Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

Gdje im brzina nestane u kvalifikacijama?? :/

Danas su sigurno imali top speed. Ona situacija kada Hamilton nije mogao proći Alonsa na pravcu je bila fascinantna.
Ali kvalifikacije su katastrofa.
nikolaf1
Početnik
Početnik
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la nikolaf1 »

Prilicno dobra utrka. Pokazatelj da se Ferrari vratio na pravi put. Svaka cast Alonsu na fantasticnoj voznji, ali i Massi koji je ipak nesto izvukao s obzirom na probleme na pocetku utrke. Ali, evidentno je da Massa nece biti u Ferrari-ju sljedece sezone.
FORZA FERRARI !!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Da Ferrari još odradi tu Monzu i onda da se u potpunosti okrene 2014, mada glavni ljudi već odavno rade na projektu 2014. ;)
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

James Allison će raditi na bolidu za 2014.
"Ferrari, meanwhile, who have been overtaken by Mercedes in the constructors' championship, are coming to Spa with an improved package but any hopes that the former Lotus technical director James Allison will transform their fortunes in the short term may be misplaced. Allison joins the Ferrari team next week but will be working, principally, on the 2014 car. "The 2013 car is not his concept, not his baby," a Ferrari insider said on Tuesday."
Ferrari-jev zračni tunel će biti spreman za rad sredinom 10 mjeseca.
The wind tunnel Ferrari ready in mid-October

There is a delay in the restructuring plans of the plant. The car was developed in 2014 in Cologne

August 21, 2013 12:51

The wind tunnel in Maranello which is under renovation will not be ready before mid-October. A source with the Cavallino OmniCorse.it admitted that there is a delay on the plans.

According to initial plans, in fact, the system that was designed by architect Renzo Piano, it would have had to go back into operation at the end of this month, in time to carry forward the development of the car in 2014 with the turbo V6 engine, while the work will continue in one of the two wind tunnel of the Toyota Motorpsort in Cologne.

The same Simone Resta, designer of the F138, in a chat with journalists at the Grand Prix of Hungary said that the wind tunnel would return to be operational in late summer. In fact, at that stage the plant could be completed, before starting the inevitable calibration work of the structure. It is a crucial step because the laboratory data can be perfectly aligned with those that will occur on the track.

There is much expectation for the restoration of the wind tunnel Horse that has been revised to reflect company and those that are specific to the modern Formula 1: When it is ready, the Racing Department will finally be able to count on a cutting-edge facility where James Allison , the former technical director of Lotus to Ferrari arrives in full force from September 1, will give the best of himself, as the British engineer has an excellent training by aerodynamic.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Koja komedija, tko se hoce kladiti da kada pređu sa Toyotinog tunela na svoj da ce postojati problemi sa korelacijom... Ova izjava je pripremljena isprika sljedece ljeto kada netko pita čemu zastoj u razvoju xD
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

postojati problemi sa korelacijom...
:D hehe ovo je mislim spot on :)

al ajd, nadajmo se da nece bit tako i da ce bit toliko dobar i tocan da ce ga rbr doc koristit :=
Da Ferrari još odradi tu Monzu i onda da se u potpunosti okrene 2014,
i meni ga je doslo vec preko glave, i s otpisivanjem sezona i pratkicki ni jednu sezonu nakon 2010 ne ocekivat naslov, al malo mjenjam plocu..
jer jbga, te vec 4 god, a ako maknemo onaj ludi difuzor kojeg je prakticki samo brawn imao, a ferr bio veca kanta nego mcm do sad, 5 godina vlada taj redbul.. i svako prvenstvo, ma prakticki svaka je utrka samo na vettlu da izgubi.. pravila se nisu mjenjala, bolid je vise manje isti svo vrijeme, jedino se nes malo upgradea i ubrza nekih sekundu po sezoni, tako da taj jedan bolid mora bit najbrzi svaku godinu, kad je prakticki isti, dok ga ostali pokusavaju nekoliko lovit, odnosno brze nalazit tih par desetinki u odnosu na ostale jer prvenstvo mogu osvojit jedino da se poguzi sezona il ovom zguzi..

a ferrari ipak najbolje izgledao svo to vrijeme.. i onda ako izuzmes uopce tog vettla iz jednadzbe sto je u biti i realno, preostaje bit jedino best of the rest..

bez konstruktorskog svo to vrijeme, jer fali bodova od drugog vozaca, al nije ni njima lako.. jer su svi toliko na kupu i to su 4 tima, to je 8 vozaca, malo bodova i ostane..
mcm je imao tu ubitacnu postavu sa lewisom i buttonom i prilicno brz bolid, i s oba vozaca sa pun k bodova pa nisu uzeli naslov..

ustvari drek.. mcm je taj 2. tim bio.. sad ce doduse bit 2:2.. nekako fer.. jer iako se alonso borio za naslove i imao brdo podija, massa em stvarno nije imao bas srece, em je za k*r*c, mcm je ipak imao opak dvojac..

a sad je borba za 2. mjesto.. i to izmedju kog.. the best..
a kako je to 2. mjesto jedino realno dohvatljivo, onda je to zapravo borba za naslov :=
i to izmedju 3 prvaka, i izmedju 3 tima.. za plave ionako nikog bas briga tako da za cast :)
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Dakle, izbjegavah forum jučer poslije posla i sve do sad, kad sam napokon pogledao utrku, da ne pokvarim užitak sa znanjem rezultata unaprijed.

Ferrari je cijeli vikend, i na suhom i na mokrom imao brzinu. U svim treninzima, kvalifikacijama i utrci. Problem je što su u najbitnijem dijelu kvalifikacija po tko zna koji put išli biti pametni pa ispali debili. Alonso odlično odvozio od početka do kraja, Massa s obzirom na probleme sa displayom na volanu i KERS-om na počektu utrke također OK rezultat, ali sa ovakvim bolidom je morao bolje.

Rezultat za Ferrari, bar onaj sa Alonsom unutra, odličan, jedino ga kvari činjenica da se završilo iza Seba i još malo povećalo zaostatak.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ma cuky i da su kvale bile bolje opet bolje od 2. mjesta mislin da nebi šlo. U jucerasnjoj trci Alonso i Vettel su vozili trku za sebe, obojici je poslije nekoliko krugova bilo dosadno na stazi :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

vjerojatno bi poredak njih dvojice bio identičan...gledali bi kako se RB i Ferrari nadmudruju u naprezanju moždanih vijuga i tu bi naravno Ferrari izgubio. Ali bar bi bilo napetije do 2. ulaska u boks

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Ma Ferrari je napravio najveći korak naprijed od ne znam kada. Ne sjećam se kada je zadnji put bio ovakav skok forme. ne vjerujem da je ovo samo Belgija, zadržat će momentum. Ne vjerujem da itko može prestići Vettela ali mislim da će idućih par trka navijači biti zadovoljni rezultatima.
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

mene brine od singapura nadalje, bas se ne iskazujemo tamo od 2010.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

dmarijon je napisao/la:Ma Ferrari je napravio najveći korak naprijed od ne znam kada
Meni se nažalost čini da je ovo samo Belgija i možda Monza...ipak su to 2 "old school" staze, na obje se koristi jako malo downforcea i vjerojatno je tu F138 jak (bio je i u Kanadi gdje je isto niski downforce). Ali vidjet ćemo, možda su posložili nešto po pitanju mehanike (ovjes i sl...) pa su "otključali" gume i projurili. Vidjet ćemo....

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cuky je napisao/la:
dmarijon je napisao/la:Ma Ferrari je napravio najveći korak naprijed od ne znam kada
Meni se nažalost čini da je ovo samo Belgija i možda Monza...ipak su to 2 "old school" staze, na obje se koristi jako malo downforcea i vjerojatno je tu F138 jak (bio je i u Kanadi gdje je isto niski downforce). Ali vidjet ćemo, možda su posložili nešto po pitanju mehanike (ovjes i sl...) pa su "otključali" gume i projurili. Vidjet ćemo....
ako je ovo istina
Nakon toga smo išli unatrag po pitanju razvoja bolida, izgubili smo pravi smjer. Ali, napravili smo analizu i sada izgleda da nadogradnje opet funkcioniraju.”
onda mozda ima male nade
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Da sam ja na Ferrarijevom mjestu bih odradio Monzu, ali i Singapur i vidio kako će se auto tamo ponašati. Ako ćemo tamo biti loši - sve je gotovo, ali ako ne, tko zna ;)
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

“We’re still pushing as hard as we can. We’ve got updates coming through from the tunnel, a few more for Monza and another set for Singapore. So we’ll keep on pushing until Singapore, and then see where we are and revise things then.”
Singapur je kljucna trka
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Vidim da su mi misli jednake Fryevim :)
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

slika
Alonsista hasta la muerte..
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

strujanje zraka , impresivne slike

slika

slika
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Glavni poglavica danas slavi rođendan!

Sretno Luca! :festa2:
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Glavni poglavica danas slavi rođendan!

Sretno Luca! :festa2:
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Nađoh na f1technical forumu...
James Allison will be in Ferrari garage in Monza!

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

slika

novo krilo na F138
slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

F1NAC je napisao/la:[ https://pbs.twimg.com/media/BTTzOX9IMAAzIn2.jpg:large ]

novo krilo na F138
Izrazito low-downforce ( low-drag ) prednje krilo. Nagib krila je prilican, ali su izbacili sve dodatne downforce elemente. Ocito im ova konfiguracija u zracnom tunelu daje najbolje performanse za stazu tipa Monze.
FORZA FERRARI !!!
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ovo je jos ekstremno manje elementa nego u kanadi
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Čovječe :shock:
Njihova krila možda nisu najbolja, ali kako to dobro izgleda! Isto kao i krilo iz Kanade, genijalno.
BTW: F138 mi s ovim krilom jako vuče na F60
slika
slika
Odgovori