Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

The Greatest je napisao/la:Gotovo je sa naslovom. Ne može se osvojiti naslov ako se iz godine u godinu iste greške ponavljaju.
Treba sačekati Silvestone i Nürburgring pa onda vidjeti kolika će razlika u bodovima biti između Alonsa i Vettela.
Veliki uticaj na ponašanje bolida i brzinu ima to da li staza opterećuje prednje ili stražnje gume, koja kombinacija gume će se voziti na stazi, koliki je značaj trakcije na stazi itd. ;)

kolega @nikolaf1
dobrodošao ponovo na forum, tvoji postovi su mi nedostajali.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

@nikolaf1
Za početak dobrodošao natrag :)

što se tiče tvog posta djelomično se slažem. Ono što se ne slažem u potpunosti je ovo vezano za nježan ovjes i trakciju jer bi nekom logikom mekši ovjes trebao osigurati konstantniji kontakt gume sa površinom i time bolju trakciju. Čak bih rekao da nije loše ubrzanje iz zavoja problem ovjesa nego da je mapa motora i/ili postavke diferencijala podešene tako da maksimalno čuvaju gume na izlascima iz zavoja i da vrtnju guma u prazno svedu na najmanju moguću mjeru. Također, vjerojatno Alonsu i Massi takvo podešavanje puno više odgovara za utrke jer je bolid mirniji i mogu jače pritiskati na izlascima iz zavoja uz saznanje da im setup bolida neće tako lako dopustiti da izgube kontrolu/unište gume. Ali eto, pravu istinu nećemo vjerojatno nikad znat, mi možemo samo nagađati. U Ferrariju sigurno znaju o čemu se radi, sigurno su kroz računala provukli razne postavke i dobili da je ovo što imaju najoptimalnije
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
nikolaf1
Početnik
Početnik
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la nikolaf1 »

Cuky je napisao/la:@nikolaf1
Za početak dobrodošao natrag :)

što se tiče tvog posta djelomično se slažem. Ono što se ne slažem u potpunosti je ovo vezano za nježan ovjes i trakciju jer bi nekom logikom mekši ovjes trebao osigurati konstantniji kontakt gume sa površinom i time bolju trakciju. Čak bih rekao da nije loše ubrzanje iz zavoja problem ovjesa nego da je mapa motora i/ili postavke diferencijala podešene tako da maksimalno čuvaju gume na izlascima iz zavoja i da vrtnju guma u prazno svedu na najmanju moguću mjeru. Također, vjerojatno Alonsu i Massi takvo podešavanje puno više odgovara za utrke jer je bolid mirniji i mogu jače pritiskati na izlascima iz zavoja uz saznanje da im setup bolida neće tako lako dopustiti da izgube kontrolu/unište gume. Ali eto, pravu istinu nećemo vjerojatno nikad znat, mi možemo samo nagađati. U Ferrariju sigurno znaju o čemu se radi, sigurno su kroz računala provukli razne postavke i dobili da je ovo što imaju najoptimalnije
Bolje vas nasao! :) Pa moze biti i ta solucija. Ja sam mislio na njezniji ovjes u smislu cuvanja guma, a ne na mekocu istog. Sve zavisi od cjelokupnog setup-a. Ferrari ima specificnu kombinaciju ovjesa, i naprijed i nazad pull-rod, pa se moze desiti da u kombinaciji svega sto si i ti naveo i ovjesa to ispada najoptimalnije sto imaju. Ono sto je evidentno, da puno zavise od vremena i to je ogroman problem, pogotovo sto ovo ljeto, prema dugorosnijim prognozama nece biti bas najvrelije.
Uostalom, vidjecemo u nadolazecim utrkama sta ce se desavati.
FORZA FERRARI !!!
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

nikolaf1 je napisao/la:Veliki pozdrav svima. Ja sam stari clan foruma, nekad se koristio nick-om "nikolaa", ali iz nepredvidjenih okolnosti sam morao praviti u potpunosti novi nalog. Uglavnom, opet sam tu, nakon duzeg vremena izbivanja.. :)

Ono sto sam ja primijetio na VN Kanade, a sto se tice Ferarija je izrazito veliki problem sa zadnjim ovjesom. Jednostavno, isuvise je njezan, ne dozvoljava gumama da se zagriju kada je hladno vrijeme, a uz to pravi i problem sa trakcijom. Evidentno je bilo kako Alonso gubi na 3 kriticne spore tacke na stazi po 0.2 sec ( na svakoj tacki; odnosi se na zavoje br.8,9,10,11 ). Na izlascima iz ovih zavoja, Ferari nije mogao pratiti Red Bul i Mercedes i to je bilo ocito. Ista stvar se dogadjala sa Lotusom ( koji ima slicne karakteristike Ferarijevim ).

Dakle, ono sto je Ferarijev problem jeste zadnji ovjes koji je ekstremno njezno podesen kako bi cuvao gume, ali to pravi problem u kvalifikacijama ( jer i kad je toplo Alonso i Masa ne mogu da zagriju gume za jedan brzi krug kao sto to uspijevaju Red Bul i Mercedes ), a tek kad je kisa i hladno ( sve smo vidjeli na kvalama za VN Kanade ). Mislim da su previse ekstremno otisli, a nijedan ekstrem nije dobar. Bojim se da im se to lako moze obiti o glavu, jer ovako mnogo zavise od vremena, umjesto da su pogodili setup koji ce malo vise trositi gume, ali i malo bolje zagrijavati gume. Jer, ubijedjen sam da je F138 izuzetno dobro slozen bolid, cak i sa aspekta aerodinamike i mislim da Ferrariju nije spas cuvanje guma ( kao sto je Lotusu ), vec da oni mogu biti u potpunosti ravnopravni Red Bulu bez obzira na gume ( to smo vidjeli kad je Alonso poceo da leti stazom, odn. kad je zagrijao gume ).

Ono sto veseli je cinjenica da je bolid odreagovao dobro na poboljsanja. Takodje, moglo bi se zakljuciti da su s poboljsanjima dobili nekih 0.2 sec po krugu ( posmatrajuci vremena Mase kada ja lovio Rajkonena na medium gumama i usporedjujuci ih sa Alonsovim kada je lovio Hamiltona na istim gumama ). Ocito su tehnicka pojacanja iz Mercedesa ( Bigois ) i McLarena ( Sanchez ) zaista ono sto je bilo potrebno Ferrariju nekoliko godina unazad. Samo bih volio da se jos Allison vrati u Ferari i to bi bila izvrsna tehnicka postava.
Dobro došao nazad :zivili:,nekoliko puta sam spominjao neke starije forumaše čiji mi postove fale među njima si i ti.Nadam se da ćeš nastaviti jednako dobro pisati kao i prije

Ostaje nam nadati se da će u nastavku sezone sunce početi jače pržiti,iako u Silverstone možemo očekivati promjenjive uvjete
...put u raj nije posut ružama...
nikolaf1
Početnik
Početnik

Chuck Norris je napisao/la:Dobro došao nazad :zivili:,nekoliko puta sam spominjao neke starije forumaše čiji mi postove fale među njima si i ti.Nadam se da ćeš nastaviti jednako dobro pisati kao i prije

Ostaje nam nadati se da će u nastavku sezone sunce početi jače pržiti,iako u Silverstone možemo očekivati promjenjive uvjete
:D Iskreno, nisam bio svjestan da sam ipak ostavio traga na ovom forumu. Bas me dugo nije bilo. Ali i vi ste kao droga, koliko god se covjek pokusava skinuti, ono ne ide pa se ponovno vraca. ( naravno, nemojte misliti da imam iskustva sa drogama :D ).
Pa i ja se nadam da cemo nastaviti u istom duhu, kao sto je to bilo i prije...

Sto se tice Silverstone-a, kad bi bilo toplo, to bi bilo odlicno za Ferrari. Ali Engleska k'o Engleska... Mozda i Newey neku kisu prizove, nekim ritualima ( koliko je lose vrijeme u posljednje vrijeme, bas kao da stvarno rituale obavlja :D ).
FORZA FERRARI !!!
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

iako moze bit hladnije, silver je zahtjevna staza sa brzim zavojima koji deru i griju gume, tako da alonso kaze da bi trebalo bit tamo bolje i za kvale jer ce moc zagrijat gumu u jednom krugu..
rFactor F1 HR server Info
slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Armanini je napisao/la:iako moze bit hladnije, silver je zahtjevna staza sa brzim zavojima koji deru i griju gume, tako da alonso kaze da bi trebalo bit tamo bolje i za kvale jer ce moc zagrijat gumu u jednom krugu..
Nadajmo se. ;) Samo da ne bude previse hladno i trebalo bi biti ok.
FORZA FERRARI !!!
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

F1NAC je napisao/la:Ajme koliko pesimista. Ako je uspio nadoknadit u 2010 zaostatak od onda vjerujem.da moze i ove godine. Ferrari je tu. Ne zaostaje kao prosle dvije godine i updateovi rade sto je najbitnije. Glavu gore moremo mi to :D. Forza Ferrari
Nama ne treba više da hvatamo zaostatak za drugima. Treba nam prvi red u kvalifikacijama i pobjede u utrkama. Sve ispod toga, nakon svega, je neuspjeh.
Avanti FER, Avanti!!!
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Neka taj dan bude jedan od onih para dana u godini kada je u engleskoj sunčano.
Samo neka se trkaju.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Ovo izgleda tragično. Niske temperature, zelena staza, auto neupravljiv, bez trakcije i bez jednog bolida da skuplja podatke cijeli P2.

Sutra ako sunce ne bude blistalo i ako ne bude desatak stupnjeva toplije očekujem najgore kvalifikacije ove sezone.

Znaš da su u problemima ako u long runu su sporiji za oko sekundu po krugu naspram Vettela
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Za sada veoma loš nastup Ferrari-ja - Alonsa.
Gene: "Alonso not happy, degradation, lack of traction and stability, lack of grip in the rear".
Ferrari je donijo i neke nove dijelova ali ja ipak predlažem da mi prostudiramo aerodinamičnost na ovoj slici :biggrin:
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

uf neka dobro istrenirana :=
10/10
degradation, lack of traction and stability, lack of grip in the rear".
to je kao ono - kocnice su u banani, suspenzija u banani, motor u banani - sve ostalo super :)
nemogu se nikako sjetit kako ide taj "quote" niti od koga je?
rFactor F1 HR server Info
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Ne izgleda dobro.Ne mislim na ovu sliku nego formu Ferraria :biggrin:

Valjda će do sutra posložiti sve kako treba
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Novo prednje krilo

https://imageshack.com/scaled/large/196/j56l.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img2.auto-motor-und-sport.de/Fer ... 698727.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

čitam da u FP1 nisu koristili nis updateova jer su jos nisu stigli do Silverstona a za fp2 neznam nisam gledao
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

čitam da je lošija forma na P2 posljedica testiranja novih djelova koji nisu stigli na vrijeme da bi bili testirani u P1
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

zabrinuo sam se nakon Brundleovog komentara da Ferrari ima los balans u Beckettsu posto bi taj dio trebao najvise odgovarati Ferrariju ( slicno kao i španjolska prvi sektor )
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Sviđa mi se ovo novo prednje krilo.
Također, imaju i novo beam krilo (beam wing, neznam kako se kaže na hrvatski)
NOVO
Staro (Kanada)
slika
Alonso Fernando
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso only

Post Postao/la Alonso Fernando »

Bojim se da RB opet pokazuje premoc u razvoju bolida tijekom sezone.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Massa nema novo krilo spred
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

3. startni red i ja sam zadovoljan.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

speedy56 je napisao/la:3. startni red i ja sam zadovoljan.
To će biti kao pol pozicija.
Loše Ferrari izgleda.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Da me netko pitao pokaži stazu na kojoj ce ovogodišnji bolid dominirati bez okljevanja bi tvrdio da je to Silverstone. Ovako sada ispada da je peta pozicija pohvat. Ugh.
Propade još jedna Alonsova godina u Ferrariju
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Čini mi se da ovogodišnji bolid Ferraria nazaduje iz utrke u utrku
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

ferraristi ja bi još malo sačekao vidim da stalno kritizirate svoje favorite. (kako je tek nama mclanerovcima :))
ja polažem nade u alonsa kao i u sve ferrarijeve stručnjake i jedino u njemu (alonsu) vidim neku šansu da sruši vettela i red bull ove godine.
ovako ovim svojim kritiziranjem samo mene deprimirate.nemojte mi zamjeriti ovo je dobronamjerna kritika.a vjerujem da će alosno sutra kad završi utrka smanjiti bodovni zaostatak za vettelom. ;)
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ostavili se mosta preko sidepoda i one grbe ispod nosa, staro prednje krilo korišteno.
slika
Odgovori