Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Re: NOVOSTI - Svibanj 2012.

Post Postao/la spacedoc »

a gle jedna greška u 1 krugu je gora od 1 greške u 2 kruga a moja ideja da se vrijeme iz q1 prenese u q2 i zbroji s najvremenom q2 pa taj zbroj prenese u q3 i doda najkrug iz q3 je da se natjera vozače da odma udre u glavu i da pokažu koliko su brzi
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

spacedoc je napisao/la:a gle jedna greška u 1 krugu je gora od 1 greške u 2 kruga a moja ideja da se vrijeme iz q1 prenese u q2 i zbroji s najvremenom q2 pa taj zbroj prenese u q3 i doda najkrug iz q3 je da se natjera vozače da odma udre u glavu i da pokažu koliko su brzi
Nemoguće jer nemaju dosta guma
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

Mislim, gledam trku ovu nedjelju i cijelo vrijeme mislim: pa da je barem jedna ravnica (s drs-om, naravno) pa da se razbije ova skupina i da malo živosti.
moras shvatit da drs dovodi do neravnopravnosti i kao takav ne moze bit u duhu utrkivanja..
rFactor F1 HR server Info
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

Armanini je napisao/la:
Mislim, gledam trku ovu nedjelju i cijelo vrijeme mislim: pa da je barem jedna ravnica (s drs-om, naravno) pa da se razbije ova skupina i da malo živosti.
moras shvatit da drs dovodi do neravnopravnosti i kao takav ne moze bit u duhu utrkivanja..
odakle ti to?
DRS je samo aerodinamični dodatak na koji je FIA napravila izuzetak (jer je pomičan) ali je strogo kontroliran i nadziran
da se dobije na ubrzanju
pogledaj moju tablicu sa ocjenama ove sezone http://forum.f1-hr.com/viewtopic.php?f=1&t=3891" onclick="window.open(this.href);return false; i kaj budeš vidio?
da nema DRS.a sve bi utrke bile ocjenjene kao i monako, da li bi ti to htio gledati? ja ne
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

darky je napisao/la:
Armanini je napisao/la:
odakle ti to?
DRS je samo aerodinamični dodatak na koji je FIA napravila izuzetak (jer je pomičan) ali je strogo kontroliran i nadziran
da se dobije na ubrzanju
pogledaj moju tablicu sa ocjenama ove sezone http://forum.f1-hr.com/viewtopic.php?f=1&t=3891" onclick="window.open(this.href);return false; i kaj budeš vidio?
da nema DRS.a sve bi utrke bile ocjenjene kao i monako, da li bi ti to htio gledati? ja ne
To je dodatak koji onom od ispred nedopušta da se brani

Nemoj bit siguran da bi sve bile ko Monaco, istina da bi bilo manje prestizanja, ali bi bila puno bolja, imali bi borbe na stazi, a ne ovo sad. Ove sezone mi Monaco i nije nešto posebno bio, ali to je Monaco i nemože se puno drugačije očekivat od njega, a prošle sezone mi je Monaco bila jedna od najboljih trka u sezoni.

Za ocjene je i pitanje jel glasaju ovi koji nevole DRS, ja nisam ni jednom glaso, neznam kako vi zaključite da li je trka za 7, ili 8 :biggrin: a ni koju ocjenu da dam ima puno akcije na stazi, ali meni to nije pretjerano zanimljivo
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Djelomično se slažem da DRS dovodi do neravnopravnosti. Isto koliko i to da se ne može presitići onog ispred sebe iako si brži (dok nije bilo drs-a). I to je nepošteno. (Za razliku od motora, npr.)
Ljude iritira što je to umjetni dodatakak, ali ja i dalje ostajem pri tome da je - ful opravdan.

Ali gledam ja, gledam, ove snimke što je Cuky postavio i već vidim da je duuuuuga ravnica i da će uz DRS biti puuuuno odličnih preticanja!!! :lol:
Samo neka se trkaju.
spacedoc
Test vozač
Test vozač

ma nikakav drs treba omogučiti onom iza da ima bolji grip u zavoju pa da bude na mjenjaču pri izlasku a onda dalje se snađi sam
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

dmarijon je napisao/la: već vidim da je duuuuuga ravnica i da će uz DRS biti puuuuno odličnih preticanja!!! :lol:
ovo je vec provociranje :D

drs da se priblizi i da se postavi uz bolid nekoliko to bi bilo i oke, al da bude 50 metara iza na pocetku aktivacije, prestigne ga i jos se stigne postavit ispred njega to je presmjesno..
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

NOVOSTI - Lipanj 2012.

Post Postao/la Cuky »

Manji timovi lobiraju kod Todta da se u pravilnik, a ne samo po dogovoru između momčadi, uvede ograničenje trošenja. Navodno su uz tu opciju 10 od 12 ekipa, a ove dvije koje se protive su Red Bull i Toro Rosso.
Link
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

dmarijon je napisao/la:Djelomično se slažem da DRS dovodi do neravnopravnosti. Isto koliko i to da se ne može presitići onog ispred sebe iako si brži (dok nije bilo drs-a). I to je nepošteno. (Za razliku od motora, npr.)
Ljude iritira što je to umjetni dodatakak, ali ja i dalje ostajem pri tome da je - ful opravdan.
onda je po tebi pošteno voziti i cik-cak, te izguravanje sa staze samo da se ostane ispred?
gle možeš birati ili F1 koja ima evoluciju i DRS je nužnost ili prestani gledati F1 i gledaj US cart tamo se prestižu da nije normalno a nemaju DRS-a
jednio je njihov razvoj već godinama zamrznut
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

vidiš darky, griješiš. Razvoj nije godinama zamrznut jer od ove sezone su uveli više dobavljača motora, može se imati turbo i novi je bolid dalara dizajnirala koji bi trebao biti bolji za road course staze (znači prave staze) te ne imat onoliku želju za letenjem po zraku na ovalima kao zadnja varijanta.

slika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

One DRS zone instead of two at Canadian Grand Prix
The double DRS zone used in last year’s Canadian Grand Prix will be replaced with a single DRS zone for this year’s race.

Ahead of this year’s race Lewis Hamilton said: “With KERS hybrid and DRS in the mix, it should be an exciting grand prix – although, interestingly, we’re reverting to a shorter, single DRS zone after the double zone last year.”

Last year’s DRS zones for the race were situated on the start/finish straight and the straight leading towards the final chicane.

They shared a single activation point at the exit of the hairpin. In the race some drivers were able to complete a pass in the first DRS zone, then pull further ahead of their pursuer in the second zone.

Twin DRS zones were used in the Australian Grand Prix this year, where one had been used the year before.

Hamilton expects McLaren to be competitive at next week’s race: “The Circuit Gilles Villeneuve is a fantastic track – it’s super-fast in places, which means it requires finesse and precision, but you can also end up racing wheel-to-wheel with people at 200mph too, which is an incredible sensation.

“However, you still want a car with decent low-speed traction – all those long drags are usually preceded by tight hairpins, so it’s important that you can get the power down efficiently if you’re to pull a good lap time together.”

He added: “On paper, I think our car will be well-suited to the combination: we showed in Spain that we’re very good in high-speed corners, but we were also quick in the final sector, which is slower and more technical.

“Of course, it’s still difficult to accurately predict the outcome, so I’ll be focusing on another clean weekend where I can score more consistent world championship points.”
slikaslikaslika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

odlično!!

slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

Cuky je napisao/la:vidiš darky, griješiš. Razvoj nije godinama zamrznut jer od ove sezone su uveli više dobavljača motora, može se imati turbo i novi je bolid dalara dizajnirala koji bi trebao biti bolji za road course staze (znači prave staze) te ne imat onoliku želju za letenjem po zraku na ovalima kao zadnja varijanta.
da ali znaš li njihova pravila?
sve novo se dokumentira i sve momčadi imaju podatke o svemu što radiš
tamo možeš kupiti auto kako ti srce želi
recimo primjer
tamo ferari mora prodati svoju šasiju ili motor svakoj momčadi koja to zatraži
tamo nema tajni kao u F1.
odbiješ li prodati svoju šasiju - ona postaje ilegalna i ti je više ne smiješ voziti, za motor ista stvar
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ne moraju ništa prodavati kad svi kupuju bolide koje Dalara radi. Svi imaju ISTE bolide, tj. ovaj (Dallara DW12)
slika

Jedini izbor imaju kod motora koji mogu biti single ili twin turbo, a momčadi mogu izabrati između Honde, Chevroleta i Lotusa.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:ne moraju ništa prodavati kad svi kupuju bolide koje Dalara radi. Svi imaju ISTE bolide, tj. ovaj (Dallara DW12)

Jedini izbor imaju kod motora koji mogu biti single ili twin turbo, a momčadi mogu izabrati između Honde, Chevroleta i Lotusa.

Od kad Lotus proizvodi motore?
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa eto, ima...možda nisu oni proizveli ali je brandiran pod Lotus

slika
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

JUDD proizvodi motore koji su brandirani kao Lotus u Indycar seriji.
slikaslikaslika
spacedoc
Test vozač
Test vozač

Re: NOVOSTI - Lipanj 2012.

ma taj limit je totalno bezveze ko i skoro sva ostala ograničenja (kubikaža motora, cilindri, okretaji, zaključavanje razvoja motora) , daj brate pusti da se razvijaju i da se razlikuju a ne da imamo da je jedima razlika na bolidu boja .
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a gledaj na to sa ove strane (makar bi i ja volio da se ima više slobode): HRT danas, kad su troškovi donekle ograničeni zaostaje 2-3 sekunde za najsporijim od starosjedioca. Sad zamisli da nema ograničenja di bi HRT bio...di bi Williams bio (jer oni baš i ne plivaju u novcima od rastanka sa BMW-om), di bi Force India, Sauber....

slika
spacedoc
Test vozač
Test vozač

da se to rješiti, npr kolač od tv prava pola da ide svima jednako a druga polovica za svaki bod toliko posto
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

to Bernie neda...još da on da iz svog džepa?? nemoj to pričat u njegovoj blizini da ti se nebi štogod dogodilo :D

slika
spacedoc
Test vozač
Test vozač

a može i npr porez od npr 25 posto svih troškova ekipe pa podijelit taj porez svim ekipama jednako
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

sad si već pretjerao...pa nisu oni tamo da jedan drugome poklanjaju...a kakva je bit biti prvi ili zadnji ako svi isto dobivaju?

slika
spacedoc
Test vozač
Test vozač

evo npr 10 ekipa
troškovi
1.900M
2.750M
3.600M
4.320M
5.100M
6.40M
7.25M
8.17M
9.8M
10.5M
gdje bi ekipe dobile max 65 M s 25 posto ili 25 M a tv prava podijelit po uspjehu, a ekipe s neograničenim buđetom nebi ni osjetile dok bi to pomoglo manjim ekipama da budu dostojan protivnik. A ako nečeš darivati druge ekipe troši manje
slika
Zaključano