MotoGP/WSBK/MotoE

Forum za ostale auto-moto sportove

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Dani
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona

Re: MotoGP/WSBK

Post Postao/la Dani »

Uz sve tehnikalije mislim da je nova, tvrđa komponenta prednjih guma koja je promjenjena nakon Barcelone je doprinjela dominaciji Honde. Pitanje je koliko takvih krugova može Marc voziti u utrci.
Zadnja izmjena: Dani, dana/u 14 ruj 2013, 20:14, ukupno mijenjano 1 put.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

Yamaha napokon korist 'seamless'
jel to mjenjac?
rFactor F1 HR server Info
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Da.
Koliko ja znam, poseban je po tome što ne koristi kvačilo.
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Da, ali meni više liči za sada na steamless.

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Čekaj.....
Seamless, steamless... Koja je razlika?
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ma ja se šalim steamless znači bez pare ( snage ). Seamless bi bio kao bez trzaja/otpora odnosno gubitka brzine/momenta.

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Aaaaah, ok :D
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Rossi said the new gearbox makes the bike far more stable to ride, predicting that it will have a pronounced effect over a race distance even if it does not necessarily translate into lap time.
"Yamaha has made a fantastic job with the gearbox; it is a great help for the riders," Rossi said.
"It's not a big advantage with lap time but the bike becomes a lot easier to ride, more stable in acceleration and less wheelie.
"You can concentrate more on riding, it is less demanding so I think for the race it will be a big help."

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

da da.. ovi komentatori na bbcu trube o tome vec 2 sezone :) i u tome vide sigurno najveci problem yamahe..

ajde super vijest!

a bit ce da je doktore naucen na dobre mjenjace :)
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Propustio kvale i uhvatio tek one za moto2. Ajde, barem da motore imamo na našoj televiziji.
Seamless bi bio više manje nešto kao Vw-ov DSG. Super da funkcionira.
Za Rossija se očekivao dobar rezultat. I očekuje se pogotovo sutra. Njegov San Marino. A ako tek padne kišica, gdje će mu dušo biti kraj :) ...
Nadam se da Yamaha nije uhvatila korak samo na ovoj stazi. Samo neka se nastavi.
Samo neka se trkaju.
speedy56
Legenda
Legenda

Uhvatila korak s pola sekunde zaostatka za Marquezom? :/
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Da. Uopće nisam gledao vremena kad sam ovo pisao, nego samo poredak. Zna li itko zašto Pedrosa toliko kasni za Marquezom? neki problemi ili je samo jednostavno lošiji?
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Pusti ti kvale.Na njima Marc može pržiti gume bez straha od prevelike potrošnje. Takve su kvale bile i u Silverstoneu.

1 93 Marc MARQUEZ SPA Repsol Honda Team Honda 285.9 1'32.915
2 99 Jorge LORENZO SPA Yamaha Factory Racing Yamaha 284.3 1'33.428 0.513 / 0.513
3 46 Valentino ROSSI ITA Yamaha Factory Racing Yamaha 282.1 1'33.573 0.658 / 0.145
4 26 Dani PEDROSA SPA Repsol Honda Team Honda 289.5 1'33.726 0.811 / 0.153
5 35 Cal CRUTCHLOW GBR Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 280.1 1'34.014 1.099 / 0.288
6 41 Aleix ESPARGARO SPA Power Electronics Aspar ART 274.1 1'34.028 1.113 / 0.014
7 6 Stefan BRADL GER LCR Honda MotoGP Honda 286.9 1'34.098 1.183 / 0.070
8 19 Alvaro BAUTISTA SPA GO&FUN Honda Gresini Honda 286.7 1'34.230 1.315 / 0.132
9 4 Andrea DOVIZIOSO ITA Ducati Team Ducati 279.8 1'34.338 1.423 / 0.108
10 69 Nicky HAYDEN USA Ducati Team Ducati 281.6 1'34.362 1.447 / 0.024
11 51 Michele PIRRO ITA Ignite Pramac Racing Ducati 280.3 1'34.467 1.552 / 0.105
12 29 Andrea IANNONE ITA Energy T.I. Pramac Racing Ducati 282.5 1'34.519 1.604 / 0.052

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ništa od komentara kad lorenzo pobjedi?

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Meni je drago što je Lorenzo pobijedio. Odličnom vožnjom ostao ispred Hondi. Kisel mi je osjećaj što je trka nekako sama po sebi bila razočaranje. Osim onog malog dvoboja dviju Honde, ostalo... šta ja znam. Kao da gledam zadnju trku F1 :)
Rossijevo četvrto mjesto u domovini da ni ne komentiram. Znam da je to realnost, ali - ...
Moto2 mi je isto ostala kisela jer sam se baš nadao da će Nakagami uzet prvu pobjedu.
Moto3 mi je isto... ostala kisela jer sam bio za Vinalesa.
Jbg, loš dan za navijanje.
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Ma Lorenzo je vozio za 10, ko Lorenzo. :) Pedrosa govori da to nije bio njegov vikend (a završio treći). MM grize od početka do kraja, čak me iznenadilo da mu onoliko "puno" treba da se pokrene nakon one greške, i šišne Rossija i Pedrosu. Mislim da možemo zaključit da je Rossiju otupila oštrica. To ne znači da je loš, ali jednostavno ne može držat visok ritam. A mislio sam da bi mogao bit na postolju. Za razliku od dmarijona, meni su se svidili razultati i u ostale 2 kategorije, pogotovo sto Espargaro hvata Reddinga.
Ne znam jeste vidili, ali Spiesa neće bit do kraja sezone, a mijenjat će ga Yonni Hernandez. Otkud on, pojma nemam.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Da, ali meni se čini da je za Rossija to očito i iz jednog drugog razloga, koji smo isto nedavno na ovoj temi spominjali. Moguće da je Rossiju donekle i "svjesno" otupila oštrica. Za razliku od prve trojice, on ove sezone nema teških padova. To mu i najmanje treba pred kraj karijere. Jedino je čudno da na ovoj stazi nije uspio. Šteta.
Za Moto2 - Nakagima mi je simpatičan, ali objektivno mislim da nema žestinu Reddinga i Espargara. Što se naslova tiče, ipak sam za Reddinga - mlađi je (što mi je uvijek plus), a i nije španjolac (na uši mi izlaze :) )
Samo neka se trkaju.
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

gringo73 je napisao/la:Ne znam jeste vidili, ali Spiesa neće bit do kraja sezone, a mijenjat će ga Yonni Hernandez. Otkud on, pojma nemam.
Pirra je povukao Ducati,kao treba im "doma" za testiranja pa nemože van Europe(u laguni je vozio DeAngelis)
Yonny je solidno vozio lani na šitbajku(CRT) ove godine je malo slabiji s Aprilijom
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

"When you are on-track, the first enemy is your teammate. We always have that competition in the garage. For me, though, it is clear that right now Dani is the number one in the team. He is the one who has to win the title and I am the rookie. That’s how I started the year and that’s how I will finish - and I have no intention of taking a different role because it’s not my moment. We’ll see what happens next year, but right now my role is to be a rookie and I am making the most of it because I don’t have responsibilities or pressure. I can ride with more freedom." - Marc Marquez
zdrav stav..

al dani number one :) to cak ni dani ne misli hh
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Pa ni ne mislim.

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Evo širi tekst (odakle je i taj dio na Eurosportu) u odnosu Honda - Yamaha, i unutar same Yamahe, zanimljive stvarčice:
The Honda's real advantage over the Yamaha is in fuel consumption, though. Both Cal Crutchlow and Valentino Rossi voiced their concerns over the Yamaha's weakness in comparison to the Honda. 'Valentino and I are at the limit with fuel. One race he runs out, the next I run out,' Crutchlow said. 'We are in big trouble with 21 liters,' Valentino Rossi said, 'so imagine with 20. For me the big problem is the heavy and tall riders have a double disadvantage compared to the small and light rider because you have to use more fuel so you are more in the sh*t.' Crutchlow could laugh off the prospect of the fuel being dropped from 21 liters to 20 liters for 2014 ('I'm not on a Yamaha next year,' he joked) but Rossi is seriously worried. It is already hard enough to fight with the Hondas, with one liter less it will be almost impossible.

The problem does not just manifest itself at the end of the race, it is also a problem at the start. Crutchlow explained how being so tight on fuel at circuits like Misano, Aragon and Motegi made it hard to keep up in the early stages. 'Where we are losing, for sure, is on the first lap,' Crutchlow explained. 'Valentino and I believe it is a lot to do with the sighting lap to the grid as we have to ride at 30kph which means we can't scrub the tire. Then on the warm-up lap, we are trying to get the shine off the tire and we're already a lap behind.' The issue does not affect Jorge Lorenzo as badly, Crutchlow said. 'As Jorge is lighter and has a different riding style, he is able to push from the start and we are not.'

Crutchlow was at pains to point out that Lorenzo's advantage was as much about the reigning champion's ability as it was about his weight or height. It was about his smoothness with the throttle as well as his weight. Lorenzo's team manager Wilco Zeelenberg concurred. A lot of Lorenzo's advantage over the other Yamaha riders was in the way he rolled the throttle off smoothly, and rolled it off again, Zeelenberg explained. Cal Crutchlow freely admitted to chopping the throttle too much, and having spent the last three years in MotoGP trying to unlearn that habit, and while Rossi was much better than Crutchlow, even Rossi was not as smooth on the throttle as Lorenzo, Crutchlow said.

But it was also about their position on the bike, Zeelenberg said. If you see Crutchlow and, to a lesser extent, Rossi on the bike, they spent more time out of the bubble than Lorenzo did. All of those body parts protruding outside of the fairing meant extra drag, and that was what was so costly in terms of fuel consumption. Motorcycles - even the most efficient of them - are an aerodynamic disaster, and so any further disruption makes things exponentially worse. The only consolation for the Yamaha riders at Aragon is that the Spanish circuit is not quite as hard on fuel as Misano was.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Slučajno vidio: WSBK prva trka (Laguna Seca) je večeras u 23:00, druga trka je sutra također u 23:00.
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Majstore svaka čast. Sad je 22:12 i baš pogledam tvoj post i sjetim se da je utrka. Juriš u fotelju!!
Nego jedva čekam i sutrašnju moto gp utrku sva četvorica vrlo blizu.

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Da, skupili su se. A Rossi da začini odvozi najbrže zadnji trening.
Dobra prva trka- moto3. Alex Rins, novi klinac koji puno obećava. Makar, još uvijek mi se čini da je Vinales i dalje najveća nova nada. Imam dojam da je njegov tim ipak malo slabiji od ostalih.
Samo neka se trkaju.
Odgovori