Sebastian Vettel [#5]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
dmarijon
Legenda
Legenda

Re: Sebastian Vettel

Post Postao/la dmarijon »

Bio je sporiji danas, da. Ali to ne znači da je sporiji vozač. Daleko od toga.
Koliko je Hamilton imao različitih problema kroz sezonu. Masu. Zabijanje u Massu, biti uredno iza Buttona... pa šta. Opet je vrhunski vozač.
Samo neka se trkaju.
zonelsk
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Pogledajmo bodovni saldo rosberga i hamiltona.

To sto svi pricamo da je Vettel brz ali mu se ove godine ne vozi je glupost, ili najbrzi i uvijek ide do kraja ili nije. Za mene to vettel nije, i nista to nebude promjenilo. A mislim da se to bude vidjelo ove sezone.
I like to race, not to do laps alone.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

dmarijon je napisao/la: Pogledajmo bodovni saldo Vettela i Ricciarda.
To je istina,ali onih 18 bodova mjenjaju bitno stvar
Vettel bi morao biti dosta uvjerljiviji od Ricciarda i to za sada ne pokazuje.Ne kažem da neće,ali za sada je Ricciardo ostavio bolji dojam( a za Ricciarda su mnogi prošle godine tvrdili da je RB pogriješio što nije uzeo Vergne-a)
...put u raj nije posut ružama...
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

recimo da bih volio da se Vettel sabere malo sam sa sobom...da je smireniji vjerojatno bi mogao voziti barem dobro kao Ricciardo, a onda bi nam mogao i realno pokazati što može sa autom koji nije najbolji...ovako samo vidimo da je rastresen i da mu zbog toga ne ide...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

On je restresen jer mu nejde a ne obrnuto.
I like to race, not to do laps alone.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

dmarijon je napisao/la:Bio je sporiji danas, da. Ali to ne znači da je sporiji vozač. Daleko od toga.
Koliko je Hamilton imao različitih problema kroz sezonu. Masu. Zabijanje u Massu, biti uredno iza Buttona... pa šta. Opet je vrhunski vozač.
Misliš na zabijanje u Kimija u boksu? :biggrin: de nemoj uspoređivat Hamiltona i Vettela to se jednostavno nesmije, Hamilton smije spušit od Buttona ipak je to Hamilton, a Vettel nesmije ni na jednom jedinom FPu :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

ma vettel se mora pod hitno sabrat i počet voziti onako kako se od njega očekuje. ovo je loše zasad i ricciardo definitivno puno bolje vozi. naravno,sve se može promijenit već od sljedeće utrke... ali ne vjerujem da će samo od sebe doć
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hph ... 9559_n.jpg
Vettel : "Are you kidding, honestly. Tell him to get out of the way. Unbelievable. He's got new tyres, of course he's quicker."

Samo ne vidim u čemu je problem da te prošao ako je brži
Možda tebi nema, ali nesmije, sad sam se sjetio da je 2003 Schumacher zaostajo Alonsu puni krug i bio brži od Alonsa i nije ga prestizo
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Zašto ne bi smio ako je brži, mora se nekako (ako može) vratiti u krug vodećih.
Tako je Bottas išao Hamiltona u Interlagosu prelaziti pa ga je ovaj izbacio iz utrke
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

E vidiš to sam zaboravio, možda se od tad nešto promjenilo, sjećam se te utrke da je Schumacher bio dosta brži od Alonsa, ali ga nije prestizo
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

taj koji je krug iza ima svoju utrku, utrkuje se protiv ljudi koji su u sličnoj poziciji kao on...zašto on nebi smio preteći nekog tko je krug ispred ako je u tom trenutku osjetno brži od njega? Pa nije lud vozit se polako iza njega i uništavati si šanse da završi ispred onih sa kojima se bori. Uostalom, nije Vettela ni zadržavao, baš naprotiv odvojio se od Vettela što je i morao jer bi mu u suprotnom bile pokazane plave zastave da je ostao blizu.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

I ja sam za to da smiju prestić ako su brži, ali kažem da se sjećam kako je bilo sa Schumacherom i Alonsom
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Da, i meni je u glavi da se to iz nekog razloga prije nije smjelo.
Vettel je prošlu trku imao problema s bolidom.
Ovu trku, ako se ne varam, različitu taktiku (zato ga je i propustio)
Da, nije red stavljat Vettela u isti koš s Hamiltonom (vettel je kompletniji vozač :P )
S druge strane... neobično ako se ovako gleda. Ricciardo je jedva bio bolji od Vergna. Sad je učestalo brži od Vettela. U Torro Rosso je došao klinac Rus, koji je uvjerljivo bolji od Vergnea.... :)
Samo neka se trkaju.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Kenny je napisao/la:I ja sam za to da smiju prestić ako su brži, ali kažem da se sjećam kako je bilo sa Schumacherom i Alonsom
to lako dovede u neugodnu situaciju, ne mogu se točno sjetit staze ni godine ali znam da je montoyu u McL dok je krstario do pobjede pomeo ga zaostali vozač, stigao ga je i udario ga iza u sred zavoja te ga sabotiro do pobjede.

Još jednu je imao situaciju ranije u Brazilu kad je tik nakon što je prešao jedan Arrows, on na kočenju se zaletio u njega i također mu oduzeo pobjedu.

Neznaš zapravo šta očekivat kad te stigne lapiran vozač, dali će te napast, dali da se braniš ili šta već. Ne obraćaš pozornost na njega jer smatraš da on tebe mora pazit, pa ako naglo na kočenju krene u napad i eto ti vraga ako ga nisi primjetio :)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ćale od Lewisa je napisao/la:ne mogu se točno sjetit staze ni godine ali znam da je montoyu u McL dok je krstario do pobjede pomeo ga zaostali vozač, stigao ga je i udario ga iza u sred zavoja te ga sabotiro do pobjede.

2005., Turska...Monteiro u Jordanu...uz tazliku da ga zaostali vozač nije stizao nego ga je Montoya obišao i u zoni kočenja se ubacio u putanju ispred njega. Raikkonen je pobjedio, a ta je nezgoda koštala McLaren dvostruke pobjede. Po meni greška obojce...Jordan je mogao ranije usporiti, Montoya je trebao znat bolje od ubacivanja drugome u putanju na kočenju. Znamo i sami kakvo je bilo praćenje bolida u zavjetrini u tom razdoblju, a isti problem se pojavljivao i na kočenjima ako netko naleti ispred tebe...

Evo i video

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

Još jednu je imao situaciju ranije u Brazilu kad je tik nakon što je prešao jedan Arrows, on na kočenju se zaletio u njega i također mu oduzeo pobjedu.

hehe verstapen u raketi :=
ako se ne varam to bi mu bila prva pobjeda.. a panj sa raketom koja je isla 360 zakoci njemu u guzicu.. zamisli koliko je ljut bio..
rFactor F1 HR server Info
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Armanini je napisao/la:

ako se ne varam to bi mu bila prva pobjeda.. a panj sa raketom koja je isla 360 zakoci njemu u guzicu.. zamisli koliko je ljut bio..
Na sljedećoj utrci su imali ovaj natpis

slika
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Ćale od Lewisa je napisao/la: Neznaš zapravo šta očekivat kad te stigne lapiran vozač, dali će te napast, dali da se braniš ili šta već. Ne obraćaš pozornost na njega jer smatraš da on tebe mora pazit, pa ako naglo na kočenju krene u napad i eto ti vraga ako ga nisi primjetio :)
Jednostavno ga pusti ništa negubiš, ovo sa Montoyom sam mislio da ga je Sato udario
Dani je napisao/la:

http://2.bp.blogspot.com/-TxdCLP3ifKc/T ... stance.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;[/quote]

Di je difuzor ovom Williamsu?
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Kenny je napisao/la:Di je difuzor ovom Williamsu?
Nije Williams, ali evo Jordan iz iste godine gdje se lijepo vidi difuzor koji je puno veći od ovih koji su sada u funkciji. 2009. su među ostalim osakaćeni i difuzori...možda su jedino DDD kapacitetom bili tu negdje sa ovima iz 90-ih do 2008. Početak im je bio puno više prema naprijed i dopušteno je bilo da idu puno više u visinu
slika

No sad smo već otišli daleko u offtopic...ako ćemo pričat dalje o difuzorima imamo tehnološki dio ;)

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kenny je napisao/la:
Ćale od Lewisa je napisao/la: Neznaš zapravo šta očekivat kad te stigne lapiran vozač, dali će te napast, dali da se braniš ili šta već. Ne obraćaš pozornost na njega jer smatraš da on tebe mora pazit, pa ako naglo na kočenju krene u napad i eto ti vraga ako ga nisi primjetio :)
Jednostavno ga pusti ništa negubiš, ovo sa Montoyom sam mislio da ga je Sato udario
Dani je napisao/la:

http://2.bp.blogspot.com/-TxdCLP3ifKc/T ... stance.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Di je difuzor ovom Williamsu?[/quote]
Mislis rec di je difuzorcina na ovom williamsu :D ovo je mrcina :D
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Igor18 je napisao/la:

Iz razloga jer je Vettel kroz cijelu karijeru vozio bolid koji ima pregršt gripa i koji vozi kao po tračnicama, dok se njegov kolega kroz karijeru hrvao sa bolidima koji nemaju previše downforcea i tu je Vettelov problem. Našao se u bolidu koji je dramatična razlika u smislu downforcea od svih koje je do sada vozio i ne snalazi se u tome.

I tu dolazimo do onog - da vidimo Vettela kakav je u bolidu koji nije sekundu brži od ostalih i koji ne ide kao po tračnicama.
Trenutačno izgleda kao prosječan vozač.
isto ovo se može reći za schumachera.
zanimljivo je kako se za jednog raikkonena uvijek nađe nekakav izgovor...
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

I za Raikkonena i za Schumachera. Schumachera je Rosberg namazao 3 godine zaredom u istom bolidu, pa opet nitko ne tvrdi da je Rosberg bolji vozač od Schumachera. Button je namazao Hamiltona u istom bolidu pa nitko ne tvrdi da je Button bolji vozač. Vettela je u 4 utrke, halo. 4 utrke, u NOVIM bolidima pobjedio RIC i odmah se priča da je prosječan vozač??
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

@vidc, Slash...
"Ljudima je tuđa nesreća najbolji lijek vlastitoj." - kada malo modificirate ovu Ezopovu izreku (nije baš vlastitoj) shvatiti ćete mnoge napade...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Slash je napisao/la:I za Raikkonena i za Schumachera. Schumachera je Rosberg namazao 3 godine zaredom u istom bolidu, pa opet nitko ne tvrdi da je Rosberg bolji vozač od Schumachera. Button je namazao Hamiltona u istom bolidu pa nitko ne tvrdi da je Button bolji vozač. Vettela je u 4 utrke, halo. 4 utrke, u NOVIM bolidima pobjedio RIC i odmah se priča da je prosječan vozač??
nije rečeno DA JE prosječan vozač, nego da TRENUTAČNO izgleda kao takav. niti je rečeno da je RIC bolji vozača od njega (makar ko zna možda se i pokaže da je bolji) nego da se u ovakvim uvjetima bolje snašao jer ima kroz karijeru iskustvo vožnje bolida koji nisu idealni odnosno koji imaju manje downforcea, Vettel nema. Zadnje 4 godine sjedio je u bolidu koji je imao downforcea na bacanje.
Očigledno je da se u odnosu na RIC-a dosta muči, odnosno da su ga trenutačni uvijeti pomanjkanja downforcea više pogodili nego RIC-a.

edit

Dali će se Vettel dignuti? (vjerovatno) hoće.
Dali su ljudi predhodnih godina htjeli vidjeti kakav je Vettel zapravo u uvijetima kada nema idelan bolid (jer i Schumacher, Alonso, Hamilton, Kimi svi su se pokazali i DOKAZALI u bolidima koji nisu ni blizu idealnih)? - Jesu. I sada napokon imamo priliku to vidjeti i vidjeti dali je uspoređivanje Vettela sa najvećim vozačima ikada utemeljeno, odnosno dali on to stvarno i je.

Naravno da 4 utrke nisu nikakvo mjerilo niti pokazatelj, ali mogu biti zanimljivi za rasprave.
Od Španjolske siguran sam da će RB donjeti veliki update na autu ali ajmo uzeti u obzir i analizu dosadašnje utrke.

I maknuti RIC-a iz računice i uzeti u usporedbu Vettela iz predhodne 4 sezone i Vettela u ovoj sezoni i ovim uvijetima.
Michael is faster than you!!
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Naravno da je Vettel vrhunski vozač i među 4-5 najboljih na gridu, ali i naravno da nije klasa Lewisa i Alonsa. To sam tvrdio prije, a to ću tvrditi i dalje.
Čovjek je 4 godine imao apsolutno nadmoćan bolid, a u dvije od te 4 sezone je na jedvite jade osvojio naslov ispred Alonsa u mnogo inferiornijem bolidu. Činjenice.
Činjenica je da je Vettel pobjedio sa Torro Rossom, ali bila je to kišna, specifična utrka, a taj bolid uopće nije bio toliko loš tada kako se predstavlja. Recimo Bourdais (ili kako već) je tada bio četvrti ako se ne varam, a radi se o više nego prosječnom vozaču u F1 barem.
S druge strane Alonso je recimo također pobjeđivao u inferiornim bolidima, i to ne jednom. Sjetimo se dvije uzastopne pobjede sa Renaultom (OK, jedna namještena), pobjeda sa inferiornijim Ferrarijem, pa Renaultom u prvom navratu protiv Schumija i ekipe. Alonso sebi nikad nije dozvolio da uzastopno gubi od timskog kolege, sa Lewisom je bio izjednačen, ali Lewis je ipak na skali daleko ispred Webbera i Ricciarda primjerice.
Hoću reći da apsolutno, bez ikakve diskusije i rasprave, temeljeno na činjenicama kroz njihove karijere, Vettel i Alonso ne mogu stati u istu rečenicu, naslovi prvaka, kao što vidimo, mogu dati jaaako pogrešnu sliku.
Navijači Vettela s time se moraju pomiriti, Lewis i Alonso su klasa iznad svih, pa tako i Vettela. Šamaranje Rosberga i naročito Kimija su najuvjerljiviji dokaz ovoj tezi.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Odgovori