Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Vettel je odustao tako da ta kazna neće uticat na prvenstvo, mada će neki reći da je Vettel posle kazne prolaska kroz bokseve morao forsirati i zato mu se desio kvar.
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

nadam se da ste gledali sad analizu na Sky-u bas tok pretjecanja ;-)
Alonsista hasta la muerte..
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Vettel je odustao tako da ta kazna neće uticat na prvenstvo, mada će neki reći da je Vettel posle kazne prolaska kroz bokseve morao forsirati i zato mu se desio kvar.
to je ista teorija kao i da je u valenciji alternator krepo zbog sc-a...ako je opet alternator sad bio treba ozbiljno pritisnut ove koji ih rade,bio bi već drugi ovaj vikend :roll: jedino je sigurno da nije motoru ništa jer su mu rekli da stane da ga ne uništi,a inače je skidao zaostatak do kimia
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Da ste sad gledali Sky vidjeli bi pojašnjenje i usporedbu sa prošlom godinom:
*Kad je Alonso došao pored Vettela još je bilo mjesta za bolid. Vettel i dalje ide prema vanjskom rubu i Alonso nema gdje nego van
*Prošle sezone, iako je Vettel izašao van sa dva kotača između bolida je bilo toliko mjesta da je Vettel mogao i ostati na stazi
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Da Nando nije takav majstor kakav jeste zavrsio bi u sljunku i ogradi,tako da je deriste sasvim zasluzeno dobilo kaznu,moje je skromno misljenje.I poslije kad sam ga vidio da parkira pored staze nazdravio sam onako bas od srca.
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Alonso Fernando je napisao/la:Da Nando nije takav majstor kakav jeste zavrsio bi u sljunku i ogradi,tako da je deriste sasvim zasluzeno dobilo kaznu,moje je skromno misljenje.I poslije kad sam ga vidio da parkira pored staze nazdravio sam onako bas od srca.

Alonso tako i jedino zna osvajat naslove, zbog nesreće i kvarova drugih, ipak se ispraksirao u prošlosti ;)
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Domi je napisao/la:
Alonso Fernando je napisao/la:Da Nando nije takav majstor kakav jeste zavrsio bi u sljunku i ogradi,tako da je deriste sasvim zasluzeno dobilo kaznu,moje je skromno misljenje.I poslije kad sam ga vidio da parkira pored staze nazdravio sam onako bas od srca.

Alonso tako i jedino zna osvajat naslove, zbog nesreće i kvarova drugih, ipak se ispraksirao u prošlosti ;)
ahahahahahahahah,nekog jos boliiiiiiiiii,ko gubi ima pravo da se ljuti ;-)
Alonsista hasta la muerte..
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Domi je napisao/la:

Tako je,šteta što takav f1 stručnjak nema svoj website pa da pratimo objektivne analize
...put u raj nije posut ružama...
Zocky

Post Postao/la Zocky »

Domi je napisao/la:

pogotovo onakvih kvarova ko tjedan dana nazad...
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

koliko ga je mazila sreća u belgiji toliko mu je danas falila :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

O današnjem incidentu/kažnjavanju:
Q: You were given a drive-through penalty for forcing Ferrari’s Fernando Alonso off the track. Was it justified? Last year you and Alonso tangled too…
SV: I obviously should have complained last year, just as he did today. For sure I was frustrated as it cost me dearly but now it is water under the bridge. As I said I didn’t complain last year and I won’t in the future. That’s not my way of going about things.
Drugim riječima; ja nisam kme-kme vozač. :p
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

to uopće nije njegov način...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Baš se naslađujete, ha? :) Drag mi je donekle vettel, ali ovo mu nije trebalo. Kaso što sam u drugoj temi rekao, moguće da ga nije ni vidio. Ali to ga nikako ne opravdava. I da, Alonso je još jednom dokazao da je čudo kada je ostao na stazi u tom trenu
Samo neka se trkaju.
McLarenMercedes
Navijam za: Alonsa

Post Postao/la McLarenMercedes »

gringo73 je napisao/la: Drugim riječima; ja nisam kme-kme vozač. :p
Mnogo laže. Šta je sve pričao za Karthikeyana posle Malezije. Alonsu je za Moncu kao kroz šalu prebacivao do kraja godine prošle sezone. Webberu je pokazao 2010. da je lud.
zagor
Početnik
Početnik
Navijam za: Iceman

Post Postao/la zagor »

Alonso se odmah išao žaliti sucima, zato ne volim Alonsa, zato nikad neće biti vozačina. Po meni to uništava i samu draž utrkivanja u F1. Sve za sigurnost, pa nek onda ugase F1 i to je to! Razlika između njega i Vettela (prošle i ove godine) je ta što se Alonso usrao pa otišao van sa sva 4 kotača dok je Vettel ostao sa dva kotača na stazi i prošao Alonsa. I molim licemjere kojima je ovo "potpuno drugačija situacija" da nek ne vide moj post.
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Chuck Norris
Veteran
Veteran

zagor je napisao/la:Alonso se odmah išao žaliti sucima, zato ne volim Alonsa, zato nikad neće biti vozačina. Po meni to uništava i samu draž utrkivanja u F1. Sve za sigurnost, pa nek onda ugase F1 i to je to! Razlika između njega i Vettela (prošle i ove godine) je ta što se Alonso usrao pa otišao van sa sva 4 kotača dok je Vettel ostao sa dva kotača na stazi i prošao Alonsa. I molim licemjere kojima je ovo "potpuno drugačija situacija" da nek ne vide moj post.
Aha po tebi je trebao Alonso ne usr... se i ostati na stazi.Slažem se,to je trebao pa sa gotovo cijelim bolidom popeti se na Vettelov bolid i preći ga.Kako mu samo to nije palo na pamet,e moj Alonso više pameti drugi put
zagor
Početnik
Početnik

Post Postao/la zagor »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rtg4xGvF ... r_embedded[/youtube]

Evo video pa gledaj, skoro pa identična situacija al tko ne želi vidjeti naravno da neće.
Zadnja izmjena: zagor, dana/u 10 ruj 2012, 10:01, ukupno mijenjano 1 put.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

zagor je napisao/la:Alonso se odmah išao žaliti sucima, zato ne volim Alonsa, zato nikad neće biti vozačina. Po meni to uništava i samu draž utrkivanja u F1. Sve za sigurnost, pa nek onda ugase F1 i to je to! Razlika između njega i Vettela (prošle i ove godine) je ta što se Alonso usrao pa otišao van sa sva 4 kotača dok je Vettel ostao sa dva kotača na stazi i prošao Alonsa. I molim licemjere kojima je ovo "potpuno drugačija situacija" da nek ne vide moj post.
Usro bi se i ti da voziš off-road 330 KM/h. Malo sam gledao obadvije snimke (duel od ove i prošle sezone). Slične situacije, ali postoje značajne razlike. Prva razlika je u pravilima. Sada onakvi manevri nisu dozvoljeni (mislim da je to uvedeno nakon Silverstone-a ove sezone).
Drugo, Alonso je ostavio Vettelu širinu bolida prošle sezone. Vettel je izašao s dva točka na travu, a do Alonsovog bolida je imao više od pola metra. S druge strane Vettel Alonsu nije ostavio ni pola širine bolida prostora, i ovaj je morao izati čitavim bolidom na travu. Osim toga Alonsov bolid je pretrpio oštećenja zbog duela i moglo ga je koštati plasmana u utrci.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
zagor
Početnik
Početnik

Post Postao/la zagor »

One and only je napisao/la: Usro bi se i ti da voziš off-road 330 KM/h. Malo sam gledao obadvije snimke (duel od ove i prošle sezone). Slične situacije, ali postoje značajne razlike. Prva razlika je u pravilima. Sada onakvi manevri nisu dozvoljeni (mislim da je to uvedeno nakon Silverstone-a ove sezone).
Drugo, Alonso je ostavio Vettelu širinu bolida prošle sezone. Vettel je izašao s dva točka na travu, a do Alonsovog bolida je imao više od pola metra. S druge strane Vettel Alonsu nije ostavio ni pola širine bolida prostora, i ovaj je morao izati čitavim bolidom na travu. Osim toga Alonsov bolid je pretrpio oštećenja zbog duela i moglo ga je koštati plasmana u utrci.
Off road? Možda ja bi ali očito Vettel ne bi. Alonso je vidio da će Vettel zatvoriti tu stranu i sam si je kriv što je išao probati, daj mi reci ako su se promijenila pravila, zašto nije nitko kaznio Paul Di Restu kad je izgurao Sennu? Znači postoje dvostruka mjerila ili za nekog vrijede pravila a za nekog ne, očito.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

zagor je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=rtg4xGvF ... r_embedded

Evo video pa gledaj, skoro pa identična situacija al tko ne želi vidjeti naravno da neće.
Tu se fino vidi da su imali isto mjesta
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Neki ljudi bi ovdje morali provjeriti dioptriju
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

ipak je vettel ostavio dosta manje prostora alonsu nego alonso njemu prošle godine. alonso je imao dovoljno prostora da nije morao sa sva 4 kotača izaći sa staze nego samo s dva, ali ga je vjerojatno odnijelo, što je logično, pa je izgledalo dramatičnije.
mislim da je suviše sirovo gledati tko je koliko mjesta ostavio. da,alonso je ostavio mjesta za jedan bolid s vanjske strane prošle godine, ali da li je sa sigurnosnog aspekta dovoljno ostaviti samo toliko prostora dok te suparnik pretječe 330 kmh s vanjske strane zavoja gdje nema asfaltirane zone za izlijetanje? u takvim situacijama ta širina ne mora ništa značiti, u pitanju su jako velike brzine i bez obzira što vozač ima prostora za svoj bolid, preticanje s vanjske strane u ovako brzom zavoju je jako teško izvesti a da pritom ostaneš unutar tog prostora koji ti je ostavio vozač koje pretičeš. stisnuo si gas do kraja, skrećeš, brzina raste,zavoj ti bježi i pritom moraš gađati tih 20 centimetara prostora između ruba staze i suparnikovog bolida... to ne mogu ni vettel ni alonso, koliko god dobri bili.
sjetimo se situacije schumacher-barrichello u mađarskoj 2010. . tad je schumacher maltene optužen za pokušaj ubojstva a čovjek je ostavio sasvim dovoljno prostora da barrichello može proći, i na kraju je i prošao. a svejedno je popio kaznu za sljedeću utrku
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Niti blizu jednako..
slika
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
padobranac
Početnik
Početnik

Post Postao/la padobranac »

za početak netko treba stavit poštenu usproredljivu sliku, ova to nije.
pošrtena slika bila bi u trenutak najmanjeg ostavljenog prostora, dakle, svojevrsni apex izguravanja
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

padobranac je napisao/la:za početak netko treba stavit poštenu usproredljivu sliku, ova to nije.
pošrtena slika bila bi u trenutak najmanjeg ostavljenog prostora, dakle, svojevrsni apex izguravanja
Mislim da ova slika sasvim fino pokazuje razliku u prostoru.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Odgovori