Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

F1NAC je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:MIslim da bi za Vettela bilo najbolje da starta iz boxa sutra.
ako se da popravit ovo bolje ne, zapet odmah iza Masse ukoliko i njemu srede probleme
Ja sam i dalje za varijantu da starta iz boxa.
Prvo treba detaljno pregledati bolid, on je i na trećem treningu imao problema sa PU.
Bolid full pripremiti za utrku koliko je to dopušteno pravilima, jer ipak timovi prave određeni kompromis kada su u pitanju kvalifikacije i utrka a ovako potpuno ići na setup za utrku.
Što se tiče Masse, Massa je pored njega a ne 3-4 mjesta iza njega pa da ima prednost u odnosu na njega, mjesto sa kojeg starta Vettel nosi veliku vjerovatnoću sudara u prvom krugu.
Ako bi Vettel startao iz boxa izbjegao bi mogućnost sudara u prvom krugu, ove sporije bolide bi trebao bez problema proći.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

start iz boksa na prime gumama mi se čini solidna opcija. Izbjegne se gužva i moguće otkidanje djelova u prvom zavoju, a ostane se dugo na stazi prije ulaska u boks. Kasnije dok su vodeći na primeu on će sa manje goriva biti na optionu te će option dulje trajati nego na startu utrke i usput će biti brži.

Naravno, to je u idealnoj situaciji...a znamo koliko je stvarni svijet idealan...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Arrivabene: "Sebastian had an electronic problem that we already knew since Barcelona."
:roll:
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Cuky je napisao/la:start iz boksa na prime gumama mi se čini solidna opcija. Izbjegne se gužva i moguće otkidanje djelova u prvom zavoju, a ostane se dugo na stazi prije ulaska u boks. Kasnije dok su vodeći na primeu on će sa manje goriva biti na optionu te će option dulje trajati nego na startu utrke i usput će biti brži.

Naravno, to je u idealnoj situaciji...a znamo koliko je stvarni svijet idealan...
pitanje kako bi te gume izgledale nakon voznje u prljavom zraku. Plus imas Massu ciji williams je na pravcu brz
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

F1NAC je napisao/la: pitanje kako bi te gume izgledale nakon voznje u prljavom zraku. Plus imas Massu ciji williams je na pravcu brz
Pa Massa starta pored njega i možda ga prođe na startu Massa, nije sigurno da će na startu Vettel zadržati svoju poziciju ispred Masse, ovako bi Vettel imao podešen bolid za utrku a kad bi došao do Masse, Massa bi već uništio svoje gume. Williamsova jača strana su kvalifikacije a ne tempo u utrci.

A možda Vettel bude i morao startati iz boxa
Tobias Grüner AMuS ‏@tgruener
#F1 Just got confirmation Vettel was called to the stewards for red flag overtaking incident in FP3.
#F1 Vettel just went to stewards 5 mins ago together with Massimo Rivola. Says the Marussia was quite slow. He thought there was a problem.
Koji je to ekstremno glup potez bio Vettela što je zaobilazio Manor pod crvenim zastavama.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

F2004_the_best_ever je napisao/la: Koji je to ekstremno glup potez bio Vettela što je zaobilazio Manor pod crvenim zastavama.
dešavalo se i najboljim :biggrin:
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
F1NAC je napisao/la: pitanje kako bi te gume izgledale nakon voznje u prljavom zraku. Plus imas Massu ciji williams je na pravcu brz
Pa Massa starta pored njega i možda ga prođe na startu Massa, nije sigurno da će na startu Vettel zadržati svoju poziciju ispred Masse, ovako bi Vettel imao podešen bolid za utrku a kad bi došao do Masse, Massa bi već uništio svoje gume. Williamsova jača strana su kvalifikacije a ne tempo u utrci.

A možda Vettel bude i morao startati iz boxa
Tobias Grüner AMuS ‏@tgruener
#F1 Just got confirmation Vettel was called to the stewards for red flag overtaking incident in FP3.
#F1 Vettel just went to stewards 5 mins ago together with Massimo Rivola. Says the Marussia was quite slow. He thought there was a problem.
Koji je to ekstremno glup potez bio Vettela što je zaobilazio Manor pod crvenim zastavama.
Jedno je dostic williams a drugo je proc ga (vettel i bottas bahrain)
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

F1NAC je napisao/la: Jedno je dostic williams a drugo je proc ga (vettel i bottas bahrain)
Bahrein je bila specifična utrka gdje je Vettel bio loš a i imao je problema sa bolidom, mislim sa stražnjim krilom i taj zadnji zavoj je prolazio katastrofalno.
Williams jedino u kvalfikacijama može da parira Ferrariju u trci nemaju oni šta da traži oni su druga liga u utrci u odnosu na Ferrari.
Sutra je utrka pa ćemo da vidimo ko je u pravu. ;)
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

5 mjesta niže za Vettela. start iz boxa ima smisla jer su velike šanse za sudar u prvom krugu.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Byron Young ‏@byronf1
Vettel has been hit with a five place grid penalty and three penalty points FIA say
Treba ga i Ferrari kazniti novčano zbog ove gluposti.
Sada je jedina logična odluka da starta iz boxa.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Byron Young ‏@byronf1
Vettel has been hit with a five place grid penalty and three penalty points FIA say
ma otkaz odmah :lol:
ovo im je ustvari dobro došlo,da nema kazne možda bi se i mislili da li startat iz box-a.ovako im je lakše odlučit :D
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Video dokaz Vettelove gluposti
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

veli lola Manor je išao sporo (250 kmh) :D
genije :D
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

vidc je napisao/la:
Byron Young ‏@byronf1
ma otkaz odmah :lol:
ovo im je ustvari dobro došlo,da nema kazne možda bi se i mislili da li startat iz box-a.ovako im je lakše odlučit :D
sto je najgore mozda i startaju odiza bez boxa :roll: e moj sebo. Al imas srece da te shebo bolid danas
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

F1NAC je napisao/la: sto je najgore mozda i startaju odiza bez boxa :roll: e moj sebo. Al imas srece da te shebo bolid danas
pa nisu valjda tolki tupani. startat iz boxa i sačekat da se situacija rasplete prvom krugu. bolid bi trebo bit dovoljno dobar da se ostvari solida rezultat a to je 5-6. mjesto.
naravno, SC koji je vrlo vjerojatan može donijet i nešto bolje ali i gore. Kanada je to, nikad se ne zna
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

4.
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ma doc ce on vrlo visoko. 4 ili podij
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ako Ferrari bude odlučio da Vettel starta iz boxa, a ja se nadam da će tako biti, koji je krajnji rok do kojeg Ferrari tu svoju odluku o startu iz boxa mora da saopšti FIA-i.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Video dokaz Vettelove gluposti
Čovječe, u 8. je na ful gasu i onda govori da je Manor išao jako sporo #-o Pa u odnosu na 300kph je puno toga sporo...
Kad sam pročitao da je dobio 3 boda kolutao sam očima (opet) na sudačke odluke, ali nakon videa mislim da je dobra odluka.

Podij će teško osvojiti, ta mjesta su rezervirana za Kimija i Mercedese, osim ako se opet ne složi neka luda utrka pa ovi odustanu ili nešto slično... S Renault bolidima ne bi trebao imati previše problema, ali kad će doći do 2 Lotusa (ako prežive do onda u što čisto sumnjam s obzirom na Maldonadovu dosadašnju sezonu) i Bottasa bi moglo biti malo teže prelaziti (Lotus i Williams su bili najbrži na speed trapu jučer) pa ga vidim negdje oko 5-6 mjesta
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Yesterday the MGU-H issue caused a lack of power of 80/100 bhp on Seb's car - #Gazzetta
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ma zaslužena kazna 100%. tako i treba kad se praviš pametnjaković. danas se iskupit dobrom vožnjom,nema druge
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ako ništa, piše da je priznao da je pretekao Manora, bar se po tom pitanju nije pravio glup...neka je kažnjen, nadamo se da će nešto iz toga naučiti i da neće slične gluposti ponavljati kasnije

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Yesterday the MGU-H issue caused a lack of power of 80/100 bhp on Seb's car - #Gazzetta
To znači da je mclaren brži od ferrarija kada im je izjednačena snaga motora . =D> :lol:
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

uz malu razliku da je to snaga koju Ferrari ima kad je u kvaru, a McLaren kad sve radi...tome onda treba i dodati turbo lag zbog kvara na MGU-H koji bi inače to spriječavao, što dodaje sporije izlaske iz zavoja...kad sve to uzmeš u obzir te 3 desetinke što je Alonso bio ispred su sitnica :badgrin:

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Mclaren je podešen da izvlači optimalno iz snage kojom raspolaže, ne može se usporedit nikako
Odgovori