Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: NOVOSTI - Ožujak 2014.

Post Postao/la Cuky »

Zanimljivo...a nisam siguran ako je Autosport ili AMuS pisao kako su u razgovoru sa nekim visokopozicioniranim inžinjerom u Mercedesu došli do podatka kako njihov V6 razvija oko 650KS + još 160KS iz ERS sustava
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Cuky je napisao/la:hmmm izgleda da će morati otpast još pokoja EU staza...

Ove godine imamo 19 utrka...dogodine se vraća Indija, Meksiko čeka u redu, još uvijek je za dogodine u planu New Jersey, Koreja isto nije skroz odbačena, a čitam da i organizatori utrke u Long Beachu žele vratiti F1 na tu uličnu stazu...a pošto su momčadi jasno dale do znanja da ne žele više od 20 utrka u sezoni imamo problem...19 trenutnih + ovih 6 što su tu u okolici je 5 previše
racunaj da je sad u igri i Francuska :

EDIT:

Pirelli najavio timove koji ce vrsit s njima testiranja
Pirelli has announced the schedule of the dedicated days that each Formula 1 team will devote to tyre testing during 2014.

Bahrain test (8-9 April)

Day 1 - Caterham
Day 2 - Mercedes and Williams

Barcelona test (13-14 May)

Day 1 - Sauber and Toro Rosso
Day 2 - McLaren and Force India

Silverstone test (8-9 July)

Day 1 - Ferrari and Lotus
Day 2 - Red Bull and Marussia
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Danas sam bas pogledao epizodu na dailymotionu od skya i dok sam slusao Kravitza sjetih se kolege dmarijona i njegovog pitanja
nitko mi ne odgovara na ovo, a živo me zanima:
"Sad čitam kod Jergovića i on tvrdi da regulacija protoka goriva od 100 l kroz sat vrijedi samo za utrku. On zna često lupit, pa to uzimam s rezervom.
Zna netko nešto o tome? Ako je to istina, u kvalifikacijama će bolidi biti zvijeri. Bit će ful jaki i puno puno brži. Čudno mi je da se o tome onda ne priča. Nekako mi je bilo logično da su ih zapečatili na 100 l kroz sat kad su zgotovljeni i da je sad uvijek tako."
U Kvalama nema regulacija protoka goriva
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

BREAKING:

Još jedan vozač nastradao na skijama
Austrian Formula 1 driver Gerhard Berger, 54, suffered a broken hip and has been delivered to the hospital after the accident.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

F1NAC je napisao/la:Danas sam bas pogledao epizodu na dailymotionu od skya i dok sam slusao Kravitza sjetih se kolege dmarijona i njegovog pitanja
nitko mi ne odgovara na ovo, a živo me zanima:
"Sad čitam kod Jergovića i on tvrdi da regulacija protoka goriva od 100 l kroz sat vrijedi samo za utrku. On zna često lupit, pa to uzimam s rezervom.
Zna netko nešto o tome? Ako je to istina, u kvalifikacijama će bolidi biti zvijeri. Bit će ful jaki i puno puno brži. Čudno mi je da se o tome onda ne priča. Nekako mi je bilo logično da su ih zapečatili na 100 l kroz sat kad su zgotovljeni i da je sad uvijek tako."
U Kvalama nema regulacija protoka goriva
Hej, poslije sam se nadovezao na to. Ima regulacije. I oni (on) se ispravio i rekao da ima, i ja ... koliko znam - mora je biti. Tako su motori zapečaćeni i to se ne mijenja. Da ima, samo bi se o tome pričalo. Snaga bi u kvalama rasla abnormalno.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Moram se složiti sa dmarijonom ovdje. Neznam ima li možda u kojem drugom dijelu pravilnika, ali u dijelu o PU vezano za protok goriva stoji ovo:
5.1.4 Fuel mass flow must not exceed 100kg/h.
5.1.5 Below 10500rpm the fuel mass flow must not exceed Q (kg/h) = 0.009 N(rpm)+ 5.5.

Nigdje ne piše da to vrijedi samo za utrku.

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Svaki bolid ce biti oklopljen s ovim

slika

To jest senzor koji se služi ultrazvucnim valovima da procijeni brzinu protoka goriva i u bilo kojem trenutku ako protok skoci preko 100kg/h alarmi se pale.

Isto tako ova mjerna jedinica je glupo napisana, trebali su reci 28 grama/s u svakome trenutku i sve bi bilo jasno.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Dero je napisao/la:Svaki bolid ce biti oklopljen s ovim

[ http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/u ... 70x424.jpg ]

To jest senzor koji se služi ultrazvucnim valovima da procijeni brzinu protoka goriva i u bilo kojem trenutku ako protok skoci preko 100kg/h alarmi se pale.

Isto tako ova mjerna jedinica je glupo napisana, trebali su reci 28 grama/s u svakome trenutku i sve bi bilo jasno.
I ta sprava crkne, pa po gasu XD HAHAHAH
McLaren u <3
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ma bezveze mi je to....zašto netko ne bi trošio u jednom dijelu utrke puno goriva, a u drugom manje. il su jednostavno mogli staviti da je maksimalna masa koje goriva koje moze stat u rezervoar 150 kg. pa nek raspoređuju kad će koliko trošit, ako hoće prvi sat nek potroše 120 kg, al zato će zadnjih ostatak utrke morat preć sa samo 30kg
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Pa vrlo je slično tome što ti govoriš uz razliku što oni mogu potrošiti max 100kg u 1h, a be koliko žele (ili 50kg u 30min).
Ideja toga vjerojatno i je to da u jednom momentu bas ne piju previse, ali i dalje mogu u nekim dijelovima utrke dati vise gasa i tako taktizirati jer imaju 100kg benze u spremniku, a dozvoljeni protok je 100kg/h, a posto utrke traju cca 1.5h (neke vise, neke manje) bi prosjecan protok trebao biti 66.6kg/h (ako bi htjeli potrositi svih 100kg uz taj bi protok tek cijelo vrijeme trebali vozit jednako bez taktiziranja)
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

McLewis je napisao/la: I ta sprava crkne, pa po gasu XD HAHAHAH
U biti lako moguće jer sam baš nedavno čitao da su taj senzor tek nedavno homologirali iz Endurance Championshipa. Samo se sjetimo kaosa u prve tri utrke prošle sezone kada su počeli koristiti nove DRS senzore i bili su bez telemetrije :biggrin:
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

'Lewis Hamilton će pobijediti u prvoj utrci u Melbourneu, a osvojit će ove sezone i Svjetsko prvenstvo,' prognozirao je Ecclestone.

Objasnio je zbog čega vjeruje u britanskog vozača Mercedesa.

U Mercedesu imaju velika očekivanja od sezone

'Hamilton je favorit jer ima najbolji bolid ikada i već je bio svjetski prvak.'

Četverostruki uzastopni svjetski prvak, Nijemac Sebastian Vettel, dosad je imao velike probleme sa svojim novim bolidom RB10.

Hamilton je 2008. bio svjetski prvak, slijedi mu velika prilika

'On bi se najbolje mogao prilagoditi novim složenim pravilima, samo kada bi mu njegov automobil dao priliku da to učini,' veli Ecclestone.
Alonsista hasta la muerte..
speedy56
Legenda
Legenda

Prošle sezone je prognozirao dvostruku titulu Ferrariju ako se dobro sjećam pa svi znamo kako je to završilo.

Vidim da se ljudi dosta zaletavaju s tim prognozama, a da nitko ne zna gdje je baš taj Ferrari. Volil bih kad bi im se to obilo u glavu
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Evo cool 3D animacija i ukratko objašnjena nova pravila u F1.

senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

ne znam jeli tko danas stavio ili napisao kako je šef trkačkog dijela Renaulta Remi Taffi savjetovao svim momčadima koje koriste renaultove agregate da maximalno koriste sav potencijal motora na VN Australije i da su unaprijedili softver odnosno perfomanse njihovog motora.
to me je malo zabrinulo s obzirom da mi buttonova izjava ne da mira gdje je spomenuo kako ga je ricciardo u bahreinu pretekao na krivini mada nemaju toliko snage na ravnici.
jeli red bull pilio pilu naopako?
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

senamozart je napisao/la:ne znam jeli tko danas stavio ili napisao kako je šef trkačkog dijela Renaulta Remi Taffi savjetovao svim momčadima koje koriste renaultove agregate da maximalno koriste sav potencijal motora na VN Australije i da su unaprijedili softver odnosno perfomanse njihovog motora.
to me je malo zabrinulo s obzirom da mi buttonova izjava ne da mira gdje je spomenuo kako ga je ricciardo u bahreinu pretekao na krivini mada nemaju toliko snage na ravnici.
jeli red bull pilio pilu naopako?
Ili je button imao više goriva i starije gume... :biggrin:
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

hmm...a na f1technicalu se forumaši raspisali o mogućnosti da Renaultom pogonjene momčadi uopće neće voziti na FP3 kako se nebi dogodilo da se pokvare i ne stignu bolid osposobiti za kvalifikacije

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Wtf izmišljaju s ovim tockicama na live timingu? Šta više nema vremena sektora

IMa tko neku 3rd party aplikaciju da radi?
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

koliko sam primjetio u LT stoje rezultati VN Brazila...navodno su te točkice i u službenoj live timing aplikaciji za android uređaje, tako da treba pričekat do početka FP1 da vidimo što će biti

slika
Mika_bar
Početnik
Početnik

Post Postao/la Mika_bar »

U pm, šta je sad ovo sa live timingom? nema vremena po sektorima, speed , trap, weather info, ništa??
Eto mi se bunimo što nema prijenosa na free tv, a oni vise ni live timing ne daju ako se ne plati,,, jel ima neka alternativa za pratiti live timing na kompu ??
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ima, ali preuzima podatke sa službenog live timinga tako da opet nemaš vremena po sektorima i slično...

slika
Mika_bar
Početnik
Početnik

Post Postao/la Mika_bar »

Jel to sad neki trenutni nazovi "kvar" ili tih informacija jednostavno vise neće biti na live timing?? šta bi sad trrebo kupit smatrtphone da bi mogo kupit aplikaciju da bi mogao pratit LT?? Eh kud plovi ovaj brod zvan Bernard...
I ne razumijem zašto su te aplikacije samo za telefone??
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Mika_bar je napisao/la:Jel to sad neki trenutni nazovi "kvar" ili tih informacija jednostavno vise neće biti na live timing?? šta bi sad trrebo kupit smatrtphone da bi mogo kupit aplikaciju da bi mogao pratit LT?? Eh kud plovi ovaj brod zvan Bernard...
I ne razumijem zašto su te aplikacije samo za telefone??
Sad naletio na twitteru, vidim da ima aplikacija i za windows. Inače, ovo nisam ni prošlu godinu koristio, tako da ne znam koliko je dobro, ali znamm da se spominjalo. Mislim da je speedy bolje upućen u ovo. ;) http://www.reddit.com/r/formula1/commen ... load_here/
slika
speedy56
Legenda
Legenda

To je ipdateana verzija stare (vozači u pravim timovima, npt Chilton u Ferrariju), ali još uvijek nema vremena za sektore jer uzima podatke s FOM-ovog timinga,

BTW; Ona Ifficial app poskupila na 15bucksa...
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Gringo jel to aplikacija za mob? gledam na play storeu i nenađem
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Zaključano