Sebastian Vettel [#5]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- vidc
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Sebastian Vettel
ne,trebao je nastaviti ravno jer je imao i više nego dovoljno prostora i sačekati da ga vettel skroz pretekne (tj.zaobiđe jer nije u pitanju borba za poziciju), a ne skrenuti desno i prednjim krilom vettelu probušit gumu...
postoje snimke na youtube-u, pogledajte ih i vidjet ćete svojim rođenim očima da vettel ni najmanje nije kriv za sam sudar.
postoje snimke na youtube-u, pogledajte ih i vidjet ćete svojim rođenim očima da vettel ni najmanje nije kriv za sam sudar.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Vettel je imao čitavu desnu stranu ali to mu očito nije bilo dovoljno.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

-
- Test vozač
- Navijam za: Za kog ove godine navijat
ma na najširoj stazi u u f1 kalendaru on mora skrenut pa bilo je možda i za 4 bolida mjesta

-
- Legenda
Ma jasno da je krastavac kriv. Vettelova jedina greška je to što je mogao pretpostaviti da će krastavcu svašta pasti na pamet i (za svaki slučaj) produžiti još malo ravno.
Imamo vozača koji:
a) je imao solidne nastupe na prve dvije utrke. Na prvoj skoro pa odličan nastup. I - i dalje je jedan od najvjerojatnijih kandidata za naslov.
b) vozača kojem će biti čudo ako u prvenstvu ne bude zadnji, i ako uopće bude mogao voziti na trkama (107%)
Koji od njih dvoje ima razloga biti frustriran?
Imamo vozača koji:
a) je imao solidne nastupe na prve dvije utrke. Na prvoj skoro pa odličan nastup. I - i dalje je jedan od najvjerojatnijih kandidata za naslov.
b) vozača kojem će biti čudo ako u prvenstvu ne bude zadnji, i ako uopće bude mogao voziti na trkama (107%)
Samo neka se trkaju.
- vidc
- Veteran
sve ovo je ustvari dobro došlo HRTu i Kartikejanu jer su dobili dosta medijskog prostora. vettel je frustriran jer mu je kreten uništio utrku da bi on i njegova ekipa malo dobili publiciteta...dmarijon je napisao/la:Ma jasno da je krastavac kriv. Vettelova jedina greška je to što je mogao pretpostaviti da će krastavcu svašta pasti na pamet i (za svaki slučaj) produžiti još malo ravno.
Imamo vozača koji:
kad bi svi vozači morali tako voditi računa o potezima drugih vozača onda nikad ne bi bilo preticanja...
- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
ne znam zašto se brani vettel u slučaju sa kartikeyanom.mislim da je vettel kriv ne 100 ali jedno milion posto.čak bi ovo usporedio sa sudarom hamilton-kobayaši u spa.gdje je očito lujo bio kriv.nema veze kako je to FIA odreagirala a da i jesu po pravdi zašto nisu vettela kaznili za srednji prst i ovo pogrdno nazivanje svog kolege.
naravno vettel ima reputaciju ali kola su krenula niz brdo pa je očito da će biti ovakvih frustracija tijekom sezone šo i ovaj članak samo potvrđuje da u red bullu kao i vettelu neće za sada cvjetati ruže.
http://www.planetf1.com/news/3213/76345 ... t-Leading-" onclick="window.open(this.href);return false;
naravno vettel ima reputaciju ali kola su krenula niz brdo pa je očito da će biti ovakvih frustracija tijekom sezone šo i ovaj članak samo potvrđuje da u red bullu kao i vettelu neće za sada cvjetati ruže.
http://www.planetf1.com/news/3213/76345 ... t-Leading-" onclick="window.open(this.href);return false;

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Karthikeyan je mogao ići ravno? A zašto je Vettel nastavio ravno prema lijevom rubu staze, a ne pratio putanju koja ide prema desno?
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- vidc
- Veteran
pogledaj onboard snimku s vettelovog bolida. nije išao prema lijevom rubu nego je vozio ravno (paralelno s rubom staze) i pripremao se ići na desnu stranu.damjan.cule je napisao/la:Karthikeyan je mogao ići ravno? A zašto je Vettel nastavio ravno prema lijevom rubu staze, a ne pratio putanju koja ide prema desno?
ne znam šta raspravljam kad se na videu vidi da kartikejan skreće desno i udara u vettela. valjda se htio ubaciti u vettelovu zajvetrinu da bi se probao približiti marussia-i i loše procjenio, odnosno pogriješio.
stvarno ne kontam kako to ne vidite...začuđuje me da netko tko s velikim zanimanjem prati ovaj sport ne može donijeti ispravan zaključak kod ovakvih situacija...
-
- Legenda
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Vidc,a zasto mislis da je tvoj zakljucak ispravan?meni se cini da je @Damjanov zakljucak bas ispravan...jbg svak ima svoje misljenje
Alonsista hasta la muerte..
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Interesantno je kako su navijači Hamiltona naloženi i neobjektivni kad je riječ o Vettelu
. Očito vam je malo nabio komplekse.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

-
- Početnik
ako još netko misli da je sve dobro vidio nek pogleda ovu snimku. ako tko nakon ovog opet počne tvrdit da je vettel skrenuo u Kar-a, ne znam, blago njemu
http://www.youtube.com/watch?v=nn-ZaIQUtSk
- vidc
- Veteran
nije stvar u tome šta ja mislim, nego su u pitanju činjenice.Alonso-champ je napisao/la:Vidc,a zasto mislis da je tvoj zakljucak ispravan?meni se cini da je @Damjanov zakljucak bas ispravan...jbg svak ima svoje misljenje
damjanov zaključak proizlazi iz nečega što se ne vidi na snimcima koji govore jedno a on tvrdi drugo.
ok, svatko ima pravo na svoje mišljenje...
ja svoje mišljenje argumentiram video snimkama, a netko na tome što ne voli vettela zbog njegove dominacije ili zato što je poslije ovog incidenta ponašao se nedolično pa je automatski postao i krivac za incident.
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Tačno to. Ljudi poistovjećuju idiotsko ponašanje nakon incidenta sa krivicom za sami incident. Ovi iberundani vozači jednostavno se moraju skloniti. Imaju pravo na trkanje, ali samo protiv onih s kojima su u istom krugu.vidc je napisao/la:nije stvar u tome šta ja mislim, nego su u pitanju činjenice.Alonso-champ je napisao/la:Vidc,a zasto mislis da je tvoj zakljucak ispravan?meni se cini da je @Damjanov zakljucak bas ispravan...jbg svak ima svoje misljenje
damjanov zaključak proizlazi iz nečega što se ne vidi na snimcima koji govore jedno a on tvrdi drugo.
ok, svatko ima pravo na svoje mišljenje...
ja svoje mišljenje argumentiram video snimkama, a netko na tome što ne voli vettela zbog njegove dominacije ili zato što je poslije ovog incidenta ponašao se nedolično pa je automatski postao i krivac za incident.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- Cuky
- Moderator
Eto baš se na ovoj snimci vidi dobro kako Karthikeyan prati putanju dok Vettel ide preko nje.padobranac je napisao/la:ako još netko misli da je sve dobro vidio nek pogleda ovu snimku. ako tko nakon ovog opet počne tvrdit da je vettel skrenuo u Kar-a, ne znam, blago njemu

- Caldor
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Problem je sto vecina ne shvaca da staza na tom dijelu nije ravna vec skrece a vettel je htio sto prije na trkacu i zeznuo. Kada gledate bolid ispred Vettela vidite da on ide istom putanjom kao i Karthikeyan dok Vettel ide ravno i bespotrebno zuri na liniju.
-
- Početnik
a inače se backmarkeri izmiču tako da ostaju na putanji jel? kaj nije poanta da se upravo mora maknut sa trkaće putanje?damjan.cule je napisao/la:Eto baš se na ovoj snimci vidi dobro kako Karthikeyan prati putanju dok Vettel ide preko nje.padobranac je napisao/la:ako još netko misli da je sve dobro vidio nek pogleda ovu snimku. ako tko nakon ovog opet počne tvrdit da je vettel skrenuo u Kar-a, ne znam, blago njemu
kar se maknuo, vetel otišo naprijed i kar se djelić sekunde prerano vratio na putanju. nemože se vadit da nije imao mjesta jer je imao mjesta.
mislim da je problem sa ovim nosevima, vozači ne vide prednji kraj bolida
- Caldor
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Ajmo ovako. Vettel je zurio da uhvati Hamiltona i htio je sto prije pored Karthikeyana. Zato nije cekao nego se postavio da prodje kroz taj zavoj s unutarnje. Karthikeyan je zato ostao s vanjske jer da se maknuo s trkace vjerovatno bi Vettel morao kociti ili bi se zabio u difuzor. I kad su prolazili kroz zavoj Karthikeyan ostaje na liniji i vidi Vettela da prolazi s desne. On vjerovatno misli da ce Vettel zadrzati liniju i ne skretati na trkacu putanju pa ju on prati, a Vettel se sto prije hoce vratiti na susi dio staze i drzi bolid ravno ne prateci ulaz u iduci zavoj. Karthikeyan nijr stigao reagirati, a mozda nije ni vidio sto Vettel izvodi i doslo je do dodira.
-
- Početnik
ako to sve i stoji to niš ne mijenja na činjenici da je kar okrznuo vettela, a ne obratno.
- vidc
- Veteran
znači vettel se trebao držati putanje i pokupiti bolid ispred sebe?damjan.cule je napisao/la:Eto baš se na ovoj snimci vidi dobro kako Karthikeyan prati putanju dok Vettel ide preko nje.padobranac je napisao/la:ako još netko misli da je sve dobro vidio nek pogleda ovu snimku. ako tko nakon ovog opet počne tvrdit da je vettel skrenuo u Kar-a, ne znam, blago njemu
kartikejan je skoro izletio i vettel je to iskoristio da ga što prije riješi. da se incident desio negdje u sred zavoja gdje je vettel kartikejanu uletio iz mrtvog kuta pa došlo do kontakta onda bi podijelili krivicu...
a ovako, kad vettel mora sići s idealne putanje (nepotrebno izgubit vrijeme), svejedno na siguran način napravi obilaženje na izlazu iz zavoja (skoro pa ravnica) a ovaj gleda u njega ispred sebe, skrene u njega i sjebe mu utrku, tvrditi da je to vettelova krivica je neozbiljno...
-
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
meni nema smisla da se uopce utkuju zajedno jedan Rbr ili Mclaren sa Hrt-om il Marussiom. Da su bolidi izjednaceniji nebi se dogadjale ovakve stvari. Mozda bi FIA trebala malo razmisliti o tome. Ja bi npr. onih 107% smanjio na 103-104%.
A sto se tice prstica mislim da je neoprativo za jednog svjetskog prvaka da se tak ponasa. Ok mahanje rukom se tolerira al pokazivanje srednjeg prsta je ipak malo previse pa makar bio upravu sto se tice sudara.
A sto se tice prstica mislim da je neoprativo za jednog svjetskog prvaka da se tak ponasa. Ok mahanje rukom se tolerira al pokazivanje srednjeg prsta je ipak malo previse pa makar bio upravu sto se tice sudara.
- _dreamer_
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
Pa covjece dragi, kakvo ravno, o kakvom mi ravnom ovdje pricamo? I pokojni Senna je isao ravno, pa?vidc je napisao/la:pogledaj onboard snimku s vettelovog bolida. nije išao prema lijevom rubu nego je vozio ravno (paralelno s rubom staze) i pripremao se ići na desnu stranu.damjan.cule je napisao/la:Karthikeyan je mogao ići ravno? A zašto je Vettel nastavio ravno prema lijevom rubu staze, a ne pratio putanju koja ide prema desno?
ne znam šta raspravljam kad se na videu vidi da kartikejan skreće desno i udara u vettela. valjda se htio ubaciti u vettelovu zajvetrinu da bi se probao približiti marussia-i i loše procjenio, odnosno pogriješio.
stvarno ne kontam kako to ne vidite...začuđuje me da netko tko s velikim zanimanjem prati ovaj sport ne može donijeti ispravan zaključak kod ovakvih situacija...
Vettel je "iduci ravno" skrenuo sa trkace putanje, on da je drzao putanju koju je drzalo auto ispred njega, ne bi 1000% doslo do kolizije. Umjesto toga, Vetel je de facto usao u putanju Kartikeyana, koji to NIJE MOGAO ocekivati, jer je logicno bilo da Vettel prati liniju kretanja auta ispred njega...
Prvo prouci malo stazu, pa onda govori o tome da li je ravno zapravo ravno, i da li je ono bilo ispravno. U najboljem slucaju je ovdje podjeljena krivica, i to samo iz razloga sto je Kartikeyan auto koje je zaostajalo za citav krug. A objektivno govoreci, radi se Vettelovoj greski, bez ikakve sumnje. I onda se on nadje pamentan da nekoga naziva idiotom... Jedini idiot u toj svoj prici je on.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
- Cuky
- Moderator
Vozači nikad u novije vrijeme nisu ni vidjeli di im je nospadobranac je napisao/la:mislim da je problem sa ovim nosevima, vozači ne vide prednji kraj bolida

Stvar je u tome da do kontakta nebi došlo da je Vettel pratio trkaću liniju, a Marussia je bila predaleko da bi se na nju izvlačiovidc je napisao/la:znači vettel se trebao držati putanje i pokupiti bolid ispred sebe?

- Armanini
- Svjetski prvak
hehe, jos se vodi rasprava 
kao prvo uzmimo sudce kao kompetentne i ispravne (znamo koliko ta izjava stoji, but still)..
sudci su zakeljili krastavcu kaznu.. dakle, vide neku krivicu..
drugo, ono sto mozemo sami vidjet i zakljucit sto i kako..
http://img69.imageshack.us/img69/2544/v ... stavac.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
malo losa slika, ali ovo je trnutak prije nego su se takli.. izlaz iz zavoja.. vettel ide ravno.. krastavac je rekao da ne moze nestat sa staze? jel ima dovoljno mjesta do kraj staze? pa jos bi se jedan bolid mogao smjestit pored njega i ne bi bio izvan staze..
sve i da je vettel zavio, narain je taj koji treba pustit malo gas da ne dodje do ovakvih gluposti..
mislim cemu se on lijepi odmah u mjenjac vettlu? ne kuzim ideju..
svi su poceli kamenjem po vettlu jer je ovakvo ponasanje nije u skladu sa prvakom..?
a kakvo je to ponasanje koje je ocekivano? zar se mora ponasat prema nekakvim normama? malo lazne pristojnosti zbog toga sto je na tvu? ma right? to je licemjerje..
pa ja se naljutim kad gledam utrku i vidim da si netko izjebe utrku zbog backmarkera.. i ja bi mu znao sto rec.. i sad da sudim nekog vozaca jer je bio otvoren? right..
da ja vozim, borim se za naslov, na dobrom 4. mjestu sam, podij u vidokrugu i sjebem si utrku zbog nekog tko uopce nije u istoj utrci kao ostala 22 bolida, izbije mi lijepo bodova i xxxxxxx novaca koje stoje iza tih bodova..
s druge strane.. narain je simpa lik (koliko mi je bio uzasno anti na prvu) i nemoj dozvolit da te netko naziva idiotom.. skokni i rokni malca i stvar rijesena..
ove izjave medijima, pa potpora ovog onog.. daj ajde.. dosadno.. ako te smeta rijesi to kako je i zamisljeno (razgovorom), ako ne slusa zalijepi jedan samarcic i idemo dalje..
al jbga, lik je u medijima, prica se o tome i trkelja posvuda.. jako good za njega..
?
nije mogao ocekivati? dobro jel ti kuzis da se ovdje ne radi o utrkivanju vec o zaobilazenju?
nije mogao ocekivati? pa masu plavim zastavama, jave mu na radio, damn, pa cijeli mu bolid svijetli plavo..
da su se utrkivali - cisto trkaci.. obzirom da je narain taj koji mora vodit racuna i pratit vodece, njegova krivica..
sam narain je rekao da je bio djelom na mokroj pasici pa se brze vratio na stazu da se ne izvrti i da je vettel bio tamo..
evo ti slika gore pa vidi dal je imao mjesta da se vrati i da ne zareze ovog..
ako se mogu vozaci utrkivat kotac uz kotac, krilo uz krilo, onda moze i on razmisljat i drzat bolid pokraj drugog koji ga ZAOBILAZI..

kao prvo uzmimo sudce kao kompetentne i ispravne (znamo koliko ta izjava stoji, but still)..
sudci su zakeljili krastavcu kaznu.. dakle, vide neku krivicu..
drugo, ono sto mozemo sami vidjet i zakljucit sto i kako..
http://img69.imageshack.us/img69/2544/v ... stavac.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
malo losa slika, ali ovo je trnutak prije nego su se takli.. izlaz iz zavoja.. vettel ide ravno.. krastavac je rekao da ne moze nestat sa staze? jel ima dovoljno mjesta do kraj staze? pa jos bi se jedan bolid mogao smjestit pored njega i ne bi bio izvan staze..
sve i da je vettel zavio, narain je taj koji treba pustit malo gas da ne dodje do ovakvih gluposti..
mislim cemu se on lijepi odmah u mjenjac vettlu? ne kuzim ideju..
svi su poceli kamenjem po vettlu jer je ovakvo ponasanje nije u skladu sa prvakom..?
a kakvo je to ponasanje koje je ocekivano? zar se mora ponasat prema nekakvim normama? malo lazne pristojnosti zbog toga sto je na tvu? ma right? to je licemjerje..
pa ja se naljutim kad gledam utrku i vidim da si netko izjebe utrku zbog backmarkera.. i ja bi mu znao sto rec.. i sad da sudim nekog vozaca jer je bio otvoren? right..
da ja vozim, borim se za naslov, na dobrom 4. mjestu sam, podij u vidokrugu i sjebem si utrku zbog nekog tko uopce nije u istoj utrci kao ostala 22 bolida, izbije mi lijepo bodova i xxxxxxx novaca koje stoje iza tih bodova..
s druge strane.. narain je simpa lik (koliko mi je bio uzasno anti na prvu) i nemoj dozvolit da te netko naziva idiotom.. skokni i rokni malca i stvar rijesena..
ove izjave medijima, pa potpora ovog onog.. daj ajde.. dosadno.. ako te smeta rijesi to kako je i zamisljeno (razgovorom), ako ne slusa zalijepi jedan samarcic i idemo dalje..
al jbga, lik je u medijima, prica se o tome i trkelja posvuda.. jako good za njega..
Vettel je "iduci ravno" skrenuo sa trkace putanje, on da je drzao putanju koju je drzalo auto ispred njega, ne bi 1000% doslo do kolizije. Umjesto toga, Vetel je de facto usao u putanju Kartikeyana, koji to NIJE MOGAO ocekivati, jer je logicno bilo da Vettel prati liniju kretanja auta ispred njega...
?
nije mogao ocekivati? dobro jel ti kuzis da se ovdje ne radi o utrkivanju vec o zaobilazenju?
nije mogao ocekivati? pa masu plavim zastavama, jave mu na radio, damn, pa cijeli mu bolid svijetli plavo..
lol, pa u tome i je cijela poanta..Prvo prouci malo stazu, pa onda govori o tome da li je ravno zapravo ravno, i da li je ono bilo ispravno. U najboljem slucaju je ovdje podjeljena krivica, i to samo iz razloga sto je Kartikeyan auto koje je zaostajalo za citav krug.
da su se utrkivali - cisto trkaci.. obzirom da je narain taj koji mora vodit racuna i pratit vodece, njegova krivica..
sam narain je rekao da je bio djelom na mokroj pasici pa se brze vratio na stazu da se ne izvrti i da je vettel bio tamo..
evo ti slika gore pa vidi dal je imao mjesta da se vrati i da ne zareze ovog..
ako se mogu vozaci utrkivat kotac uz kotac, krilo uz krilo, onda moze i on razmisljat i drzat bolid pokraj drugog koji ga ZAOBILAZI..
-
- Početnik
nisam baš siguran. po tome bi eventualni uzrok kontakta bio da ga je vettel iznenadio, tj da ga nije vidio, al to bi moglo samo bit tako da se zabije u njega u trenutku kada ne vide jedan drugog, dakle gotovo paralelni ili točnije kada mu je vettel van vdnog polja kakvih četvrtinu bolida iza njega.damjan.cule je napisao/la:Vozači nikad u novije vrijeme nisu ni vidjeli di im je nospadobranac je napisao/la:mislim da je problem sa ovim nosevima, vozači ne vide prednji kraj bolida
Stvar je u tome da do kontakta nebi došlo da je Vettel pratio trkaću liniju, a Marussia je bila predaleko da bi se na nju izvlačiovidc je napisao/la:znači vettel se trebao držati putanje i pokupiti bolid ispred sebe?
pošto je vettel već bio ispred, dakle, kar tada već sve vidi on je isključivi krivac za kontakt jer imao je dovoljno mjesta na stazi van putanje gdje je moga sačelat još sekundu da vettel ode još malo naprijed.
nikakva tu pametovanja o tome koje ravno je zapravo "ravno" nemaju veze s vezom kad je riječ o pretjecanju za cijeli krug i kad nije bilo iznenađenja jer ga je kar vidio u krupnom planu, a i sam kar se nije opravdavao na način na koji ga vi opravdavate. on sam je rekao da bi morao ić na travu i da se je zato pomaknu prema vettelu, a vidi se jasno ko dan da tome nije tako