Pustio ga je cim je presao startno ciljnu ravninu zatvorio je o drsCuky je napisao/la:kaže Kravitz da su mu u garaži rekli da nije bilo problema sa bolidom i da je bilo goriva da odradi taj krug do kraja i vrati se u boks, ali da zbog ko zna čega nije odradio krug kako treba
Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- F1NAC
- Moderator
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Formula 1 team - Ferrari

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Vettel odličan, rutinski je riješio Williams, bar danas u kvalifikacijama, koji su se puno pjenili i qurčili prije Austrije, vidjet ćemo kako će sutra biti u utrci.
Kada pogledam ove kvalifiakcije, ostaje žal za kvalifikacijama i utrkom u Kanadi kada je u pitanju Vettel.
Ne znam zašto je Ferrari slao Vettel samo po jedan brz krug na supersoftu, dok su Mercedesovi vozači svoja vremena najbolja postavljali u 2-3 pokušaju na supersoftu.
Kimi no comment.
Kada pogledam ove kvalifiakcije, ostaje žal za kvalifikacijama i utrkom u Kanadi kada je u pitanju Vettel.
Ne znam zašto je Ferrari slao Vettel samo po jedan brz krug na supersoftu, dok su Mercedesovi vozači svoja vremena najbolja postavljali u 2-3 pokušaju na supersoftu.
Kimi no comment.
- Cuky
- Moderator
Dobro sam pretpostavljao za Ferrarijevu podnic...lijevo je nova

“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F1NAC
- Moderator
odlican krug Vettela s obzirom da nije mogao koristit DRS zbog zutih zastava

-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
ovo je to novo što smo komentirali urađeno po uzoru na Lotus.Cuky je napisao/la:Dobro sam pretpostavljao za Ferrarijevu podnic...lijevo je nova
[ https://pbs.twimg.com/media/CH7-c3tXAAAUw4V.jpg:large ]
A za DRS kod Fetela nema još pouzdanih informacija dali je koristio ili ne na startno-ciljni pravac. Mislim da je koristio pošto ako nije ispada da je ferari brži od Mercedesa a nije.
Očekujem sutra trkačko tempo najmenje isto kao i kod Mercedesa ako ne i bolje
- F1NAC
- Moderator
mislim da nije samo pri kraju kruga kad je rosberg izletio, tako govoregjoko-mkd je napisao/la:ovo je to novo što smo komentirali urađeno po uzoru na Lotus.Cuky je napisao/la:Dobro sam pretpostavljao za Ferrarijevu podnic...lijevo je nova
[ https://pbs.twimg.com/media/CH7-c3tXAAAUw4V.jpg:large ]
A za DRS kod Fetela nema još pouzdanih informacija dali je koristio ili ne na startno-ciljni pravac. Mislim da je koristio pošto ako nije ispada da je ferari brži od Mercedesa a nije.
Očekujem sutra trkačko tempo najmenje isto kao i kod Mercedesa ako ne i bolje

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Vettel radio "I had no DRS out of the last corner, happy with the lap. Nothing more left there"
-
- Svjetski prvak
Onda od mesta gde se može uključiti DRS do strartno ciljne ravnine mora da je Fetel izgubio 1-1.5 desetinke što možda ga je koštalo drugo mesto na startu
- F1NAC
- Moderator
u pocetku sam mislio da je bio iza hamiltona pa da nije uopce imao drs na ravnici al da blizu bi bilo onda.
Ako bude kao i prosle godine a bit ce 2 stopa mozda ima sansi, imamo set SS friskih za razliku od Merca ako se ne varam. Sebo je samo jednom isao u Q2 na SS
Ako bude kao i prosle godine a bit ce 2 stopa mozda ima sansi, imamo set SS friskih za razliku od Merca ako se ne varam. Sebo je samo jednom isao u Q2 na SS

-
- Svjetski prvak
daj bože da se ostvari ovo šta mislim i ja da ima potencijala za to. najviše sam ohrabrljen izjavama fetela koji kako da najvljuje bitku za sam vrhF1NAC je napisao/la:u pocetku sam mislio da je bio iza hamiltona pa da nije uopce imao drs na ravnici al da blizu bi bilo onda.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Vettel ima mali top speed na ovom mjerenju u prvom sektoru 307 km/h, ovi oko njega imaju veći top speed na tom mjerenju tako da u prvom krugu ovi iz njega mogu iskorstiti slipstream da ga napadnu na onom pravcu, nešto slično što je Bottas prošle godine uradio Rosbergu u prvom krugu.

- Cuky
- Moderator
to ne mora nužno značiti da ima lošu brzinu, vidiš da je na ciljnoj crti tu sa Hamiltonom i Massom...moguće je jednostavno da je u tom svom krugu imao lošiji izlazak iz T1 i tu izgubio max brzinu na pravcu

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Baksuz Marchionne opet došao na utrku

zanimljiva slika, u sredini dva sadašnja vozača Ferrarija, a sa strane jedan bivši i možda jedan budući vozač Ferrarija.

zanimljiva slika, u sredini dva sadašnja vozača Ferrarija, a sa strane jedan bivši i možda jedan budući vozač Ferrarija.

- Vuksa_KC
- Veteran
Kimi i Vettel: What's up Nandinho?
FA: 'Nej me ništ pitati, oj vrit'
FA: 'Nej me ništ pitati, oj vrit'

- F1NAC
- Moderator
Meanwhile Ferrari boss Sergio Marchionne said that Ferrari would gladly supply RBR with engines. So that stirs things up a bit...

- F1NAC
- Moderator
Kako sjebat trku by Ferrari. Hebemu

- wolfman
- HNL kladionica super velemajstor
- Navijam za: Vettel
ubuduće ga vezat za stolac u ureduF2004_the_best_ever je napisao/la:Baksuz Marchionne opet došao na utrku
- Cuky
- Moderator
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Dobar upgrade i ležerna atmosfera u boksu.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
u Monzi vjerovatno oba vozača neće završiti utrku, dokazani baksuz Marchionne.wolfman je napisao/la:ubuduće ga vezat za stolac u ureduF2004_the_best_ever je napisao/la:Baksuz Marchionne opet došao na utrku
Već drugu utrku za redom ne zaršavamo na postolju, i to zahvaljujući greškama, u Kanadi vozača a u Austriji tima.
U Ferrariju se moraju uozbiljiti.
- F1NAC
- Moderator
plus PU i dalje sporija od mercedesa. Dobri smo na kocenju al trakcija i poslije ravnica jos nam ne leze

- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
ma s obzirom, na to kada je u pitanju PU koliki je bio zaostatak prošle godine, restriktivna pravila, nedostatak stučnog osoblja, nedovoljno investicija u razvoj tehnogija kada je u pitanju PU, ovaj napredak koji je Ferrari uradio sa PU je iznad mojih očekivanja. Nije PU još na nivou Mercedesa ali nije ni puno daleko.F1NAC je napisao/la:plus PU i dalje sporija od mercedesa. Dobri smo na kocenju al trakcija i poslije ravnica jos nam ne leze
Ali kada je u pitanju šasija, ovjes i aerodinamika mislim da je Mercedes nad Ferrarijem u prednosti od 0.3-0.5s, Mercedes je na tim poljima ispred Ferrarija, "utegnutiji" je bolid nego Ferrarijev.
- F1NAC
- Moderator
Da al kad se otprilike srede ti nedostaci PU onda se moze kompletno fokusirat na sasiju. Mislim da ni sam Ferrari nije ocekivao bas toliki napredak. Mogu samo rec da imamo dobru bazu za sljedecu godinu. Dosta neobicno je da rijetko vidim previse korekcija u jednom krugomF2004_the_best_ever je napisao/la:ma s obzirom, na to kada je u pitanju PU koliki je bio zaostatak prošle godine, restriktivna pravila, nedostatak stučnog osoblja, nedovoljno investicija u razvoj tehnogija kada je u pitanju PU, ovaj napredak koji je Ferrari uradio sa PU je iznad mojih očekivanja. Nije PU još na nivou Mercedesa ali nije ni puno daleko.F1NAC je napisao/la:plus PU i dalje sporija od mercedesa. Dobri smo na kocenju al trakcija i poslije ravnica jos nam ne leze
Ali kada je u pitanju šasija, ovjes i aerodinamika mislim da je Mercedes nad Ferrarijem u prednosti od 0.3-0.5s, Mercedes je na tim poljima ispred Ferrarija, "utegnutiji" je bolid nego Ferrarijev.

- Cuky
- Moderator
Ferrari je za Mercedesom u zaostatku ne 0,3-0,5 sekundi nego cijelu godinu. Oni su tek ove godine napravili ono što su trebali prošle, a to je postaviti solidnu bazu za daljnji razvoj i šasije i PU.

- F1NAC
- Moderator
a dobro ajd, bar mislim da Ferrarijeva PU ima vise mjesta za napredak nego Mercedesova. Trakciju ojs treba slozit kao sto Arrivabene napominje, bas mi fale dani 2010 kad nam je trakcija bila vrhCuky je napisao/la:Ferrari je za Mercedesom u zaostatku ne 0,3-0,5 sekundi nego cijelu godinu. Oni su tek ove godine napravili ono što su trebali prošle, a to je postaviti solidnu bazu za daljnji razvoj i šasije i PU.