Da, samo moraju homologirat opet tu staru bez novih dijelova. i onda kad koriste sljedeću opet homologirat i koristit tu. Ove godine mogu homologirati koliko ih je volja (naravno 4 puta, svaki sljedeci je penalty jer je extra PU).F2004_the_best_ever je napisao/la:Je li to znači da se PU sa starom specifikacijom može ponovo koristiti kasnije u sezoniF1NAC je napisao/la:Znaci onda ce ovu pu koristit u Singapuru ili mađarskoj (trenutna specifikacija)![]()
Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- F1NAC
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
Mogu trenutnu ponovo koristiti kasnije. Ove sezone mogu koristiti koju god verziju PU žele, pod uvjetom da je prethodno bila homologirana (drugim riječima, da je sva dokumentacija kod FIA-e).
Znači, ako sada iskoriste 5 tokena homologiraju tu novu verziju i koriste ju. Ako kasnije zatreba koristiti prethodnu verziju ubace ju u bolid i voze sa njom jer je već prethodno bila homologirana. To vrijedi samo za ovu sezonu zbog ove rupe u pravilniku koja im je omogućila da razvijaju PU kroz sezonu. Od slijedeće godine opet samo ono što homologiraju prije sezone koriste cijele godine.
Evo to malo jasnije:
Znači, ako sada iskoriste 5 tokena homologiraju tu novu verziju i koriste ju. Ako kasnije zatreba koristiti prethodnu verziju ubace ju u bolid i voze sa njom jer je već prethodno bila homologirana. To vrijedi samo za ovu sezonu zbog ove rupe u pravilniku koja im je omogućila da razvijaju PU kroz sezonu. Od slijedeće godine opet samo ono što homologiraju prije sezone koriste cijele godine.
Evo to malo jasnije:
By the letter of the rule you can only run one homologated engine.
However, with the loophole in the rules allowing updates throughout the season, teams have been given dispensation. After all, using those updates require a new PU component allocation. Say that at the moment of updating Sauber has done 5 races with its current allocation, Ferrari did only 2 races and Marussia only 1. For Sauber, the timing is spot on to introduce a new allocation with the updates, but Ferrari will have to throw out the old allocation, and never be able to use it again, and Marussia will not even be able to fit it due a non-compatible chassis.
So a Technical Directive was made to drop that rule in reality. In our example Sauber can use the updates straight away, Ferrari will either keep running its older allocation for 3 more races, or effectively introduce a new allocation with updates right away, and reuse the old spec in 3 races later on in the season, and Marussia will stay with the 2014 spec until it has a chassis that fits the new PU.
You can run whatever you wish as long it was homologated. This also means you can homologate as much as you want during the 2015 year.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
+1F2004_the_best_ever je napisao/la:Je li to znači da se PU sa starom specifikacijom može ponovo koristiti kasnije u sezoniF1NAC je napisao/la:Znaci onda ce ovu pu koristit u Singapuru ili mađarskoj (trenutna specifikacija)![]()
Ako imaju spreman updetovan PU za koji su uvjereni da može izdržati 5-6 utrka sa maksimalnim opterećenjem onda trebaju taj PU staviti u Kanadi.
Ali ja stvarno ne vidim problem da 5 PU stave u USA i krenu sa začelja, mislim da bi i u tom slučaju s obzirom na konfiguraciju staze mogli konkurirati za 3 mjesto. Meni je to bolje rješenje da jednu utrku "žrtvuju" nego da razvuku PU na 7 utrka, pa onda da voze malo na slobodnim treninzima i tako negativno utiču na podešavanje bolida za kvalifikacije i utrku i da pojedine utrke, vjerovanto 3-4 utrke, će morati da voze u nekom safe modu.
Mišljenja sam da će mnogo više da nauča kada je u pitanju i priprema i razvoj PU za 2016 ako bude sve utrke vozili na maksimumu, nego ako budu neke vjerovatno 3-4 utrke vozili u nekom safe modu.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Potvrđeno je da će Ferrari iskoristiti 3 tokena a Honda 2 tokena, Mercedes i Renault neće koristiti tokene.
http://www.motorsport.com/f1/news/exclu ... s/?v=2&s=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Prema Scarbs-u ta 3 tokena Ferrari je najvjerovatnije iskoristio za promjene koje se tiču sagorijevanja kod PU.
http://www.motorsport.com/f1/news/exclu ... s/?v=2&s=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Prema Scarbs-u ta 3 tokena Ferrari je najvjerovatnije iskoristio za promjene koje se tiču sagorijevanja kod PU.
Ferrari have used 3 tokens, I suspect this is a combustion upgrade (3 tokens) which allows most of the engines top end to be changed
- Cuky
- Moderator
možda je to nekakva predradnja potrebna da bi se kasnije ugradili usisi promjenjive duljine koji su od ove godine dozvoljeni, a koje koriste svi osim Ferrarija.

- F1NAC
- Moderator
Mislim da zbog intercoolera nema mjesta za VLIM ako na to mislisCuky je napisao/la:možda je to nekakva predradnja potrebna da bi se kasnije ugradili usisi promjenjive duljine koji su od ove godine dozvoljeni, a koje koriste svi osim Ferrarija.

- Cuky
- Moderator
na to mislim i znam da intercooler smeta...ali možda je ovo neka predradnja za slijedeću sezonu...modificirati gornji dio ICE-a da se može ugraditi VLIM, detaljno do kraja sezone istestirati kako te promjene utječu na sagorijevanje, snagu i efikasnost, a onda dogodine intercooler premjestiti i dodati VLIM

- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Jel može netko da objasni šta je taj VLIM?

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- Cuky
- Moderator
VLIM je kratica za Variable Length Intake Manifold.
Drugim riječima, duljina puta kojim zrak prođe prije ulaska u cilindar se može mijenjati čime se postiže veća efikasnost kod korištenja goriva i pomaže kod optimiziranja snage i okretnog momenta. Najčešća je izvedba da za svaki cilindar postoje 2 ulaza: jedan duži i jedan kraći, te ventil koji otvara jednog ili drugog, ovisno o tome pod kakvim je motor opterećenjem i kakvi su zahtjevi za snagom.
Drugim riječima, duljina puta kojim zrak prođe prije ulaska u cilindar se može mijenjati čime se postiže veća efikasnost kod korištenja goriva i pomaže kod optimiziranja snage i okretnog momenta. Najčešća je izvedba da za svaki cilindar postoje 2 ulaza: jedan duži i jedan kraći, te ventil koji otvara jednog ili drugog, ovisno o tome pod kakvim je motor opterećenjem i kakvi su zahtjevi za snagom.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Gianlu D'Alessandro @Gianlu_DAle
There isn't an official communication by the FIA, but Seb confirms that Ferrari has brought a new engine (3 tokens for the ICE)
- Cuky
- Moderator
Ova 3 tokena su potrošena na ovaj dio:
All parts of parts defining combustion. Included: Ports, Piston crown, Combustion chamber, Valves geometry, timing, lift, injector nozzle, coils, spark plug Excluded: Valves position.

-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
A šta u žargonu znači ono-ports? Usisne cevi ili....
- Cuky
- Moderator
otvori za usis i ispuh koliko mogu skužit po ovoj slici

- F1NAC
- Moderator
- F1NAC
- Moderator
-
- Legenda
to je ono što su pravi maheri uvijek na ruku polirali B-)Cuky je napisao/la:otvori za usis i ispuh koliko mogu skužit po ovoj slici
[ https://tractionmech8.files.wordpress.c ... stroke.gif ]
Stavio si dvotaktni motor, ali ok...
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
znam da je dvotaktni, ali sumnjam da su nazivi djelova različiti između dvotaktnih i četverotaktnih...ovo je bila prva slika na kojoj sam vidio te djelove označene pa sam ju zato stavio 

- F1NAC
- Moderator
pa hebemu mater. Problemi sa elektronikom
KOJIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KOJIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- Cuky
- Moderator
problemi sa MGU-H

- McLewis
- Veteran
- Navijam za: McLaren i Mercedes
Sto sad je alonso nedje sretan hahahha ispred ferrarija je 

McLaren u <3
- F1NAC
- Moderator
da.Mislio sam da su rijesili toCuky je napisao/la:problemi sa MGU-H

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
MIslim da bi za Vettela bilo najbolje da starta iz boxa sutra.
- F1NAC
- Moderator
ako se da popravit ovo bolje ne, zapet odmah iza Masse ukoliko i njemu srede problemeF2004_the_best_ever je napisao/la:MIslim da bi za Vettela bilo najbolje da starta iz boxa sutra.

-
- Legenda
Šta nije da će morati startati iz boksa ako mu bilo što čeprkaju, a morat će?
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
Ako je zbog pouzdanosti onda ne bar je tako sa mjenjacima ako ih zamijenis s tocno identicnim dijelovima. al ajd bolje neka starta iz boksa ako bude morao i da poprave sve nego da starta ovako i fali mu snage.dmarijon je napisao/la:Šta nije da će morati startati iz boksa ako mu bilo što čeprkaju, a morat će?