u pa dobar si tiCuky je napisao/la:a poslije utrke...gledao sam do šampanjca i to je to
Sebastian Vettel [#5]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak

- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Re: Sebastian Vettel
- Bernardinac
- Rezervni vozač

- Navijam za: Fernando Alonso
A neka malo da i vi vidite kako je Alonsovim, Buttonovim i McLaren-Hondinim navijačima!?
Pa da oni tako prestaju gledat čim im ljubimci odustanu ne bi pogledali 3 utrke od početka sezone.
- Cuky
- Moderator

Ma mene je naljutilo najviše to što je Vettel dva puta praktički ničim izazvan (osim prevelikom željom) pogriješio na istom mjestu i tako si pokvario šanse za solidan plasman do kojeg je čak i sa onim puknućem na startu mogao doći. No nastavio sam gledati jer me zanimalo kako će proći situacija između RB-a i Williamsa te hoće li Perez uspjeti napraviti kakvo čudo pred domaćom publikom.
Jedini put kad sam utrku ugasio, a da razlog nisu bile neke obaveze, je bilo kada je Schumacher izletio u Brazilu 2003. Tada sam ugasio TV i otišao u sobu plakati...imao sam 11 godina jbg
Jedini put kad sam utrku ugasio, a da razlog nisu bile neke obaveze, je bilo kada je Schumacher izletio u Brazilu 2003. Tada sam ugasio TV i otišao u sobu plakati...imao sam 11 godina jbg
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F1NAC
- Moderator

- Navijam za: Scuderia Ferrari
U Brazilu je druga sansa. Opet zahtjevni uvjeti..mada sve to ce pas u vodu ako ne proradi na startu. Jos bi u brazilu mogao vise izgubit posto je start na uzbrdici

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Domi
- Profesionalni vozač

- Navijam za: Schumacher - Kimi
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- Dani
- Legenda

- Navijam za: Hamiltona
Pa kad mu samo to i ostaje. Pobjediti ih može samo u nekim "čudnim" utrkama.Domi je napisao/la:Seb trolla Mercedese cijelu sezonu![]()
![]()
https://www.facebook.com/Loosewheelnut/ ... 042343262/
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Igor18
- Veteran

- Navijam za: Schumachera
Do ove sezone Vettela nisam mogao smisliti ni pod razno, bio mi je antipatičan, dosadan.... no od ove sezone, ne znam zašto ni kako (možda kombinacija njemac u crvenom bolidu) postao mi je drag, smiješan, simpatičan, normalan, opušten... Od lika kojeg nisam mogao smisliti postao mi je, uz one dvije VTEC sirotinje sa začelja jedan od dražih vozača. Nadam se da će talijani za iduću sezonu napraviti dobar bolid pa da imamo nakon dugo vremena pravi troboj za naslov prvaka.
Michael is faster than you!!
-
canzve
- Početnik

- Navijam za: Alonsa
To je izgleda magija "crvenog" bolida...Igor18 je napisao/la:Do ove sezone Vettela nisam mogao smisliti ni pod razno, bio mi je antipatičan, dosadan.... no od ove sezone, ne znam zašto ni kako (možda kombinacija njemac u crvenom bolidu) postao mi je drag, smiješan, simpatičan, normalan, opušten... Od lika kojeg nisam mogao smisliti postao mi je, uz one dvije VTEC sirotinje sa začelja jedan od dražih vozača. Nadam se da će talijani za iduću sezonu napraviti dobar bolid pa da imamo nakon dugo vremena pravi troboj za naslov prvaka.
- Cuky
- Moderator

- F1NAC
- Moderator

-
gjoko-mkd
- Svjetski prvak

- Navijam za: Ferari
-
dmarijon
- Legenda

Aha. to stvarno zna totalno naživcirat. I svako malo pomisliš: ok, opametili su se, neće im se više to dogodit. Pa onda..gjoko-mkd je napisao/la:Kako su mogli samo tako da zabrljaju danas. Umalo da polomim daljinsko od televizora
Samo neka se trkaju.
- vidc
- Veteran

ajde neka , ako ništa bit će bar malo zanimljivija utrka
- speedy56
- Legenda

- Navijam za: FAlonso ALotterer
Ako nemate neku ideju što pokloniti Vettelovom navijaču, ovo bi bilo dobro
http://www.ebay.co.uk/itm/CHARITY-AUCTI ... Swf-VWZ~oQ
http://www.ebay.co.uk/itm/CHARITY-AUCTI ... Swf-VWZ~oQ

- F1NAC
- Moderator

Nakon Eve ovogodisnji bolid bit ce Margherita

- Scuderia
- Moderator

- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
- Cuky
- Moderator

koliko sam se slagao sa njegovim mišljenjem oko kvalifikacija na prve dvije utrke toliko se sa ovim da bi F1 trebala natrag na atmosferske motore ne slažem
http://www.skysports.com/f1/news/24182/ ... ed-engines
http://www.skysports.com/f1/news/24182/ ... ed-engines

- speedy56
- Legenda

- Navijam za: FAlonso ALotterer
Ajde, baš i ne bih rekao da se treba vratiti na NA motore, ali ima nešto i u nekim dijelovima njegove izjave
Možda bi za F1 bilo bolje da su se jednostavno koncentrirali na regeneriranje energije kroz Mgu-K (po potrebi i na prednjoj osovini, gdje bi mogli harvestati više energije nego na zadnjoj), a Mgu-H pustiti na miru. Mgu-H je i jedan od glavnih uzroka problema ovih PU - cijena i zvuk (ovo drugo kako kome). Najveći problem po meni je u tome što (iako se troši ogromna lova na razvijanje tih PU) Mgu-H u svakodnevnici na cesti nema neku primjenu (pogotovo s današnjim automatskim mjenjačima od 8 ili 9 brzina s kojima se na 130 voziš na 2000rpm bez problema)
Neki 2l V6 turbo s Mgu-K i bez Mgu-H bi zadovoljio potrebe za promjenom dinosaurskih V8 i imao bi dosta bolji zvuk nego ovo danas (a i moglo bi biti malo veselja s turbo rupom bez Mgu-H, iako ne sumnjam da bi momčadi brzo našle rješenje)
Možda bi za F1 bilo bolje da su se jednostavno koncentrirali na regeneriranje energije kroz Mgu-K (po potrebi i na prednjoj osovini, gdje bi mogli harvestati više energije nego na zadnjoj), a Mgu-H pustiti na miru. Mgu-H je i jedan od glavnih uzroka problema ovih PU - cijena i zvuk (ovo drugo kako kome). Najveći problem po meni je u tome što (iako se troši ogromna lova na razvijanje tih PU) Mgu-H u svakodnevnici na cesti nema neku primjenu (pogotovo s današnjim automatskim mjenjačima od 8 ili 9 brzina s kojima se na 130 voziš na 2000rpm bez problema)
Neki 2l V6 turbo s Mgu-K i bez Mgu-H bi zadovoljio potrebe za promjenom dinosaurskih V8 i imao bi dosta bolji zvuk nego ovo danas (a i moglo bi biti malo veselja s turbo rupom bez Mgu-H, iako ne sumnjam da bi momčadi brzo našle rješenje)

- Cuky
- Moderator

mislim da je MGU-H ubačen u konfiguraciju aktualnih PU sa namjerom da bude jednostavno riješenje za turbo-rupu. (druga opcija bi opet bio skup razvoj turbine sa promjenjivom konfiguracijom lopatica ili twin-turbo konfiguracija). Osim što je MGU-H, u teoriji bar, vrlo jednostavno riješenje za turbo-rupu jer zavrti turbinu i kompresor kad je potrebno netko je vjerojatno razmišao o tome da bi bilo glupo tegliti komad opreme sa sobom kroz cijeli krug ako bi se koristio samo na izlascima iz zavoja pa su odlučili da se taj komad opreme koristi u oba oblika - i kao motor i kao generator. Time su povećali efikasnost (jer ne tegle teret bezveze), povećali ukupnu snagu koju PU proizvodi (jer energija korištena direktno iz MGU-H nije regulirana (regulirana je ona koja se spremi u bateriju) i svi su bili zadovoljno.
Naravno, slažem se da su ove PU odlične bile u teoriji, ali da su sredstva potrebna za njihov razvoj poveći izazov čak i za one najbogatije i onda kao i obično u zadnjih 20-ak godina u F1 traže se nagla riješenja da se nešto popravi preko noći (svi se sjećamo promjena pravila koja su promovirana direktno bez skrivanja kao osmišljena da se "uspori Ferrari", promjene kvalifikacijskog formata čak 3 puta u 4 godine između 2003. i 2006, zabranjivanja pa ponovnog dozvoljavanja EBD-a 2011.)....
I tu onda dolazi valjda jedina stvar u kojoj se sa podosta "faca" iz F1 slažem...pravila ne treba ispravljat jedno po jedno...pravilnik treba cijeli bacit u vatru i složit ga iznova.
Naravno, slažem se da su ove PU odlične bile u teoriji, ali da su sredstva potrebna za njihov razvoj poveći izazov čak i za one najbogatije i onda kao i obično u zadnjih 20-ak godina u F1 traže se nagla riješenja da se nešto popravi preko noći (svi se sjećamo promjena pravila koja su promovirana direktno bez skrivanja kao osmišljena da se "uspori Ferrari", promjene kvalifikacijskog formata čak 3 puta u 4 godine između 2003. i 2006, zabranjivanja pa ponovnog dozvoljavanja EBD-a 2011.)....
I tu onda dolazi valjda jedina stvar u kojoj se sa podosta "faca" iz F1 slažem...pravila ne treba ispravljat jedno po jedno...pravilnik treba cijeli bacit u vatru i složit ga iznova.

- F1NAC
- Moderator

ne samo pravila. neces nista napravit ako bacis pravila u vatru. Treba i dirigente bacit skupa s pravilima u vatru

- King iCool
- Veteran

- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
Kako kuka Kvyatu, ko zadnja pica! Pre očajno, pa ostavio je vrata širom otvorena i onda se žali kad mu još na startu neko uleti.
- F1NAC
- Moderator

Nakon svega sto je danas izveo ovaj potez je bio fantastican

-
Alonso-champ
- Veteran

- Navijam za: Fernando Alonso
- Cuky
- Moderator

ali smiješno mi je kasnije bilo na snimci izvana (kamera iza njih). Hulk vozi sporo kako nebi morao čekat u boksu dok se obavi stop za Pereza, Toro Rosso (nisam siguran koji) se vuče polako njemu u mjenjaču i čim je Vettel prošao obojicu pokušao je odmah i ovaj u Toro Rossu, ali je već bilo kasno jer je došla linija sa ograničenjem brzine i više nema prolaska

- Scuderia
- Moderator

- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
S ozbirom u kakvoj je formi zadnje 3 utrke ( 3 n/a, 2 ) mogao bi nastaviti lijepi niz i u Rusiji biti cetvrti. Tek tako da statisticarima osmjeh izvuce na lice.