Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

dmarijon je napisao/la:Prošle godine je Ferrari izbacio ružan bolid, koji se onda i na testovima pokazao loš. Možda ipak i ima nešto u izgledu :).
Ovaj mi djeluje kao da su ove godine potpuno iskoristili push rod i protok zraka ispod bolida. Visok nos dodatno naglađava poklopac, a i boje koje daju vizualni efekt. Ako su se htjeli razlikovati i izgledati moćno, uspjeli su.
No, 80 % uspjeha bolida je u protoku zraka na stražnjem kraju. Vidjet će se na testovima kako su se tu snašli. Valjda je kalibracija bila dobra... :)
pull rod ? :biggrin: mene bas zanima koliko drukciji ce izgledat bolid na 3. testiranju .. od 2011 kad se sjetim da su tako govorili pa opet tu i tamo kakav komadic drukciji . (jest da su prosle sezone testirali 6 ili koliko kombinacija ispuha )
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

pull rod.
Samo neka se trkaju.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

Ljepotica

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Čemu služi ovo označeno.
Za usmjeravanje zraka prema difuzoru? =P~
slika

Ovaj bolid je vjerojatno prvi Ferrari u posljednjih cca. 5 godina je stvarno lijep. Nadam se da će biti takav i po brzini...
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

speedy56 je napisao/la:
Čemu služi ovo označeno.
Za usmjeravanje zraka prema difuzoru? =P~
slika

Ovaj bolid je vjerojatno prvi Ferrari u posljednjih cca. 5 godina je stvarno lijep. Nadam se da će biti takav i po brzini...
usmjerivaci zraka koji stoje na difuzoru i tako pomazu u protoku zraka , to je Red Bull uveo pri kraju prosle sezone
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Lijepo su sredili ovu zadnjicu ove godine...nadam se da će bolid bit brz kako i izgleda :)
SLIKA1
SLIKA2
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Dobre vijesti iz Ferrari-ja, od Masse ;)
Ted Kravitz ‏@tedkravitz
Good news Ferrari fans.. Felipe says the car is a 'good balanced base' - a 'huge difference to last year'
Michael Wise ‏@SkySportsMike
Felipe Massa says this year's Ferrari is 'on a completely different planet' compared to the underwhelming F2012.
Edit:
Ne znam za vas ostale ali meni je ovo najljepši i najskladniji Ferrari od 2008. ;)
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Dobre vijesti iz Ferrari-ja, od Masse ;)
..............
Edit:
Ne znam za vas ostale ali meni je ovo najljepši i najskladniji Ferrari od 2008. ;)
Znam da je još rano, ali ako Massa kaže da je dobar bolid onda su mi brige za Melbourne upola manje.
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

ma oni su govorili sve do Australije da je F2012 odlican,zamislite da je Massa danas rekao da nije zadovoljan bolidom?!

a sto se tice ovog novog bolida preljep je ali Ferrari me dosad naucio da sacekam do FP1 u Australiji ;)
Alonsista hasta la muerte..
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

EDIT:

Djelic akcije

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fTQB64fb ... r_embedded[/youtube]

pa malo bla bla bla
Massa: 2013 Ferrari a different world compared to poor '12 car

Felipe Massa says Ferrari is on a 'different planet' compared to the difficult situation it found itself in during pre-season Formula 1 testing last year, after getting his first impressions of the new F138 at Jerez on Tuesday.

The Brazilian ended the day sixth on the timesheets, but was not too worried about the lap times, because most importantly Ferrari had banished the prospect of a repeat of 2012's opening test nightmare.

"I think if you compare to last year it is a completely different planet," said Massa, when asked by AUTOSPORT about how his first day's running with the new car compared to 12 months ago.

"Last year I remember we were struggling a lot to drive the car. It was tricky to keep the car on the track, so this year the base on the car is completely different to last year.

"The car is much more balanced. I felt a good direction on the rear of the car as well, with traction. This is a track that is very difficult on the rear, degradation is very high. I would say that the difference to last year is huge."

Massa said early issues with the F138 have cropped up - like the need to improve cooling in the cockpit - but there were no alarm bells ringing about significant performance problems.

"I don't think it is a difficult thing to fix," he said. "I am not disappointed definitely.

"The 1m18.8s [lap time of Jenson Button] is an incredible time definitely, but the 1m19.7s [of second fastest Mark Webber] I don't think is.

"If you look at the first day, looking at how we ran, how we drove and the direction we had for the first day, I am not really disappointed.

"There is a lot to do, a lot to work on, a lot to develop on the car for the first race. That is clear. But I am not disappointed."
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Ako uzmemo da je vecina prošlogodišnjeg testiranja pa sve do Mugella otpalo na traženje idealnog položaja ispuha imamo razloga za optimizam. Stražnji kraj je doživio preporod. Tko je zaboravio staviti mjenjač na bolid xD?
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

na f1technical forumu su neki primjetili (nisam gledao detaljno pa neznam potvrditi dali i ja to vidim) da je mjenjač na F138 tako malen da niti ne dodiruje podnicu nego da ima malo prostora između njega i podnice.

A smanjenje širine/visine mjenjača su ostvarili tako da su ga malo istegnuli u duljinu i onda dobili prostor da drukčije rasporede unutrašnje komponente.

Također, Ferrari ove godine koristi i novi ECU koji je dizajniran da bi mogao upravljati sa većim brojem parametara za nove V6 turbo motore, ali je momčadima dopuštena njegova upotreba i ove sezone (ako žele naravno). Taj ECU je dimenzijama identičan prethodniku uvedenom 2007., a odlikuje ga brže procesiranje podataka.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cuky je napisao/la:na f1technical forumu su neki primjetili (nisam gledao detaljno pa neznam potvrditi dali i ja to vidim) da je mjenjač na F138 tako malen da niti ne dodiruje podnicu nego da ima malo prostora između njega i podnice.

A smanjenje širine/visine mjenjača su ostvarili tako da su ga malo istegnuli u duljinu i onda dobili prostor da drukčije rasporede unutrašnje komponente.
mislis taj dio ?

http://imageshack.us/scaled/landing/547/ferr.png" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

vjerojatno to...na mobu slabo vidim...

slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

evo jedne malo bolje osvetlenosti

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

ECU je standardan za sve koliko me sjećanje služi. A proizvodi ga McLaren.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa nisam ja napisao da je ECU njihov. Samo kažem, McLaren je napravio novi ECU zbog novih motora iduće godine, a FIA je dozvolila momčadima ako žele da taj novi ECU koriste već ove godine. I Ferrari je odabrao koristiti taj novi model

Da ne ispadne da ne lupam bezveze:
Perhaps the most important changes have happened underneath the skin, as comments from the team itself reveal several improvements: "As for the electronics, it is worth noting the introduction, ahead of schedule, of the single control unit that will be used in 2014. This has involved a lot of work to integrate and control all its features in terms of both software and hardware."

This points out that Ferrari have chosen to immediately use the TAG-320 ECU which offers greater performance without increased dimensions. It is actually designed to be able to copy with the 2014 powertrains, but nobody stops teams from using it in 2013 as well.
IZVOR

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Ma jedino što je stvarno bitno - ovaj Ferrari već na prvim testovima ima dobar ritam, nema problema. Čista suprotnost od prošlogodišnjeg. Kako kažu neki komentatori na stati: tanak je, "vižljast", ima ritam. Bit će da ipak je dosta toga u izgledu. ..
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

slika

ovdje se moze vidit koliko toliko kud idu plinovi iz auspuha po podnici odmah do gume (ovaj tamniji dio )
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Malo se zakuril.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Dani je napisao/la:Malo se zakuril.
Mislim da je to farba :D
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

je, flo-vis boja. Ferrari se danas potpuno orijentirao na aero testove

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Sva sreća da je ovo ipak - samo Jergović:
"no hladna činjenica jest da je Felipe Massa oba prva dana testa u Jerezu bio sve samo ne brz. Ono što je osobito sumnjivo je da je njegov razmak od najboljih vremena bio u oba dana vrlo sličan: 1.6 sekundi. Ako je i test, ako se i radi o probi dijelova, a ne o jurnjavi za brzim vremenima – zaostatak je značajan."
Samo neka se trkaju.
maric
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la maric »

dmarijon je napisao/la:Sva sreća da je ovo ipak - samo Jergović:
"no hladna činjenica jest da je Felipe Massa oba prva dana testa u Jerezu bio sve samo ne brz. Ono što je osobito sumnjivo je da je njegov razmak od najboljih vremena bio u oba dana vrlo sličan: 1.6 sekundi. Ako je i test, ako se i radi o probi dijelova, a ne o jurnjavi za brzim vremenima – zaostatak je značajan."
tupavi jergovic nikad nije volio ferrari
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

dmarijon je napisao/la:Sva sreća da je ovo ipak - samo Jergović:
Koje nebuloze... Znači tko je bio prvi u Jerezu, taj će bit prvak!? :roll:
Još jedan primjerak zašto se ni ne obazirem na njegove tekstove. Mislim, nemam ništa protiv njega, ali štiva mu nemaju ništa objektivnosti u sebi.
Odgovori