Sebastian Vettel [#5]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- vidc
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Sebastian Vettel
a vjerojatno forsira maksimalno i vozi previše na rubu pa se tu i pogriješi.
da ne zna postavit bolid,to je previše podcjenjivački da budem iskren. ne bi bio gdje jest da ne zna izlazit iz zavoja kako treba.
npr. u Nurburgringu 2013. dobar zadnji utrke je bio pod velikim pritiskom, pa je odlično odvozio i obranio pobjedu.
Valjda ovisi kako se potrefi, nitko nije savršen
u takvim situacijama ili si 'hero' ili si 'zero'
ovaj put je bio 'zero'
da ne zna postavit bolid,to je previše podcjenjivački da budem iskren. ne bi bio gdje jest da ne zna izlazit iz zavoja kako treba.
npr. u Nurburgringu 2013. dobar zadnji utrke je bio pod velikim pritiskom, pa je odlično odvozio i obranio pobjedu.
ovaj put je bio 'zero'
- F1NAC
- Moderator
Ajmo ajmo smirit se treba sad I skulirat. Neka slozi krug u spanjolskoj i eto nas nazad 

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Legenda
Točno to. I po tome kako je to komentirao vidi se da to nije bio tipični on. Ne vjerujem da će ponavljati greškevidc je napisao/la:što bi se u žargonu reklo "izgorio je u želji da napravi nešto više". Prvi stint do pogreške je bio ok, al očito je morao jako stiskat da prati mercedese.
haj barem priznaje da je griješio.
dešava se i najboljima, kako neće njemu
Samo neka se trkaju.
-
- Legenda
Da, išao je totalno preširoko. Ali to je takav tip. Tako je vozio i u kvalama. Tako često vozi (možda ne baš toliko, ali šire i drugačije od drugih)Ćale od Lewisa je napisao/la:http://www.gp1.hr/vettel-osjecam-se-kao ... io-momcad/
kaže da je u zadnjem krugu na širokom izlazu oštetio prednje krilo.
Ja opazujem već 3 godine kako Vettel ima neznam, nekakvu čudnu putanju kad je pod pritiskom. Neznam kako bi se bolje izrazio ali jedini na gridu ide najšire u takvom slučaju kad forsira, preko pasica. Lani ga je to koštalo spina u mađarskoj pod pritiskom Hamiltona, jer se igrao iz kruga u krug po mokrim pasicama. Neznam jeli nezna drugačije postavit bolid prema izlazu za ubrzanje ili se želi samo odvojit od vozača iza pa od apexa po gasu pa kud odnese, široko van na pasice pa stisneš zube oće li koji rubnik izbacit iz putanje. Ili mu je bolid u skroz understeer podešen (poznato iz RB-a) pa kad su gume prednje istrošene u kombinaciji s understeerom pod žustrijom vožnjom samo tjera preko nosa.
Samo neka se trkaju.
- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Recite sta hocete, ali po mome jedini vozac koji moze odvozit pod pritiskomvidc je napisao/la:a vjerojatno forsira maksimalno i vozi previše na rubu pa se tu i pogriješi.
ovaj put je bio 'zero'
I da pod istim ne pukne je Alonso.... Vidio sam toliko utrka u zivotu i jedini za koga mogu iskreno reci da nisam vidio da je grijesio pod pritiskom je fagando... Posljednja utka koju je zabrljao i grijesio je koliko se sjecam madjarska 2011.
McLaren u <3
- F1NAC
- Moderator
ja bih rekao Monaco 2013, nikad nisam ocekviao da mu neki moze prodat foru kao sutil u Loewsu. Al da to je mašina, samo pogled na 2012 i Njemacku. Al najbolja voznja pod pritiskom je ona 2010 u Singapuru kad je drzao vettela cijelu trku oko sekunde i manje.McLewis je napisao/la:Recite sta hocete, ali po mome jedini vozac koji moze odvozit pod pritiskomvidc je napisao/la:a vjerojatno forsira maksimalno i vozi previše na rubu pa se tu i pogriješi.
ovaj put je bio 'zero'
I da pod istim ne pukne je Alonso.... Vidio sam toliko utrka u zivotu i jedini za koga mogu iskreno reci da nisam vidio da je grijesio pod pritiskom je fagando... Posljednja utka koju je zabrljao i grijesio je koliko se sjecam madjarska 2011.

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
O tome i govorim... A to sa sutilom 2013. Hmmm ne smatram greskom vec dovoljno hrabrim sutilom, a alonso je bio dovoljno pametan da skuzi kad je vec kasno da se brani... Sjetimo se masse i lewisa u monacu 2011. Samo se massa malo kasno sjetio branit pa jos lewis kaznu pobrao... Al da se vratim na temu, ima jos alonso na svome kontu utrka di je pod pritiskom vozio bez i najmanje pogreske, i to podosta pametno pozicionirao bolid na izlascimaF1NAC je napisao/la:ja bih rekao Monaco 2013, nikad nisam ocekviao da mu neki moze prodat foru kao sutil u Loewsu. Al da to je mašina, samo pogled na 2012 i Njemacku. Al najbolja voznja pod pritiskom je ona 2010 u Singapuru kad je drzao vettela cijelu trku oko sekunde i manje.McLewis je napisao/la:Recite sta hocete, ali po mome jedini vozac koji moze odvozit pod pritiskomvidc je napisao/la:a vjerojatno forsira maksimalno i vozi previše na rubu pa se tu i pogriješi.
ovaj put je bio 'zero'
Iz zavoja... Sjetimo se imole 2005. Vettel koliko se skecam je samo u njemackoj 2013. Izdrzao pritisak... Madjarska 2011. Hamo ga malo stiso, on pogrijesio... Bahrein 2015. Madjarska 2014. ...
McLaren u <3
- vidc
- Veteran
to mu je svakako jedna od prednosti...McLewis je napisao/la:Recite sta hocete, ali po mome jedini vozac koji moze odvozit pod pritiskomvidc je napisao/la:a vjerojatno forsira maksimalno i vozi previše na rubu pa se tu i pogriješi.
ovaj put je bio 'zero'
mada je on znao napravit greške kad nije toliko pod tom vrstom pritiska (kad ti je netko stalno i retrovizoru) kao npr. japan 2007., kina 2010., belgija 2010., loše kvalifikacije na zadnje dvije utrke 2012. itd
kao što rekoh nitko nije savršen, ali da je vozač koji generalno jako malo griješi, to svakako stoji.
i vettelova barcelona 2011. kad je hamiltona držao iza je također primjer...
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
lijepo ga je spasio u Cassinu
https://vid.me/tYot" onclick="window.open(this.href);return false;
https://vid.me/tYot" onclick="window.open(this.href);return false;
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F1NAC
- Moderator
mislim da je neko morao u boksu promjenit gaće (Code brown)

- vidc
- Veteran
solidna vožnja...sigurno zasluženo treće mjesto,poklonjeno drugo.
samo neka ovako nastavi i bit će još bar jedna pobjeda do kraja godine.
Edit: e da, čudo pa nije pukao pod pritiskom pred kraj utrke... inače kažu da je vrlo labav što se tiče toga
samo neka ovako nastavi i bit će još bar jedna pobjeda do kraja godine.
Edit: e da, čudo pa nije pukao pod pritiskom pred kraj utrke... inače kažu da je vrlo labav što se tiče toga

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Bilo bi jako zalosno da je u Monacu puknul pod pritiskom....
I like to race, not to do laps alone.
- vidc
- Veteran
pa pritisak je još veći ako znaš da greškom možeš vrlo lako ispast iz utrke a ne samo izgubit poziciju. a iza tebe čovjek koji je najbolji kad su u pitanju preticanja, u najboljem bolidu s puno novijim i bržim gumama...
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
@vidc - ma ruku na srce ali na ovoj stazi u današnjim uvjetima (bolidi) moraš biti moron prve klase da zajebeš, ili eventualno voziti hondu, pa da izgubiš poziciju...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
- vidc
- Veteran
ili ferrarijaToon je napisao/la:@vidc - ma ruku na srce ali na ovoj stazi u današnjim uvjetima (bolidi) moraš biti moron prve klase da zajebeš, ili eventualno voziti hondu, pa da izgubiš poziciju...

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Ma Vettel je to rutinski odradio
, mogao je zadržati Hamiltona još 20-30 krugova iz sebe, dvije mogućnosti za prestizanje na osnovu kvalitete bolida su izlaz posle tunela i starno-ciljni pravac, na tim mjestima Hamilton nije bio u prilici ni da pokuša da napadne Vettela, na svim drugim dijelovima staze moguće je zaobilaženje ako ovaj ispred pogriješi ili spava kao Kimi.
Za razliku od Kimija Vettel je mnogo pažljiviji, studiozni, vozački pametniji, gleda retrovizore i šta ovaj iza radi.
2010 kada je Alonso startao iz pitlane i kada je imao bolid 4-6s brži od ovih najsporijih bolida, imao je problema da zaobiđe te bolide.

Za razliku od Kimija Vettel je mnogo pažljiviji, studiozni, vozački pametniji, gleda retrovizore i šta ovaj iza radi.
2010 kada je Alonso startao iz pitlane i kada je imao bolid 4-6s brži od ovih najsporijih bolida, imao je problema da zaobiđe te bolide.
- Toon
- Veteran
- Navijam za: mclaren
a ne ne...vi ste ove godine stvarno lijepa priča i jedina prepreka (kolika tolika) u silovanju Mercedesa...čim sam ja ljubomoran, jalan, zavidan i želim vam svo zlo ovog svijeta za vas je dobro...vidc je napisao/la: ili ferrarija

"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
-
- Legenda
Ma čovjek je stroj. Stvarno više ne znam šta bi još morao napraviti da se nekim ljudima dokaže.
Samo neka se trkaju.
- vidc
- Veteran
to mi je jasnoToon je napisao/la:a ne ne...vi ste ove godine stvarno lijepa priča i jedina prepreka (kolika tolika) u silovanju Mercedesa...čim sam ja ljubomoran, jalan, zavidan i želim vam svo zlo ovog svijeta za vas je dobro...vidc je napisao/la: ili ferrarija

al ja sam samo htio reći da je jedan ferrari izgubio poziciju u sličnoj situaciji a drugi nije
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Tu poziciju je izgubio Kimi zato što nije bio pažljiv, zato što je spavao, zato što nije gledo šta ovaj iza radi, zato što je taj zavoj zavodio ko da vozi šleper a ne bolid F1.vidc je napisao/la: to mi je jasno
al ja sam samo htio reći da je jedan ferrari izgubio poziciju u sličnoj situaciji a drugi nije
- F1NAC
- Moderator
Nije istina. Desi se i najboljima, Alonso se pogubio 2013 po ulicama ili ke gledao zenske na balkonima. Ugl bilo bi previse da je i tu zajebo. Lansirali bi ga na barku. Ali bio je epic onaj pogled s Vettelova bolida kad je Lujo preletio preko rubnika nakon loewsaToon je napisao/la:@vidc - ma ruku na srce ali na ovoj stazi u današnjim uvjetima (bolidi) moraš biti moron prve klase da zajebeš, ili eventualno voziti hondu, pa da izgubiš poziciju...

- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
Tebi nemora nista dokazati. Nekima jos uvijek mora, neke nije briga....dmarijon je napisao/la:Ma čovjek je stroj. Stvarno više ne znam šta bi još morao napraviti da se nekim ljudima dokaže.
I like to race, not to do laps alone.
- Cuky
- Moderator
Pa evo još nešto što bi moglo pokazati da se već dokazao u Ferrariju
http://www.jamesallenonf1.com/2015/05/a ... ine-boost/" onclick="window.open(this.href);return false;
Bodovi Alonsa nakon prvih 6 utrka u njegovih 5 godina u Ferrariju:
2010 - 75
2011 - 69
2012 - 76
2013 - 78
2014 - 61
Bodovi Vettela ove sezone: 98
Također Vettelu je ovo 2. najbolji start u sezonu, iza 2011 kada je u prvih 6 utrka skupio 143 boda (5 pobjeda i jedno 2. mjesto)
Doduše, ovdje piše da Gazetta piše da bi trebale biti nadogradnje na Ferrarijevoj PU u Kanadi, dok se na drugim mjestima citira Arrivabenea koji kaže da ništa od toga u Kanadi.
http://www.jamesallenonf1.com/2015/05/a ... ine-boost/" onclick="window.open(this.href);return false;
Bodovi Alonsa nakon prvih 6 utrka u njegovih 5 godina u Ferrariju:
2010 - 75
2011 - 69
2012 - 76
2013 - 78
2014 - 61
Bodovi Vettela ove sezone: 98
Također Vettelu je ovo 2. najbolji start u sezonu, iza 2011 kada je u prvih 6 utrka skupio 143 boda (5 pobjeda i jedno 2. mjesto)
Doduše, ovdje piše da Gazetta piše da bi trebale biti nadogradnje na Ferrarijevoj PU u Kanadi, dok se na drugim mjestima citira Arrivabenea koji kaže da ništa od toga u Kanadi.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ta usporedba nema nikakvig smisla.Ferrari je ove sezone na svim utrkama uvjerljivo bez konkurencije druga momčad, dok u Alonsovom slucaju to nije bilo tako, na nekim utrkama su bili drugs momčad oo snazi na nekim treća, a bilo je utrka gdje su bili i lošiji
...put u raj nije posut ružama...
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
Baš je Alonso rekao da je Ferari u Barceloni bio na istom ostojanju(neznam dali je ovo prava reč) kao i kad je on vozio crveni bolid. Sa time je on potvrdio da je bio u pravu kad je odlazio iz Ferarija