Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
...za ranije ti mogu ja reći da nisu to koristili sigurno. Kratak i jasan odgovor:NE. Mislim da ni danas ne koriste jer u krajnjem slučaju i ne bi bile od neke prevelike koristi na ovalima. Nisam 100% siguran no mislim da oni imaju opciju on/off za to (ko na videoigrama) ali na samom ovalu bi im takve kočnice bile kontraproduktivne.popeye je napisao/la:leopnd, jel Nascar auti koriste anti-lock brakes?
Ne razumem sto?ali na samom ovalu bi im takve kočnice bile kontraproduktivne.
Gubi se 100% vozačko upravljanje tj. smanjuje se kontrola proklizavanja automobila. Meni i tebi bi to vjerojatno dobro došlo no njima je potrebna 100% upravljivost i kontrola...popeye je napisao/la:Ne razumem sto?ali na samom ovalu bi im takve kočnice bile kontraproduktivne.
Gdje si to pročitao, vidio, čuo?popeye je napisao/la:Pa kako onda F1 vozaci koriste ABS?
Da završimo priću...ABS je u F1 zabranjen 1993. godine zajedno sa ovim što si naveo...bio je i sastavni dio svega toga a tada je zabranjeno sve što je služilo kao čista elektronska pomoć vozaču...kočenje bez ABS-dozvoljava dublje ulaske u zavoj i brže izlaske iz istih - ja sam već dugo vozač (preko dvadeset godina) i nekadašnje aute je bilo puno lakše onako "sportski bacati po zavojima"...i kao što kažeš vozači ne vole ABS...Cuky je napisao/la:ABS se koristio neko vrijeme u F1, početkom 90-ih ako se ne varam, ali je onda zabranjen u kompletu sa aktivnim ovjesom, traction controlom i launch controlom. Uglavnom, iz iskustva iz raznih simulacija te onog što vidim na utrkama i što pročitam/čujem u izjavama vozača i inžinjera: ABS zapravo odmaže vozačima u utrkama
Dirt car je ovo i sve slično ovome što vozi na blatnim i zemljanim ovalima. Pa je vjerojatno dirt car incident nesreća na takvim utrkama.pospani gad je napisao/la:P.S. dirt car incident???? Što je to?