Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
zizi
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Nikoga

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la zizi »

Armanini je napisao/la:sto se tice tog famoznog wind tunnela.. pa zar nisu koristili toyotin koji koristi pol grida?
The Ferrari camp predicts they must find 1.2 seconds in car performance to be ahead of the field, but they only anticipate an improvement of 6 tenths from these upgrades.
ajde konacno da mogu quoteat ono sto stalno tvrdim i zasto se smijem silnom optimizmu kad citam kako nije tako strasno, kako je bolid krcat potencijala (to su i za mene uvijek pricali kad sam bio klinac pa kita labudova) i kako ce neki tamo carobni updateovi u barceloni promjenit stvari..

hoce mozda do te mjere da ako ispadne u utrci 4 vozaca, alonso se nadje na podiju..

neka im je nac sekundu, nije to ni tako strasan problem (koliko ono milijuna kao kosta desetinka), i bilo bi to ostvarivo kada bi ostale momcadi drzale bolide u kutijama, zaledile razvoj i cekale sljedecu utrku.. a ostale momcadi (koje isto stalno dosadjuju istim izjavama kako znaju sto i gdje moraju ubrzati i kako ce to napraviti znacajnim uprgadeovim u europi) mi se cine da imaju puno realnije izglede za dodatnim ubrzanjem.. a i logicno je obzirom da imaju puuno bolju bazu..

al ajd.. zasto se ne nadat i bit optimista.. obzirom da bolid ima toliko potencijala, mozda nesto i iskemijaju :)

kako je neki dan pisao netko ovdje - moraju se samo ubrzati po zavojima.. .. i top speed.. :D

svaka čast. toliko samokritike nisam već dugo vidio na forumu :biggrin:
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

ja osobno smatram da je fefari trebao raditi bolid po masi kao mjerilu a ne po alonsu ili neutralni, tada bi bili jako opasni, ovako mislim da su zapeli u začarani krug
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

darky je napisao/la:ja osobno smatram da je fefari trebao raditi bolid po masi kao mjerilu a ne po alonsu ili neutralni, tada bi bili jako opasni, ovako mislim da su zapeli u začarani krug
Svakim danom sve me više i više iznenađuješ sa svojim biserima
Papir sve trpi
...put u raj nije posut ružama...
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

nije biser! pa vidiš da je čovjek mislio na fefari a ne na ferrari :D

mene ne iznenađuja ta izjava koliko ova od "armaninia" kojeg sam dva puta ispravljao, ali opet...
Samo neka se trkaju.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

darky je napisao/la:ja osobno smatram da je fefari trebao raditi bolid po masi kao mjerilu a ne po alonsu ili neutralni, tada bi bili jako opasni, ovako mislim da su zapeli u začarani krug
ja koliko sam cuo McLaren je 2006 imao neutralan bolid izmedju Kimija i Juan-Pabla pa nikom od obojice nije lezao hahhaha
McLaren u <3
dmarijon
Legenda
Legenda

Kako god, to da će pronaći svoj zaostatak plus nadoknaditi razvoj koliko i ostali - to je stvarno jedna od milijon ferrarijev bajki, koje smo slušali konstantno prošlih godina. Moguće, ali gotovo nevjerojatno.
Ali da će se približiti ostalima, vjerujem da bi mogli. Nadam se. I to je ok...
Više vjerujem u to nego da će u Barceloni kasniti za ostalima koliko i sada.
Samo neka se trkaju.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

dmarijon je napisao/la:nije biser! pa vidiš da je čovjek mislio na fefari a ne na ferrari :D

mene ne iznenađuja ta izjava koliko ova od "armaninia" kojeg sam dva puta ispravljao, ali opet...

dmarijone nemoj to uzimat kao da citiram tvoju izjavu doslovno, vec mi jednostavno dobro dodje kao poanta :)
jasno je meni sto si mislio onim postom i naravno da sve stoji sto si rekao i da se slazem s tim..

al zapravo to sto sam izvadio iz konteksta i opisuje cijelu situaciju.. treba im dowforcea, balans, kroz zapravo sve zavoje se trebaju upristojit (damjan je dobro opisao trakavicu oko auspuha i koliko bi zapravo dobro rjesenje pridonjelo cijeloj slici i poboljsanju tih bolnih tocaka) dakle - trebaju se ubrzat kroz zavoje i + top speed :)
sto je takodjer damjan dobro povezao da bi dobili uz rjesen zadnji dio koji sad moraju nadomjestit vecim krilom..

spretno mi izgleda ta izvucena izjava (ponavljam, ne citiram ne tocno i isprika sto sam tvrdoglavo nastavio) jer ferrari i pati u svim aspektima.. osim u startu i pit stopovima :)

ovo sto kaze troll i flamer (u blagoj varijanti :) darky cak ima puno smisla.. al takav bolid bi morao bit u rangu rbra prosle godine (vjerojatno i ove) tako da je to mission impossible.. al da bi tad ferrari bio opasan, bio bi.. bio bi najbolji bolid na gridu to je sigurno..
rFactor F1 HR server Info
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

Chuck Norris je napisao/la:
darky je napisao/la:ja osobno smatram da je ferari trebao raditi bolid po masi kao mjerilu a ne po alonsu ili neutralni, tada bi bili jako opasni, ovako mislim da su zapeli u začarani krug
Svakim danom sve me više i više iznenađuješ sa svojim biserima
Papir sve trpi
a viš ti mene iznenađuješ svojim sljepilom :roll:
alonso je pokazao da zna voziti svaki auto, a očito da slaganje ferarija po njemu ne donosi profit (vidi se to broju naslova od kada je u ferariju)
stoga bi bolje bilo da ferari radi auto kakav masi paše, a onda da alonso tom autu da svoju +0.5 sec dimenziju kojom se toliko hvali
Armanini je napisao/la: ovo sto kaze troll i flamer (u blagoj varijanti :) darky cak ima puno smisla.. al takav bolid bi morao bit u rangu rbra prosle godine (vjerojatno i ove) tako da je to mission impossible.. al da bi tad ferrari bio opasan, bio bi.. bio bi najbolji bolid na gridu to je sigurno..
zašto sam ja troll i flamer???
zato jer vam nudim svoje mišljenje? :roll:
ako vas idem bockati i zezati zato jer ste slabi onda uvijek stavim smajli da se zna da je šala.

ja u svojoj zadnjoj izjavi nisam stavio smajli jer je ozbiljna i stvarno mislim da je ferari fulalo u smjeru kojim ide.
sa mojom se izjavom možete ili ne morate slagati, ali ismijavati me zbog toga uz rezultate koje ferari pokazuje je više nego smiješno [-X #-o

ako je vama feraristima užitak voziti se na 9 do 13 mjestu u utrci i slaviti za 6 mjesto na kraju, onda primite moju najdublju ispriku što sam slijep i glup i ne kužim genijalnost ekipe iz maranela #-o
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Kojom si ti jednadžbom došao do rješenja da je u ove 3 godine Ferrari radio bolid po Alonsu
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

@darky da nisi ti Ostoja?samo on je pucao take budalastinje.
Alonsista hasta la muerte..
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Darky neces objasniti Alonsovim navijacima da ne napadas nikoga. Cim spomenes Alonsa su na nogama. Jase slazem s tobom jer kad je Massa dobar onda je i bolid dobar pa ce i Alonso biti opet bolji od Masse. A Massa ce biti dobar kad mu se bolid napravi po njemu.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

@darky and CO.

Znači razlog relativnog neuspjeha Ferrarija u zadnjih par godina je zato što konstruiraju bolid prema Alonsu a ne prema Massi? #-o

Nitkome nije palo napamet da su jednostavno konstruirali loš bolid?

Jel ti imas insajderske informacije da znaš kako se bolid i prema kome se konstruirao?

Odmah da vas razočaram kostruiranje bolida "prema nekome" ne postoji u današnjoj F1. Personalizacija bolida se bazira na manjim promjenama koje se izvode na bolidu i mogu se mjenjati iz utrke u utrku. Recimo gearbox, kočnice, visina krila bolida, balans, mape rada motora itd. To su sve manji detalji koji se izvode na istom bolidu radi drugačijih stilova vožnje.
Dodi_napalm
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Dodi_napalm »

slažem se dero. Vozač ima određeni input prilikom konstruiranja ali daleko od toga da se bolid radi po mjeri. Setup je taj koji svaki vozač može po sebi štelati. Zasad imaju loš bolid sa kojim su stvarno izvukli kolko se izvući da, bože moj pa i pobjedu su ulovili. Di ćeš bolje...
Sad im je vrijeme da se trgnu i iskoriste to kaj imaju ili doviđenja.
FINAC vidim da misliš da se zahebavam, ali ni najmanje. Ove izjave još prije testiranja nikak ne zvuče dobro. Ne vjerujem da sjede i pijuckaju kavu, već da ovo kaj rade je jako loše. Od prošle sezone rade na novom bolidu i uvjek kasne .. pa da radim takvim tempom dobil bi otkaz odavno.
jedan je gazda F1 - Schumy
NEVER GIVE UP, NEVER SURRENDER !!!
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

Chuck Norris je napisao/la:Kojom si ti jednadžbom došao do rješenja da je u ove 3 godine Ferrari radio bolid po Alonsu
istom onom po kojoj je alonso pobjegao iz Mcl-a gdje mu nisu htjeli sve podrediti da se samo njega sluša
otišao je u ferari da bude vozač broj 1 i da se njega mora slušati, odnosno njegove sugestije oko izrade bolida
kako to funkcionira vidjeli smo u famoznoj rečenici massi
"alosno is faster then you..."
iz svega toga ja mogu izvuči zaključak da se alonsove sugestije kod osnovnog baznog i početnog dizajna više cijene nego masine
sa jedne strane opravdano - jer ipak je alonso dvostruki prvak,
sa druge strane neopravdano - masa je puno duže u ferariju i zna kako "momčad diše i što im više leži" (ovo u navodnicima je teško za objasniti)
kad je alonso dobio u ruke bolid konsrtuiran po kimiju i masi, zamalo je osvojio naslov (kad je alonso došao u Mcl dobio je nasljedstvo kimija i coultarda)
i gle čuda opet mu je naslov izmakao za milimetre
prošle i ove godine je automobil rađen prema njemu, a ferari ni slučajno nije toliko močan
e sad ti meni reci da trabunjam gluposti, ali to su činjenice
Alonso-champ je napisao/la:@darky da nisi ti Ostoja?samo on je pucao take budalastinje.
WTF???? :roll:
samo zbog ovoga bih te trebao prijaviti za smrtnu uvredu :biggrin:
Dero je napisao/la:@darky 1
Jel ti imas insajderske informacije da znaš kako se bolid i prema kome se konstruirao?
Odmah da vas razočaram kostruiranje bolida "prema nekome" ne postoji u današnjoj F1. Personalizacija bolida se bazira na manjim promjenama koje se izvode na bolidu i mogu se mjenjati iz utrke u utrku. Recimo gearbox, kočnice, visina krila bolida, balans, mape rada motora itd. To su sve manji detalji koji se izvode na istom bolidu radi drugačijih stilova vožnje.
kad se prilazi novom dizajnu pitaju se vozači
- sa čime nisu bili zadovoljni proše godine
- što bi željeli u novom modelu
i ja jako sumnjam da dizajneri ne slušaju alonsove sugestije kod osnovnog dizajna

i na kraju moj je zaključak, alonso nema pojma o razvoju bolida, ali je vraški dobar vozač koji izvlači maksimum iz onoga što mu daju u ruke (NHF za sve alonsove navijače)
Alonso-champ
Veteran
Veteran

@darky onda cemo ovako,najprije sorry za off topic:po kojem onda vozacu prave bolid u McLarnu??nema ni tamo naslova hrpu.po tvome ni tamo nemaju pojma ni Hamo ni Button...
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

price o utjecaju vozaca na razvoj bolida mozete objesit macku o rep..

i ne nije ferrari dobar kad je massa dobar, vec je massa dobar kad je ferrari dobar.. to se valjda uci u prvom razredu osnovne :)

od kud mogu vozaci davat input? iz simulatora?

bolid se moze poslije podesavat prema vozacu, naravno, al se ne radi bolid po vozacu.. "bolid je bolid" moze bit brz ili spor, upravljiv ili tesko upravljiv.. neznam koji bolid je brz i tesko upravljiv..
alonso koji preferira malo undera (kao i vecina vozaca) dobije bolid pun overa.. a to je zapravo cijela prica oko preferencije vozaca..

druga stvar su "sitnice".. poput recimo odabira drukcijeg materijala kocnica (pretpostavljam i proizvodjaca) kao sto je slucaj u mcmu gdje ova dva redovno koce pomocu drukcijih kocnica..
rFactor F1 HR server Info
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

darky je napisao/la: istom onom po kojoj je alonso pobjegao iz Mcl-a gdje mu nisu htjeli sve podrediti da se samo njega sluša
otišao je u ferari da bude vozač broj 1 i da se njega mora slušati, odnosno njegove sugestije oko izrade bolida
kako to funkcionira vidjeli smo u famoznoj rečenici massi
"alosno is faster then you..."
Joj,jesi ti stvarno naivan ili se samo praviš
Znači to je politika samo u Ferrariu i to niko prije i poslije nije radio.Hoćeš možda sa stavim video kako Hamilton prolazi Kovalainena
A ovo od kud ti to da je otišao iz Mclarena jer se momčad nije podredila njemu?Možda je otišao što je vidio da je on podređen,u prilog tome ide činjenica da nakon Hamiltonov neposluha u Mađarskoj,momčad se okreće Hamiltonu umjesto da istog kazni jer je odbio naredbu svoga boksa
darky je napisao/la: kad je alonso dobio u ruke bolid konsrtuiran po kimiju i masi, zamalo je osvojio naslov (kad je alonso došao u Mcl dobio je nasljedstvo kimija i coultarda)
i gle čuda opet mu je naslov izmakao za milimetre
prošle i ove godine je automobil rađen prema njemu, a ferari ni slučajno nije toliko močan
Ovaj bolid konstruiran po Kimiu,ovaj po Massi,ovaj po Alonsu...
Stvarno bih volio da mi pošalješ formulu na osnovu koje to računaš pa da i nas prosvjetliš

Znači po tvome sve je jednostavno napravite bolid za Massu i to je garancija rezultata :lol:
darky je napisao/la:e sad ti meni reci da trabunjam gluposti, ali to su činjenice
Ja ti to neću reći,to si ti sam rekao ;)
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

ja mislim darky da F60 nije bio konstruiran ni za massu ni za kimija . Jer da je nebi bio tako spor auto ... F10 je totalno drukciji bolid od f60 bio
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Neki vozači više vole understeer, neki oversteer i bolid se konstruira tako da se kasnije kroz setup može omogućiti ili jedno ili drugo ili oboje, ovisno o tome kakve vozače ima momčad, na način koji neće utjecati na vozljivost bolida. E sad, hoće li se oversteer ili understeer "aktivirati" kroz različito podešenje ovjesa, krila, diferencijala, kočnica, tlaka u gumama ili nečeg n-tog to ovisi o vozaču i o tome što najviše odgovara pojedinoj stazi. Normalno da će momčad slušati oba vozača, oni oboje iznose stvari kojima nisu zadovoljni sa npr. aktualnim bolidom i što bi trebalo zadržati od aktualnog jer im odgovara...to se sve "stavi na papir" i bolid se konstruira sa time u vidu. Tko će uostalom dati bolji feedback nego vozači, a još kad imaš 2 to je odmah duplo više informacija. Nitko nije lud slušat samo jednog...
McLaren 2007 sigurno nije bio rađen po Kimiju i Montoyi iz jednog očitog razloga: oboje su napuštali ekipu. Nitko nije lud ljudima na odlasku otkrivati tajne novog stroja. Ferrari kad je došao Alonso je rađen po naputcima Kimija i Masse, to je sigurno, ali to ne znači da je bio brz jer je Massa sudjelovao u razvoju...F10 nije baš briljirao na početku sezone, negdje do Valencije kad su "projurili", a tu je u razvoju uz Massu sigurno i Alonso imao prste.

Vidim, spominje se da Alonso nezna razvijati bolid.
1. Nije vozač taj koji razvija bolid, to su inženjeri. Vozač samo daje izvještaj što mu se sviđa i što mu se ne sviđa...ili što mu odgovara/ne odgovara
2. Ako pak idemo od sulude teze da je vozač taj koji razvija bolid: Kako je onda Renault napredovao od 2003. kad je Alonso došao i kad su bili ako se ne varam 4. do 2 uzastopna naslova prvaka samo 3 godine kasnije?? Je li i tada netko drugi razvijao bolid?

I da se odmah razumijemo, ono što ponavljam stalno: Ne navijam ni za jednog vozača: Alonsa, Schumachera, Buttona....tako da se nebi mislilo da sam neki Alonsov fanboy koji ga brani...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

@damjane,ok ne navijas al ti je najdrazi :biggrin:
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Špekulacije su se pojavile da je Ferrari zaineteresiran da Webber nasljedi Massu od 2013 i završi karijeru u Ferrariju.

Čak je navodno i predugovor već potpisan.

http://sports.in.msn.com/formulaone/art ... id=6069222" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.elconfidencial.com/deportes/ ... 013-97090/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ferrariju bi sigurno trenutno više odgovarao Webber nego Perez. Dobijaju iskusnog vozača koji je itekako sposoban pobijediti a s druge strane Webber - Alonso su si najbolji prijatelji na gridu i više puta su izjavili da bi voljeli voziti zajedno u istom timu. Imaju čak i istog menađera - Flavija :P

Perez je još mlad i ako imaju neki dogovor lako može skupljati iskustvo u Sauberu još 2-3 sezone
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Rumor: Ferrari will incorporate a new system revolucionaro in suspension. All we know is called `` Scaleitor''
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

da nije ono sto je lotusu zabranjeno?
dmarijon
Legenda
Legenda

ako se misli na onaj zadnji ovjes koji bi podigao zadnji kraj, osobno vjerujem da im je to jedini način da budu brzi. Cijeli bolid je zamišljen za to.
Samo neka se trkaju.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Dero je napisao/la:Špekulacije su se pojavile da je Ferrari zaineteresiran da Webber nasljedi Massu od 2013 i završi karijeru u Ferrariju.

Čak je navodno i predugovor već potpisan.

http://sports.in.msn.com/formulaone/art ... id=6069222" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.elconfidencial.com/deportes/ ... 013-97090/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ferrariju bi sigurno trenutno više odgovarao Webber nego Perez. Dobijaju iskusnog vozača koji je itekako sposoban pobijediti a s druge strane Webber - Alonso su si najbolji prijatelji na gridu i više puta su izjavili da bi voljeli voziti zajedno u istom timu. Imaju čak i istog menađera - Flavija :P

Perez je još mlad i ako imaju neki dogovor lako može skupljati iskustvo u Sauberu još 2-3 sezone
Zar nema Kubica predugovor s Ferrarijem i jel neko pročito kako napreduje oporavak od Kubice?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Odgovori