Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- speedy56
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Re: Formula 1 team - Ferrari
Ufffff, ne sviđa mi se to
O prvog dana u Ferrariju vidio se njegov utjecaj. Odlicno su sredili pull rod za razliku od bivseg mu McLarena, strategije su im dosle na visi nivo, pa ekipa u boksu.
Ne znam, da sad imamo Allisona, ali ako ode Fry mislim da ce to biti jako veliki gubitak
O prvog dana u Ferrariju vidio se njegov utjecaj. Odlicno su sredili pull rod za razliku od bivseg mu McLarena, strategije su im dosle na visi nivo, pa ekipa u boksu.
Ne znam, da sad imamo Allisona, ali ako ode Fry mislim da ce to biti jako veliki gubitak

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
edit: Dogodila se greška u pisanju, u tom članku je pisalo da bi Williams mogao biti bolji ove sezone pogotovo kad su doveli Pata Symondsa(a oni su napisali Fry), dakle niš od toga

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- speedy56
- Legenda
A to sam si baš onda kasnije i mislio, pa ovi će imat samo Patove, malo Symondse malo Fryeve 

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
I STR je imao samo Sebastiane, ili Sebastiene

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
znači, kad je krenuo iz garaže izletio ovaj dim van i dalje normalno nastavioAlonso coming from garage in style
[ http://i.imgur.com/lTlwbQ3.jpg ]

A izgleda i da je crni dio na pokrovu motora ovaj put obojan, a ne samo goli karbon

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Legenda
Zaostatak ferrarija za bolidima pokretanim merc motorima mi se već sada čini donekle znakovit ... 

Samo neka se trkaju.
- Caldor
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
Čuo te Alonso - 1:37.879dmarijon je napisao/la:Zaostatak ferrarija za bolidima pokretanim merc motorima mi se već sada čini donekle znakovit ...
-
- Legenda
- speedy56
- Legenda
@Cuky
Što se tiče boje... Na onoj tvojoj slici i ovoj se vidi da je lijeva strana obojana (ili ima nešto preko golog karbona)

Ali se na ovoj slici jasno vidi onaj pattern

Jel može biti da to ima neke veze s oslobađanjem topline pa isprobavaju razlike ili su ovo dva različita pokrova motora?
Što se tiče boje... Na onoj tvojoj slici i ovoj se vidi da je lijeva strana obojana (ili ima nešto preko golog karbona)

Ali se na ovoj slici jasno vidi onaj pattern

Jel može biti da to ima neke veze s oslobađanjem topline pa isprobavaju razlike ili su ovo dva različita pokrova motora?

- Cuky
- Moderator
mislim da su 2 različita...
Na donjoj slici, tamo gdje je prošle godine bio ispuh možeš vidjeti neke kao rešetke (valjda su to otvori za hlađenje) dok ih na gornjoj nema. Također, na gornjoj postoje dvije manje rupe pri vrhu pokrova motora na crnom dijelu, dok ih na donjoj nema.
Na donjoj slici, tamo gdje je prošle godine bio ispuh možeš vidjeti neke kao rešetke (valjda su to otvori za hlađenje) dok ih na gornjoj nema. Također, na gornjoj postoje dvije manje rupe pri vrhu pokrova motora na crnom dijelu, dok ih na donjoj nema.

- speedy56
- Legenda
- F1NAC
- Moderator
ovo s dimom je ulje procurilo van i skurilo, ali nesto tipa da je onaj visak ulja ili se nekom izlio dok je tocio okolo.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
Ferrari provozao sjedalicu po prvi puta ove godine na svom bolidu

-
- Legenda
Ferrari jutros s Kimijem u problemima. Čini se da ipak kaskaju za Mercedesom.
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
Kakvi točno problemi? nigdje ne vidim da itko spominje neke velike probleme sa Ferrarijem...vidim samo da imaju slabije vrijeme, što može biti pojašnjeno sa ovime

Jer kad se rade aero testovi onda momčadi traže od vozača da voze što konstantnijom brzinom i sigurno bez jurnjave za vremenom

Jer kad se rade aero testovi onda momčadi traže od vozača da voze što konstantnijom brzinom i sigurno bez jurnjave za vremenom

-
- Legenda
Čitam od "običnog" forumaša, pa ne mora biti točno, ali... ?
"Ferrari are NOT in the same place as Mercedes at all. they had some good running but it seems the Ferrari engine has a few problems. they twice stopped with engine problems earlier and now Kimi is out of the car with no sign of getting back on track. So it seems Mercedes are on a league of their own. don't see Ferrari as a dark horse at all yet."
"Ferrari are NOT in the same place as Mercedes at all. they had some good running but it seems the Ferrari engine has a few problems. they twice stopped with engine problems earlier and now Kimi is out of the car with no sign of getting back on track. So it seems Mercedes are on a league of their own. don't see Ferrari as a dark horse at all yet."
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
neznam što je tu točno problem...prvo ja znam za jedan problem kad su stali zbog motora, to je bilo jučer (ili prekjučer) kad je Alonso dimio, no Allison je rekao da su imali problema sa podešavanjem mješavine goriva i zraka, ne sa motorom (naravno, ne mora biti istina nego samo ono što je PR odjel dozvolio da se zna). Druga stvar je da sam čitao na podosta sajtova da su iz Ferrarija rekli da i dalje ne hvataju performanse nego testiraju pouzdanost i aerodinamiku i da će na ovom testu gurati komponente do maksimuma da otkriju gdje im je taj maksimum koji mogu izdržati.
EDIT: Također ovo da Kimi nije u bolidu i ne izgleda kao da će brzo natrag...pa nije ni Massa u bolidu i neće brzo natrag jer je Williams odlučio sada napraviti pauzu za ručak...
EDIT: Također ovo da Kimi nije u bolidu i ne izgleda kao da će brzo natrag...pa nije ni Massa u bolidu i neće brzo natrag jer je Williams odlučio sada napraviti pauzu za ručak...

-
- Legenda
Ha, a volio bi da si u pravu ...
Ali opet - koliko se sjećam ti si pred početak svake sezone nepopravljivi optimist prema Ferrariju, a onda kroz sezonu ispadne...
Ali opet - koliko se sjećam ti si pred početak svake sezone nepopravljivi optimist prema Ferrariju, a onda kroz sezonu ispadne...

Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
ne kažem da je kriva informacija to da imaju problema, kažem da nisam nigdje pročitao da je: "Ferrari stao na stazi", "Ferrarijevi mehaničari užurbano rade na bolidu" i slično...sve što sam vidio je vožnja sa masom senzora koji mjere protok zraka na stražnjem kraju i post da Kimi nije u bolidu...prvo po meni opravdava ovako slabo vrijeme danas, a drugo može biti mnogo razloga: pauza za ručak, mijenjaju setup pa se Kimiju ne sjedi u bolidu, neki kvar pa se Kimiju opet ne čeka u bolidu...a čak i da jest neki kvar, opet ponavljam da su iz Ferrarija rekli (a prenijeli F1Fanatic sajt i mislim da Autosport) da Ferrari ne hvata performanse nego im je cilj dodatno provjeriti rezultate iz tunela (zato toliko testiranje aerodinamike) i izdržljivost motora, ERS-a, mjenjača...

- nikolaf1
- Početnik
Ferrari je jutros imao problem sa telemetrijom. Sinoc su promijenili motor u F14-T, pa je problem vjerojatno izazvan tom promjenom. Motor su promijenili jer su sa tim motorom presli oko 2 000 km ( Na Jerezu i prva dva dana u Bahrainu ), pa sada isti vjerojatno ide na detaljnu analizu kako bi se utvrdila razina potrosenosti komponenti.
Dakle, nema neke velike brige. Ceka se resetovanje cijelog IT sustava, a za to vrijeme je iskoristen period za pauzu za rucak u Ferrari-ju.
Dakle, nema neke velike brige. Ceka se resetovanje cijelog IT sustava, a za to vrijeme je iskoristen period za pauzu za rucak u Ferrari-ju.
FORZA FERRARI !!!
- Cuky
- Moderator

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
- nikolaf1
- Početnik
Malo sam usporedjivao zvuk Mercedesa i Ferrarija.. Meni se cini da Ferrari koristi turbo na sasvim drugi nacin u odnosu na Mercedes. Kao da se kod njih turbo duze gasi ( zaustavlja ), sto onda omogucava da ostaje na odredjenoj razini i isporucuje snagu u bilo kojem trenutku kada vozac dodirne papucicu gasa... Kao da je pri usporavanju bolida na visim okretajima, nego sto je to turbo kod Mercedesa..
FORZA FERRARI !!!
-
- Legenda
meni ovi bolidi izgledaju kao da jednostavno pucaju od snage. dokaz je i max speed, uz navodno još veći downforce.
pogledat izlazak iz zavoja i davanje gasa na 35. sec.
Samo neka se trkaju.
- nikolaf1
- Početnik
U pitanju je ogroman obrtni moment turbaka u odnosu na obicne atmosferske motore. Fora je sto se kod turbaka ogromna snaga isporucuje na mnogo nizim okretajima, nego kod atmosferskih koji su se morali razvlaciti u visoke obrtaje kako bi razvili snagu. Zato je teze vozacima voziti ove bolide, jer su na samoj ostrici da se izvrte pri naglom dodavanju gasa.dmarijon je napisao/la:meni ovi bolidi izgledaju kao da jednostavno pucaju od snage. dokaz je i max speed, uz navodno još veći downforce.
Najbanalnija usporedba je FIAT-ovom 1.4 FIRE motora i 1.4 T-JET. Oba su benzinci, ali T-JET ( turbo ) daje veliki obrtni moment pri niskim okretajima. Onaj od 150 KS bukvalno zalijepi za sjediste kada se da pun gas na niskim okretajima..
FORZA FERRARI !!!