Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Dani
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Dani »

Možda je to izjava dobrodošlice u tim.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Neki su protumacili ovu izjavu kao-`sada smo na pravom putu,sa 2014 josh je rano za rezultate,prave rezultate ocekujte 2015`.

Ipak sve je u razmatranju recima koji se koriste kao i politicari-treba da se trazi jedna mozda dvije reci koji nesto znace u celom tekstu praznih prica
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Pit radio
Alonso,"Sorry, guys"
Stella,"I don't think you ever ever have to say sorry to us" =D>
Alonsista hasta la muerte..
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Svaka čast, ako će ovako voziti sljedeće sezone Raikkonen se može sakriti
Stvarno je vozio odlilčne krugove. U S1 je bio isto kao Britney, desetinku iza Vettela, S2 je s*ebao pa nije relevantan, a u S3 je imao isto vrijeme kao Vettel i 4 desetinke su bili brži od Rosberga. Optimističan sam za sutra. Nadam se da će na startu poletjeti i da Vettelu zadnji V8 neće najbolje raditi..
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Alonso-champ je napisao/la:Pit radio
Alonso,"Sorry, guys"
Zašto sorry?
...put u raj nije posut ružama...
speedy56
Legenda
Legenda

U 4. zavoju je izgubio zadnji kraj i izletio u brzom krugu u Q3
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Chuck Norris je napisao/la:
Alonso-champ je napisao/la:Pit radio
Alonso,"Sorry, guys"
Zašto sorry?
Vjerovatno zbog onog izletanja..lupam..
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

speedy56 je napisao/la:Svaka čast, ako će ovako voziti sljedeće sezone Raikkonen se može sakriti
Jel može malo pojašnjenje ovog, nije mi jasno na kaj misliš budući da Raikkonena nema u Brazilu, a kamoli na stazi da vozi tak da mi nije jasno iz čega si izveo ovaj zaključak ? :)
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

Stefano Domenicali says he would have 'no problem' if Ferrari moved to strengthen Italian says "let's wait and see" over Ross Brawn's future

Stefano Domenicali has said he would have "no problem" stepping aside as Ferrari Team Principal were the team to move to strengthen their management team, amid speculation over Ross Brawn's 2014 plans.

Brawn's position as Mercedes Team Principal beyond the end of the season is currently shrouded in doubt although the Brackley team themselves have publicly stressed that no decision will be taken, or announced, until after this weekend's season-ending Brazilian GP.

Should Brawn leave then his next F1 destination - provided the Briton, who turns 59 on Saturday, opted to continue his career - has proved to be a hot topic of paddock conversation with the former Ferrari and Benetton technical mastermind having already been linked in recent months to roles at Williams, Honda and McLaren.

A return to Ferrari, where he enjoyed a decade of record-breaking title-winning success with Michael Schumacher between 1997 and 2006, has been considered a longer shot but speculation over a return to Maranello has been stirred after Sky Sports F1's cameras caught Brawn leaving a meeting with Domenicali at Ferrari's headquarters in the Brazilian GP paddock on Friday.

Having failed to win the Drivers' Championship since 2007, the season before Domenicali succeeded Jean Todt, and been beaten by Red Bull in the last four years, Ferrari have already taken steps to strengthen their operation for 2014 by hiring Kimi Raikkonen to partner Fernando Alonso and securing highly-regarded former Lotus Technical Director James Allison.

Domenicali's own position has been the centre of rumour in Italy and asked by Sky F1's Ted Kravitz if he would ever accept being moved into an overseeing role at Maranello if the Scuderia found another Team Principal, the Italian replied: "Of course. If I see that is the best solution I will do it even tomorrow, 100 per cent.

"My interest is to make sure that Ferrari will win again because from our side after four years we could have easily been two and two [championships with Red Bull] instead of four-nil, and details made this difference.

"So in a way it's frustrating but in a way it's very motivating because you see that if you put in place the right details then this dream can be back again in our direction.

"Also I have bosses on top of me that may take that decision, it will be no problem because at the end of the day what is the most important thing is that Ferrari has to become once again the standard for Formula 1."

Domenicali was then asked directly if he would be happy to work with Brawn at Maranello again were the Englishman to become available for next year, to which the Italian gave a guarded and coy response.

"I cannot answer to that question because I'm sure whatever answer I will give to that you will be reporting that way and there will be a lot of titles on the newspapers," he told Ted.

"I have such a respect for Ross, as a friend first of all, and as a professional that really let's wait and see."

The ambiguity of Domenicali's latter "wait and see" remark prompted immediate intrigue when dissected by Sky Sport's F1's Kravitz and Johnny Herbert on The F1 Show.

Herbert, who worked with Brawn at Benetton in 1994-95, can see why a Brawn/Ferrari reunion would make sense.

"It would fit in perfectly. If Ross was available you'd be foolish not to take him on board because of the wealth of experience he has in winning races and winning championships. That's what Ferrari need," Herbert said.

"Logically you would think that would be something that they would want to do, so why not say 'let's see'?"
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

weee, stara garda..

iako sam jedan od vjerujem rjetkih koji nemaju bas puno protiv domenicalija, ne bi mi smetao taj transfer :)
rFactor F1 HR server Info
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Domi je napisao/la:Jel može malo pojašnjenje ovog, nije mi jasno na kaj misliš budući da Raikkonena nema u Brazilu, a kamoli na stazi da vozi tak da mi nije jasno iz čega si izveo ovaj zaključak ? :)
Ma bila je neka karikatura, na temu Alonsovih i Raikkonenovih leđa (neznam više na kojem portalu, Wtf1 ili tako nešto slično) pa sam potegnuo sam paralelu s njihovim kvalama koji su im najlošiji dio sezone (kod Kimia nije tolko izraženo) i onda Alonso 2 vikenda za redom u kvalifkacijama radi odlične krugove i brži je od Masse pola sekunde (u Texasu još i više).
Ne kažem da će Alonso s Kimijem imati 19-0 u kvalifikacijama (protiv Masse ima možda 3 ili 4 kvala u svoju korist) ali ako će ovako voziti većinu sezone sam siguran da Kimi neće biti previše puta brži.

Što se Brawna u Ferrari tiče...
Nadam se da će se ostvariti jer on može biti samo koristan. Ako prijeđe, ne vjerujem da će uzeti Domenicallijevu ulogu, prije bih rekao da će uzeti neko mjesto s manje posla, neki savjetnik ili tako nešt.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Što je Brawn radio u Ferrarijevom hospitalityju ovaj vikend. Neki razgovor je bio s Domenicallijem? Jel to stvarno moguće da se vrati?
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

F1NAC je napisao/la:Što je Brawn radio u Ferrarijevom hospitalityju ovaj vikend. Neki razgovor je bio s Domenicallijem? Jel to stvarno moguće da se vrati?
Ocito pregovara sa Ferrari-jem, ali i sa jos nekoliko momcadi, u prvom redu Wiliamsom. Mislim, prema rijecima Domenicalli-ja koji je spreman da napusti rolu sefa momcadi, da je Brawn jako blizu Ferrari-ju. I mislim da bi se lako moglo dogoditi da sljedece sedmice Ferrari objavi kako je novi sef momcadi Ross Brawn. Brawn je jos 2007 pretendirao na tu poziciju, medjutim Montezzemolo je htio da italijanizira momcad i na to mjesto postavlja Domenicalli-ja, 2008. godine. Medjutim, kako u F1 sve ide prilicno brzo i nekad neocekivano, Montezzemolo je shvatio da mora postaviti jednog Lava na poziciju sefa momcadi, a niko bolji u ovom momentu, a da je slobodan u isto vrijeme nije do Brawn. Tako, po logici, velike su sanse da Brawn postane sef momcadi u skoro vrijeme.
U prilog ovome ide i povratak Byrne-a, Allisona.. ljudi koji su mnogo godina suradjivali sa Brawn-om.
FORZA FERRARI !!!
Alonso-champ
Veteran
Veteran

http://www.gp1.hr/ferrari-napusta-pull-rod-ovjes/

sad kad su vec naucili nesto o pull-rodu oni se vracaju nazad na push-rod....hmmmm
speedy56
Legenda
Legenda

Čudno. Sjećam se da su 2012. govorili da su minimizirali aerodinamičke gubitke, a i sjećam se da su u šikanama bili vrlo dobri.
Možda se javljaju problemi s drugačijom aerodinamikom za sljedeću sezonu, a možda je ovaj pull rod bio jedan od većih problema zadnje dvije sezone, ali su šutjeli i nisu ga htjeli mijenjati za ovu sezonu jer bi vjerojatno potrošili previše testiranja na njega.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

mozda im ne odgovara geometrija ovjesa sa konstrukcijom nosa i šasijom.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ferrari navodno testira V6 u LaFerrariju, definitivno se cuje turbina, a i to nije zvuk V12

jos ovaj ogroman usis gore na krovu. hm u svakom slucaju cak je i super glas

slika
slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

F1NAC je napisao/la:Ferrari navodno testira V6 u LaFerrariju, definitivno se cuje turbina, a i to nije zvuk V12

jos ovaj ogroman usis gore na krovu. hm u svakom slucaju cak je i super glas

[ http://i.imgur.com/c5inHDB.png ]
Na ovom snimku se definitivno cuje turbina. Plus, sto ovaj usis moze da simulira airbox na bolidu... Sve u svemu, tesko je bilo sto za reci jer je moguce da Ferrari testira motor upravo za La Ferrari. Tesko je procijeniti na kojim obrtajima se motor u ovom autu vrti, pa je tesko reci da li je to V6 ili ne. Mogao bi biti, po zvuku koji se cuje, ali je opet tesko reci. Dakle, ne mozemo znati, bez nekog dobrog strucnjaka iz oblasti mehanike i motora. Inace, nekad ljetos je La Ferrari kamufliran na Fioranu testirao turbo motor i postojao je snimak na youtube-u koji je izgleda uklonjen. Jos tada su vozili sa turbakom ovaj auto.
Dakle, moze biti da testiraju V6 za F1, ali je moguce i da to uopste nije slucaj. Ako testiraju za F1, mislim da su nasli odlicnu soluciju kako da na stazi provjere sve parametre, a sto bi bilo zanimljivo, sta bi tada rekli svi oni koji pisu kako Ferrari kasni sa razvojem type 057 ( V6 ) motora.

EDIT: Ipak, mislim da se ovoj enigmi nazire kraj. Ferrari vjerojatno testira turbo motor za nasljednika California modela, koji se ocekuje sljedece godine i koji ce imati turbak. A visokoperformansne turbo motore Ferrari pravi za Maserati ( npr. 3.0 V6 twin-turbo i 3.8 V8 turbo ), tako da ce imaju vec iskustva sa takvim motorima. Ovo lako moze biti V8 turbo za Kaliforniju, samo na nizim okretajima ( na ovim snimcima ). http://www.autoportal.hr/index.php/novostic/8246
FORZA FERRARI !!!
nikolaf1
Početnik
Početnik

http://www.youtube.com/watch?v=WfUx1Dyqm3I

James Allison u spy zadatku. Malo prisjecanje na svijetle dane Ferrari-ja, kada je Allison bio inzinjer i radio pod vodstvom Brawn-a i Byrne-a. :)
FORZA FERRARI !!!
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

To je 2002. God ako se ne varam, imao je bas i sta spijunirat sa tog auta hahaha
McLaren u <3
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ovog lika u crnom nit ne skuzis haha

edit:

Andrew Benson ‏@andrewbensonf1 19h
@Juanjrodf1 Have spoken to Ferrari. They say it's not the F1 engine. Won't comment further but is almost certainly a future GT car turbo
slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

F1NAC je napisao/la:ovog lika u crnom nit ne skuzis haha

edit:

Andrew Benson ‏@andrewbensonf1 19h
@Juanjrodf1 Have spoken to Ferrari. They say it's not the F1 engine. Won't comment further but is almost certainly a future GT car turbo
Izgleda da u Bensonovoj informaciji ima istine. Ali samo djelimicno. Ferrari razmatra opciju ulaska u Endurans takmicenje 2015 ili 2016 godine, u LMP1 klasu sa prototipom pogonjenim F1 V6 turbo motorom. Sada je sve u fazi ispitivanja mogucih solucija, ali gdje ima dima, ima i vatre... Sada testiranja u Fioranu dobivaju potpuno novu dimenziju. Cini se da je Ferrari ipak testirao F1 V6 turbo motor ( inace, testiranja je izvela Scuderia Ferrari, a ne Ferrari kao proizvodjac ) koji bi lako mogao biti i u Le Mans seriji od 2015 godine. Inace, Ferrari nije bio u klasi prototipova u Le Mans seriji od daleke 1973. godine... rmedjutim, downsizing motora i danasnja pravna regulativa sada otvaraju solucije Ferrari-ju, da se ukljuci i u ovaj program, sto bi po meni bilo odlicno za Le Mans seriju. Uz Audi, Tojotu, Porse i Nisan bi znacilo jos jednog jakog proizvodjaca i izuzetno konkurentno takmicenje.
FORZA FERRARI !!!
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Po nekim najavama Ferrari predstavlja motor 19.12 !!!!
slika
Majki-Papi

Post Postao/la Majki-Papi »

F1NAC je napisao/la:Po nekim najavama Ferrari predstavlja motor 19.12 !!!!
Od kud ti to? :?:
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gqiiuFv7 ... re&t=2m40s[/youtube]

Jel to mozda v6 ? :)

slika

Antonio Spagnolo je Kimijev trkaći inžinjer. Pat Fry će bit glavni u odjelu trkaćih inzinjera
slika
Odgovori