Novosti - Arhiva
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Armanini
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: NOVOSTI - Veljača 2014.
meni je to sve stupid..
ja bi osobno odredio minimalni cap, a ne maximalni..
ako tim nema recimo min 50M€ budget onda get out..
ja bi osobno odredio minimalni cap, a ne maximalni..
ako tim nema recimo min 50M€ budget onda get out..
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
Ma u redu je staviti maximalan salary to može samo dobro donijeti...bitno je samo da ne bude niti premalen niti prenapuhan...
...jedino se bojim da će se i tu moći naći neka rupa pa će oni koji mogu potrošiti više to i učiniti - prvo mi pada na pamet osnivanje nekih sestrinskih organizacija koje će za dogovoren limit "odrađivati i isporučivati" sve što treba matičnoj...Mcl, Ferrari i Mercedes su prvi koji bi to mogli jednostavno izvesti...s obzirom da sam prvi iznio ovu ideju zaštićujem ju i prodajem onima koji žele (za cijenu ćemo se dogovoriti a Mcl ima još 20% popusta)...
...jedino se bojim da će se i tu moći naći neka rupa pa će oni koji mogu potrošiti više to i učiniti - prvo mi pada na pamet osnivanje nekih sestrinskih organizacija koje će za dogovoren limit "odrađivati i isporučivati" sve što treba matičnoj...Mcl, Ferrari i Mercedes su prvi koji bi to mogli jednostavno izvesti...s obzirom da sam prvi iznio ovu ideju zaštićujem ju i prodajem onima koji žele (za cijenu ćemo se dogovoriti a Mcl ima još 20% popusta)...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
trka u Bahrainu ce početi u 5 ur po našen vrimenu, ista shema ko abudhabi, start za vrijeme zalaska sunca kraj po noći

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
Iz Motorsport Monday magazina, pojašnjenej brake-by-wire tehnologije
Rear Brake-By-Wire (BBW) is new for 2014 and although it uses the car’s hydraulics and ECU to operate the rear brakes, it is neither an active system nor a driver aid. The higher energy harvesting of the new Energy Recovery System (ERS) acts through the rear axle, causing variations in rear axle braking requirements. To prevent the inconsistent brake feel or constant brake bias adjustment by drivers, the rules now allow an electro/hydraulic system to vary the rear brake pressure according
what the driver is requesting at the pedal. The system is controlled by the FIA ECU so there is no chance of it being a covert anti-lock braking system; too much pedal pressure will still result in wheel locking. The driver presses the brake pedal as usual, the SECU detects the pressure in the brake circuit and deducts the torque the ERS is applying to the rear axle, then the cars hydraulic pump and special Moog valve will apply the necessary pressure. Thus the system in normal use has no physical connection to the pedal. For safety, if the hydraulics should fail the Moog valve will revert to normal brake pedal rear braking.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Cuky
- Moderator
F1 could have two new teams in 2015
FIA će navodno objaviti ako je tko dobio mjesto u F1 krajem ovog mjeseca
FIA će navodno objaviti ako je tko dobio mjesto u F1 krajem ovog mjeseca

-
- Legenda
Zanimimljivo. Bernie zna šta radi. Prijete odustajanjem, ali svejedno - dolaze novi.
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
Renault could ask for reliability break once F1 season is underway
Renault has not ruled out applying to the FIA for permission to make modifications to its engine for reliability reasons once the 2014 Formula 1 season gets underway.
On February 28, each manufacturer must have homologated a single-specification of its engine, which will be locked for the season, although Appendix 4 of the F1 sporting regulations does leave the door open for modifications after that date should they be for "reliability, safety or cost saving reasons".
Although Renault is confident it has made major strides with its engine since the Jerez test, head of track operations Remi Taffin accepts that it is possible it could need to make such an application.
Given the extent of the engine change this year, it is possible all three engine manufacturers will have to make such requests.
"If we have any reliability issues it's more difficult after you have applied for an engine for the year to make some changes," said Taffin.
"But there is still a 'fair and equitable' rule that exists that allows us to change any parts if we have any reliability problems, which we did in the past and I think we will still do it.
"Having said that, we are not saying we have massive issues on reliability because we have done some good tests on the dynos and we know that each part is working fine, we have to make it work together."
Despite Renault's difficulties to date, Taffin has no doubts that the marque's 1.6-litre turbocharged V6 engine will prove competitive as the problems have prevented it showing its true potential.
He is adamant the hardware problems, particularly relating to the energy store, have been solved meaning that the key is getting components that work well individually to work together.
"Because we are struggling to make everything work together, we have not actually got the performance we have from each [individual] component in terms of level of competitiveness.
"Where we are struggling is where we put everything into the car and have to get the most out of it."
Taffin also downplayed the extent of Renault's problems, suggesting they look worse to the outside world than they really are.
"The situation is definitely worse from the outside than from the inside," said Taffin.
"It's a difficult moment we will get through. We always said that it was so complex that if we have one or two problems that we have got to fix it is going to prevent you doing calibration or software development or so on.
"We have been facing problems which are not hundreds of problems, it's a few that we need to solve and as soon as we have done that, and I think we are 90 per cent into it."
IZVOR - Autosport

- Armanini
- Svjetski prvak
a tko me ono uvjeravao pred nit pol godine kad smo tu pricali o ovim neuspjelim malim timovima i nek se slobodno gone u 3 pm i da je bolje da sansu dobije novi tim pa mozda on u 5 godina uspije uzet jedan bod..F1 could have two new teams in 2015
pa ste me tu uvjeravali kako na cijelom nasem svijetu ne postoji ni jedan tim koji bi usao ili uopce razmisljao o ulasku u f1 svijet i da moram bit sretan i zahvlan sto imamo barem ove polutimove koji se ne pokrecu s mrtve tocke..
a kao da neznate kako bernie posluje i funkcionira i kako su virgin i onaj drugi jedni od imucnijih ljudi na tom nasem svijetu i kako svejedno vole ispremjestat malo tog tesko zaradjenog novca u druge sfere i kako je to sve jedan drustveno korisni rad.. drustvo odabrano ofc..
ugl, hura za nov tim, ako dodje, i nek bude lijepo obojan :=
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Renault po tradiciji traži ustupke.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F1NAC
- Moderator
FIA dozvolila donut al samo pobjednik smije radit .

- Cuky
- Moderator
pa (koliko mene pamćenje služi) problem sa Vettelovim krafnama nije bio u tome što ih je radio nego u tome što se nije vratio u boks nego nastavio do startno-ciljne ravnine

- F1NAC
- Moderator
dobio je kaznu jer je oduzio vrijeme rezervirano za podium tako nestoCuky je napisao/la:pa (koliko mene pamćenje služi) problem sa Vettelovim krafnama nije bio u tome što ih je radio nego u tome što se nije vratio u boks nego nastavio do startno-ciljne ravnine

- Cuky
- Moderator
dobio je kaznu jer se nije vratio u Parc ferme te je postojala mogućnost vanjskog utjecaja na bolid, čime bi se mogla zamaskirati neka nelegalnost...znaš da im nedaju ni da se grle sa svojom familijom i mehaničarima prije vaganja kako im ovi nebi ubacili što u kombinezon i tako varali na vagi.

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Ako se ne varam isto obrazlozenje je bilo i za zastavu i kada je alonso pokupio webera.
jer je moglo utjeati na tezinu bolida itd.
plus naravno sigurnost kao objasnjenje.
I like to race, not to do laps alone.
- F1NAC
- Moderator
nezonelsk je napisao/la:Ako se ne varam isto obrazlozenje je bilo i za zastavu i kada je alonso pokupio webera.

- Cuky
- Moderator
kod Webbera u singapuru je bilo zbog sigurnosti...zavoj je slijep zbog zida, a on stao taman na putanji da pokupi Webbera. U Valenciji je 2012. bilo zbog izlaženja iz bolida, slavlja sa sucima, uzimanja zastave...nema što nisu nabrojali tad

- F1NAC
- Moderator
Neznam dal se sjećate Coswothove price uglavnom napravili su motor al bez kupca, i priča se da bi RBR mogao preuzeti 2013 i proizvoditi vlastite motore (naravno ta prica bi itekako mogla imat smisla ako se ispostavi da ce Renault prduckat, ali vise mislim da je problem u Neweyu i njegovom uskom pakovanju nego toliko u sistemu hlađenja Renaultovih motora).
Koliko se ja sjecam nisu bas nesto nabrajali, pošto je Alonso naveo da je morao stati zbog određenih probleme na bolidu i da se kod tribina ucinilo najbolje mjesto za to napravit, a slavio je s navijacima dok nije dosao medical car
Koliko se ja sjecam nisu bas nesto nabrajali, pošto je Alonso naveo da je morao stati zbog određenih probleme na bolidu i da se kod tribina ucinilo najbolje mjesto za to napravit, a slavio je s navijacima dok nije dosao medical car

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Hamiltona u Kanadi nisu nigdje zvali
Isto nekonstatne gluposti.
Ovo s rbok i cosworthom bi bilo jako zaniljivo
Isto nekonstatne gluposti.
Ovo s rbok i cosworthom bi bilo jako zaniljivo

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Nisu ih samo radi sigurnosti kaznili, i clanci koji su bili naprajani nisu bili samo za sigurnost. (doslovno) Alonos je kaznjen jer je vozio presporo kad je isle u pit, a ne zato jer je pokupil webera.Webber's reprimand was for breaching article 30.9 (b), which only allows drivers to be on the track if they have first received permission from a marshal.
AUTOSPORT has learned that Webber did not have permission to run on to the track, and he was specifically instructed by the marshals not to do so.
Ja sam pogijesio ipak jer sam msilio da je vezano uz tezinu vozaca i bolida.
I like to race, not to do laps alone.
-
- Legenda
Ja jednostavno mislim da je ta priča previše nerealna. I dalje mislim da taj Cosworthovih nije "pravi" zgotovljen motor. Mislim, utići će stotine miliona (da bi bilo šta konkurentno napravili) a nemaju kupca? A ionako su sad već napravljeni.
p.s.
Čudno zvuči, ali sanjao sam neki dan da gledam zadnji dan zadnjih testova i da je Red Bull cijelo cijelo vrijem konstantan, kao i svi ostali. Još kao razmišljam u snu o tome... "vidioš, znao sam da će sve biti u redu... boriiiing".
p.s.
Čudno zvuči, ali sanjao sam neki dan da gledam zadnji dan zadnjih testova i da je Red Bull cijelo cijelo vrijem konstantan, kao i svi ostali. Još kao razmišljam u snu o tome... "vidioš, znao sam da će sve biti u redu... boriiiing".

Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
pirelli donosi jos dodatni set medium guma koji ce timovi moc iskoristiti al bez onih grijača koje su timovi koristili do sad recimo dok su bolidi stajali n agridu, pošto 2015. se ukidaju ti grijači

- F1NAC
- Moderator
pirelli donosi jos dodatni set medium guma koji ce timovi moc iskoristiti al bez onih grijača koje su timovi koristili do sad recimo dok su bolidi stajali n agridu, pošto 2015. se ukidaju ti grijači

- F1NAC
- Moderator
neznan di da stavin pa cu tu. Naletio sam na jedan podatak koliko je duboka pješčana klopka. Odgovor je 25 cm ako nekog zanima 

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Andrew Benson, BBC:
"It looks like there is going to be a tweak to qualifying this year, to prevent the scenario of some teams not running in the top 10 shoot-out in order to save tyres for the race. F1's strategy group - the new rule-making body, effectively - has proposed that those in Q3, as it is called, get an extra set of 'option' tyres for use only in that session.
"Drivers will now have to start the race on the set of tyres on which they set their best time in the second part of qualifying. The teams' sporting directors were asked if there were any major problems with the idea and when they met on Friday they agreed that while they had a couple of minor comments, there were no big issues and it would do what was intended. So expect that to be formally adopted as a rule at the next strategy group meeting on Friday."

- F1NAC
- Moderator
znaci svi vozaci iz q2 moraju startat na gumama kojima su postavili bolje vrijeme ili tih prvih 10 ? konacno im je iz guzice u glavu doslo da bi mogli dat extra set