačkih Vettelovih. Pogledajte malo dok vozi (kamera iz bolida) što on radi, osobito na kvalifikacijama, čini se da on iz tog Red Bulla izvlači i više od 100 posto. I što je najvažnije, u tome ima konstantu, a ne da samo povremeno zabljesne u ponekoj utrci.
Nevjerojatno je da nakon 8/13 pobjeda, preko 100 bodova razlike na prvom mjestu i posljednje dvije fantastične utrke još uopće sporimo o tome ovdje.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

Da ali ajde mi reci zasto svaki put u kvalifikcijama, Webber ima problema sa autom u Q3 a Vettel skro nikad. Tak da mislim da nije bas fer unutar momcadska borba Webber-Vettel. A kaj se tice preticavanja Alonsa sad u Italiji, Alonso se nije mogel branit jer je Vettel imal puno brzi bolid, ali mogel ga je stisnuti malo van i to je napravil. Pohvalno da je isel Vettel do kraja, ali mene nije jos uvjeril da mu nije problem startati sa bilo kojeg mjesta među prvih 5 i pobjediti
Darkness rises when silence dies
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Neke ni Clark kada bi se probudio iz mrtvih ne bi mogao uvjeriti da je vozacina.....
Snijeg, led...vozim auto ja i sve OK, vozi auto cura i nista joj nije uredu, gume, auto, volan, sjediste....a isto je auto!!! Mozda je ipak do Webbera ;)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Prekjučer je napisan dobar (i zanimljiv) tekst na Autosportu, i počinje s konstatacijom; "Only one F1 driver visited Pirelli's factory last year in order to gather all the information possible ahead of its return to the sport this year." - riječ je, naravno, o Vettelu! ""He wanted to know what we are about. He wanted to see the laboratories, wanted to meet the management, not just the motorsport management, but also get a look and a feel for the company.
He wanted to know what we were trying to achieve, what we were being asked to do – so he could understand if they were going to be sprint tyres or not in 2011. He was keen to understand how the new supplier was going to play in terms of strategy, and that clearly put him in good stead this season."
U tekstu ide paralela sa Schumijem, koji je za vrijeme svoje dominacije imao blisku suradnju s BS jer je stalno tražio objašnjenja, pokušavao što bolje shvatiti ponašanje guma...e slična stvar se događa i sad, s Vettelom i Pirellijem. Sve su to detalji koji imaju itekakav značaj u svim ovogodišnjim rezultatima.
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

elder je napisao/la:...
Pohvalno da je isel Vettel do kraja, ali mene nije jos uvjeril da mu nije problem startati sa bilo kojeg mjesta među prvih 5 i pobjediti
Zašto bi trebao ikoga uvjeravati na taj način. Ima bolid kojim može (što uglavnom i radi) uzeti pole i pobjediti bez nekih stresnih situacija ... imaš dosta atraktivnih vozača koji "izvuku iz bolida više nego je sposoban pružiti" no jeli to stvarno tako ili su se malo "uvalili" svojom greškom pa sad popravljaju šta se da popraviti.
Zar bi bio bolji i uvjerljiviji ako bi se malo "zaigrao" samo zato da bi netko tko ga ne plaća mislio da je vozačina?

... nemoj krivo shvatiti ali mislim da imaš malo nedorečen kriterij šta je vrhunski vozač.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ima najbolji bolid. Ali ni približno toliko najbolji koliko je Vettel sam po sebi ispred svih ostalih. I ne razumijem zašto to ostali ne razumiju? :). Najbolje to opisuje Webber, koji je (iako meni iritantat) vrhunski i brz vozač. A jedva se uspijeva boriti s Mclarenima i Alonsom.
Vettel je klasa koja se rijetko viđa, to je jasno kao dan. I normalno je da ga sada ne vole, dok je dosadno dominantan. Jednoga dana kada ne bude imao najbrži bolid, ali iza sebe bude imao dva ili tri naslova, ne sumnjam da će imati nevjerojatno mnogo navijača. To je tako.
Samo neka se trkaju.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

dmarijon je napisao/la:Ima najbolji bolid. Ali ni približno toliko najbolji koliko je Vettel sam po sebi ispred svih ostalih. I ne razumijem zašto to ostali ne razumiju? :). Najbolje to opisuje Webber, koji je (iako meni iritantat) vrhunski i brz vozač. A jedva se uspijeva boriti s Mclarenima i Alonsom.
Vettel je klasa koja se rijetko viđa, to je jasno kao dan. I normalno je da ga sada ne vole, dok je dosadno dominantan. Jednoga dana kada ne bude imao najbrži bolid, ali iza sebe bude imao dva ili tri naslova, ne sumnjam da će imati nevjerojatno mnogo navijača. To je tako.
vettel je tu negdje po brzini u klasi sa hamiltonom i alonsom, ali po mome nije onaj tip vozaca koji ce krenui u utrku sa npr 8. mjesta i zavrsiti 1. cistim probijanjem kroz grid, ne taktikom.... a webber nije ni blizu toj klasi vozaca....
McLaren u <3
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

McLewis je napisao/la: vettel je tu negdje po brzini u klasi sa hamiltonom i alonsom, ali po mome nije onaj tip vozaca koji ce krenui u utrku sa npr 8. mjesta i zavrsiti 1. cistim probijanjem kroz grid, ne taktikom.... a webber nije ni blizu toj klasi vozaca....
Odlično je vidjet vozača kako se probija i to, ali kad se pogleda nije to ni najvažnija stvar, bitno je vozit brzo i pametno, pogledaj Schumachera, on je puno puta pobjedio zbog dobre strategije, pa niko nekaže da nezna vozit i prestizat
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

Kenny je napisao/la:
McLewis je napisao/la: vettel je tu negdje po brzini u klasi sa hamiltonom i alonsom, ali po mome nije onaj tip vozaca koji ce krenui u utrku sa npr 8. mjesta i zavrsiti 1. cistim probijanjem kroz grid, ne taktikom.... a webber nije ni blizu toj klasi vozaca....
Odlično je vidjet vozača kako se probija i to, ali kad se pogleda nije to ni najvažnija stvar, bitno je vozit brzo i pametno, pogledaj Schumachera, on je puno puta pobjedio zbog dobre strategije, pa niko nekaže da nezna vozit i prestizat
Slažem se sa Kenny-em, nije uvijek sirov talent prestizanja razlog pobijedi u prvenstvu.
Pogledajte Hamiltona, da je vozio pametnije i da nije ispao iz onolikih utrka sad bi bio vrlo blizu Vettelu...
tako da da, najbolji "vozač" je onaj koji ima svega po malo, kao npr Schumacher... kad treba zna pritisnuti ali uglavnom vozi pametno (ili je vozio dok je bio u Ferrariu)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ali razlika kod Schumachera je što je on svoja 3 naslova osvojio u bolidima koji nisu bili najbrži. 1994. i 1995. Williams je bio brži od Benettona pa je svejedno Schumacher osvojio, a 2003. su brži bili i Williams i McLaren, pa je opet osvojio. Vettel svoja sad već 2 naslova može zahvaliti Red Bullu, a Red Bull promjeni pravila te očitom popuštanju od strane FIA-e kad su neke tehničke stvari u pitanju, a koje su nekoliko godina prije zabranjivane drugim ekipama.
Također, meni Vettel nije ni blizu Alonsu ili Hamiltonu jer Alonso je prošle godine sa slabijim bolidom bio do kraja u borbi za naslov, a Hamilton je također sa slabijim otpao zbog nekoliko sudara na kraju sezone.

Nemam ništa protiv Vettela, mlad je on i ima sasvim dovoljno vremena, a ne sumnjam, i motivacije da se dokaže. Ko zna što budućnost nosi.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

damjan.cule je napisao/la:Ali razlika kod Schumachera je što je on svoja 3 naslova osvojio u bolidima koji nisu bili najbrži. 1994. i 1995. Williams je bio brži od Benettona pa je svejedno Schumacher osvojio, a 2003. su brži bili i Williams i McLaren, pa je opet osvojio. Vettel svoja sad već 2 naslova može zahvaliti Red Bullu, a Red Bull promjeni pravila te očitom popuštanju od strane FIA-e kad su neke tehničke stvari u pitanju, a koje su nekoliko godina prije zabranjivane drugim ekipama.
Također, meni Vettel nije ni blizu Alonsu ili Hamiltonu jer Alonso je prošle godine sa slabijim bolidom bio do kraja u borbi za naslov, a Hamilton je također sa slabijim otpao zbog nekoliko sudara na kraju sezone.

Nemam ništa protiv Vettela, mlad je on i ima sasvim dovoljno vremena, a ne sumnjam, i motivacije da se dokaže. Ko zna što budućnost nosi.
1994. Wiliams nije bio nešto posebno brz (u početku). Proradio je kako treba tek negdje kad je Senna poginuo. Taj Williams je bio dosta kvarljiv (kao i svi Newey-evi bolidi u prošlim vremenima). A za 1995. se ne slažem. Ja sam pratio te sezone i Schumacher je jednostavno pomeo konkurenciju zahvaljujući odličnom autu. U to je vrijeme izbila kontroverza oko TC koji je Benetton (navodno) koristio. Schumacher je u svim sezonama u kojima je imao naslov prvaka, vozio ponajbolja auta.
Avanti FER, Avanti!!!
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Uvijek moraš imat ponajbolji auto da bi osvojio naslov prvaka. :D
Michael is faster than you!!
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

damjan.cule je napisao/la:Ali razlika kod Schumachera je što je on svoja 3 naslova osvojio u bolidima koji nisu bili najbrži. 1994. i 1995. Williams je bio brži od Benettona pa je svejedno Schumacher osvojio, a 2003. su brži bili i Williams i McLaren, pa je opet osvojio. Vettel svoja sad već 2 naslova može zahvaliti Red Bullu, a Red Bull promjeni pravila te očitom popuštanju od strane FIA-e kad su neke tehničke stvari u pitanju, a koje su nekoliko godina prije zabranjivane drugim ekipama.

94 Je na početku Benetton bio bolji, a da je Senna ostao živ Schumacher taj naslov nebi osvojio, nakon Senne su bili vozači koji su jako slabi i zato je uspio osvojit prvenstva, a 2003 se nebi složio da je Williams bio bolji od Ferrarija, Mclaren je bio bolji, ali se jako puno Mercedes te sezone kvario.
Prošle sezone su se Alonso i Hamilton borili za prvenstvo jer se Red Bull puno kvario, a Vettelov se jako puno kvario
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Igor18 je napisao/la:Uvijek moraš imat ponajbolji auto da bi osvojio naslov prvaka. :D
Naravno. Ja samo govorim da se sjećam tih sezona i da Benetton nije bio ništa lošiji od Williamsa. Čak i bolji.
Avanti FER, Avanti!!!
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

How Vettel can become champion in Singapore?

Four drivers have won in 2011, but one man has won four times more than anyone else - Red Bull’s Sebastian Vettel. With eight victories and only one non-podium finish - a fourth in Germany - he now stands on the brink of a second successive drivers’ title.

A third place in this weekend’s 2011 Formula 1 Singtel Singapore Grand Prix could be enough to see the German crowned champion with five rounds to spare. But, of course, Formula One is never that simple. It all depends on how his key rivals fare at Marina Bay.

They (in championship order) are Ferrari’s Fernando Alonso, McLaren’s Jenson Button, Red Bull’s Mark Webber and McLaren’s Lewis Hamilton.

The big picture:
- Vettel has to be on the Singapore podium to become champion.
- if Alonso is on the podium, Vettel can’t do it.
- if Hamilton wins, Vettel can’t do it.

The detail:
To become champion, Vettel requires one of the following three scenarios:
1. Vettel wins; Alonso 4th or lower; Button/Webber 3rd or lower.
2. Vettel 2nd; Hamilton 3rd or lower; Alonso 8th or lower; Button/Webber 5th or lower.
3. Vettel 3rd; Hamilton 4th or lower; Alonso 9th or lower; Button/Webber 7th or lower.

preuzeto sa Formula1.com

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

damjan.cule je napisao/la:How Vettel can become champion in Singapore?

Four drivers have won in 2011, but one man has won four times more than anyone else - Red Bull’s Sebastian Vettel. With eight victories and only one non-podium finish - a fourth in Germany - he now stands on the brink of a second successive drivers’ title.

A third place in this weekend’s 2011 Formula 1 Singtel Singapore Grand Prix could be enough to see the German crowned champion with five rounds to spare. But, of course, Formula One is never that simple. It all depends on how his key rivals fare at Marina Bay.

They (in championship order) are Ferrari’s Fernando Alonso, McLaren’s Jenson Button, Red Bull’s Mark Webber and McLaren’s Lewis Hamilton.

The big picture:
- Vettel has to be on the Singapore podium to become champion.
- if Alonso is on the podium, Vettel can’t do it.
- if Hamilton wins, Vettel can’t do it.

The detail:
To become champion, Vettel requires one of the following three scenarios:
1. Vettel wins; Alonso 4th or lower; Button/Webber 3rd or lower.
2. Vettel 2nd; Hamilton 3rd or lower; Alonso 8th or lower; Button/Webber 5th or lower.
3. Vettel 3rd; Hamilton 4th or lower; Alonso 9th or lower; Button/Webber 7th or lower.

preuzeto sa Formula1.com
Ma ko da je bitno, ako neosvoji sad osvaja na idućoj trci

Jel se to bojiš Berniea pa pišeš da si preuzeo sa F1.com? :biggrin:
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a čuj...bolje nego da mi Bernijevi dječaci kucaju na vrata :biggrin:

slika
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

A pazite sad ovo što ja razmišljam;
Jel moguće da Vettel razmišlja mooožda (znam da mu je trenutno puno bolje u red bullu no teoretski kako izgleda) želi prijeći u McLaren?
Znači ovi problemi sa Buttonom su u McLarenu da on ne želi dugoročni ugovor (što je prije želio) smatraju da je zato što želi prijeći u Ferrari. Tako je i sa Vettelom, njemu za koju godinu ugovor završava, i rekao je da ostavlja sve opcije otvorene, a McLaren je i sam izjavio da bi željeli Vettela u svojim redovima O_o neki komentari? dali iko to vidi kao ja? (znam jako je nategnuto i vjerojatnost je 1 naprema milijun no ono...)
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

ima ugovor do 2015e
slika
Odgovori