prosle godine je byrne radio na cestovnom odjelu, tu i tamo kao savjetnik fryju. nije on ni prstom pomaknuo na f2012Dani je napisao/la:Ajde dosta za željama i pozdravima. Ajmo sad malo realizma. Zbog čega mislite da će RB biti slabiji ili da Mercedes ili McLaren neće biti bolji od njih? Koliko znam Byrne je radio i na ovome bolidu prošle godine pa ništa, prdac.
Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- F1NAC
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
Momci, treba malo bolje čitat, Dani govori o ovogodišnjem bolidu, F138 a ne o F2012. 

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Upravo to domi.
Byrne was re-recruited by Ferrari to ‘assist’ in the design of the F2012. This was a car many at Maranello would steal a march on the field. Switching to the out of favour ‘pull-rod’ suspensions system – that is difficult to work around – this platform many truly believed had the potential to win both F1 championships.
It was the woeful development of the car from an aerodynamic perspective that left the team and Alonso short of their goal. this was evident when in Korea Alonso threatened to ‘tell the world’ the car had not developed since his win in Valencia.
Byrne has been heavily involved in the design of the F138 and tells Germany’s Auto Motor und Sport he is actually now “working full steam” on the Italian team’s project for the 2014 car, which will be powered by the all new turbo V6 rules.
Describing Maranello’s 2013 F1 entrant Byrne comments, “It’s a nice car, but it’s all child’s play compared to what awaits us in 2014.”
However, Il Padrino has issued a demand that the team produce for this year a car that ‘pushes the limits of the regulations’ to end the 5 yer championship drought.’ Stefano Domenicali confirmed at the launch this week that his designers have adopted some “extreme solutions” to compete with Red Bull.
“We are just waiting for Newey to complain about our rear suspension,” The German report suggests this refers to the rear profile that has copied that of the 2012 Red Bull, only in a more extreme manner.
Could it be that Ferrari blew a Byrne chassis design like the B195 that should have obliterated the rest of the field, and now they have refined it ready
What is clear, McLaren have recognised Byrne’s genius and switched the suspension on the MP4-28 to the pull rod system of the F2012.
Not long now and we’ll know. Jerez with give us some indication of how the relative teams platforms will perform, and this will dictate the early season results in the flyaway races.
Gentlemen. Start your engines please.
Članak sa početka testiranja. Razlika je u tome da će on sada biti glavni dizajner.
Byrne was re-recruited by Ferrari to ‘assist’ in the design of the F2012. This was a car many at Maranello would steal a march on the field. Switching to the out of favour ‘pull-rod’ suspensions system – that is difficult to work around – this platform many truly believed had the potential to win both F1 championships.
It was the woeful development of the car from an aerodynamic perspective that left the team and Alonso short of their goal. this was evident when in Korea Alonso threatened to ‘tell the world’ the car had not developed since his win in Valencia.
Byrne has been heavily involved in the design of the F138 and tells Germany’s Auto Motor und Sport he is actually now “working full steam” on the Italian team’s project for the 2014 car, which will be powered by the all new turbo V6 rules.
Describing Maranello’s 2013 F1 entrant Byrne comments, “It’s a nice car, but it’s all child’s play compared to what awaits us in 2014.”
However, Il Padrino has issued a demand that the team produce for this year a car that ‘pushes the limits of the regulations’ to end the 5 yer championship drought.’ Stefano Domenicali confirmed at the launch this week that his designers have adopted some “extreme solutions” to compete with Red Bull.
“We are just waiting for Newey to complain about our rear suspension,” The German report suggests this refers to the rear profile that has copied that of the 2012 Red Bull, only in a more extreme manner.
Could it be that Ferrari blew a Byrne chassis design like the B195 that should have obliterated the rest of the field, and now they have refined it ready
What is clear, McLaren have recognised Byrne’s genius and switched the suspension on the MP4-28 to the pull rod system of the F2012.
Not long now and we’ll know. Jerez with give us some indication of how the relative teams platforms will perform, and this will dictate the early season results in the flyaway races.
Gentlemen. Start your engines please.
Članak sa početka testiranja. Razlika je u tome da će on sada biti glavni dizajner.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
- Dani
- Legenda
Nemoj biti siguran. Uvijek se može dogoditi greška u koracima, najbolji primjer je Newey i njegovih nekoliko lošijih bolida.
A vidi Byrneov moto: "Evolution Not Revolution". Kak sad to ukomponirati u nova pravila. Moje mišljenje je da svi još tapkaju u mraku. Jer recimo ako bi bile istinite priče o mercedesovom motoru tada bi i williams mogao uskočiti u igru. Pogotovo jer je sad Symonds tamo.
A vidi Byrneov moto: "Evolution Not Revolution". Kak sad to ukomponirati u nova pravila. Moje mišljenje je da svi još tapkaju u mraku. Jer recimo ako bi bile istinite priče o mercedesovom motoru tada bi i williams mogao uskočiti u igru. Pogotovo jer je sad Symonds tamo.
Zadnja izmjena: Dani, dana/u 11 ruj 2013, 23:06, ukupno mijenjano 1 put.

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Znam, ali kao navijac nadam se najboljem...a sta ce biti,ostaje nam da cekamo...
Alonsista hasta la muerte..
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Byrne je službeno potvrđen da će raditi na projektu 2014, sve ostalo 2012, 2013 spada u sferu nagađanja.
http://www.jamesallenonf1.com/2013/02/f ... bo-f1-car/" onclick="window.open(this.href);return false;
Rory Byrne assisting Ferrari with 2014
http://www.jamesallenonf1.com/2013/02/f ... bo-f1-car/" onclick="window.open(this.href);return false;
Rory Byrne assisting Ferrari with 2014
- Dani
- Legenda
Auto Moto und sport je sve samo ne žuti tisak. Nije mi jasno da ne možete priznati da koji puta i ljude pregazi vrijeme.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Da li je Byrne pregazilo vrijeme saznat ćemo 2014.Dani je napisao/la:Auto Moto und sport je sve samo ne žuti tisak. Nije mi jasno da ne možete priznati da koji puta i ljude pregazi vrijeme.

Bolje vi vodite svoju brigu da vam Costa sljedeće godine ne napravi neki novi F60 ili F150 a mi Ferrari-jevci ćemo se sa Byrneom i Allisom već nekako snaći.
Ali sad realno, stvarno je smješno govoriti sad ko će sljedeće godine imati najbolji bolid, na osnovu resursa može se reći da bi u vrhu tebali biti Red Bull, Mercedes, Ferrari i McLaren ali ipak moramo sačekati 2014.

- Dani
- Legenda
Upravo to. Kad se samo sjetim hvalospjeva na račun ovogodišnjeg McLarena. Ima ovo, ono, a u lošiji su vjerojatno bili samo oni pokretani peugeotovim motorima.
Newey prešao u Ferrari!!

Newey prešao u Ferrari!!

- Cuky
- Moderator
Za 1998. su u F1 promijenjena pravila po pitanju aerodinamike, širine bolida i slično...te godine se Ferrari sa F300 bolidom nije baš proslavio, što zbog GoodYear guma (ostali su koristili Bridgestone), što zbog McLarenove superiornije aerodinamike (Newey). 1999. bolid F399 je bio evolucija tog bolida i bio je brži i pouzdaniji od McLarena što pokazuje činjenica da je osvojen konstruktorski naslov iako je dio sezone momčad bila bez Schumachera, a Irvine je skoro osvojio vozački naslov. F1-2000 bolid je bio evolucija F399 i osvojena su oba naslova. Za 2001. su promijenjena pravila koja se tiču aerodinamike, i Byrne je dizajnirao F2001. Osvojena oba naslova. F2002 je evolucija F2001, a znamo kako je ta sezona završila. F2003 GA je opet bio evolucija prijašnjeg i opet su osvojena oba naslova. Iako je došlo do promjene u pravilima za 2004. ona nije bila prevelika i F2004 je bio evolucija F2003 GA i opet su dominantno osvojena oba naslova. Tek kad je opet trebalo krenuti iznova, sa F2005 se palo u formi i to ponajviše zato što je do potvrde promjene pravila koja se ticala veličine difuzora došlo kad je F2005 bio u poodmakloj fazi razvoja.Dani je napisao/la:A vidi Byrneov moto: "Evolution Not Revolution".
Kad se postave zdravi temelji onda je "lako" kroz evoluciju iz godine u godinu održavati konkurentnost. Primjeri:
Ferrari od sredine do kraja 70-ih (312T do 312T5)
Williams sredinom i McLaren krajem 80-ih
Williams početkom 90-ih
Benetton 1993-1994-1995
Ferrari od 1998 do 2005
Red Bull od 2009 do sada
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Schumy.d
- Legenda
Da bar...Dani je napisao/la: Newey prešao u Ferrari!!![]()
[ http://www.automobilsport.com/uploads/_ ... 0newey.jpg ]

To bi bio posao za Ferrari.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
De la Rosa i Gene su test vozači ali ipak De la Rosa može mnogo više pomoći u razvoju bolida, ipak je on 2012 vozio F1, jedan je od najboljih testnih vozača, i može mnogo pomoću u razvoju Ferrari-jevog simulatora.Cuky je napisao/la:što nisu u testnom timu još Gene i Fisichella zajedno sa De La Rosom?

Edit
pojavile su se glasine da Smedley odlazi u Williams
Dimi PAPADOPOULOS @f1enigma
Autosprint suggests that Smedley is on his way to Williams. Guess that Slade might be on his way to Ferrari?
- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Hehe, pa kimiju ni ne treba inzenjer. Pogotovo ne neki koji ce mu vikati good boy i fernando is faster then you.F2004_the_best_ever je napisao/la: pojavile su se glasine da Smedley odlazi u WilliamsDimi PAPADOPOULOS @f1enigma
Autosprint suggests that Smedley is on his way to Williams. Guess that Slade might be on his way to Ferrari?
Inace, evo clanka: LINK

- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Zanimljivo, sad se postavlja pitanje dal to znači da ce i massa u williams možda. Zapravo uopce mi ne izgleda nemoguce: massa u williams, maldonado u lotus...

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Šta će Ferrari-ju sada Newey, kada su doveli Allisona.Schumy.d je napisao/la: Da bar...
To bi bio posao za Ferrari.
2010 ili 2011 je imalo smisla dovesti Newey, postojali su glasine da je Ferrari i pokušao tada da dovede Newey ali njemu se nije išlo iz Red Bulla, imao je čvrst ugovor sa Red Bullom a naravno i njegova žena je bila protiv.
Ferrari je doveo sada Allisona, mnogi smatraju da je Allison naslednik Byrne i Neweya, Ferrari Allisonu mora dati slobodu da on organizuje i vodi tehnički odjel kako on želi, da mu omoguće nabavku resurse koje on traži, što se tiče zračnog tunela, simulatora itd. Ferrari ima novac tako da to ne bi trebao da bude problem.

- Schumy.d
- Legenda
Pa da ne bude u Red Bullu.F2004_the_best_ever je napisao/la: Šta će Ferrari-ju sada Newey, kada su doveli Allisona.

Ja bih takvog stručnjaka primi raširenih ruku u svoj tim u bilo koje vrijeme. Ali, ovo je ionako nemoguće tako da laprdam u prazno.

- mrd
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Lotus rasprodaja osoblja:
Ferrari signs Lotus' head of aerodynamics Dirk de Beer

- nikolaf1
- Početnik
Izgleda da ce za Allisonom svi krenuti iz Lotusa u Ferrari.mrd je napisao/la:Lotus rasprodaja osoblja:
De Beer je jos jedan odlican strucnjak iz oblasti aerodinamike. Sada ce Bigois i on biti ti koji ce biti najodgovorniji za aerodinamiku. Marco de Luca ce izgleda biti potisnut u drugi plan.
Ovo je primjer koju prednost donosi kada se dovede jedan kvalitetan covjek u momcad poput Allisona i Fry-a. Odmah i ostali, njihovi suradnici koji su dobri prelaze sa njima i tako formiraju jednu kompaktnu tehnicku grupu koja radi strasne stvari. Sve je pocelo dolaskom Fry-a , te odlaskom Alda Costa-e, a tako i pocetkom kraja italijaniziranog tehnickog odjela. Sada vec, Ferrari ima odlicnu i jako, jako ozbiljnu tehnicku ekipu.
FORZA FERRARI !!!
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
kolega @nikolaf1
da očigledno Allison formira tim kakav on želi.
Što se tiče šasije i aerodinamike ovaj tim ljudi koji Ferrari sada ima obećeva velike stvari, nadam se da će biti sve u redu sa novim zračnim tunelom. Treba reći takođe da se sa novim pravilima značaj aerodinamike smanjuje.
Veoma će biti važno da Ferrari-jev V6 motor bude dobar.
Ne znam hoćeš li se složiti sa mnom, ja sam mišljenja da je Allison prije potpisivanja za Ferrari razgovarao na temu Ferrarijevog V6 motora, neću reći da je tražio garancije da će motor biti dobar ali je i on sigurno svjestan da neće moći sa šasijom puno toga napraviti ako Ferrarijev V6 motor bude inferioran u odnosu na konkurenciju.
Što se tiče šasije i aerodinamike ovaj tim ljudi koji Ferrari sada ima obećeva velike stvari, nadam se da će biti sve u redu sa novim zračnim tunelom. Treba reći takođe da se sa novim pravilima značaj aerodinamike smanjuje.
Ne znam hoćeš li se složiti sa mnom, ja sam mišljenja da je Allison prije potpisivanja za Ferrari razgovarao na temu Ferrarijevog V6 motora, neću reći da je tražio garancije da će motor biti dobar ali je i on sigurno svjestan da neće moći sa šasijom puno toga napraviti ako Ferrarijev V6 motor bude inferioran u odnosu na konkurenciju.
- nikolaf1
- Početnik
Slazem se. Pa kad vozaci imaju dosta uvida u mogucnosti buduceg bolida te na osnovu toga procjenjuju svoju situaciju, onda je Allison sigurno imao prilicno informacija o specifikaciji V6, koju bi ja nazvao Type 057 ( sto ce Ferrari vjerojatno uraditi ).F2004_the_best_ever je napisao/la:kolega @nikolaf1

Ja smatram da Ferrari od 2006. godine nije imao jacu tehnicku postavu kao sad i mislim da ce oni puno toga dobrog uraditi.
Meni je trn u oku samo Domenicali. Meni vise nije jasno kako on uspijeva da se odrzi na onoj poziciji. Kada on bude izmijenjen nekim kvalitetnim covjekom, tada cu staviti ruku u vatru da ce Ferrari moci ponoviti Schumacher eru..

FORZA FERRARI !!!
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Mislim da nikome više nije jasno osim poglavici LdM-u.nikolaf1 je napisao/la:
Slazem se. Pa kad vozaci imaju dosta uvida u mogucnosti buduceg bolida te na osnovu toga procjenjuju svoju situaciju, onda je Allison sigurno imao prilicno informacija o specifikaciji V6, koju bi ja nazvao Type 057 ( sto ce Ferrari vjerojatno uraditi ).Sigurno da je svjestan mogucnosti tog motora i zbog toga je povukao ovoliko ljudi za sobom.
Ja smatram da Ferrari od 2006. godine nije imao jacu tehnicku postavu kao sad i mislim da ce oni puno toga dobrog uraditi.
Meni je trn u oku samo Domenicali. Meni vise nije jasno kako on uspijeva da se odrzi na onoj poziciji. Kada on bude izmijenjen nekim kvalitetnim covjekom, tada cu staviti ruku u vatru da ce Ferrari moci ponoviti Schumacher eru..
Malo informacija o tome koliko bi bolidi 2014 mogli bit sporiji
Tobias Grüner ams F1 @tgruener41m
Rory Byrne, who is working on the 2014 Ferrari reckons, lap times will go up by 4-5 seconds. "Mainly because of the 50 kg extra weight."
- Armanini
- Svjetski prvak
mislim da taj domenicali ima mocna ledja zbog kojih je i dosao na tu poziciju pa nema straha kod njega jbga..
a 4-5 sec.. uf.. a ja mislio da ce bit tu negdje
a 4-5 sec.. uf.. a ja mislio da ce bit tu negdje

- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
Da, baš čudno, bili su govorili da će vremena bit tu negdje...
hm, ne svidja mi se to nikako, pa gp2 bolidi ce onda moc parirat f1... Sad je negdje 7,8 sec razlika izmedju gp2 i najbržih f1 bolida, dakle ako uzmeš u obzir da su marussija i caterham oko 3 sec sporiji od toga, sljedece godine bi po ovome gp2 bolidi trebali bit brži od marussije i caterhama.
hm, ne svidja mi se to nikako, pa gp2 bolidi ce onda moc parirat f1... Sad je negdje 7,8 sec razlika izmedju gp2 i najbržih f1 bolida, dakle ako uzmeš u obzir da su marussija i caterham oko 3 sec sporiji od toga, sljedece godine bi po ovome gp2 bolidi trebali bit brži od marussije i caterhama.

- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Sumnjam da će motori biti baš toliko sporiji - nekako mi se čini da su to samo pokušaji predviđanja...ERS koji zamijenjuje KERS i daje nekih 160 dodatnih konja će se ipak puno duže smjeti koristiti pa tu vidim neku nadu da neće biti baš puno sporiji - nekako mi se čini da će ERS+turbo+60kg manje goriva sve to dobro iskompenzirati u odnosu na danas...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"