Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la F1NAC »

Arai najavljuje punu snagu ERSa za Hungaroring
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Dao Bog. Ali.... uvijek kad najavljuju puno, naprave malo. Iako Japanci i elektronika su uvijek bili na ti.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

http://www.autosport.com/news/report.php/id/120059

Eto, navijaju za GP2 timove, da imaju još barem par momčadi od kojih su brži :).
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Na oba bolida ce bit nova PU, ona koju su dobili za nis. Nema upgradeova na njoj. Koriste ih jer su svjesni da im je ovo velika sansa za bodove jer se ne gleda snaga PU toliko na ovoj stazi.

Dodana krilca kod retrovizora u stilu mercedesa

slika
slika

Sudeci po tom moze se jos ocekivat vjerovatno promjena u podrucju kod usmjerivaca na sidepodovima
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

http://youtu.be/XaRjldAGMPU

Vrijedno pogledati :-)
Alonsista hasta la muerte..
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

http://youtu.be/XaRjldAGMPU

Vrijedno pogledati :-)
Alonsista hasta la muerte..
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kad ce vise promjenit kalup auta :D
slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

po meni, nemoraju..:)
I like to race, not to do laps alone.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

I meni je ovaj dizajn brutala, pogotovo ovaj prednji kraj s P1, 650s i ovog 675LT
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Aloso uzmi šibice i zapali tu kantu
...put u raj nije posut ružama...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Mp4 30 Fernando is faster than you
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Hondina PU na dinamometru

slika
slika
slika

Problem kod njihove PU je mguK kad se koristi se jednostavno pocinje pregrijavati. Problem je lokacija jer se nalazi blizu ispusnih grana i tako apsorbira dio topline
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Honda će u Spa doći sa novom PU na koju će biti potrošeno 3 tokena, a koja bi trebala razvijati oko 15KS više od dosadašnje.
http://www.f1technical.net/news/20111?s ... d85992588b
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Jel postoji kakva procjena kolko bi tih 15 konja moglo donijeti po krugu? Nisam nigdje našao
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Button je na početku svog zadnjeg kruga u Q1 imao problema sa ERS-K i rekli su da je tu izgubio oko 3 desetinke (samo na tom pravcu do 1. zavoja). To je oko nekih 80-160KS, ovisno o tome kako je podešen sustav (manja snaga kroz duži vremenski period ili veća snaga kroz kraći vremenski period).

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

usporedba starog bodya i novog

LINK

Size zero pitot :lol:

slika
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

sa F1technicala, nije nikakvo zutilo
Seems pretty quiet lately. It must be the summer break. I remember when back at Honda, this time of year was absolutely hectic for us. There were more meetings and 14 hour days, 6 days a week then when the racing was going on. I just talked to my nephew and he said he has spent 8 of the last 14 days sleeping at the facilities at Sakura and not going home. Luckily he is single. It brings back so many memories. All I know is that he is working on the combustion chamber design with special emphasis on the exhaust volume and flow into the turbo. That's all he'll say except that there is a major change upcoming on the port and chamber design.

I am very anxious to see what the second part of the season brings for (Maku-Hon), the Japanese nickname for McLaren Honda. I am curious to see how much progress they make in relationship to the other teams. We all know the others are also frantically at work to make their cars better. If Merc, Red Bull, Ferrari, etc each take a step forward, MH must take two steps forward just to close the gap. I think they will do this but only time will tell. It looks like MH is trying to land a major Japanese appliance/electronics company as a sponsor.[
Ps. Ova PU koju će donijeti za Spa ce bit zadnja s updateovima, sljedece ce bit fine tuning ako nesto steka i sad vec malo optimisticno, MK3 (serija PU koja ce bit korištena od spa do sljdece nadogradnje, ocekuju da bude na levelu Ferrarija, a MK4 na levelu Mercedesa)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Honda is aiming to match Ferrari's power output with the updated Formula 1 engine it will introduce for the forthcoming Belgian Grand Prix.

The Japanese manufacturer has suffered a trying season since returning to F1 as works partner to McLaren this year, and has lagged behind rivals Mercedes, Ferrari and Renault with its first effort at exploiting the new V6 hybrid turbo regulations.

For Spa, the power unit in the back of the McLaren-Honda MP4-30 will include a revised internal combustion engine, featuring changes to the combustion chamber, intake, exhaust layout and gear-train system, according to Honda motorsport chief Yasuhisa Arai.

Arai told AUTOSPORT his company's existing engine was "much better than Renault" during the most recent race in Hungary, and that the upgraded version will take it closer to Ferrari's output.

The aim is then to match the class-leading Mercedes unit with a further upgrade over the winter, ready for the 2016 season.

"Spa is the final upgrade for this year, with ancillaries to follow in the following race," Arai told AUTOSPORT.

"Mk 3 [will be introduced] in Spa [and] we have already started development on next season's power unit.

"Mk 4 will be on the same level as Mercedes, that is the target; Mk 3 will be on a level similar to Ferrari, which is what we're aiming for. It's a big step."

CHASSIS HIDING GAINS

Alonso, McLaren, Hungary

Arai suggested the limitations of the MP4-30, which McLaren has updated continuously over the course of the season, masked Honda's engine performance in Hungary, where Arai said the unit was running at full power.

"[The car has] not so good mechanical grip, or aero, compared with Red Bull there is still a big gap," Arai added.

"We have checked the GPS data; the chassis and aero package needs time and fine-tuning, such as wing angle, ride heights, suspension settings.

"[Engine] unreliability has meant lots of parts were changed in winter testing and so things like flow-vis and taking data has been done during the season in FP1, due to the unreliability in the winter."

REASON FOR OPTIMISM

McLaren-Honda has suffered a large number of failures of various engine components this year, with Fernando Alonso and Jenson Button having both used six engines already in 2015.

However Arai reckons events at the Hungaroring give the alliance reason for genuine optimism, not because Alonso finished a season's best fifth but that neither the Spaniard nor team-mate Button suffered a single engine component failure.

"From the start of the season we knew there was a cooling problem, so we turned the engine power down a lot," Arai told AUTOSPORT.

"We upgraded the power unit in Spain to 'Spec 2' and we have almost perfected the heat rejection.

"Due to the compact package, you have the very skinny [bodywork] and everything on the inside had many issues regarding heat rejection, which causes a lot of damage for the MGU-H, the MGU-K.

"Finally, in Hungary, we have no problems and we have a good package."

slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Mnogo su to teške reči da će biti na ferarijevom nivou a ubrzo i na Mercedesovom. A šta ako ih ovi preticaju u Monci kao W. Bube na drumovima?
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

čika Arai opet baca bombe :D
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Ok, ja iz ovog teksta nisam za kljucio da ce biti brzi ko ferrari ili merc, ja sam zakljucio da ce potencijalno motor biti tu negdi sa Ferkanom. (ne nuzno tolko dobar ali je to cilj prema kojem idu i vjeruju da bude ok). Tu treba uzeti u ubzir da ce i F nadogradi PU i ce je Ferarijev paket cijeli dvije godine "razvijeniji". Nece Hoda se borit za prva tri mjesta ali bi lagano mogla biti 3-4 mocad ako sve svari pocnu poklapati kak bude sezona zavrsavala ( tu ne racunam sad kazne kvaro isl).

ali nisu jedini oni, svi ce radit PU nadogradnje i mozda ce Honda samo stici trenune verzije...tak da..
I like to race, not to do laps alone.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Ako honda s ovako malo kilometara iskustva prije kraja sezone napravi motor koji je tu negdje s ferrarijem onda sljedece sezone ce imat vjerojatno najbolji motor. Mada meni ovo vise zvuci kao bajka
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

SKY sports (Pete Gill) e jako lijepo napisao članak od pet razloga zašto je ova momčad u problemima...malo krivice na jednoj (Honda) i malo krivice na drugoj strani (Mclaren)...

LINK SKY
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
canzve
Početnik
Početnik
Navijam za: Alonsa

Post Postao/la canzve »

Toon je napisao/la:SKY sports (Pete Gill) e jako lijepo napisao članak od pet razloga zašto je ova momčad u problemima...malo krivice na jednoj (Honda) i malo krivice na drugoj strani (Mclaren)...

LINK SKY
Misljena sam da McHonda sledeće godine, u najboljem slučaju može da bude na novou ferrarija. Vladaće Mercedes do sledećih promena pravila.
Odgovori